Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)

Žlicu, žlicu nam dajte, jer utjehe nema u vodi
ombia

Post 02 Feb 2012, 16:57

judolino » wrote: I proplakaće zora...
Eto, to je problem s kupovnim šampinjonima: treba ih marinirat da bi se dali pojest. Ljudi moji, samo da znate koja je razlika drastična kad istu tu pečurku uberete u prirodi - aroma je za popizdeti!
je!
Sve ja to tebi vjerujem. Al nema kod mene bas gljiva. Valjda zakonom zabranjeno besplatno se najesti. :zubo:
Punjene sampinjone sa sirom sam nedavno imala, zapecene. Kak se latinski taj prosenjak zove? To mi jedina sansa da ga trazim i oko sebe.
A kad je sezona bukovaca :cerek: :cerek: :cerek: nema s cime ih ne jedem.

I da pusti Potjeha na miru, sto si navalio na covjeka.

karambol

Post 02 Feb 2012, 17:34

ombia » wrote:
A kad je sezona bukovaca :cerek: :cerek: :cerek: nema s cime ih ne jedem.

.
Imaš li doma balkon? Ja sam ih (bukovače) imao u dvije vreće na balkonu, skoro cijelu godinu sam ih izmjenjivao i brao.
ombia

Post 02 Feb 2012, 18:07

karambol » wrote:
Imaš li doma balkon? Ja sam ih (bukovače) imao u dvije vreće na balkonu, skoro cijelu godinu sam ih izmjenjivao i brao.
Imam, ali ne zelim nikave vrece na balkonu. :zubo: Balkon ima da bude lijep. :zubo:
karambol

Post 02 Feb 2012, 18:22

ombia » wrote:
Imam, ali ne zelim nikave vrece na balkonu. :zubo: Balkon ima da bude lijep. :zubo:
Ha, dobro. Ondak čekaj sezonu bukovača. Iako je meni balkon izgledao prekrasno s tek propupalim bukovačama. Ima ih i u bojama, znaš...Osim toga možeš ih uzgajati i na drvenim oblicama, je da duže traje i treba pričekati koji mjesec, ali estetski je puno bolje riješenje za balkon. I rastu mjesecima...Image
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2012, 19:35

ombia » wrote:
Sve ja to tebi vjerujem. Al nema kod mene bas gljiva. Valjda zakonom zabranjeno besplatno se najesti. :zubo:
Punjene sampinjone sa sirom sam nedavno imala, zapecene. Kak se latinski taj prosenjak zove? To mi jedina sansa da ga trazim i oko sebe.
A kad je sezona bukovaca nema s cime ih ne jedem.

I da pusti Potjeha na miru, sto si navalio na covjeka.
Budem ti napisal za prosenjake kad se otreznim, a čovjek koji doji djecu za mene nije čovjek, ja sam konzervativan. :D
karambol wrote:
Maj-sto-re-e!
Bravo, stari!
ombia wrote:
Eto. Tipično žensko. Pa zar balkon bez hrane može biti ljepši od balkona s hranom?
Imaš sasvim prikladan avatar. Kokoši, jedite cipele, a kobase, šunke i bukovače s balkona ostavite mužima!

A sad ozbiljno: a đe ti živiš, ako nije tajna?
karambol wrote:
Ha, dobro. Ondak čekaj sezonu bukovača. Iako je meni balkon izgledao prekrasno s tek propupalim bukovačama. Ima ih i u bojama, znaš...Osim toga možeš ih uzgajati i na drvenim oblicama, je da duže traje i treba pričekati koji mjesec, ali estetski je puno bolje riješenje za balkon. I rastu mjesecima...Image
Bukovače u bojama? Koliki im je postotak psilocibina?
Pješčana

Post 02 Feb 2012, 20:09

znači, judolino, ako je nerazumljivo:
Potjeh kuha doma ženi koja doji njihovo dijete.
zato ne sprema gljive.
onda, kad odu van jesti, za sebe naruči gljive od aperitiva do deserta
:mig:

smanji alkohol dok čitaš postove ovdje, jebemu
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
JPK

Post 02 Feb 2012, 20:18

Zamotao sam umak za bolonjez i sir u tijesto za tartu, slutim da će bit dobro!
Biti i mniti svemiropolisno
Potjeh

Post 02 Feb 2012, 21:02

judolino » wrote: Dakle, ti si najveći papučar na svijetu - sad si počeo i dojit!
Predlažem da potjeh bude jedinica za papučara. Al, ono, u stili farada - nitko nemre bit papučar za cjeli jedan potjeh, već tri mikropotjeha, sedam pikopotjeha... :rofl:
Da, dugo se mislilo da neće postojati kondezator od jednog farada ali danas postoje i od 5000F kondezatori. Utoliko vjerujem da ćeš ipak u svojim putovanjima naići na večeg papučara. :rofl:

Škaklja me tvoja ponuda... Ovdje kod mene otac zna pratit okom lokalne ribare. Čim vidi da pristaju, ukrcava se u auto da ih dočeka. S obzirom da ih sve poznaje i da se obožava cjenkati... :klopa:
karambol wrote: Imaš li doma balkon? Ja sam ih (bukovače) imao u dvije vreće na balkonu, skoro cijelu godinu sam ih izmjenjivao i brao.
Imaš li neki link kako se to radi i što je sve potrebno za uzgoj? Ja čak razmišljam već neko vrijeme o tome. Za par mjeseci prestaje embargo na gljive.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2012, 21:09

Potjeh » wrote:
Da, dugo se mislilo da neće postojati kondezator od jednog farada ali danas postoje i od 5000F kondezatori. Utoliko vjerujem da ćeš ipak u svojim putovanjima naići na večeg papučara. :rofl:

Škaklja me tvoja ponuda... Ovdje kod mene otac zna pratit okom lokalne ribare. Čim vidi da pristaju, ukrcava se u auto da ih dočeka. S obzirom da ih sve poznaje i da se obožava cjenkati... :klopa:

Imaš li neki link kako se to radi i što je sve potrebno za uzgoj? Ja čak razmišljam već neko vrijeme o tome. Za par mjeseci prestaje embargo na gljive.
Jebiga, dugo već ne pratim zbivanja u fizici... Nego, jel ti kužiš zakaj ova Sendmenica pizdi? Pješčana, idi doma, skuhaj nešto, budi korisna, kaj se petljaš u muška posla!

Ma meni žao kaj nemrem niš upecat, nisam bio u ribama 20 godina, a gljivama se tješim.

Pitanje prvo: kakav crni embargo?
Pitanje drugo: zakaj sebi ne spremiš gljive, a žena nek pati? Cijeli život slušam da žene bolje podnose bol i patnju pa si mislim, što ju ne pustiš da malo trenira?

EDIT: Joj glup sam, za par mjeseci prestat ćeš dojiti... :bonk:
Jebiga, kad ja nikad nisam dojio... :tuzni:
Potjeh

Post 02 Feb 2012, 21:34

judolino » wrote: Pitanje drugo: zakaj sebi ne spremiš gljive, a žena nek pati? Cijeli život slušam da žene bolje podnose bol i patnju pa si mislim, što ju ne pustiš da malo trenira?

EDIT: Joj glup sam, za par mjeseci prestat ćeš dojiti... :bonk:
Jebiga, kad ja nikad nisam dojio... :tuzni:
Tako nekako. :) Da sebi spremim gljive morao bi raditi dva jela. Nek pati? U mene je drugačija pjesma. :pila: :lol:

Mogu si napraviti gljive kako dodatni prilog? Da, treba samo kukati na forumu i čovjek se dosjeti rješenju. :S
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2012, 22:00

Potjeh » wrote:
Tako nekako. :) Da sebi spremim gljive morao bi raditi dva jela. Nek pati? U mene je drugačija pjesma. :pila: :lol:

Mogu si napraviti gljive kako dodatni prilog? Da, treba samo kukati na forumu i čovjek se dosjeti rješenju. :S
Čovjek, a ne papučar! :mudri:
ombia

Post 02 Feb 2012, 22:28

judolino » wrote: Imaš sasvim prikladan avatar. bina?
U nedostatku istih uzeti cu ovo kao kompliment. :zubo:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2012, 22:40

ombia » wrote:
U nedostatku istih uzeti cu ovo kao kompliment. :zubo:
O bože, kaj ni cipela nemaš? Jebo mene mali pas ak ti nisi na baušteli u Južnom Jemenu!
Al dobro, tam ima droge, tam ti se živo jebe jel si bos il si hadžija.

Aj da ne zatrolavam više: danas sam se doma najebo ko isus, pa je žena nabrzaka sfrkala klopu kad je stigla s posla. Tjesteninu sa saftom od luka, vrhnja, vina, kockica svinje (ja narezo) i mljevenih suhih gljiva, vrganja i grmača (ja nabro i napravio aparat za sušenje bez motora, na principu najobičnije sijalice :mirko:). Najeo se gladni šumski radnik!
ombia

Post 02 Feb 2012, 22:46

judolino » wrote: O bože, kaj ni cipela nemaš? Jebo mene mali pas ak ti nisi na baušteli u Južnom Jemenu!
Al dobro, tam ima droge, tam ti se živo jebe jel si bos il si hadžija.

Aj da ne zatrolavam više: danas sam se doma najebo ko isus, pa je žena nabrzaka sfrkala klopu kad je stigla s posla. Tjesteninu sa saftom od luka, vrhnja, vina, kockica svinje (ja narezo) i mljevenih suhih gljiva, vrganja i grmača (ja nabro i napravio aparat za sušenje bez motora, na principu najobičnije sijalice :mirko:). Najeo se gladni šumski radnik!
Pssst....zapravo radim u skladistu i narucujem tehnicku opremu. :zubo: Ili je to sekretarijat? :misli:

I da nemoj sam sebe jebat, imas zenu. :ne zna:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 02 Feb 2012, 23:01

ombia » wrote:
Pssst....zapravo radim u skladistu i narucujem tehnicku opremu. :zubo: Ili je to sekretarijat? :misli:

I da nemoj sam sebe jebat, imas zenu. :ne zna:
Ma dobro, samojebem se samo kad se furam na isusa.
No dobro: sutra imam u planu napravit neku ultra-turbo-jebačku juhu i...? Mislim da će da bidne čili - sa sjeckanom, a ne mljevenom junetinom, mekanom ko duša.
A salata, naravno, oštrom nožinom (svojeručno naoštrenom) nasjeckano zelje s maslinjakom, vinskim octom, natrijevim kloridom i paprom.
Imam i recept za nekakav šatro vegi čili, al uopće nije loš. Potražit ću ga za svoje drage travopasce. Znam da ne ide meso, al ide đumbir, i jako se dobro slaže sa rižom.
E da, da napomenem: bila akcija pa sam u Lidlu kupio svu silu konzervirane skuše. Ljudi moji što ja to volim! Meni je konzervirana skuša puno bolja od tunjevine.
karambol

Post 03 Feb 2012, 09:56

Potjeh wrote:

Nemam, sam sam to radio na veliko prije dosta godina, pa mi je ostalo na rutini i iskustvu, ali mogu potražiti...Zapravo je vrlo jednostavno...
judolino wrote:
Budem ti napisal za prosenjake kad se otreznim, a čovjek koji doji djecu za mene nije čovjek, ja sam konzervativan. :D

Maj-sto-re-e!
Bravo, stari!

Eto. Tipično žensko. Pa zar balkon bez hrane može biti ljepši od balkona s hranom?
Imaš sasvim prikladan avatar. Kokoši, jedite cipele, a kobase, šunke i bukovače s balkona ostavite mužima!

A sad ozbiljno: a đe ti živiš, ako nije tajna?

Bukovače u bojama? Koliki im je postotak psilocibina?

Nisam ih za ozbiljino mislio niti raditi niti jesti. Imao sam ih na nekom promo filmu nekada davno (VHS, jebemti...) žute, ljubičaste, ružičaste....a bukovače.
Potjeh

Post 03 Feb 2012, 10:43

karambol » wrote: Nemam, sam sam to radio na veliko prije dosta godina, pa mi je ostalo na rutini i iskustvu, ali mogu potražiti...Zapravo je vrlo jednostavno...
Unaprijed zahvaljujem. :) Volim jednostavne stvari.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 03 Feb 2012, 14:09

karambol » wrote:

Nemam, sam sam to radio na veliko prije dosta godina, pa mi je ostalo na rutini i iskustvu, ali mogu potražiti...Zapravo je vrlo jednostavno...

Nisam ih za ozbiljino mislio niti raditi niti jesti. Imao sam ih na nekom promo filmu nekada davno (VHS, jebemti...) žute, ljubičaste, ružičaste....a bukovače.
Nemrem vjerovat! :zvrko:

Ombia, latinski naziv prosenjaka je hydnum repandum linne ex fries.
ombia

Post 03 Feb 2012, 14:42

Hvala. :)

Ne znam sta cu danas. Mogla bih zapeci snicle u rolu, onako sa vrhnjem, narezanim paprikama (ukiseljenim), kad je gotovo na dijelu od pecenja napraviti umak i to preko pire krumpira.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 03 Feb 2012, 15:29

ombia » wrote:Hvala. :)

Ne znam sta cu danas. Mogla bih zapeci snicle u rolu, onako sa vrhnjem, narezanim paprikama (ukiseljenim), kad je gotovo na dijelu od pecenja napraviti umak i to preko pire krumpira.
Zašto u rolu, kad sve to možeš izvesti u tavi? :ne zna:
Imaš viška energije?
Morticia

Post 03 Feb 2012, 15:33

Mi danas (opet :o ) jebene teleće šnicle :mama:, špinat na mlijeku i pire.

Sutra ću peć picu i pitu od jabuka.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ombia

Post 03 Feb 2012, 15:36

judolino » wrote: Zašto u rolu, kad sve to možeš izvesti u tavi? :ne zna:
Imaš viška energije?
U rolu meso ostane fino mekano, paprike malo omeksaju i sve se ljepse zapece. Nemam tavu sa grijacem ter gril opcijom iznad nje.
To bi bio kao neki nabujak a njih nikad ne radim u tavi nego u plitkoj vatrostalnoj.
*jezebel*

Post 04 Feb 2012, 18:52

zadnjih sam dana prvi put koristila beluga (crnu) lecu.

dodala sam je pikantnom zapecenom grahu s pancetom, juhi od gljiva i chiliju (con carne) umjesto graha. bas je pasala u sve tri varijante. :top: a zelene sam salate (endivija, puterica, kristalka, matovilac) uz to pojela vise nego u zadnjih sest mjeseci. :rofl:
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
baja

Post 05 Feb 2012, 09:58

Morticia » wrote:Mi danas (opet :o ) jebene teleće šnicle :mama:, ....
koje li drskosti, neki bi ubili za domaću teletinu :tuctuc:
al' kužim filing, mi je isto kupujemo na veliko pa nekad imam osjećaj da samo to imam u frizeru :D

tako sam je i ja jučer kuvala ali na toć, s puno povrća, a zgusnula sam ga smeđom lećom koju stavim prokuhati zasebno pa je pretvorim u kremu štapnim mikserom

sad idem staviti pileću juhu; imam osjećaj da će mi pasti odlično, boli me grlo
još nisam smislila glavno jelo :D
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 05 Feb 2012, 10:13

*jezebel* » wrote:zadnjih sam dana prvi put koristila beluga (crnu) lecu.

dodala sam je pikantnom zapecenom grahu s pancetom, juhi od gljiva i chiliju (con carne) umjesto graha. bas je pasala u sve tri varijante. :top: a zelene sam salate (endivija, puterica, kristalka, matovilac) uz to pojela vise nego u zadnjih sest mjeseci. :rofl:
Ajde ne trkeljaj!
To nije leća, nego sitni crni grah! :B

I neka kaže tko šta oće, grah je devet puta ukusniji od leće! :durica:
  • Information