Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 05 Mar 2012, 14:04

U dva dana odgledasmo tri Čovjeka-pauka, treći sam dio gledala prvi put. Prva dva dijela vrlo su dobra, ali treći dio je tek zadovoljavajuć. Dugo treba da se radnja zaplete, Toby mi nije uvjerljiv kao loš dečko, film sve u svemu predugo traje. Zrcaljenje nekih situacija iz prva dva dijela jest simpatično, ali nije neodoljivo. Cijela priča s Flintom djeluje i suvišno i istovremeno je preduga i nerazrađena. K tome, cijeli odnos s Harryjem kao i njegov rasplet previše mi je na razini fusnote. Sve u svemu, što se trećeg dijela tiče, ima i bolje zabave.

Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 05 Mar 2012, 14:10

Meni su sva tri dobra, a još kad uzmeš u obzir da su snimljena prema stripu... Dobar posel.
Emericzy

Post 05 Mar 2012, 15:51

Pješčana » wrote:The Help

meni je sjeo. film je podugačak, duže od 2 sata, ali nije naporan niti dosadan. Dobra priča s momentima smijeha i suza, po meni, nisu zabrazdili u očekivane greške sladunjavosti i američkog pristupa Afroamerikancima
Dobar je. Sve je u njemu jako OK, naročito gluma.

Međutim, nama u Europi totalno predvidljiv. Mislim, mi sve to znamo. Za razliku od Amerikanaca koji bi to sve trebali znati, ali iz nekog razloga ne znaju, pa im je film šokantan.
dejzi

Post 07 Mar 2012, 16:19

The Princess Bride

Koji treš, isuse. :S :S
Zaboravila sam da sam to gledala, što je dobro jer sam sad imala priliku gledat to čudo opet. :o
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
dejzi

Post 09 Mar 2012, 14:27

Hugo

Malo mi je predug i mjestimično patetičan. Priča je jako nategnuta, ali u konačnici je film lijep i ostavlja dobar osjećaj.
Mali je dobar, a Sacha i njegov lik preodlični.

Soundtrack je izvrstan, ali što drugo i očekivat od Shorea. :o
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 10 Mar 2012, 00:22

Iron Lady.
Film je, ne znam; cijelo vrijeme sam bila toliko oduševljena s Meryl Streep, da sam se tek po izlasku iz kina zapitala kakav je uopće film.
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
Melody

Post 10 Mar 2012, 16:56

Vidiš, meni je to jedna od Merylinih lošijih uloga. :D
Mislim, naravno, lošijih ZA NJENU kategoriju glumice, jelte :D

Eh, OT:

U zemlji krvi i meda. Lošost. Veelika lošost.

Dalje:

Moneyball
Image
Sladak filmić, malo previše otegnut, previše sportske i matematičke spike, osrednja gluma. Lijepa ideja.

The Descendants
Image
Dosadno, nesadržajno, otegnuto i plošno.

Midnight In Paris
Image

Moj winner :cerek:
Lijepi, zanatski perfektan, ugodan i duhovit film, te prava poslastica za one koji su se uvijek nećkali između dvije ljubavi: književnosti i filma.
Za čašu vina i osmijeh od uha do uha.
Bios
slučajna nakupina stanica

Post 10 Mar 2012, 17:24

Ne mogu si pomoći, zaljubljena sam u tu ženu. Gledam nju, a ne vidim film. :D
Maštam ... :lux:
Jebeš čovika koji nije reka i poreka.
ombia

Post 10 Mar 2012, 17:42

Paranormal activity 3, ono sto me smeta kod svih tih wanna be strasni filmovi je to ko fol amatersko vodenje kamere, to je kao neki trend jos od onog projekta blairske vjestice.
Od tog me samo zaboli glava. Pozerski.

Image

Pješčana

Post 10 Mar 2012, 19:53

pogledala sam napokon Up!
i divan je :cerek:
divan divan, odlično nacrtan, odličan zaplet, dobar odabir kad ti virus zaposjedne komp pa si nadrkan :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Emericzy

Post 11 Mar 2012, 07:24

Tinker Tailor Soldier Spy
iliti
Dečko, dama, kralj, špijun

Ne znam gdje bih počeo. Gledao sam ga u društvu mladih ljudi, kojih se, osim u zanatskom dijelu, nije dojmio. Mene je žestoko 'potrefio'. Ja sam dijete hladnog rata i dobro ga se sjećam. I tog vremena, njegovog duha i njegovog opipljivog dijela, sjećam se jako dobro. Na momente sam imao osjećaj da sam tamo, s tim ljudima... London (a i Budimpešta) kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina nestvarno su stvarni.

Film je malo vizualno savršenstvo. Sasvim je moguće zanemariti apsolutno sve drugo i samo gledati slike kako promiču pred očima, kao na nekoj izložbi. Već dugo nisam vidio vizualno impresivniji film.

Prepun je finih, životnih detalja. Ne mogu ih ni početi nabrajati. Pčela u autu. Mali tanjurić na ormariću, specijalno za iverak kojim se obilježavaju vrata. Tost koji pomoćnik ministra maže maslacem...

Britanski glumci.... joj, već sam pisao o tome. Ne valja mi se ponavljati.

Kod Garyja Oldmana uvijek mi je nešto smetalo. Vjerojatno ludost. Ne sjećam se kad je zadnji put glumio nekog normalnog. Ovdje je normalan. Senzacionalno dobra uloga. A zapravo nezahtjevna. Jako se malo od njega tražilo. I dao je duplo. Drugima je bilo teže, a svi su dali maksimum.

Praznik za nas starce, a vjerujem i praznik za bilo kojeg ljubitelja filmske umjetnosti. Gozba za oči. Meni i hrana za dušu; kao da me netko vratio u mladost. Ne sasvim ugodan doživljaj; nisu to bila baš neka lijepa vremena za bilo koga tko se petljao u politiku, ali žestoko stvaran i uvjerljiv.

Nek mi netko kaže tko je glumio pomoćnika ministra u filmu. Meni izgleda kao pljunuti Roman Polanski, ali Polanskog nema na popisu glumaca. Ima zato Le Carea! Pojavljuje se kao statist u jednoj sceni. :)
Morticia

Post 11 Mar 2012, 08:38

Em, ovaj film me zaintersirao cim sam cula za njega, a nakon tvoje kritike, tj. pohvale imam ga namjeru pogledati cim prije.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 11 Mar 2012, 09:52

i ja :)

inače, neku noć nisam mogla zaspati a na htvu je bio Monster. Nisam ga pogledala cijelog pa ne mogu dati kritički osvrt, ali gledala sam nekih 45 minuta i film je ok.
Tužan je i mučan, ali zanimljiv, budem ga potražila da cijelo gledanje.
malo mi je nejasno emitiranje takvih filmova u pol 2 u noći.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Morticia

Post 11 Mar 2012, 09:57

A cuj, taj film i nije za neki "djecji" termin.
Dosta davno sam ga gledala pa se ne sjecam bas najbolje, al' pamtim da mi je bio odlican.
Ako se ne varam, ona je dobila Oskara za tu ulogu. Cini mi se zasluzeno, ne sjecam se tko je jos te godine bio nominiran.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Melody

Post 11 Mar 2012, 15:58

Meni je Monster preočajan film, a Šarliz u njemu još gora - to je onaj "over doing it" tip glume, mrzim to. Mnogo mi je bila bolja u filmu koji je nešto manje popularan, North Country, preporučujem (http://www.imdb.com/title/tt0395972/).
Inače, svi su cijele godine pričali kako je ona dobila kila i pokvarila svoju predivnu liniju za taj film. Eto, moš mislit žrtve. I metnuli joj gipsanu masku, i vozi miško :rolleyes:

Ja jedan film zaboravila staviti jučer, a jedan sam sinoć pogledala :o

Dakle, zaboravljeni:

The Help
http://www.imdb.com/title/tt1454029/

Ovo će bit jako kontroverzno što ću reći, ali odavno nisam vidjela veći proser i Oprah Winfrey film :D
Čitala sam knjigu, i nije neko remek djelo također, ali barem nema scena u kojim umorne crnkinje prepričavaju bjelkinji kako je težak njihov život. A recitiraju kao da su došle kod Oprah u emisiju.
Dobitnica Oskara za sporednu ulogu, koliko se sjećam, Octavia Spencer, jedina je svijetla tačka u ovom predvidljivom, patetičnom i retuširanom da izgleda socijalno i artsy filmu, mada ja Minnie iz knjige nisam ni blizu tako zamišljala.

I sinoćnji:

We Need to Talk About Kevin
http://www.imdb.com/title/tt1242460/

Rijetko kad naletim na ovako pažljivo, a jednostavno urađen film. O svim detaljima je tako pomno povedeno računa, da sam se zaljubila na prvi pogled. Tilda Swinton i Ezra Miller su maestralni u filmu, pogotovo ona.
Naime, priča prati njeno majčinstvo, i njegovo odrastanje. Pritom dečka glume tri dječaka, dva malena i jedan tinejdžer, i ja zbilja ne znam reći koji je od trojice bolji :D
Film mi se dopada jer govori, naposlijetku, o užasnom zločinu bez da ga i u jednom momentu prikaže pred gledateljem (osim možda samog kraja): simbolika krvi, prolivene pri porođaju, pri odrastanju i prilikom izvedbe zločina, sprovedena je kroz film poput crvenog tkanja, i pojavljuje se da nas podsjeti o ćemu, zapravo, gledamo film. Film je također o neumornoj odlučnosti jedne žene da pokuša voljeti dijete koje ju ne voli. Ili obrnuto?
Mnogo dobro, svakako preporučujem.

EDIT: Zaboravih dodati, Emericzy, hvala ti na iscrpnom osvrtu, baš ću mu dati šansu.
A.P.
Cactus

Post 11 Mar 2012, 16:51

Melody » wrote:
The Help
http://www.imdb.com/title/tt1454029/

Ovo će bit jako kontroverzno što ću reći, ali odavno nisam vidjela veći proser i Oprah Winfrey film :D
Čitala sam knjigu, i nije neko remek djelo također, ali barem nema scena u kojim umorne crnkinje prepričavaju bjelkinji kako je težak njihov život. A recitiraju kao da su došle kod Oprah u emisiju.
S ovim se moram složiti. Film je totalno sranje :o
Pročitala sam kritike netom prije i očekivala sam neki "jak" film, kakvim su ga opisali, na kraju sam ga gledala cijeli dan uz stopiranja triput radi pranja suđa i sličnih zabavnih radnji.
Film me ama baš ničim nije dirnuo, toliko je plošan i pun nekih bezveznih klišeja. :misli: :ne zna:
Herp
Nikki Gauda

Post 12 Mar 2012, 12:34

Hostel.
Uspio je u meni izazvati ono čemu horori i služe, (a ja ih 99% odgledam zijevajući i kolutajući očima) i jako sam mu zahvalna na toj dozi užasa. :cerek:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Morticia

Post 12 Mar 2012, 12:41

The Descendants

A ono, limunadica.
Nisam baš crkla od dosade, al' nije nešto što bih ikome preporučila.
On je ok odglumio.
Pješčana

Post 12 Mar 2012, 13:06

Herp » wrote:Hostel.
Uspio je u meni izazvati ono čemu horori i služe, (a ja ih 99% odgledam zijevajući i kolutajući očima) i jako sam mu zahvalna na toj dozi užasa. :cerek:
dakle, sad imaš tv :D čestitam! :cerek:

uglavnom, vidjela sam ga na teveju, izbjegavala i onda sam slučajno prebacila na neku scenu :facepalm:
ja se bojim horora.
Morticia

Post 12 Mar 2012, 13:09

Ja ih jako volim, ali Hostel mi je stvarno loš.
Ne volim takve, koji kasapljenjem pokušavaju ostaviti dojam.
To mi se jednostavno gadi, ništa više ili manje od toga.
Herp
Nikki Gauda

Post 12 Mar 2012, 13:33

Morticia » wrote:Ja ih jako volim, ali Hostel mi je stvarno loš.
Ne volim takve, koji kasapljenjem pokušavaju ostaviti dojam.
To mi se jednostavno gadi, ništa više ili manje od toga.
Mislim da si ga krivo ubrala. On na mene nije ostavio dojam kasapljenjem, kao što nisu ni drugi horori prije njega, jer sam mrtva-hladna i beskonačno neosjetljiva na krv, rezanje i tome slično.
(Jednom sam nosila na rukama dvometarsku zmiju čija krv je šikljala, a iznutrice se prosipale po mom licu, rukama i bijeloj majici, nosila sam je i plakala jer je nisam mogla spasiti. Vjerujem da sam izgledala kao prizor iz horora. :D)

Mene je Hostel šokirao spoznajom da negdje, nekad zbilja postoje ljudi koji će platiti malo bogatstvo za to da mogu beskonačno mučiti i ubiti mladog, nedužnog čovjeka. E, to mi je bio scary moment. :o
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Morticia

Post 12 Mar 2012, 13:36

Nisam ni ja posebno osjetljiva na krv i slična čudesa, al' nisam ni ljubitelj filmova koji se oslanjaju na isto.

Međutim, ovo što ti govoriš, taj aspekt filma- da, slažem se.
I sjećam se da sam i ja zbog toga bila poprilično... Ne znam što točno, valjda zgrožena.

A što je bilo zmiji?
klonka

Post 12 Mar 2012, 13:42

Shutter Island :cerek:

Meni jako dobar, ali ja volim te mindfuck filmove. Ako ste i vi ljubitelji, preporučujem. Sjajan Ben Kingsley, netipičan Scorcese, tipičan Leonardo. :zubo: Čim ga vidim, odmah se sjetim ovog mema. :rofl:

I ne znam što još da napišem a da ne ispadne da spoilam. :ne zna:
gonj špadi
Herp
Nikki Gauda

Post 12 Mar 2012, 13:47

Pregazio ju je jebeni šumar :gaah:
Morticia

Post 12 Mar 2012, 13:52

klonka » wrote:Shutter Island :cerek:

Meni jako dobar, ali ja volim te mindfuck filmove. Ako ste i vi ljubitelji, preporučujem. Sjajan Ben Kingsley, netipičan Scorcese, tipičan Leonardo. :zubo: Čim ga vidim, odmah se sjetim ovog mema. :rofl:

I ne znam što još da napišem a da ne ispadne da spoilam. :ne zna:
I meni je odličan, ali pun klinac ljudi ga je popljuvalo. :ne zna:
Navodno im je predvidiv.
Meni nije bio, al' moguće da sam ja glupa, pa zato. :o :zubo:
  • Information