U knjižnici, a gdje bih drugo?judolino » wrote: A đe nađe te bosanske šupke?
Obiteljski biznis za raju...
Tragično je zapravo to što sam nekada, pa o ma kako trivijalnoj književnosti bila riječ, iz prijevoda i lekture učila o jeziku.
U knjižnici, a gdje bih drugo?judolino » wrote: A đe nađe te bosanske šupke?
Obiteljski biznis za raju...
I ja. Malo tko me o jeziku naučio više od lektora mog prvog velikog (knjiškog) prijevoda.MmeTipfeler » wrote:Tragično je zapravo to što sam nekada, pa o ma kako trivijalnoj književnosti bila riječ, iz prijevoda i lekture učila o jeziku.
Zar ne ideš u školu? / Ne ideš li u školu?
Merci, mme.... :-)MmeTipfeler » wrote:
Zar ne ideš u školu? / Ne ideš li u školu?
Zar ne voliš sladoled? / Ne voliš li sladoled?
Zar ne smiješ ići u kino? / Ne smiješ li ići u kino?
S time da značenje nije isto.
Jesi ti prevela Čiču Goriota?MmeTipfeler » wrote:A gle
Web stranica Prirodoslovnog muzeja. http://www.hpm.hr/Stitch » wrote:Nikad čuo.
Možda je netko išao prevesti "file in a hard-copy". : birokrat u duši :Stitch » wrote:Naslutih što je prirodnina. No intuicija mi kod kamenospisa ne pomaže.
Drž' se onoga da "ju" ide u slijedu dva "je".MmeTipfeler » wrote:Heh! Kako vam se ovo sviđa: pitajući je je li vidjela? Kaj da radim s ova dva je. Kladim se da će mi lektor ili korektor jedno izbaciti. Tekstovi se, naime, više ne čitaju, nego pregledavaju.
..citajuci ju je je? ..citajuci je ju je? ..citajeci ju je? ..cc...c..c..cico cije ju je cu?Zekoslawa » wrote: Drž' se onoga da "ju" ide u slijedu dva "je".
Jebe me što su to zapravo dvije rečenice. Što bi se, recimo, moglo napraviti u ovom slučaju: pitao ju je je li vidjela. Ništa.Zekoslawa » wrote: Drž' se onoga da "ju" ide u slijedu dva "je".
Da vam bude lakše: to je, inače, rečenica iz romana Bijela kao mlijeko, crvena kao krv, pisanog u prvom licu, u formi dnevnika, a pripovjedač je učenik trećeg razreda klasične gimnazije koja se zove Orazio.Moja škola nosi ime po liku iz stripa Topolino: Horacije.
Ništa, moš dalikati, opravdano je u ovom slučaju.MmeTipfeler » wrote: Jebe me što su to zapravo dvije rečenice. Što bi se, recimo, moglo napraviti u ovom slučaju: pitao ju je je li vidjela. Ništa.
Šta, Orazio=Horacije?Nego, pustimo to. Imam još pitanja. Neka dignu ruku oni koji shvaćaju u čemu je štos u sljedećoj rečenici:
Da vam bude lakše: to je, inače, rečenica iz romana Bijela kao mlijeko, crvena kao krv, pisanog u prvom licu, u formi dnevnika, a pripovjedač je učenik trećeg razreda klasične gimnazije koja se zove Orazio.
Users browsing this forum: ClaudeBot and 1 guest