Svilibald legenda
Sa mi ža šta sam glasovao za ORaH a ne za ŽZ ali bit će još izbora, ihaaaa...
.... elem država mora imat deficit; je tako nekako slatkičko blesavada bi jedan subjekt ostvario prihod, drugi nužno mora imati rashod (trošak)
Zar je potrebna dublja analiza birackom tijelu koje iz izbora do izbora zaokruzuje hdzsdpblue » wrote:Monetarna politika -
Pa evo recimo točka 1: UKIDANJE VALUTNE KLAUZULE NA KREDITE
Ništa ne govore, osim da bi se valute trebale prebacit u kune. To nije plan, to je ideja s kojom raspravljaš u birtiji na šanku, i to točno na toj mentalnoj razini.
Točka 2: PRETVARANJE HNB-a IZ MJENJAČNICE U SREDIŠNJU BANKU
Zalažu se za hiperinflaciju i štampanje novca, što je debilno. Novac mora slijediti ekonomiju, što će reć kod nas, nema ekonomije= nema para.
Točka 3: NUŽNOST POSTOJANJA PRORAČUNSKOG DEFICITA
U kojem tu nužnost opravdavaju .... elem država mora imat deficit; je tako nekako slatkičko blesava![]()
Dalje nisam čitala.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sinc ... 75932.aspxSinčić nabrojao od čega je sve Vlada odustala i upitao: Sjeća li se još itko Grmoje i Petrova
Jedino što smo od njih dobili na glasovanje bila su dva zakona u kojima se, pazite, mijenja da određenu funkciju u zakonu o strateškim investicijama više ne popunjava potpredsjednik za gospodarstvo već potpredsjednik kojeg imenuje Vlada. Jedna političko-administrativna odluka.
Smanjenje plaća političara - odustali. Smanjenje privilegija političara - odustali. Zaštita jedinog doma - odustali. ZERP - odustali. HNB - odustali. PDV na hranu - odustali.
Ovo je naprosto nužnost ako želimo spasiti (zadužene) građane iz dužničkog ropstva.blue » wrote:Monetarna politika -
Pa evo recimo točka 1: UKIDANJE VALUTNE KLAUZULE NA KREDITE
Ništa ne govore, osim da bi se valute trebale prebacit u kune. To nije plan, to je ideja s kojom raspravljaš u birtiji na šanku, i to točno na toj mentalnoj razini.
U točki dva nigdje ne piše da se zalažu za hiperinflaciju već baš suprotno, upozoravaju da se građane bezrazložno plaši hiperinflacijom.blue » wrote: Točka 2: PRETVARANJE HNB-a IZ MJENJAČNICE U SREDIŠNJU BANKU
Zalažu se za hiperinflaciju i štampanje novca, što je debilno. Novac mora slijediti ekonomiju, što će reć kod nas, nema ekonomije= nema para.
Mislim, pa o čemu mi pričamo ovdje.blue wrote: Točka 3: NUŽNOST POSTOJANJA PRORAČUNSKOG DEFICITA
U kojem tu nužnost opravdavaju .... elem država mora imat deficit; je tako nekako slatkičko blesava![]()
Dalje nisam čitala.
Nećeš vjerovati, ali ima: link.miky0 » wrote:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sinc ... 75932.aspx
Ima jos neko a da je protiv ovog malog![]()
Mene oduševljava pojam "dužničko ropstvo"Euklid » wrote: Ovo je naprosto nužnost ako želimo spasiti (zadužene) građane iz dužničkog ropstva.
Suludo je da zbog valutne klauzule ljudi vraćaju višestruko veće iznose nego što treba.
Građani su dizali kredite u kunama, otplaćuju u kunama, banka će imati svoj profit na račun kamate a samo oni koji žele bankarima enormni ekstra profit na račun razlike u tečaju (a banke su jako dobro znale kako će se kretati tečaj franka) mogu zahtijevati održanje valutne klauzule.
Slažem se da je u školama potrebna ekonomija i ekonomska matematika, a ne da ljudi ostanu osupnuti kad skuže da više novaca vraćaju, nego što su iz kredita jednokratno dobili.Ja sam u životu samo 2 puta dizao kredu i oba puta sam pazio da nema valutne klauzule. Na žalost, nisu svi građani dovoljno ekonomski pismeni pa da znaju paziti ali to je već problem obrazovnog sustava u kojem se uče tone i tone debilana a neke temeljne životne stvari ne.
Pa sad, istina je da naša ekonomija ne prati neopravdanu jakost kune u odnosu na euro, međutim baš to sprečava hiperinflaciju. Devalvacija znači poskupljenje svega, a s druge strane mi nemamo niti razvijeno gospodarstvo, posljedično niti izvoz kojim bi se to poskupljenje svega stavilo na drugu stranu vage.Osim toga, ukidanje valutne klauzule je potrebno i zbog nužne devalvacije kune ali to je drugi par rukava.
U točki dva nigdje ne piše da se zalažu za hiperinflaciju već baš suprotno, upozoravaju da se građane bezrazložno plaši hiperinflacijom.
Kako god, možemo mi kreirat proračun s deficitom ili bez, bit će u deficitu, još godinama, možda desecima godina. Totalno nebitna programska stavka.Mislim, pa o čemu mi pričamo ovdje.
Većina država svijeta planira proračun s blagim deficitom...
Pitanje je kako se pokriva taj deficit. Svakako ne kao što je to činio Šuker dizanjem kredita s kamatom od 6,5%.
I ovi su slatki -MmeTipfeler » wrote: Nećeš vjerovati, ali ima: link.
Petljam se u ovu temu da ne otvaram novu, a zapravo me zanima što znači direktna demokracija. Za izbore se negdje skupi četiri i pol milijuna 'Rvata plus doputuju svi iz dijaspore pa se u kutije ubacuju crne i bijele kuglice ? Ili svi viču "Oćemo ovoga, nećemo onoga!"
OK, prednost bi bila barem u tome što ne bi mogli glasati pokojnici, a istina je da bi izbori trajali otprilike koliko i ovi posljednji, zajedno s postizbornom kampanjom.
Misliš na turskog kangala? Ništa, osim onako općenito: da su pastirski psi i psi čuvari. Kaj buš s tim, pojma nemam.miky0 » wrote:Tipfelerko, aj mi reci sta znas o Kangoturku? Volio bi ga imat za svog sljedeceg psa
Da, na turcina mislim. Pa isto sta i s ovim sadasnjim, hranija, seta i zajebava, a sta drugoMmeTipfeler » wrote: Misliš na turskog kangala? Ništa, osim onako općenito: da su pastirski psi i psi čuvari. Kaj buš s tim, pojma nemam.
Pasa ne valja ljutit, bez obzira na pasminu.miky0 » wrote:
Da, na turcina mislim. Pa isto sta i s ovim sadasnjim, hranija, seta i zajebava, a sta drugoMislija sam posto je velik i ako se naljuti, jeli me moze izist
i jeli bi njemu pasala ova nasa mediteranska klima?
A je, kakav je to pas ako ga ne mo's zajebavat sa sidi, lezi, aj vamo, aj tamo, pa se sa njim valjat po tleju i hrvatMmeTipfeler » wrote: Pasa ne valja ljutit, bez obzira na pasminu.
A bas me zanima imat nesto tako veliko i potencijalno opasno, onako nesto veliko da kad ga lav vidi bizi glavom bez obziraMmeTipfeler » wrote: Htjela sam reći da ne znam koji su kangalovi pseći prioriteti i pseće potrebe. Labovi su sretni kad se igraš s njima i češkaš ih između ušiju. Dakako, vodiš ih i u šetnje jer im je to dobro za zdravlje, fizičko i psihičko, ali ako jedan dan preskočiš obilazak po šumama i gorama, kao što ću ja danas iznimno napraviti, strpat će se na dekicu i čekati bolja vremena. Jedna moja frendica ima samojeda pa, ako ga svakodnevno ne izmoriš do iznemoglosti, cvili i zvrnda po kući i općenito je nemoguć.
MmeTipfeler » wrote: P. S. Kad smo već kod psećeg zdravlja, moja je starija munuta u glavu (kakav gazda, takav pas!), ali se moramo pohvaliti rezultatom današnjeg sistematskog pregleda: sedamipolgodišnjakinja savršena je fizičkog zdravlja, a trči kao blesava unatoč svim ortopedskim problemima kojima ju je obdario Centar Silver.
Kaže profesor Lovrinović da se klub zastupnika Most-a ne slaže sa proračunom, ali će ga ipak podržati i glasati ZA.
Jer pad proračuna znači i pad vlade. Pad Vlade znači i pad fotelja. Fotelje su ipak važnije od općeg dobra.
Zaista sam iznenađen.
Moram ipak čestitati profesoru, pretvara se u pravog političara. Poput HDZ-ovaca, uvijek vjeran, u dobru i zlu, u unišenju zemlje i osiromašivanju građana, Most u srcu.
dozvolite da se prisjetimo...Euklid » wrote:S obzirom da se ekipica pošteno uspandrčila zbog pojave ovog mladca vrijeme je da mu damo i zasluženu temu, ne.
Dakle, jedan mladi dečko kojeg još drže mladenački ideali, koji je 2011. napadao na policijske barikade koje su štitile HDZ-ov Titanik od potonuća, koji danas svojim tijelom sudjeluje u otporu lihvarsko-bankarskom lobiju u pokušaju da oduzmu pravo čovjeka na vlastiti dom... uostalom da se ne prosipam previše najbolje da stavim link na izvrstan članak Sanje Modrić: Vilenjak Vilibor
Na žalost, mogao je na njegovom mjestu biti netko politički potkovaniji, inteligentniji, obrazovaniji, karizmatičniji... ali nije, šta sad.
On je podmetnuo leđa umjesto svih nas a njegov nagli rast popularnosti dovoljno govori o političkoj žabokrečini u kojoj smo se našli i u koju nas je dovela HDZSDP-ovska mafija.
Ljudi će danas prigrliti i crnog vraga samo da skinu s kurca ove krvopije.
Srećom, Vilibald Svibor nije crni vrag kakav nam se mogao ukazati u liku Željke Markić ili Milana Kujundžića pa kad već nije izniknuo nitko bolji morat ćemo prihvatiti njega kao nekakav kompromis.
Uostalom, slično se nedavno desilo s Cerarom i u Sloveniji pa šta ne bi i kod nas...
Vilibald je kreten, a Živi zid pizdarija.
Users browsing this forum: ClaudeBot, GPTBot and 1 guest