Prijevod, molim! (zbirna tema za pomoć oko prijevoda)
To ti je isto kao: "Koji je vrag čekaš?", samo kaj je poslano sa Samsunga Galaksi juzing Tapatok...Zekoslawa » wrote:Daklem, zna li tko koji je vrag cekas? Nekakva legura željeza, nikla i cinka, kolko vidim, al mene zapravo ne zanima što je to, nego se pokušavam dočepati talijanskog naziva, jel. Pa možebitno ima tko kakvu ideju kako je na engleskom?
Jen, dva, tri... Kar...?
Pa, Kroma mu kalajsanog, kaj sad? Da pojedem niklovane cvikcange ne bi li reguliso šećer?
Spuštanje na nižu razinu, ako se radi o informatici, a pretpostavljam da se radi.blue » wrote:Ajd mudraci
Drilldown? (u hijerarhijskoj strukturi)
Kratko i slatko? Nemojte mi svrdlanje, ni svrdlanje prema doljeza razliku valjda od svrdlanja prema gore
![]()
Nemore baš ni analiza, iako ima smisla.
Znači, pristupanje sadržaju kutije ili nešto slično tome, dohvaćanje skrivenih pojedinosti na nižoj razini.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 798 times
- Been thanked: 1518 times
Može biti štošta. Ovisno o kontekstu, možda je riječ o detaljnom pregledu podataka, svojevrsnom rešetanju ili prorešetavanju.
Potpisi su za budale.
Mora ići na nižu razinu, zato i jest down.Stitch » wrote:Može biti štošta. Ovisno o kontekstu, možda je riječ o detaljnom pregledu podataka, svojevrsnom rešetanju ili prorešetavanju.
Debeli Bizon je rekao!
Stitch i judolino hvala na pomoći
Međutim
znam što je drilldown. Znam da se može prevesti opisno, samo se ne bi trebalo, zbog određenih ograničenja, da ne ulazim u to
Rešetanje je zgodno, samo mora bit neka riječ koja će općenito IT-evcima nešto značiti, sumnjam da će rešetanje povezati sa drilldown
A i nije baš rešetanje
Pardonček na gnjavaži, nadala sam se nekom revolucionarnom prijevodnom otkriću
A sad vidim i da sam pitala na krivom topicu, pa Zec ako ti se da, prebaci
Međutim
Rešetanje je zgodno, samo mora bit neka riječ koja će općenito IT-evcima nešto značiti, sumnjam da će rešetanje povezati sa drilldown
Pardonček na gnjavaži, nadala sam se nekom revolucionarnom prijevodnom otkriću
Pa što nisi dala kontekst? Rečenicu, dvije, pasus?blue » wrote:Stitch i judolino hvala na pomoći![]()
Međutimznam što je drilldown. Znam da se može prevesti opisno, samo se ne bi trebalo, zbog određenih ograničenja, da ne ulazim u to
![]()
Rešetanje je zgodno, samo mora bit neka riječ koja će općenito IT-evcima nešto značiti, sumnjam da će rešetanje povezati sa drilldownA i nije baš rešetanje
![]()
Pardonček na gnjavaži, nadala sam se nekom revolucionarnom prijevodnom otkriću![]()
Pa ja čekam da postaneš ontopic i da nabiješ i prijevod i prevoditelje.blue » wrote:Stitch i judolino hvala na pomoći![]()
Međutimznam što je drilldown. Znam da se može prevesti opisno, samo se ne bi trebalo, zbog određenih ograničenja, da ne ulazim u to
![]()
Rešetanje je zgodno, samo mora bit neka riječ koja će općenito IT-evcima nešto značiti, sumnjam da će rešetanje povezati sa drilldownA i nije baš rešetanje
![]()
Pardonček na gnjavaži, nadala sam se nekom revolucionarnom prijevodnom otkriću![]()
- MmeTipfeler
Jel netko zna kako se na na hrvatskom zove ovo? Ako se ikako zove. Dizalica je preopćenit pojam ili?
- MmeTipfeler
Ma nema, al hvala svejedno! Prošao vozjudolino » wrote: Pa što nisi dala kontekst? Rečenicu, dvije, pasus?
Pomagajte, drugovi & drugarice!
Treba mi prijevod za sljedeće:
1. Scusat’ signurì, mo’ me ne vacocoè criature.
2. Aspiett’ nu minut’ Vera. Te voglio salutà.
3. Vien’ a ccà.
Jebiga, prevodim knjigu s engleskog, francuske sam dijaloge uspio prevesti, ali u talijanski se baš ne kužim.
Fala!
3. Vien’ a ccà.
Jebiga, prevodim knjigu s engleskog, francuske sam dijaloge uspio prevesti, ali u talijanski se baš ne kužim.
Fala!
- MmeTipfeler
Ovo je dijalekt. Napuljski?
Jesi li siguran da je prva rečenica dobro napisana? Od nje razumijem samo prvi dio: "Gospodo, oprostite" (Može biti i dame i gospodo, ovisno o situaciji). Criature su creature, ali mi to puno ne pomaže. Druga znači: "Vera, čekaj malo (doslovce: minutu). Netko se zove Vera? Hoću se pozdraviti s tobom (doslovce: hoću te pozdraviti)." Treća: "Dođi ovamo."
Hvala, Mme.
Stvar je ovakva: baka je primila gosta u kuću, a onda se na vratima sobe pojavila dadilja s dvoje unučića (muško i žensko).
Ne znam može li ti to pomoći. Inače, dijalekt je vjerojatno napuljski.
Ma, bed mi je kaj sam prevel pun kurac francuskih dijaloga, pa mi je bezveze ovo ostavit.
Stvar je ovakva: baka je primila gosta u kuću, a onda se na vratima sobe pojavila dadilja s dvoje unučića (muško i žensko).
Ne znam može li ti to pomoći. Inače, dijalekt je vjerojatno napuljski.
Ma, bed mi je kaj sam prevel pun kurac francuskih dijaloga, pa mi je bezveze ovo ostavit.
- MmeTipfeler
Ne pomaže. Osim onih kreatura, ništa ne razumijem. Dadilja je Vera?
ne znam bas jel ovo napolitanski. valjda je, izgleda tako, je neki jug..judolino » wrote:Pomagajte, drugovi & drugarice!
3. Vien’ a ccà.
Fala!
vacocoe.. vacocoe.. ne znam ni kako se izgovara, valjda normalno..
criature su kreature, mogu bit i djeca, a mogu bit i ljudi, a moze bit i jednina, u znacenju jednine, ne mnozine.
mo .. to je sad, odmah.. talijanski..ora. e mo= e ora
bas me zanima sta je ovo.. vacocoe, jel to nesto slozeno, sta?
druga recenica, pretpostavljam da je vera ime, pa bi onda islo u slobodnom prevodu..sacekaj minut, vera, ocu te pozdravit.. ocu se s tobom pozdravit..
vien a cca je mislim.. dodji ili dodji amo.
ona prva recenica, ma bas me zanima kako bi bila.
onako, nagadjajuci..oprostite gospodo..ka sta sam i sam?
-
- Information
-