Ajme argumenata... većina odraslih ljudi ne može preživjeti samostalno, kaj je tebi? Neki se boje voziti bicikl, kaj misliš, kako bi se ti isti proveli u džungli? Ili običnoj šumi?klonka » wrote:Ne, nije isto ok. Pro liferi ne daju izbor, a izbor je nužan.
Može li preživjeti samostalno izvan majčinog tijela? Kuca li mu srce? Ne i ne. Opet se vraćamo na to kad počinje život. Možeš misliti da je to jalova isprika za ono što smatraš ubojstvom, ali zbilja nije isti čin pobaciti u šestom tjednu trudnoće i ubiti formirano ljudsko biće.
I što znači formirano ljudsko biće? Postoje ljudska bića manje inteligentna i svjesna sebe od fetusa, pa ih nije legalno ubijati.
Abortus je ubojstvo. Točka. Legalno, i takvo treba ostati. Točka.
Naravno da je zanimljiva činjenica da ne ubijamo smrtnom kaznom najgore zločince (niti ne trebamo, dabome), a ubijamo najnevinije među nama (zbog debilnog razloga kao nestavljanje kondoma). Ali Bože moj, to samo govori koliko smo sofisticirani.
Osobno, da sam neželjena majka, uvijek bih radije ubio nego imao dijete s nekim kretenom. Ali, da imam mogućnosti postati majka, ne bih nezaštićen kopulirao s kretenima. Zapravo, ni zaštićen (ako od kretena zaštite uopće ima).