Ulazak u EU

Koljite se i gložite!
Emericzy

Post 10 Jun 2013, 18:03

..a unda » wrote: pa doce oni koji budu imali sto eura. :D

sto se mene tice, ja bih to dignuo na tisucu eura po danu. za sve, eu i ne eu.. :D
mislim sta more, nek se ide u brda.. :D

evo, venecijanci zabranjuju kruzere. podhitno se ovdje treba nesto napravit po tom pitanju. ne znam sta..torpedirat kruzere, pustat kaice s eksplozivom na njih, ne znam..:D
Ne bih ja tako nasilno. Ali slažem se s namjerom. Kako se zove onaj Istrijan što je osnovao pokret protiv turizma? Znao je taj što radi.

..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 10 Jun 2013, 23:38

Emericzy » wrote: Ne bih ja tako nasilno. Ali slažem se s namjerom. Kako se zove onaj Istrijan što je osnovao pokret protiv turizma? Znao je taj što radi.
..pa naravno da je znao. sta se tu ima znat?

a kako ako ne nasilno. ne razumije se drugi jezik. imao sam davno neke prijedloge i zamisli, kao npr da se organiziraju vodjenja turista po splitu i da im se laze..ma ne laze, nego sere..ono, svasta, sta ti padne na pamet, ali improvizirat i spojit to nalicu mjesta u naku kao pricu sto moze proc..ono, ovdje je npr bio cercil 1942. sa staljinom i hitlerom, u fife, bas tu, nedavno se to doznalo, a na marjanu su se trenirali americki astronauti, a sfinge su pet puta potonule dok su je dopremili iz egipta u split i opet ih izronili, a nabavljene su preko ondasnje ruske mafije..i tako, ono.. srat.
..ili npr, da se splicani dogovore i da svi dva dana odaju po ulicama ka mandrili. ono, polako, naprid nazad, spustenih rukama do poda, otvorene mandibule, fjakastim pogledom i da idu od jednog do drugog turista i da im govore..a? ..aa? ..ee? ..aa ee?

ili da svi odaju nekako skakucuci rasirenih nogu, s jedne na drugu stranu, ono, kao gegajuci se malo. ono, idu zene iz spize sa pazara, prolaze preko peristila s borsama u rukama i tako skakucu, gegaju se. mogu se i cerit i ispustat neke glasove..iiihiiiihiii, iiihiiihiii..

:D
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 10 Jun 2013, 23:43

..a unda wrote: ..ili npr, da se splicani dogovore i da svi dva dana odaju po ulicama ka mandrili. ono, polako, naprid nazad, spustenih rukama do poda, otvorene mandibule, fjakastim pogledom i da idu od jednog do drugog turista i da im govore..a? ..aa? ..ee? ..aa ee?
..

:D
Na ovaj sam performans naletio par puta.
Ako je bio performans, jel...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 10 Jun 2013, 23:44

Euklid » wrote:
Na ovaj sam performans naletio par puta.
Ako je bio performans, jel...
nisi. nije. to je bilo sporadicno i spontano....:D
Pero

Post 11 Jun 2013, 07:14

..a unda » wrote: ....spontano....:D
I jeli su jogurt u pauzi između ..ee.. i ..ae.. :p
karambol

Post 11 Jun 2013, 08:58

Emericzy » wrote: Kako se zove onaj Istrijan što je osnovao pokret protiv turizma? Znao je taj što radi.

Franci Blašković i Liga za boj protiv turizma... :zubo:
Emericzy

Post 12 Jun 2013, 16:31

karambol » wrote:

Franci Blašković i Liga za boj protiv turizma... :zubo:
E, to. To je moja stranka.

A i to što Unda predlaže ne bi bilo loše. Djelovalo bi u istom smjeru.
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 21 Jan 2014, 19:41

Koristim ovu temu u kojoj notiram srpsko priblizavanje EU, odnosno njeno pristupanje pristupnim pregovorima, a sve da ce mo skupa razjebat ovu uniju :cerek:
Euklid
old school

Post 21 Jan 2014, 23:45

Koji debili. Umjesto da se okrenu jos vise Rusiji, Kini, Arapima...

Vidla zaba di se konji potkivaju...
Euklid
old school

Post 24 Jan 2014, 14:44

Kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare:

Od 01.ožujka mreže će smjeti upotrebljavati jedino osobe starije od 60 godina čija primanja ne prelaze 1660 kn

''Većina ljudi koji žive u malim mjestima uz more oduvijek je i živjela od mora. I lovili ribu, najčešće mrežom. I to do pet kilograma ribe dnevno – za vlastite potrebe, a ne na tone kao profesionalni ribari za bogaćenje. No od 1. ožujka više neće moći. Zbog usklađivanja hrvatskih propisa s europskima briše se kategorija malog ribolova. Stanovnici otoka i priobalja su šokirani...''

Ima puno glupih ljudi na svijetu
al što je hrvatski čovjek glup i kako ga je lako preveslati to se rijetko nađe...
MightyMe

Post 24 Jan 2014, 15:01

Nabijen ih na kurac nesposobne. Ako su toliko zabrinuti za Jadran neka proglase gospodarski pojas. Jebote, kako ću prvom prilikom pobjeć iz ove kaljuže.
Emericzy

Post 24 Jan 2014, 17:09

Treba razgovarati s ljudima koji se razumiju u ribarstvo. Oni kažu da je ova zabrana mreža najbolja stvar koja se ribama Jadrana dogodila od dolaska Hrvata na obalu.
Euklid
old school

Post 24 Jan 2014, 17:36

Onda su trebali zabraniti koče i kočarenje a ne mali ribolov...
MightyMe

Post 24 Jan 2014, 22:38

Ma da, ta dva kila ribe šta ljudi uvate devastiraju riblji fond.
Emericzy

Post 25 Jan 2014, 08:37

MightyMe » wrote:Ma da, ta dva kila ribe šta ljudi uvate devastiraju riblji fond.
Ne znaš o čemu govoriš. Hvata se puno, puno više od dozvoljenog, hvata se puno mlađi, hvata se izvan sezone i NIJE za osobnu upotrebu nego većinom za restorane. To što ti govoriš je 5% ukupnog. Za osobnu upotrebu može se i udicom i parangalom. Za koji kurac za familiju od 4 osobe moraš loviti mrežom? Nemoj me zajebavati.
MightyMe

Post 25 Jan 2014, 11:23

Ja stvarno ne znam kako se mlađ može uhvatiti trenutno dozvoljenim mrežama. Isto tako, nije mi jasno koji to genijalci mogu svaki dan uhvatit više od 5kg ribe, po trenutnim propisima. Nekako mi se to čini kao znanstvena fantastika da u 200m mreže uhvatiš toliko ribe. Ja takve ljude nisam još upoznao.
Nego, di je definirana ta sezona kad se smiju i kad se ne smiju koristit mreže?
Morsko i riječno ribarstvo nemaju veze jedno s drugim.
Emericzy

Post 25 Jan 2014, 13:44

MightyMe » wrote:Ja stvarno ne znam kako se mlađ može uhvatiti trenutno dozvoljenim mrežama. Isto tako, nije mi jasno koji to genijalci mogu svaki dan uhvatit više od 5kg ribe, po trenutnim propisima. Nekako mi se to čini kao znanstvena fantastika da u 200m mreže uhvatiš toliko ribe. Ja takve ljude nisam još upoznao.
Gle, ja samo ponavljam što sam čuo da kažu ljudi koji su stručnjaci za ribarstvo. ja nisam.

A sad mi reci, zašto misliš da EU želi nauditi našim 'malim' ribarima? Zli su pa se iživljavaju? Naši ribari lovom za osobne potrebe ugrožavaju EU ribarstvo? Srbočetnički lobby ih je nagovorio? Što?
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 25 Jan 2014, 14:13

Cica Cutura wrote:Kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare:

Od 01.ožujka mreže će smjeti upotrebljavati jedino osobe starije od 60 godina čija primanja ne prelaze 1660 kn

''Većina ljudi koji žive u malim mjestima uz more oduvijek je i živjela od mora. I lovili ribu, najčešće mrežom. I to do pet kilograma ribe dnevno – za vlastite potrebe, a ne na tone kao profesionalni ribari za bogaćenje. No od 1. ožujka više neće moći. Zbog usklađivanja hrvatskih propisa s europskima briše se kategorija malog ribolova. Stanovnici otoka i priobalja su šokirani...''

Ima puno glupih ljudi na svijetu
al što je hrvatski čovjek glup i kako ga je lako preveslati to se rijetko nađe...
Nemoj baš tolko pljuvat...nekako mislim da nisi baš ubro šta je tu na stvari.
MightyMe » wrote:Ja stvarno ne znam kako se mlađ može uhvatiti trenutno dozvoljenim mrežama. Isto tako, nije mi jasno koji to genijalci mogu svaki dan uhvatit više od 5kg ribe, po trenutnim propisima. Nekako mi se to čini kao znanstvena fantastika da u 200m mreže uhvatiš toliko ribe. Ja takve ljude nisam još upoznao.
Glede prvog bolda...pusti mlađ, nezgoda je što se vataju ove takorekuć trudne ribe, pa mlađi slabo i imade...da uopće i ne govorimo o tom kakav je okus ribe (i muške i žemske) za vrijeme mriješćenja...bokte to puca od hormona i to tolko da čak i ja, kojoj je sva riba ista, bezokusna, :zubo: jelte, morem skužit razliku...čista je to prodaja muda pod bubrege i varanje kupaca.
Glede drugog bolda...ne znam za more, al ako oš mogu pitat, al mi smo na rijekama već dotle dogurali da nema kontrole izlova. Jebga, ukinulo to. Šta ima veze, bitno da se lovi.
MightyMe

Post 25 Jan 2014, 14:15

Ja znam iz prve ruke kako ti ljudi žive. Nisam od nikakvih teorija zavjere. "Male" ribare uistinu treba nekako iskontrolitat, ali ovo je nije način. U prvom redu, treba povećat prisutnost pomorske policije zato jer ih sad ima premalo. U slučaju da se provode, današnji propisi su skroz okej. Isto tako, više policije bi trebalo zbog priglupih turista koji se ponašaju na moru tako da su opasnost za sebe, a sta je još gore i za druge.
nina williams

Post 25 Jan 2014, 14:19

MightyMe » wrote:Ja znam iz prve ruke kako ti ljudi žive. Nisam od nikakvih teorija zavjere. "Male" ribare uistinu treba nekako iskontrolitat, ali ovo je nije način. U prvom redu, treba povećat prisutnost pomorske policije zato jer ih sad ima premalo. U slučaju da se provode, današnji propisi su skroz okej. Isto tako, više policije bi trebalo zbog priglupih turista koji se ponašaju na moru tako da su opasnost za sebe, a sta je još gore i za druge.
Sorry, al današnji su propisi zakurac. Između ostalog i jer nikad nije uvaženo mišljenje raje koja ribu i lovi. I jer među onima koji su propise donosili godinama sjede jedni te isti seratori, kojima je jedini cilj dobit i sljedeći mandat. Evo za par dana je godišnja skupština, dajem glavu na panj da se ništa neće promijeniti.
MightyMe

Post 25 Jan 2014, 14:21

Mislim da su okej sta se tiče prekomjernog izlova, što se ovim pokušava spriječit. Ostalo nećem komentirat. :D

Tj. Bolji su nego ovi šta se predlažu
nina williams

Post 25 Jan 2014, 14:31

:confused:
Kako su okej ako nema kontrole izlova? Ono, to doslovno znači da smiješ lovit dok sve ne potamaniš. Dobro, mi smo još siroti da bi to fizički mogli izvest, al samo čekaj dok nam stranci naiđu i pokažu šta to znači u praksi. A poznavajući tromost naših struktura u promjeni ovakvih zakona, moremo se jedino nadat da će, 10-ak godina po nestanku ribljeg fonda, poslat kaku komisiju da snimi situvaciju.
MightyMe

Post 25 Jan 2014, 14:33

Piše u zakonu da maksimalno možeš dnevno uvatit 5kg + jednu ribu. :ne zna:

Sad ne znan jel problem to ili talijanske koćarice. Ne zaboravi, govorimo o malom ribolovu.
Euklid
old school

Post 25 Jan 2014, 16:27

Ja naprosto ne mogu vjerovati da se uvijek mora neko javit ko će branit svako usrano govno koje nam stigne iz EU, jer to je valjda europsko govno pa bolje miriši.

Da razjasnimo, ne zabranjuje se izlov velikim mrežama niti kočama niti svim ostalim oblicima koji devastiraju i riblji fond i bentos i sve živo i neživo što je davno već uništilo talijanski dio Jadrana.

Zabranjuje se mali obalni ribolov, upravo tako se zove. Osim za ljude starije od 60 koji imaju mizerne prihode. To valjda da ne crknu od gladi.

Ubija se nešto naše, što ima gotovo terapeutski učinak na svakog ko makar jednom godišnje svojom pasaricom ode na pučinu i gušta.
Jer mali obalni ribolov nije samo tih jadnih 200m mreže koja se smije baciti najranije 2 sata prije zalaska sunca a mora podići najkasnije 2 sata poslije izlaska.
Mali ribolov su i osti i svića i vrša i parangal i kančanica i sve ono u čemu su generacije godinama guštale.
Ma ubija se duša, komadić po komadić će je kidati...

U pičku materinu i EU i njihovi propisi o zakrivljenosti krastavaca i sve... :gaah:
MightyMe

Post 25 Jan 2014, 17:32

Dobro, dosta toga spada i pod sportski ribolov, al opet.
  • Information