Referendumi: Škoti, Katalonci, Flamanci, Krimci...

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 14 Oct 2014, 20:22

Euklid wrote:
pićkice, kaem ja... :durica:
a dobro. ti ko onaj mladi bik iz vica.. :D

Pero

Post 16 Oct 2014, 15:13

Potpisao sam.
Protiv monetizacije autocesta.
Još mi je enigma kako smo se Karamarko i ja složili oko nečega. :zubo:
Beau

Post 16 Oct 2014, 15:26

i ja ću potpisat :lux:
aj da se napokon i ja kurčim po štandovima :raspa:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 16 Oct 2014, 15:33

Pero wrote:Potpisao sam.
Ex&unda, evo vam jos jedan hadezeovac :vidiga:
visekratni klon

Post 16 Oct 2014, 15:38

Jel treba osobna za potpis, kako to ide? :zubo:
Beau

Post 16 Oct 2014, 15:39

treba, da :rofl:
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 16 Oct 2014, 15:40

visekratni klon wrote:Jel treba osobna za potpis, kako to ide? :zubo:
Ma nije vajda da ces i ti naguzit zokija :ne zna: :misli:
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 15:42

Pero wrote:Potpisao sam.
..niste se slozili. ne tako davno i on je bio za. :D

..osim toga, potpisao si tek za referendum. tek imas potpisat da si protiv. :D

cuj, enigma. pa i nije neka enigma. ja sam ustvari isto protiv te monetizacije. ma ja sam bio i protiv te autoceste i velik dijelom jeam za to da se ona proda, sto skuplje, to bolje, tako da.. nije to bas tako jednostavno, ali enigme nema.. :D :D

po nekim mojim iskustvicima, jedno sedamdeset.. osamdeset posto ljudi sto ovo sad potpisuju, nema blage veze sto potpisuju. oni misle da to potpisuju nesto protiv ove vlade, sto ustvari u neku ruku i jest tako, ali.. nije to bas sve tako jednostavno.. :D :D
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 15:43

ne nuzno. treba oib ili jbmg. :D
Pero

Post 16 Oct 2014, 15:49

Mene su tražili JMBG ili OIB, a kako OIB nikako ne mogu zapamtiti, nosim ga na listiću u novčaniku. A JMBG ionako nigdje zapravo ne vrijedi, pa ga se ne trudim ni zapamtiti ni zapisati.
Pero

Post 16 Oct 2014, 15:57

..a unda wrote: po nekim mojim iskustvicima, jedno sedamdeset.. osamdeset posto ljudi sto ovo sad potpisuju, nema blage veze sto potpisuju. oni misle da to potpisuju nesto protiv ove vlade, sto ustvari u neku ruku i jest tako, ali.. nije to bas sve tako jednostavno.. :D :D
A zašto ne? Koje se zakulisne igre igraju oko toga da li si protiv ili za koncesije na autoceste? :zubo: Mogu bit protiv referenduma o braku, mogu ne potpisat referendum o ćirilici, ali mi se baš potpisuje referendum protiv monetizacije. :zubo:
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 16:19

Pero wrote: A zašto ne? Koje se zakulisne igre igraju oko toga da li si protiv ili za koncesije na autoceste? :zubo: Mogu bit protiv referenduma o braku, mogu ne potpisat referendum o ćirilici, ali mi se baš potpisuje referendum protiv monetizacije. :zubo:
..pa eto, i meni se potpisivalo. mislim da sam medju prvih..ne znam sad..50 ili 100 koji su potpisali za ovaj referendum protiv monetizacije. :D

imam svojih nekih razloga, poput toga da se garantira neciji profit koji ce na ovaj ili onaj nacin opet past i meni na ledja, a svaki daljnji dasak neceg slicnog ce me doslovno otpuhat u perfekt, zatim s tom koncesijom pokrivamo neciji tudju vec nastali profit ili jel, kradju..ono, neko je sjebo lovu, dakle, vec me jednom ostetio, pokupio pare svima, pa dakle i meni i sad jos moram to opet nadoknadjivat, onda.. postoji jos nacina da se namire te neke obaveze, valjda postoje, moraju postojat, npr zasto bih ja placao kroz neke oblike ili neko uskracivanje bilo sto, a crkva ne placa ni porez, mislim, nek uzmu njoj pare, i onako ih ima ko blata..a tu je i taj neki razlog..te neke zakulisne igre ili jos zakulisnije, koje mozdea postoje, a moda i ne, ali nekako zelim vjerovat da je ovo dobro odigrana igra, zelim se nadat da ipka postoji kod nas nekog ko malo drugacije ili zajebanije razmislja i taj mi je neki razlog mozda bioi najpresudniji. :D

inace, ima puno sasvim ok, racionalnih nekih razloga za ovu monetizaciju. malo da se neke stvari ispeglaju i unekoliko promijene, kontroliraju, revidiraju, ne bi to bilo uopce tako lose.

evo, gledam jucer grcica i dalicku..pa ne sjecam se kad sam vidio grcica tako u formi, da je uopce tako jezgrovito i cjelovito i duhovito nesto elaborirao. spremio je dalicku doslovno u dzep. ugodno me iznenadio. ocekivao sam sasvim drugaciji grcicev nastup.
u vezi autocesta, ono sto je rekao, svaka mu je na mjestu. ono sto je problem mozda, jest ono sto nije rekao. naravno dalicka nije smjela ni zucnut o tome. ni zucnut.
vec sam bio spreman na dalickin izlet, kao da sam vidio par puta da je zaustila i onda.. nista, presutila, odustala. :D
s tim bi pitanjima sigurno mogla poremetit grciceve argumentacije, ali dok bi on pretrpio vecu ili manju stetu, dalicka bi s tim samu sebe pokopala, ono, potpuno.. :D
..vidio sam da je grcic bio spreman na ta njena pitanja, ocekivo ih je, vec je bio u gardu, spreman da je stavi na mjesto i zajedno s njom dosta toga drugog.. :D
visekratni klon

Post 16 Oct 2014, 18:54

Upropastili ste temu o cestama. :facepalm: Dobro, dobro, možemo i ovdje. :facepalm:

A ne znam, nećkam se oko tog potpisa. Undu ovaj put kurca ne razumijem. :zubo:
Pero

Post 16 Oct 2014, 18:56

Gledao sam i ja Grčića i Dalićku i nije me impresionirao ni on ni ona. On trubi o socijaldemokraciji i nediranju plaća i penzija, a ona spušta koliko je narasao proračunski deficit i konkretno predlaže ocjenjivanje u državnim službama, što svaka privatna firma već odavno ima na ovaj ili onaj način.
Al prije nego što sam potpisao odslušao sam premijera na RTL-u i zaključio da je njegova argumentacija monetizacije priča za djecu i omladinu i odmah sljedeće jutro potpisao.
karambol

Post 16 Oct 2014, 19:29

visekratni klon wrote:Upropastili ste temu o cestama. :facepalm: Dobro, dobro, možemo i ovdje. :facepalm:

A ne znam, nećkam se oko tog potpisa. Undu ovaj put kurca ne razumijem. :zubo:
Ja ću, ako bude referenduma, potpisati ZA monetizaciju. Jer mislim da je bolje uzeti neku lovu kad možeš. U suprotnom će je uzeti kreditori jer mi nećemo imati love za vraćanje kredita i u svakom slučaju nećemo biti vlasnici autocesata.
Ovo Mijatovsko laprdanje o isplativosti je smiješno.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 16 Oct 2014, 19:56

karambol wrote:
Ja ću, ako bude referenduma, potpisati ZA monetizaciju. Jer mislim da je bolje uzeti neku lovu kad možeš. U suprotnom će je uzeti kreditori jer mi nećemo imati love za vraćanje kredita i u svakom slučaju nećemo biti vlasnici autocesata.
Zaboravio si da monetizacijom nećemo dobit dovoljno da pokrijemo dug čak i da svu dobivenu lovu upravo tome namjenimo. A nećemo...
'if you fall, i'll be there' (floor)
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 19:56

Pero wrote:Gledao sam i ja Grčića i Dalićku i nije me impresionirao ni on ni ona. On trubi o socijaldemokraciji i nediranju plaća i penzija, a ona spušta koliko je narasao proračunski deficit i konkretno predlaže ocjenjivanje u državnim službama, što svaka privatna firma već odavno ima na ovaj ili onaj način.
Al prije nego što sam potpisao odslušao sam premijera na RTL-u i zaključio da je njegova argumentacija monetizacije priča za djecu i omladinu i odmah sljedeće jutro potpisao.
..ma, nisam rekao da jsu grcic i daliocka bili kao dvoboj giganata trasformra. :D

da, cuo sam kad je spomnuo socijaldfemokraciju i dosla mi je suzica na oko. i njemu skoro. :zubo:

ali, da, to s placam i penzijama isato stoji, s tim st o ja mislim da je socijaldmokracija zadnja tu na listi kao razlog neki. prije se radi i frci, nego o nekoj socijaldemokraciji. :D

meznam sto je rekao milanovic, ali ako je rekao sto i grgic, a mislim da jest tu negdje buio na toj liniji jer ne znam na kojoj bi drugoj, onda dosta toga ima smisla. ne vidim sto je tu prica zadjecu?
pšrije jeprica za djecu ova referendumska akcija naslova..nedamo nase autoceste..
cuj.. nase? cuj.. ne damo? :zubo: :D

to je stvarno ono, igranje na kvocijent inteligencije koji je pripadajuci svakom nacionalistu.. ok, ili obrnuto, igranje na kartu pateticnog nacionalizma koji je, eto, posljedica te neke inteligencije.. :D
uostalom, ta je autocesta i nastala na tom valu, pa eto, sad nek se rijesi tako da svatko onaj ko zaista misli da su to njegove autoceste, nek ih ne da i nek otkupi svoj kilometar ili metar tih cesata, zajedno sa obavezama i nek zaposli jos dvi iljade hrvata na tim cestama i neki ih placa.. :D
ali eto, znalo se na sto ce se ljudi zaljepit i potpisat za referendum. zaljepili su se do sada vec ko zna kolko puta, pa zasto bi sad bila neka razlika.. :D

racunica s otplatom kredita autocestovnog je jako dobra i u toj varijanti, za koju sumnjam da se razlikuje izmedju grciceve i milanoviceve, prolazi cak i ono o penalima ako se ne ispuni kvota prometa i tu me jedino smeta to sto te penale nece placat samo oni koji su govorili.. imamo je, imamo je.. :D

nekako, na prelak nacin bi rijesili velik problem kredita za autoceste, na prelak nacin se tu omogucuju nekretninske spekulacije, umjetno odrzavanje cijena nekretnina, npr na jadranu, a ja mislim da to zaista nije posteno. nema tu spasa sve dok nam ta autocesta na nos ne izadje.. :D
visekratni klon

Post 16 Oct 2014, 19:57

Euklid wrote:
Zaboravio si da monetizacijom nećemo dobit dovoljno da pokrijemo dug čak i da svu dobivenu lovu upravo tome namjenimo. A nećemo...
Zar nije bolje išta nego ništa?

Mislim, nije mi do kraja jasno sve ovo. Ako smo pred bankrotom i ako imamo šansu dobit bar dio love, zašto onda inatiti se? Nije da imamo išta od ove zemlje ionako.
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 20:00

karambol wrote:
polako, polako.. najprije idemo vidjet oce li doc do referenduma. :D

ako dodje, onda cemo vidjet dalje sta i kako.. bit ce tu svasta jos. :D
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 20:04

Euklid wrote:
kako to mislis.. necemo dobit dovoljno da pokrijemo dug? koji dug? citav dug, sve? pa kako to mos dobit? :D

kako sam shvatio, kupuje se jako puno vremena monetizacijom i to relativno jeftino. relativno, kazem.
stvarno bi trebalo bit blesav pa ne razmatrat tu opciju, a priori je odbacivat. :kokice:
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 16 Oct 2014, 20:08

šta je.. počela se dedovina krčmit.. :D
Euklid
old school

Post 16 Oct 2014, 20:12

visekratni klon wrote:
Zar nije bolje išta nego ništa?

Mislim, nije mi do kraja jasno sve ovo. Ako smo pred bankrotom i ako imamo šansu dobit bar dio love, zašto onda inatiti se? Nije da imamo išta od ove zemlje ionako.
Naravno da nije.
Koji je smisao prodat nešto u pola cijene koju smo platili?
Da ne spominjem ostale vidove financiranja gradnje autoceste.
Mater im jebem, na svaki natočeni rezervoar goriva su svakom od nas uzimali po 30kn.

Ovo klupko treba raspetljavati od početka... a to je cijena gradnje autoceste po kilometru.
Ovdje su oprane ne stotine milijuna kuna nego milijarde... koje danas leže na Djevičanskim otocima i sličnim deponijima sumnjivog novca.

Prisilit ovu bagru koja je u pritvoru (Prskalo, Livaković...) da vrati pare i privest voditelje cijelog projekta (Kalmeta, Šuker...).

Autocesta trenutno uprihođuje 1,9 milijardi kuna a ta će se cifra samo povećavat...
..a unda
Undaminator

Post 16 Oct 2014, 20:12

Zmaj021 wrote:šta je.. počela se dedovina krčmit.. :D
..pocela? pocela?? :D
Euklid
old school

Post 16 Oct 2014, 20:14

..a unda wrote: kako to mislis.. necemo dobit dovoljno da pokrijemo dug? koji dug? citav dug, sve? pa kako to mos dobit? :D

kako sam shvatio, kupuje se jako puno vremena monetizacijom i to relativno jeftino. relativno, kazem.
stvarno bi trebalo bit blesav pa ne razmatrat tu opciju, a priori je odbacivat. :kokice:
A dug za gradnju autoceste, jeboga ti... danas fakat nije tvoj dan..
Zmaj021
Been thanked: 8 times

Post 16 Oct 2014, 20:17

..a unda wrote: ..pocela? pocela?? :D
dobro sad.. nije baš ni djedovina.. :D
  • Information