Kakvog smisla ima ovaj pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Kako ga Rementinec spriječava u tome da potpisuje/donosi odluke? Ono, dođe odvjetnik, donese papire, ovi udre potpis i to je to.
..bandic u zatvoru. cek malo.. bandic u zatvoru?
..ko ce placat tog odvjetnika?MightyMe wrote:Ček, nešto mi nije jasno.
Kakvog smisla ima ovaj pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Kako ga Rementinec spriječava u tome da potpisuje/donosi odluke? Ono, dođe odvjetnik, donese papire, ovi udre potpis i to je to.
a i komplicirano je tako upravljat. u filmovima mafijasi tako vode posao.
zamisli da je sanader ostao na vlasti i da ga je ujtilo i sa don vodi drzavu iz zatvora, prima, delegacije, pregovara, saziva vladu preko videotelebenkinga ili kako se to vec zove..
Na stranu koliko je to praktično, moralno i komplicirano ili jednostavno. Može i pošton slat odluke. Mislin, ako ne postoji nikakve zakonske ili statutarne(doduše, to se lako sredi) zapreke onda pritvor kao mjera opreza koja služi tome da se spriječi ponavljanje djela nema smisla. Jer je pritvoreni opet u mogućnosti ponovit djelo...a unda wrote: ..ko ce placat tog odvjetnika?
a i komplicirano je tako upravljat. u filmovima mafijasi tako vode posao.
zamisli da je sanader ostao na vlasti i da ga je ujtilo i sa don vodi drzavu iz zatvora, prima, delegacije, pregovara, saziva vladu preko videotelebenkinga ili kako se to vec zove..
Zbog presumpcije nevinosti, čini mi se da je malo vjerojatno da postoji kakva odredba koja kaže da se u pritvoru zamrzne mandat i ovlasti koje proizlaze iz njega.
ma mislim,ne moze..ne moze postom, ne moze mejlom..ne moze..MightyMe wrote:
Na stranu koliko je to praktično, moralno i komplicirano ili jednostavno. Može i pošton slat odluke. Mislin, ako ne postoji nikakve zakonske ili statutarne(doduše, to se lako sredi) zapreke onda pritvor kao mjera opreza koja služi tome da se spriječi ponavljanje djela nema smisla. Jer je pritvoreni opet u mogućnosti ponovit djelo.
Zbog presumpcije nevinosti, čini mi se da je malo vjerojatno da postoji kakva odredba koja kaže da se u pritvoru zamrzne mandat i ovlasti koje proizlaze iz njega.
zato se i zove pritvor, ogranicenje slobode, a ogranicenje slobode nije samo da nemos setat di oces.
ko zna koje tu sifre postoje, sta postoji, ono, kodirano nesto. a osim toga moze tako izdavat naloge koji ce ostetit daljnu istragu, proces..
postoje mislim zakonske odredbe neke. i milsim da su strogo pazili na t procedure zakonske. zaista bi bila velika blamaza da su nesto zanemarili.
otezano mu je ponavljanje djela, ko zna od kada traje istraga, kako, koja je taktika, pristup.
a tu neku odredbu smo mislim vec vidjeli kod merzelice..ides iz zatvora kad das ostavku..
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
MightyMe wrote:
Na stranu koliko je to praktično, moralno i komplicirano ili jednostavno. Može i pošton slat odluke. Mislin, ako ne postoji nikakve zakonske ili statutarne(doduše, to se lako sredi) zapreke onda pritvor kao mjera opreza koja služi tome da se spriječi ponavljanje djela nema smisla. Jer je pritvoreni opet u mogućnosti ponovit djelo.
Šta hoćeš reć?
Da ga je bolje pustit vanka pošto svejedno može potpisivat papire i u pržunu?
'if you fall, i'll be there' (floor)
Normalno da sloboda nije samo šetanje di oćeš, ali se u pravu samo na takvu misli jer je ostale vrlo teško definirat i još teže kontrolirat. Jer kad u zakonu napišu "lišit slobode" čisto sumnjan da se to može riješit tako da ti nabiju kredit od 100 000 eura. Meni je to lišavanje (dijela) slobode...a unda wrote: ma mislim,ne moze..ne moze postom, ne moze mejlom..ne moze..
zato se i zove pritvor, ogranicenje slobode, a ogranicenje slobode nije samo da nemos setat di oces.
ko zna koje tu sifre postoje, sta postoji, ono, kodirano nesto. a osim toga moze tako izdavat naloge koji ce ostetit daljnu istragu, proces..
postoje mislim zakonske odredbe neke. i milsim da su strogo pazili na t procedure zakonske. zaista bi bila velika blamaza da su nesto zanemarili.
otezano mu je ponavljanje djela, ko zna od kada traje istraga, kako, koja je taktika, pristup.
a tu neku odredbu smo mislim vec vidjeli kod merzelice..ides iz zatvora kad das ostavku..
Ništa, probat ću pročačkat malo ZKP.
Pa nije tolki problem u ponavljanju nedjela, vec u utjecaju na svjedoke pokajnike i drustvo u cjelini.
Jebote, zašto moram imat neku agendu ako me nešto zanima. Hoću reć da me zanima kako ga pritvor spriječava u ponavljanju djela. To je to. Ništa drugo. Jel triban opet to napisat, ali sporije? U pržunu može ostat po drugim osnovama kao što je opasnost od utjecaja na svjedoke ili ako in ga se baš drži u pritvoru zbog izuzetno teških okolnosti kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret. Mada to zadnje ide samo za stvarno sjebane stvari (paravinja i ekipa)Euklid wrote:
Šta hoćeš reć?
Da ga je bolje pustit vanka pošto svejedno može potpisivat papire i u pržunu?
Ta odredba se opet provukla kroz ovo ponavljanje djela. Mada je Ustavni sud malo drugačije preporučija. Isto tako, dok nema(ako) eksplicitne zakonske odredbe, ta mi se praksa čini protuustavna zbog načela diobe vlasti...a unda wrote: a tu neku odredbu smo mislim vec vidjeli kod merzelice..ides iz zatvora kad das ostavku..
dok se ne odluci drugacije, ovi sad rede ovako, i sto se mene tice, dobro je tako. .MightyMe wrote: Ta odredba se opet provukla kroz ovo ponavljanje djela. Mada je Ustavni sud malo drugačije preporučija. Isto tako, dok nema(ako) eksplicitne zakonske odredbe, ta mi se praksa čini protuustavna zbog načela diobe vlasti.
ne improvizira se nista. nadam se barem.MightyMe wrote:Isto bi meni bilo draže da se ne improvizira nego da se donese kakav čuveni zakon o izmjenama zakona. Ovako mi samo smeta loše programiranim funkcijama u mozgu
davno bi se to promijenilo, davno bi pala ta odredba da se mogla lako odbacit..
Jos jednom:

Pa nije tolki problem u ponavljanju nedjela, vec u utjecaju na svjedoke pokajnike i drustvo u cjelini.
Nije problem u Bandinju.Euklid wrote:Pari mi se da ce Majti iznac neku rupu kako da izvuce Banditica iz resta...
Zar ti stvarno ne vidiš koliko si licemjeran kad si uzimaš za pravo odlučivat o nečijoj slobodi temeljem svog morala, dok se nad drugima koji to isto rade zgražaš?
A sta tebi sad nije jasnoMightyMe wrote:
Nije problem u Bandinju.
Zar ti stvarno ne vidiš koliko si licemjeran kad si uzimaš za pravo odlučivat o nečijoj slobodi temeljem svog morala, dok se nad drugima koji to isto rade zgražaš?
- Euklid
- old school
O cijoj slobodi ja odlucujem?MightyMe wrote:
Nije problem u Bandinju.
I nad kim se zgrazam?
I koji moral?
Bolje da ne znas kako bi izgledalo drustvo da je oblikovano po mom moralu...
- Euklid
- old school
Milanović: Napadi na Bandića imaju jednako smisla kao i optužbe da ja tučem ženu
Kada će se SDP jasno i precizno odrediti prema Milanu Bandiću i njegovoj vladavini u Zagrebu?
O Bandićevoj krivnji ne mogu govoriti jer je ne vidim.
Kada će se SDP zauzeti stav o tome i ima li ga uopće stranka koja je na vlasti u glavnom gradu?
U državi moraju vladati i provoditi se zakoni. U slučajevima koje navodite postoji bar nekoliko nadležnosti . Tu ne vidim odgovornost Milana Bandića.

Kada će se SDP jasno i precizno odrediti prema Milanu Bandiću i njegovoj vladavini u Zagrebu?
Kada će se SDP zauzeti stav o tome i ima li ga uopće stranka koja je na vlasti u glavnom gradu?
U državi moraju vladati i provoditi se zakoni. U slučajevima koje navodite postoji bar nekoliko nadležnosti . Tu ne vidim odgovornost Milana Bandića.
..sta jakovcic, di.. jel motovun, sta.. di pise?blue wrote:Izgleda će i Jakovčić
Hoćemo li i Kalmetu i Todorića dočekat
Iako, sumnjam.
on je trebao past vec zajedno sa sanaderom, uf, koji je to..
po mojoj nekoj gruboj racunici, tu su negdje sto se tice love koju su dobili. ok, pod nekim uvjetima o kojima sad ne zelim pricat.
todoric..tesko, jako tesko. njega tesko, a agrokor sumnjam da ce dirat dok on bude ziv ili tako nesto, tj dok bude imao utjecaja..
taknut se u njega to je doslovno taknut se u drzavu. ono, identitet skoro..
kalmeta mi nije jasan uopce, tj uopce mi nije jasno kako se uspio izvuc, koja je to igra. imam neke teorijice, arhetipski mafijaske, ali bi ovako na brzinu moglo ispast politcki nekorektno, pa cu ih ostavit kad on dodje na red, a trebao bi nekako, trebao bi doc na red..
- Euklid
- old school
STOTINE SKUPOCJENIH SLIKA
BUNKER PUN UMJETNINA Policija u vikendici našla tajnu kolekciju pritvorenog Milana Bandića
šteta da su onog policijskog inspektora osudili i suspendirali...
BUNKER PUN UMJETNINA Policija u vikendici našla tajnu kolekciju pritvorenog Milana Bandića
šteta da su onog policijskog inspektora osudili i suspendirali...
Ako sam dobro razumija, zoki je ustvari prizna da je i on zasluzija nocenje u remetincuEuklid wrote:Milanović: Napadi na Bandića imaju jednako smisla kao i optužbe da ja tučem ženu
- Euklid
- old school
to je jedna starija zokijeva izjava... iz vremena dok je lopovu držao lojtre i dok nije ništa vidio (mislim... kako će išta vidjet kad je nesposoban)...miky0 wrote:
Ako sam dobro razumija, zoki je ustvari prizna da je i on zasluzija nocenje u remetincu
da li ovo uhićenje sad znači i da Zoka tuče ženu...
Ma nisam cita text, tako da sam da zakljucak iskljucivo od izvucenog konteksta.Euklid wrote:
to je jedna starija zokijeva izjava... iz vremena dok je lopovu držao lojtre i dok nije ništa vidio (mislim... kako će išta vidjet kad je nesposoban)...
da li ovo uhićenje sad znači i da Zoka tuče ženu...
Pa one ludjacke oci koje ima, i jesu dokaz ludjaka. A ludjaci mogu tuc zene
- Euklid
- old school
hoćeš reć da su naše trkeljašice blago S/M orijentirane...miky0 wrote:
Ma nisam cita text, tako da sam da zakljucak iskljucivo od izvucenog konteksta.
Pa one ludjacke oci koje ima, i jesu dokaz ludjaka. A ludjaci mogu tuc zene
-
- Information
-