..franak, pernar, franci, pernari..

Koljite se i gložite!
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 22 Jan 2015, 16:11

Zekoslawa » wrote:A mislim, ako ćemo žaliti nekoga s tolikom plaćom, onda moramo žaliti i saborske zastupnike, nije ni njihova puno veća. :zubo:
Na stranu sad težina posla i odgovornost, pitamo se oskudijeva li se i u kojim slučajevima s takvim prihodima. :D
..da sve bude ljepse, ako cemo zalit, onda puno njih se ima zalit u ovoj drzavi. na kraju ispada, kako ono.. guerra dei poveri? :D

a sto se pilota tice, cuj, radi ono sto voli, i jos leti, jest da se spominjao neki kanader, ali letis, tu je i neki beneficirani radni staz, mos cak i docekat penziju i to mlad relativno, jos uvijek u snazi za tu i tamo malo poletit, fatureticu neku odradit, turiste provozat, mozda te neko unajmi za afganistan na koji mjesec, instruktor neki i tako, prezivi se nekako.. :D

sto je najbolje.. ili najgore, stvarno ne mislim da mu je lako, plus ko zna koje su tu mozda jos price i stanja koja i nisu bas za javnost, ali nije milanovic bas naj(ne)sretniji primjer izabrao da docara situaciju neku opcu ili jos gore.. prosjecnu neku mozda. :kokice:

a jel taj primjer, ako cemo sociologizirat jednu sudbinu, oskudijeva? pa mislim da oskudijeva, da prevrce svaku kunu, ali i pada mi na pamet jedan marfi opet sada.. ovako nekako kaze marfi.. ne pitaj se jesi li bogat ili nisi, sve dok imas ono sto zelis.. :D

..a unda
Undaminator

Post 22 Jan 2015, 16:33

Eks » wrote:Pa dobro unda, ček. Jel taj čovjek ima kredit u francima, nisam pomno čitala, ne mogu, glava me boli? Ako ima 5k ratu kredita, koliko sam ubrala, ostaje mu neka ajmo reć natprosječna plaća od osam tisuća. Ako ima dvoje djece, to je dvije tisuće po glavi, ako uzmemo u obzir da ama baš ništa drugo ne plaća, nikakav drugi kredit, ovo ono. Dvije tisuće po glavi nije rub egzistencije, to je istina, ali nije ni luksuz. za toliko rade valjda blagajnice u konzuma. Jasno je da ako moraju od toga plaćat režije, onda jest rub egzistencije. Dakle, taj čovjek nije na rubu egzistencije ako nema nekih dodatnih izdataka osim tog kredita, ali nije ni srednja klasa.

Ma vraga dvije po glavi, gdje su režije i ostalo. Uvrglave tisuća po glavi. Ako ima šestero djece, pecto po glavi, to je već socijala. :zubo: Znam, trolam malo. :unda:
..i mene boli noga. al boli stvarno.. :D

sad vise ni ja ne znam, ali mislim da je bila prica o tim kreditima. to je bilo prij par dana i, ustvari, ne znam u kojem bi drugom sad kontekstu mogao on to spominjat.
sad se i ja neuroticno bojim da nisam sto zabucao, sjecam se kad je poceo recenicu i sad ja mislio da ce rec, ne znam..3500, kuna, a on kaze.. 13500. eto, vise pocinjem sumnjat sta sam cuo.. :D

sve to stoji sta kazes, ali jel to znaci da onaj ko ima iljadu eura place da je ustvari socijalni slucaj?
mislim, vrlo lako bih se mogao s tim slozit i ne samo slozit, nego jos svasta nesto.
mislim, kolika je u opce granica icega, kolko moras imat djece, koliko zaposlenih, nezaposlenih u obitelji, koliko starih, bolesnih i nemocnih moras imat ili se o njima brinut, koliki bi trebali onda bit prihodi da se ono, mos provuc skromno nekako? :kokice:

tesko jelda, fali love? i onda, sta, ides dignut kredit ili jos jedan kredit, ako si te srece da mozes i sta, nista, opet guras, opet dan po dan, opet problemi i opet moze doc neka frka, ali taj dan po dan je malo vise koji dan nego onaj ko nema jebene sanse da digne taj neki kredit; to vec, mozemo rec vise i ne spada u prezivljavanje, nego je mozda blize nekom agoniziranju jel tako? ono , otpisani, drugi dio.
mislim, jel razumijes o cemu se tu radi? tu se razlike izmedju jednog i drugog (da sad ne spominjem i peto, sesto) mjere u finesama, ne u sustini. :kokice:
..svi smo ti mi tu negdje, isti kua.. :D
Eks

Post 22 Jan 2015, 16:55

A bože moj, naravno da nismo svi isti. I da je ludo uspoređivati socijalne slučajeve s tim čovjekom. I da to da je teško svima i da srednje klase nema možemo nazvati relativizacijom. Ali je i činjenica. Milanović je poznat po neopreznim i bahatim izjavama "pukla je i meni cijev u stanu" pa ne znam što te toliko čudi.
Ako je cijev u stanu jednaka Gunji onda je soc.slučaj jednak nekom kreditliji.

E sad, možemo reć da su ti kreditaši bili bahati pijani bogataši i neka im je, šta su to radili, lako njima kad imaju za kredit, ali ono, nema smisla, štajaznam. :ne zna: Nema se tu što pametno reć. Zajebali se ljudi.
..a unda
Undaminator

Post 22 Jan 2015, 17:14

Eks » wrote:A bože moj, naravno da nismo svi isti. I da je ludo uspoređivati socijalne slučajeve s tim čovjekom. I da to da je teško svima i da srednje klase nema možemo nazvati relativizacijom. Ali je i činjenica. Milanović je poznat po neopreznim i bahatim izjavama "pukla je i meni cijev u stanu" pa ne znam što te toliko čudi.
Ako je cijev u stanu jednaka Gunji onda je soc.slučaj jednak nekom kreditliji.

E sad, možemo reć da su ti kreditaši bili bahati pijani bogataši i neka im je, šta su to radili, lako njima kad imaju za kredit, ali ono, nema smisla, štajaznam. :ne zna: Nema se tu što pametno reć. Zajebali se ljudi.
..nisam rekao da smo svi isti, ali smo na malom, uskom, sabijenom prostoru tom drustvenom. htio ne htio pocnes slicit na onog do sebe. drustvo je bogato onoliko koliko je raznovrsno horizontalno, kolike su drustvene potrebe, sto se sve moze zadovoljit, izbori koje mozes omogucit..

mi smo drustvo s malo izbora, tako da se razlikujemo u nekim, jel, vise finesama unutar jednog izbora, misleci da je to to. a malo izbora je malo slobode, a velika frustracija.

nema tu relativizacije, nema od cega se relativizirat. ok, ne govorim o krajnjim nekim oznacivateljima prosjeka. to je svijet za sebe, elita za sebe.

i jest, zajebali se ljudi, tako je. ali i.. zajebalo ljude. a ko to? a kad to? mislim, ko koga? kako? i kako sve? tj, kako su se ustvari zajebali ti ljudi, kada? ako su se zajebali, jel..ne u onom fatinom smislu, malo sam se zajebala. :D

nisam siguran, kako vidim, ne samo da mozemo (u smislu.. smijemo, da sami sebi dopustimo) o tome razmisljat, nego jel uopce zelimo i jel smo uopce u stanju?
reklo bi na kraju onog spota montazstroja.. i tu staje svako razmisljanje.. :D
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 22 Jan 2015, 17:42

Poanta je da zbog prevare koju su austrijske banke napravile s frankom moraju odgovarat pred sudom, a firmu (banku) oduzet (nacionalizirat) zbog poslovanja s figom u djepu a sve s ciljem da razjebu korisnike njihovih kredita.
..a unda
Undaminator

Post 22 Jan 2015, 18:09

..gledam onda dalje. ovo stvarno postaje sve ludje i ludje..

http://www.tportal.hr/biznis/politika-i ... rcima.html

..ok, ok, ok, sve ok, pa kaze, ono, ampasan, zvizduce se u nebo..

..dodajući da Vujčić i dalje ignorira poziv na sastanak i njihove zahtjeve da im dostavi detaljne podatke o stanju obveza i potraživanja banaka vezano za švicarski franak.

dakle, o kakvim se to obavezama i potrazivanjima ovdje prica? ma jel to ona sukerova dilema?
ako je, kao prvo, zasto to suker ne pita sam sebe, a kao drugo.. jel se tu radi o istom onom sto se negdje naziva rezervom u svicarcima?

nesto mi se vrlo olako i kezjuel spominju neke obaveze banaka, pa se sad to ne zna jel su to te rezerve ili nisu, koje su ustvari, sve se nesto kao podrazumijeva, sve je nesto kao kolokvijalno, sve je nesto aha haha..
meni je ovo sumnjivo. meni ovo izgleda da nemaju vise veze nikakvi krediti ovi, te tecaj amo, te kamata tamo.. ovo bi moglo bit puno vece sranje. :kokice:
idem cas pogledat kroz prozor jel drzava jos uvijek tu. :D
..jel uopce kome ovdje jasno o cemu ja pricam ili ono.. :trio: :D

..i onda, par recenica dalje, ma u istom rodjenom tekstu..

Dužnici nikako ne bi smjeli biti dodatno opterećeni, ali ne želimo ni da država snosi trošak. Smatramo da cijeli trošak konverzije trebaju pokriti banke i Hrvatska narodna banka..

..ne zeli se da drzava snosi trosak, nego, bla, bla i ha en be? :cheer:
cekaj, sad idem pogledat kroz prozor vidjet di sam ja.. ha en be je onda banka koje drzave? marsupilanijevske? marsupilijanci ce taj trosak pokrit? :D

..jel se ovdje uopce vise zna ko sta pise i ko sta govori? ko je taj smajo? jel on pri sebi? :D
karambol

Post 22 Jan 2015, 18:44

Bit će tu "pik spas za mene! Ti žmiriš!" :zubo:
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 22 Jan 2015, 19:18

blue » wrote: Yup kužim, ni meni ovo nije bio poželjan scenarij.

Ovako s kreditom, gledam na to kao na dugoročni zajam, na kraju kojeg ću, ako se nešto usput ne sjebe, imati i nekretninu.

Euklide, da, da krivo sam se odrazila :top:
Što se tiče izvora financiranja tih kredita - od kud novac bankama, kupile franke ili je išlo iz rezervi? Ako su kupovale, može li i međubankarska posudba bit kredit? :misli: Jer vjerojatno je računica banaka bila - danas kupim jer je franak nisko, dam u dugotrajne kredite, franak je najniže pa se očekuje da će rast i evo mi profit :lux: Plus mogu još malo izmust pare dizanjem kamate i voila :lux:
Već sam pisao o tome, ali ne pratiš na satu.

Nikakvi franci Hrvatske nisu vidjeli.

U stambene kredite plasiran je novac hrvatskih štediša koji su do 2008. oročili oko 100 milijardi kuna. Bilo razdoblje konjukture i šta'š, ljudi oročili a banka je taj novac morala obrnuti pa su im stambeni krediti došli ko naručeni.

I tu bi priči bio kraj... svi sretni, svi zadovoljni... da nije nesretne devizne klauzule i to baš ni manje ni više nego u švicarcima jer je upravo to bio instrument pljačke.

Da je valutna klauzula bila u eurima danas ne bismo imali ovu temu...
'if you fall, i'll be there' (floor)
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jan 2015, 21:16

..a unda » wrote: ko ti to sere, meni ga pokazi.. :D
jes ti ikad cuo za onu.. caveat emptor? :kokice:

..e, moj judolino, da ti znas sta ja svasta hocu. ma da znas samo sta sam svasta htio. :D
ali eto, valjda moja kolicina decibela nije bila dovoljna da sve to ostvarim.. ili mozda nisam imao muda zapucat kad sam trebao. :D :D
ko zna, mozda steta, jer kako vidim, samo kolicinom decibela i agresivnoscu i tupajicom se nesto moze ovdje ostvarit.. a promasen slucaj, stas. svaka spoznaja dolazi prekasno. :D

..a jes ti cuo za kenedijevo nacelo? ne sizi, plati. :D

evo ti jos jedan tekst ako oces. jest da je teportal dosta saren, jest da se malo po mom ukusu preliberalno tamo shvaca liberalno, ali, evo .. :kokice:

http://www.tportal.hr/vijesti/komentari ... udale.html
S obzirom na mentalno stanje te novinarke (kad pogledam ovakve članke, ne bi me čudilo da ima bar 128 mačaka ili kengura...

Ajd Unda ukurac, trolaj ko čovek, drug & starešina, a nemoj mi servirati ovakve luđakinje...
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jan 2015, 21:19

Silajn » wrote:Koliko sam ja shvatila judolina, koji se, nota bene, nema što opravdavati oko motiva, njegov kredit spada u ulagačke, ne samo stambene i utoliko je legitiman čak i iz ove liberalne perspektive :ne zna:
Fala kurcu na udarcu! :S

Odnosno, hvala tebi, draga prijeteljice, što si ispravno protumačila naš potez.
Premda mi zdravlje franak i dalje truje, mislim da bih već pdavno bio mrtav da sam ostao među usranim neboderima, kladarama, konzumima i gostionama.

Eto prigodne numere, jelte...
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jan 2015, 21:32

..a unda » wrote: kakva jest da jest, moze te u zubima nosat sto se tice bilo cega u vezi ekonomije.
najprije, kad kazes ekstraprofit, na sto mislis, na sto se referiras? na topiku sam i ja mislim spomenuo ekstraprofit, ali sam cini mi se i uvjetno ga spomenuo shvcajuci sto sve moze znacit i kome.
mislim, ako ces baratat nekim pojmovima tako sigurno, onda barem preciziraj na sto mislis jer bi se moglo pomislit da koristis krive rijeci za kriva znacenja, ko maksim po diviziji.. :D

..meni je tesko pricat s nekim ko zapadne u emocionalni tunelski vid, ako hoces empatiju, ok, imas je, ali ne brkaj racionalno i emotivno. odluci se kad ces sta ispoljavat. :D

i ja mislim da se tu radi o prevari, ali ne jednoj i ne samo sad. radilo se o prevari u trenutku kad si potpisivao ugovor. a i prije toga, jer po definiciji prevara tako i funkcionira. ali to sto ja mislim i to sto ti mislis, nece ti pomoc. mi se tu mozemo slozit, ja ti mogu rec da si ti u pravu ako ti je to toliko vazno, ali love od toga nema. lakse ti ti bit nece.
pa i ako se bude dokazalo da se radi o prevari.. jel si ti svjestan sto to sve znaci? sto to sve povlaci? i kad ces ti tj dokaz moc materijalizirat, uzivat, konzumirat? jel si malo razmisljao o tome ili kog boli kurac te jebetese? ti hoces sad i odmah te sve? :D

Dokurca ti guzica, druže.
Ja nosim pet puta veće balvane od onog palidrvca kojim je Švarcika otpočeo Komandosa, ali opet ne mogu u zubima nosit mastodonte poput dotične stručnjakinje.

Jebote, ja tebe ne kužim. Kaj ti stvarno uživaš u utrljavanju soli u rane?

Nemoj mi kenjat o racionalnom i emotivnom, ja sam malo jači racionalac koji se malo žešće emotivno izražava. Prevara je i jebem im mater u usta zbog toga - eto. I to što sam prost ko šlapa zacijelo nije razlog da se posumnja u prevaru.

Onog pedera Vujčića su KUPILI. Nema jebene šanse da su banke imale toli CHF - i bok.

Sve je to banda koju treba što na Blajburg, što na goli otok, ovisno o činu.

Veleizdajnici! :mudri: :miki:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jan 2015, 21:35

blue » wrote: Yup kužim, ni meni ovo nije bio poželjan scenarij.

Ovako s kreditom, gledam na to kao na dugoročni zajam, na kraju kojeg ću, ako se nešto usput ne sjebe, imati i nekretninu.

Nije uopće bitno kako, nego zašto? Zašto bi se objašnjavao, opravdavao? Iz tvojeg novčanika ide :ne zna:

Euklide, da, da krivo sam se odrazila :top:
Što se tiče izvora financiranja tih kredita - od kud novac bankama, kupile franke ili je išlo iz rezervi? Ako su kupovale, može li i međubankarska posudba bit kredit? :misli: Jer vjerojatno je računica banaka bila - danas kupim jer je franak nisko, dam u dugotrajne kredite, franak je najniže pa se očekuje da će rast i evo mi profit :lux: Plus mogu još malo izmust pare dizanjem kamate i voila :lux:
Ma znam da sam budala kad se idem opravdavat dokonim penzionerima i nedoraslim balavcima... :facepalm:
Ovi balavci su uglavnom s onog drugog foruma, čisto da se zna, da se netko ne uvrijedi.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jan 2015, 21:54

..a unda » wrote:..gledam onda dalje. ovo stvarno postaje sve ludje i ludje..

http://www.tportal.hr/biznis/politika-i ... rcima.html

..ok, ok, ok, sve ok, pa kaze, ono, ampasan, zvizduce se u nebo..

..dodajući da Vujčić i dalje ignorira poziv na sastanak i njihove zahtjeve da im dostavi detaljne podatke o stanju obveza i potraživanja banaka vezano za švicarski franak.

dakle, o kakvim se to obavezama i potrazivanjima ovdje prica? ma jel to ona sukerova dilema?
ako je, kao prvo, zasto to suker ne pita sam sebe, a kao drugo.. jel se tu radi o istom onom sto se negdje naziva rezervom u svicarcima?

nesto mi se vrlo olako i kezjuel spominju neke obaveze banaka, pa se sad to ne zna jel su to te rezerve ili nisu, koje su ustvari, sve se nesto kao podrazumijeva, sve je nesto kao kolokvijalno, sve je nesto aha haha..
meni je ovo sumnjivo. meni ovo izgleda da nemaju vise veze nikakvi krediti ovi, te tecaj amo, te kamata tamo.. ovo bi moglo bit puno vece sranje. :kokice:
idem cas pogledat kroz prozor jel drzava jos uvijek tu. :D
..jel uopce kome ovdje jasno o cemu ja pricam ili ono.. :trio: :D

..i onda, par recenica dalje, ma u istom rodjenom tekstu..

Dužnici nikako ne bi smjeli biti dodatno opterećeni, ali ne želimo ni da država snosi trošak. Smatramo da cijeli trošak konverzije trebaju pokriti banke i Hrvatska narodna banka..

..ne zeli se da drzava snosi trosak, nego, bla, bla i ha en be? :cheer:
cekaj, sad idem pogledat kroz prozor vidjet di sam ja.. ha en be je onda banka koje drzave? marsupilanijevske? marsupilijanci ce taj trosak pokrit? :D

..jel se ovdje uopce vise zna ko sta pise i ko sta govori? ko je taj smajo? jel on pri sebi? :D
Smajo je u pravu, ja to govorim već godinama.
Banke nisu ni teoretski mogle imati tolike franke, a Vujčić je izdajničko đubre koje su bankari potkupili.

A ti si jalan jer si jebena sirotinja što živi u buretu s divizijom mačaka pa ti smeta što bi neki ljudi htjeli živjeti životom dostojnim čovjeka.

Znaš bit urnebesno duhovit i dovitljiv, ali - jednostavno ti nedostaje ljudskosti.
Ti si u najmanju ruku sociopat.
Euklid
old school

Post 23 Jan 2015, 21:59

:rofl:

nisu bankari Vujčića potkupili, moj starešino... kao ni Rohatinskog... oni su ih postavili tu gdje jesu...
Euklid
old school

Post 23 Jan 2015, 22:25

Moj dida je došao sa Šolte kod nas doma kod kuće. On je dogibao jer pošto da u roku hitno mora na banku.
Samo prvo je njemu moja mama dala marendicu sa malo pancete i kapule.
Dida je rekao: "Svjecki kapitalizam ide u trokurac, ja oću dignit svoju lovušu sa banke!"
Moj tata je njemu rekao: "A tebi je ka mrsko šta kapitalizam propada, a?"
Dida je rekao: "Dobro ga đava odnija! Skupa sa cilim bankarskim sustavom!"
Tata je rekao: "Ako ti je tako gadljiv, šta si drža šolde na banki?"
Dida je zamahnijo kažimprstom i rekao je: "Moša Pijade je reka - nije lupež oni koji pljačka banku, nego oni koji je ima!"
Tata je pitao: "A šta je onda oni koji drži lovu na banki?"
Dida je rekao: "He-he, taj je bogati pemzijoner!"
Ja sam pitao: "A ko je Moša Pijade?"
Mama je meni rekla: "Ma pusti, to je jedan didin frend sa Šolte!"
Onda je tata nagnijo se prema didi i rekao je: "Aj priznaj pošteno, kolko imaš đengi na banki?"
Dida je gledao u njega i mumao je pancetu. Onda je on rekao: "Dosta!"
Tata je dignijo ombrve i pitao je: "Koliko dosta?"
Dida je ubacijo novi komad pancete u usta. Onda je on rekao: "Prilično dosta!"
Tu su se moji mama i tata značajski pogledali. Onda su oni odgibali u hodnik nešto se dogovorit.
Onda su se oni za dvi minute vratili. Dida je baš finišira sa marendicom i srknijo je guc bevande.
Mama je njemu rekla: "Čako, mi ćemo isto poć sa tobom u banku! Zbog sigurmosti!"
Dida je rekao: "Šta vas kuri bolac za moju sigurmost?"
Tata je rekao: "Kako nas neće, čoviče, opasna su vremena!"
Dida je rekao: "To vi oćete vidit kolko će vam ostat šoldi kad ja krepucnem, a?"
Mama je hitno zlamenovala se i rekla je: "Ujme oca isina iduha, čako, namoj govorit gluposti!"
Tata je rekao: "Idemo ti samo malo pravit društvo, čoviče, ono, pomoć ti da pređeš preko semafora i to..."
Onda je dida slegnijo ramenima kao da okej da kuri njega bolac.
Dida je u banki čekao red ispred šaltera. Mama i tata su stajali malo dalje da sve mogu čut i vidit. Onda je moj dida
došao na red. Iza šaltera je sidila jedna teta sa frčkavom frizurom.
Dida je njoj rekao: "Šinjorina, tija bi dignit cilu svoju ušteđevinu! Dvajs iljada dinara!"
Teta je pitala: "Čega?" Dida je rekao: "Dinara!" Teta je pitala: "Kakvih dinara?"
Dida je rekao: "Kako kakvih? Pa naših dinara!" Teta je rekla: "Nema nikakvih naših dinara! Ima samo kuna!"
Dida je pitao: "Kakvih kuna?" Teta je rekla: "Kako kakvih? Pa naših kuna!"
Dida je pitao: "Ali di su dinari? Jesu možda na drugom šalteru?" Teta je podviknila: "Ama koji dinari, čoviče božji?!"
Dida je viknijo: "Pa naši, ženska glavo, naši jugoslavenski dinari!" Svi u banki su gledali u dida.
Mama i tata su rumenkili se po facama i gledali su u luster. Oni su zaglumili pred ruljom da dida je neki nepoznati čovik.
Onda je teta sa frčkavom frizurom nagnila se prema didi preko šaltera i rekla je: "Šjor, nema više Jugoslavije!"
Dida je nagnijo se prema unazad i rekao je: "Molim?"
Teta je rekla: "Kažem, nema više Jugoslavije!" Dida je raširijo oči i rekao je: "N bava kua? A di je?"
Teta je rekla: "Ne znam ja, ja sam bankarska službenica! Nema je više!"
Didi je uletilo čudilo: "Nema više Jugoslavije? A šta je onda ovo sad?"
Teta je rekla: "Ovo je Hrvacka!" Dida je rekao: "N bava kua? A ja mislijo da je ovo banka!"
Teta je rekla: "Mislim, ovo je banka u Hrvackoj, razumite! A Jugoslavija je propala!"
Dida je rekao: "Propala? Pa kad je propala, jebemu jarca?"
Teta je rekla: "Ima skoro dvajs godina!"
Dida je fljasnijo se po čelu i viknijo je: "Dvajs godina?! Pa ja ću ispalit! Pa ne mogu virovat, jebate jarac!"
Teta je dignila livu ombrvu i rekla je: "Nemojte mi samo reć da to niste znali!"
Dida je rekao: "Kako bi zna, ženska glavo? Pa ne navraćam ja svako malo u banku!"
Onda je moj dida okrenijo se prema mami i tati i dreknijo je: "Zete, ne mogu virovat da mi se ovo događa! Ja dođem
dignit ušteđevinu jerbo me vuna da će propast banka, a onda u banki saznam da je propala Jugoslavija! Pa to je
kompletno ludilo!"
Samo mama i tata su piljili u luster i okrenili su didi leđa. Oni su šetkali po banki kao da razgledavaju
jer pošto su strani turisti. Plus su mrmorili: "Ou veri najs, veri najs..."
Drugi rulja u banki su gledali u dida sa zinutim ustima.
Onda je teta sa frčkavom frizurom didi rekla: "Šjor, ako je to sve, oćetel molimvas pustit sljedećog klijemta..."
Dida je njoj rekao: "Čekaj malo, čekaj... Ako je propala Jugoslavija, di su moji dinari?"
Teta je rekla: "To ja ne znam!"
Dida je podviknijo: "Kako ne znaš, jebate jarac? Ko će znat?"
Teta je rekla: "Pa ne znam! Valjda su propali skupa sa Jugoslavijom!"
Dida je viknijo: "Propali?! Skupa sa Jugoslavijom?! Jel ti to, mala, mene zajebavaš?! Oćel meni neko
objasnit koji se ku**c ovdi događa?!"
Teta je škarpunila se po faci i rekla je: "Ništa vas ja ne zajebavam, šjor! Ako oćete mogu vam zovnit šefa!"
Dida je pitao: "Šta, ali on zna zašto je propala Jugoslavija?"
Teta je rekla: "Pa ne znam, možda zna, bijo je ratni dragovoljac..."
Dida je uletijo: "Di je bijo? U partizanima? U kojoj brigadi?"
Teta je zakolutačila očima i rekla je: "Ma kakvim partizanima, čoviče!"
Dida je podviknijo: "Znači u ustašama? Nemoj mi reć da ti je šef ustaša?!"
Teta je skupljala usne i rekla je: "Šjor, vidite da imam posla, nemojte me molimvas više..."
Dida je rekao: "I sad bi meni neki ustaša triba objašnjavat zašto je propala Jugoslavija sa mojim dinarima?!"
Teta je zarežala: "Šjor, oćetel molimvas pustit sljedećog klijemta, red se iza vas napravijo..."
Onda je dida naperijo kažimprst prema njoj i rekao je: "Ovako kad te gledam, i ti mi sličiš na ustašicu, znaš!"
Teta je dignila bradu i podviknila je: "Gospodine, ja sam bankarska službenica!"
Dida je rekao: "Je, je, službenica, kako ne... Vidim ja šta je to! Te ovo je Hrvacka, te imamo samo kune... Ne bi se čudijo
da negdi imate i šahovnicu!"
Tu je teta sa livim okom trznila prema zidu. Dida je ubra trzaj i u roku munja se isto okrenijo prema zidu.
Na zidu je bila velika šahovnica.
Dida je urliknijo tuta forca: "Jebate jarac!!! Jebate dragi isus jarac!!! Pa ovo je ustaška banka!!!"
Onda je on okrenijo se prema mami i tati i drečao je: "Zete, pa ovo je ustaška banka!
Pa di sam ja ovo doša, jebate dragi irud?! Pa ovdi sve vrvi od ustašije!"
Samo mama i tata su već bili opalili bris kroz banku prema izlazu. Onda su oni otvorili vrata i kimba vanka.
Rulja u banki su gledali prema didi sa stravom i hororom.
Barba iz sikjuritija je držao se za pištolj. Dida je gledao kroz staklo kako mama i tata trče priko ceste.
Onda je on okrenijo se prema teti iza šaltera i rekao je: "Mala, aj daj mi sad onih mojih dvajs iljada!"
Teta je zarežala: "Lipo sam vam rekla, nema više dinara!"
Dida je njoj mignijo i rekao je: "Tako mi na Šolti zovemo švicarske franke!"
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jan 2015, 22:53

Euklid » wrote::rofl:

nisu bankari Vujčića potkupili, moj starešino... kao ni Rohatinskog... oni su ih postavili tu gdje jesu...
E jebem ti dan kad moram priznat da je ovaj brkati milicajac Gliša ispo pametniji od mene... :smajlić krajnjeg očajanja & beznađa:
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 23 Jan 2015, 22:58

Euklid » wrote:Moj dida je došao sa Šolte kod nas doma kod kuće. On je dogibao jer pošto da u roku hitno mora na banku.
Samo prvo je njemu moja mama dala marendicu sa malo pancete i kapule.
Dida je rekao: "Svjecki kapitalizam ide u trokurac, ja oću dignit svoju lovušu sa banke!"
Moj tata je njemu rekao: "A tebi je ka mrsko šta kapitalizam propada, a?"
Dida je rekao: "Dobro ga đava odnija! Skupa sa cilim bankarskim sustavom!"
Tata je rekao: "Ako ti je tako gadljiv, šta si drža šolde na banki?"
Dida je zamahnijo kažimprstom i rekao je: "Moša Pijade je reka - nije lupež oni koji pljačka banku, nego oni koji je ima!"
Tata je pitao: "A šta je onda oni koji drži lovu na banki?"
Dida je rekao: "He-he, taj je bogati pemzijoner!"
Ja sam pitao: "A ko je Moša Pijade?"
Mama je meni rekla: "Ma pusti, to je jedan didin frend sa Šolte!"
Onda je tata nagnijo se prema didi i rekao je: "Aj priznaj pošteno, kolko imaš đengi na banki?"
Dida je gledao u njega i mumao je pancetu. Onda je on rekao: "Dosta!"
Tata je dignijo ombrve i pitao je: "Koliko dosta?"
Dida je ubacijo novi komad pancete u usta. Onda je on rekao: "Prilično dosta!"
Tu su se moji mama i tata značajski pogledali. Onda su oni odgibali u hodnik nešto se dogovorit.
Onda su se oni za dvi minute vratili. Dida je baš finišira sa marendicom i srknijo je guc bevande.
Mama je njemu rekla: "Čako, mi ćemo isto poć sa tobom u banku! Zbog sigurmosti!"
Dida je rekao: "Šta vas kuri bolac za moju sigurmost?"
Tata je rekao: "Kako nas neće, čoviče, opasna su vremena!"
Dida je rekao: "To vi oćete vidit kolko će vam ostat šoldi kad ja krepucnem, a?"
Mama je hitno zlamenovala se i rekla je: "Ujme oca isina iduha, čako, namoj govorit gluposti!"
Tata je rekao: "Idemo ti samo malo pravit društvo, čoviče, ono, pomoć ti da pređeš preko semafora i to..."
Onda je dida slegnijo ramenima kao da okej da kuri njega bolac.
Dida je u banki čekao red ispred šaltera. Mama i tata su stajali malo dalje da sve mogu čut i vidit. Onda je moj dida
došao na red. Iza šaltera je sidila jedna teta sa frčkavom frizurom.
Dida je njoj rekao: "Šinjorina, tija bi dignit cilu svoju ušteđevinu! Dvajs iljada dinara!"
Teta je pitala: "Čega?" Dida je rekao: "Dinara!" Teta je pitala: "Kakvih dinara?"
Dida je rekao: "Kako kakvih? Pa naših dinara!" Teta je rekla: "Nema nikakvih naših dinara! Ima samo kuna!"
Dida je pitao: "Kakvih kuna?" Teta je rekla: "Kako kakvih? Pa naših kuna!"
Dida je pitao: "Ali di su dinari? Jesu možda na drugom šalteru?" Teta je podviknila: "Ama koji dinari, čoviče božji?!"
Dida je viknijo: "Pa naši, ženska glavo, naši jugoslavenski dinari!" Svi u banki su gledali u dida.
Mama i tata su rumenkili se po facama i gledali su u luster. Oni su zaglumili pred ruljom da dida je neki nepoznati čovik.
Onda je teta sa frčkavom frizurom nagnila se prema didi preko šaltera i rekla je: "Šjor, nema više Jugoslavije!"
Dida je nagnijo se prema unazad i rekao je: "Molim?"
Teta je rekla: "Kažem, nema više Jugoslavije!" Dida je raširijo oči i rekao je: "N bava kua? A di je?"
Teta je rekla: "Ne znam ja, ja sam bankarska službenica! Nema je više!"
Didi je uletilo čudilo: "Nema više Jugoslavije? A šta je onda ovo sad?"
Teta je rekla: "Ovo je Hrvacka!" Dida je rekao: "N bava kua? A ja mislijo da je ovo banka!"
Teta je rekla: "Mislim, ovo je banka u Hrvackoj, razumite! A Jugoslavija je propala!"
Dida je rekao: "Propala? Pa kad je propala, jebemu jarca?"
Teta je rekla: "Ima skoro dvajs godina!"
Dida je fljasnijo se po čelu i viknijo je: "Dvajs godina?! Pa ja ću ispalit! Pa ne mogu virovat, jebate jarac!"
Teta je dignila livu ombrvu i rekla je: "Nemojte mi samo reć da to niste znali!"
Dida je rekao: "Kako bi zna, ženska glavo? Pa ne navraćam ja svako malo u banku!"
Onda je moj dida okrenijo se prema mami i tati i dreknijo je: "Zete, ne mogu virovat da mi se ovo događa! Ja dođem
dignit ušteđevinu jerbo me vuna da će propast banka, a onda u banki saznam da je propala Jugoslavija! Pa to je
kompletno ludilo!"
Samo mama i tata su piljili u luster i okrenili su didi leđa. Oni su šetkali po banki kao da razgledavaju
jer pošto su strani turisti. Plus su mrmorili: "Ou veri najs, veri najs..."
Drugi rulja u banki su gledali u dida sa zinutim ustima.
Onda je teta sa frčkavom frizurom didi rekla: "Šjor, ako je to sve, oćetel molimvas pustit sljedećog klijemta..."
Dida je njoj rekao: "Čekaj malo, čekaj... Ako je propala Jugoslavija, di su moji dinari?"
Teta je rekla: "To ja ne znam!"
Dida je podviknijo: "Kako ne znaš, jebate jarac? Ko će znat?"
Teta je rekla: "Pa ne znam! Valjda su propali skupa sa Jugoslavijom!"
Dida je viknijo: "Propali?! Skupa sa Jugoslavijom?! Jel ti to, mala, mene zajebavaš?! Oćel meni neko
objasnit koji se ku**c ovdi događa?!"
Teta je škarpunila se po faci i rekla je: "Ništa vas ja ne zajebavam, šjor! Ako oćete mogu vam zovnit šefa!"
Dida je pitao: "Šta, ali on zna zašto je propala Jugoslavija?"
Teta je rekla: "Pa ne znam, možda zna, bijo je ratni dragovoljac..."
Dida je uletijo: "Di je bijo? U partizanima? U kojoj brigadi?"
Teta je zakolutačila očima i rekla je: "Ma kakvim partizanima, čoviče!"
Dida je podviknijo: "Znači u ustašama? Nemoj mi reć da ti je šef ustaša?!"
Teta je skupljala usne i rekla je: "Šjor, vidite da imam posla, nemojte me molimvas više..."
Dida je rekao: "I sad bi meni neki ustaša triba objašnjavat zašto je propala Jugoslavija sa mojim dinarima?!"
Teta je zarežala: "Šjor, oćetel molimvas pustit sljedećog klijemta, red se iza vas napravijo..."
Onda je dida naperijo kažimprst prema njoj i rekao je: "Ovako kad te gledam, i ti mi sličiš na ustašicu, znaš!"
Teta je dignila bradu i podviknila je: "Gospodine, ja sam bankarska službenica!"
Dida je rekao: "Je, je, službenica, kako ne... Vidim ja šta je to! Te ovo je Hrvacka, te imamo samo kune... Ne bi se čudijo
da negdi imate i šahovnicu!"
Tu je teta sa livim okom trznila prema zidu. Dida je ubra trzaj i u roku munja se isto okrenijo prema zidu.
Na zidu je bila velika šahovnica.
Dida je urliknijo tuta forca: "Jebate jarac!!! Jebate dragi isus jarac!!! Pa ovo je ustaška banka!!!"
Onda je on okrenijo se prema mami i tati i drečao je: "Zete, pa ovo je ustaška banka!
Pa di sam ja ovo doša, jebate dragi irud?! Pa ovdi sve vrvi od ustašije!"
Samo mama i tata su već bili opalili bris kroz banku prema izlazu. Onda su oni otvorili vrata i kimba vanka.
Rulja u banki su gledali prema didi sa stravom i hororom.
Barba iz sikjuritija je držao se za pištolj. Dida je gledao kroz staklo kako mama i tata trče priko ceste.
Onda je on okrenijo se prema teti iza šaltera i rekao je: "Mala, aj daj mi sad onih mojih dvajs iljada!"
Teta je zarežala: "Lipo sam vam rekla, nema više dinara!"
Dida je njoj mignijo i rekao je: "Tako mi na Šolti zovemo švicarske franke!"
Aupičku, ženijalno... :rofl:
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 23 Jan 2015, 23:53

miky0 » wrote:
Jbg, sta sad tebi nije jasno :misli: Jeli ti jasno da je drzava izgubila 30€ pustivsi ih da odlete ili ne?
A nije mi jasno štošta... :zubo: , al od ovog tvog nejasno mi je:
-kolko misliš da od svih tih strana u cijelom procesu, od nastanka do kupovine proizvoda, plaća PDV
-kako misliš da se PDV računa...

Jer, po tvom postu, odgovori bi bili:
-bar dvije
-25% od cijene koju platiš

A ti odgovori su kanda poprilično krivi...

I nije izgubla država, igubijo si ti. Osim ako se ne zoveš Lujo i 14-i si taki u familiji. :zubo:

Euklid » wrote:To ti je tipicna Linicevska skola, moj miky.
Unisti poreznom presijom sve zivo i nezivo, nek niko nista ne radi, nek nikom ni ne padne na pamet da nesto poduzme, nek niko nikud ne mrda...

Eto, zato i jesmo tu di jesmo.
Ma jok, to se zove Tomićkina škola. Jer mi se tako prezivala profesorica iz matematike u osnovnoj. :zubo: U ono doba kad sam učla postotni račun.
Nego...jel i u tebe PDV na 30 plaćenih iznosi 7 i po eura? :zubo:

Bogami, dobro se nama država i drži. :mirko:
:zubo:
..a unda
Undaminator

Post 24 Jan 2015, 00:06

..judolino :D, di si ti to naucio da se bukom, vikom, decibelima, moze nesto rijesit, a kamoli dokazat? :D

eto, ti si mensa, pametan covik i, dakle, jel si ti razumo sto pise u ugovorru za kredit kad si ga pospisivao, ili nisi? :D

..ili, eto, taj tvoj joso.. ili smajo, kako se vec zove, koji je u pravu, ali jos ne zna za sto je sve u pravu, ako je u pravu, jer ako je u pravu, molit ce boga da mu rata kredita naraste jos barem dvadeset posto, radje ce to otplacivat, nego riskirat nesto drugo, i dakle, kad si dizao kredit (ovo mi je super izraz..dignut kredit ), jel si razmisljao o tome jel ta banka ima te svicarce u tom trenutku ili nema? :D
jel te bilo briga uopce za to? ili si samo vjernik mozda, pa onda imamo npr u ime ubitelji, u ime banke, i tako, neko vjeruje u ovo, neko vjeruje u ono, a neko vjeruje u, jel, banke, i to u hrvatskoj? ili mozda vjeruje da ce mozda uspjet zajebat banku, a ako vec ne banku, nesto vec hoce, nesto ce ce se vec odvrtit nekako, da sad ne spominjem sto to znaci ako famozna neka drzava bude ucestvovala u toj nekoj trilaterali koja ce zadovoljno pronac rjesenje uz pomoc i na ustrb cetvrtoga koji nema veze s tim sto se dogdja? :D

mislim, ne treba bit bas veliki vlaj da se razumije o cemu se ovdje radi. :D

u medjuvremenu, kad se umoris od ja ovo, ja ono, oposteni se, zamijeni avatar i stavi sanaderovu sliju ili barem logo hadezea. da nije bilo njih, niko kredite ove ne bi dobio, nitko. spomenike cete im jos dizat. :D

..kako je ono danas suker rekao nakon sto su kategoricki odustali od glasanja za fiksiranjem franka.. neka nitko ne kaze sutra da je ha de ze bio protiv fiksiranja franka.. :mudri: :D :D

aj judolino, u cemu je jos joso.. stjepo.. kako se zove, smajo.. u cemu je jos ono u pravu? i kad ce vise taj veliki prosvjed, da im se mile mamice namamite... doduse, ne zna se jos kome, ali to nije toliko ni bitno, jel tako, nesto ce se vec nac? ako bude dovoljno velik prosvjed, jos ce vam i banke i drzava ne samo placat penale, nego ce oni jos svima koji su uzeli te kredite bit duzni. i to s kamatama. :D :D
..a unda
Undaminator

Post 24 Jan 2015, 00:26

nina williams » wrote:..

Bogami, dobro se nama država i drži. :mirko:
:zubo:
..meni se koji put ucini da smo mi jedina drzava koja ima vlade koje ovaj narod uopce ne zasluzuje. ma ne samo vlade, nista ne zasluzuje.. :zubo: :D
Nenia Salonitana

Post 24 Jan 2015, 00:58

jeste vidjeli svijeće pred hnb-om? :facepalm: :rofl:
Tea Tree

Post 24 Jan 2015, 01:02

Pusti, cijele dane pozivaju da se pale svijeće pred svim bankama i da ih pale svi, bez obzira kakav kredit imali, ne mora biti u francima. Ne znam računa li se minus na tekućem ili neplaćeni račun neke kartice, da ne pale svijeće sad tu kojekakvi.
Ne znam jel to tako po bijelom svijetu, ali što se kod nas vole palit svijeće, kao eto simbolično i za svaki kurac, pa to je nevjerojatno. Svjećari više ne moraju čekat svisvete da omaste brk, svijeće su za svaku prigodu. Lampaši, jasno, ove druge bi ugasio vjetar, kiša ili bi se pas popišao na njih.
..a unda
Undaminator

Post 24 Jan 2015, 01:04

ah, svice? ono, ah, pliz pis senzibilizacija, poruka. ..di su ona vremena kad su se palili molotovljevi kokteli.. :D :D
Tea Tree

Post 24 Jan 2015, 01:09

..a unda » wrote:ah, svice? ono, ah, pliz pis senzibilizacija, poruka. ..di su ona vremena kad su se palili molotovljevi kokteli.. :D :D
Ma pale to poneki i danas, ali sve manje i puno manje. Dobije se velika novčana kazna pa se mora uzet kredit u švicarcima da se plati.
Nenia Salonitana

Post 24 Jan 2015, 01:15

šteta što ne pale one tanke svijeće vulgaris, dobro bi im došlo konačno malo fiskalne odgovornosti.
a prije nego ju zapale, da se osiguraju da ne bude uzalud zapaljena, mogli bi si izjebat njome doma tu svoju pičku glupu.
  • Information