Grcka - put za spas okupiranih?

Koljite se i gložite!
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 05 Feb 2015, 08:03

karambol » wrote:
Nemaš zašto biti. Jajca su im u škripcu i samo ih dotegnu svaki dan...baš me zanima kaj će danas Nijemac reći kolegi Varoufakisu...?

:raspa:
Da ima imalo morala, trebao bi se crvenit i gledat upod crvenih obraza...

Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 05 Feb 2015, 09:31

Kad ti je neko duzan 3 milijarde ojra onda on ima problem, kad ti je duzan 300milijardi onda ti imas problem...
'if you fall, i'll be there' (floor)
karambol

Post 05 Feb 2015, 10:19

miky0 » wrote:
Da ima imalo morala, trebao bi se crvenit i gledat upod crvenih obraza...
Zbog čega??
To su činjenice. Hoće li Grci naći rješenje - nemam pojma. Ne navijam za nikoga. Jednostavno me boli kua, ali je zanimljivo promatrati zbivanja.
Što bih trebao? Jadikovati i biti sućutan? Zašto?
A ovo što kaže Euklid...mislim da se upravo riješava problem na način da Njemački i ini kapital uzme Grčku pod račun što je daleko više od ukupnog duga.
miky0
ST Leader

Post 05 Feb 2015, 10:37

karambol » wrote:
Zbog čega??
Zbog toga sto ministar financija najzaduzenije drzave svijeta nema za pravo kritikovat grckog ministra financija, inace zemlje koja svoje dugove, barem u ovolikom iznosu osporava.
karambol » wrote:
To su činjenice.
Da, to su cinjenice.
karambol » wrote:
Hoće li Grci naći rješenje - nemam pojma.
Grcka ne mora pronac rjesenje. Njemacka (EU, europska komisija i MMF) moraju pronac rjesenje. A grcku pustit na miru.
karambol » wrote:
Ne navijam za nikoga. Jednostavno me boli kua, ali je zanimljivo promatrati zbivanja.
Meni je ovo zanimljivo, jer kad gledam na problem grcke, kao da gledam na problem hrvatske. A siryza bas govori ono sta ja govorim. Otprilike +-.
karambol » wrote:
To nitko ne trazi, a najmanje ja ;)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Feb 2015, 11:11

karambol » wrote:
Nemaš zašto biti. Jajca su im u škripcu i samo ih dotegnu svaki dan...baš me zanima kaj će danas Nijemac reći kolegi Varoufakisu...?

:raspa:
..evo, culi smo sto je rekao. :zubo:

bilo je za ocekivat. tipicno. ko tebe kamenom, ti njega topom. naravno, njemacka uvijek misli da je dovoljno jaka da drzi sve pod kontrolom. nikako do pameti da dodje. :D

grcka je u skripcu vec duze vrijeme, skoro pa navikla :D, i ne pise se dobro grckoj za sad. mislim, ne treba dramatizirat vise od potrebnog, ali ne pise se onda dobro ni eu, pa ni njemackoj. pa onda , kako to vec biva ovuda, ne pise se dobro ni nama.
..ali, eto, bit ce sto biti mora, sta sad. :D

eu je ovim povukla jasnu crtu, tj rekao bih nekako, odglumila je, blefira, pa i prijeti. tj i sama siriza ili i sama grcka je dosta ambivalentna, jaki kapitalisti tamo postoje, pa kako vidim, cak i unutar sirize, ako sam dobro shvatio, a tsipras, ako bude radio dalje kako je namjeravao, morat ce posegnut za tom lovom, ovi lovu nece htjet dat i tako, okrene se se to u cas u neki fasizam, gradjanski rat, a ne znam kako ce to eu moc zadrzat unutar granica grcke, kakvim to sanitarnim ili ovakvim, monetarnim kordonom i onda ce i u eu pomalo pocet otpadat sminka i stukatura i malo ce bolj e vidjet kako stoje tu stvari iza kulisa, nece eu, pa ni eto, njemacka, ostat neostecena iz svega ovog bude li nastavila bit tvrda. :kokice:

bas me zanima sto ce dalje siriza i za sad, da, navijam za nju. :kokice:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 05 Feb 2015, 11:16

karambol » wrote:
Zbog čega??
To su činjenice. Hoće li Grci naći rješenje - nemam pojma. Ne navijam za nikoga. Jednostavno me boli kua, ali je zanimljivo promatrati zbivanja.
A ovo što kaže Euklid...mislim da se upravo riješava problem na način da Njemački i ini kapital uzme Grčku pod račun što je daleko više od ukupnog duga.
..i grcki kapital, i grcki. tj grcki igraci vezani ili suigrani na tom krupnom financijskom trzistu.
kako stoji situacija s vojskom u grckoj? ima grcka tih iskustava s huntama, ima. :kokice:
karambol

Post 05 Feb 2015, 11:25

miky0 » wrote:

Grcka ne mora pronac rjesenje. Njemacka (EU, europska komisija i MMF) moraju pronac rjesenje. A grcku pustit na miru.

To nitko ne trazi, a najmanje ja ;)

Drgo mi je da se ti i siriza slažete, ali po tom tvom uvjerenju bi svi svima trebali oprostiti dugove tj. pustiti nas na miru.
Ajmo krenuti od male stvari...odi u banku, ti ili bilo tko drugi, i zatraži otpis dugova. Neka te puste na miru. Dali su ti lovu i nek se gone. Sjajno.
Ili...ti si nekome dao lovu i on ti kaže da se goniš i da ga pustiš na miru. Siguran sam da bi mu i kuću dao samo da se ne gnjaviš s tim. Ipak je to pravedno i tako bi stvari trebale funkcionirati. :zubo:
karambol

Post 05 Feb 2015, 11:27

..a unda » wrote: ..i grcki kapital, i grcki. tj grcki igraci vezani ili suigrani na tom krupnom financijskom trzistu.
kako stoji situacija s vojskom u grckoj? ima grcka tih iskustava s huntama, ima. :kokice:
Mutna je to voda i svakakvih riba i krokodila tu ima... :zubo:
miky0
ST Leader

Post 05 Feb 2015, 11:42

Kad je odgovor evropske centralne sile zla kakav je, syriza ima potpuno i legalno pravo vodje pasoka i demokratske stranke osudit na smrt, jer su potpisivanjem i predavanjem svega i svacega napravili veleizdaju, a istovremeno od ostalih naroda pokorene evrope zatrazit ustanak i otpor agresoru, i. zajedno objavit rat istima. Vise s agresorima nema pregovora, metak u celo i aj ca :usama:
miky0
ST Leader

Post 05 Feb 2015, 11:46

karambol » wrote:

Drgo mi je da se ti i siriza slažete, ali po tom tvom uvjerenju bi svi svima trebali oprostiti dugove tj. pustiti nas na miru.
Ajmo krenuti od male stvari...odi u banku, ti ili bilo tko drugi, i zatraži otpis dugova. Neka te puste na miru. Dali su ti lovu i nek se gone. Sjajno.
Ili...ti si nekome dao lovu i on ti kaže da se goniš i da ga pustiš na miru. Siguran sam da bi mu i kuću dao samo da se ne gnjaviš s tim. Ipak je to pravedno i tako bi stvari trebale funkcionirati. :zubo:
Misas kruske i jabuke. Ja dug svom vjerovniku ne bi oprostio, al mu niti ne bi stavio nemoguce kamate, osim ako za cilj ne bi imao potpunu kontrolu nad njegovom imovinom ili zenom koju bi za dug pojeba. A to je upravo ovo sta sile zla rade. Jebu narode, a narod se naguzi i kaze slobodno :gaah: Eto, osim grka koji se bune. S pravom.
karambol

Post 05 Feb 2015, 12:10

miky0 » wrote:
Misas kruske i jabuke. Ja dug svom vjerovniku ne bi oprostio, al mu niti

ne bi stavio nemoguce kamate, osim ako za cilj ne bi imao potpunu kontrolu nad njegovom imovinom ili zenom koju bi za dug pojeba. A to je upravo ovo sta sile zla rade. Jebu narode, a narod se naguzi i kaze slobodno :gaah: Eto, osim grka koji se bune. S pravom.

Pričaš kao da ih je netko natjerao da se zadužuju i potom tazbacuju tom lovom dijeleći si pizdarije i 14 plaća. Dok je išlo nitko se nije bunio. Narod, kojeg kažeš guze, uvijek će naći drugog krivca za vlastitu glupost i naivnost.
Grčka ima dugu povijest zaduživanja i življenja na tuđi tačun i nisu ništa naučili....ili nisu htjeli jer, eto, već će se dignuti neka revolucija ili rat ili će hunta preuzeti sve pa ćemo ciklički ponoviti priču.
Meni bi bilo zanimljivo vidjeti promjenu na bolje, a ne uvijek isto cendranje o nepravednom sistemu i zločestim švabama.
miky0
ST Leader

Post 05 Feb 2015, 12:29

karambol » wrote:

Pričaš kao da ih je netko natjerao da se zadužuju i potom tazbacuju tom lovom dijeleći si pizdarije i 14 plaća. Dok je išlo nitko se nije bunio. Narod, kojeg kažeš guze, uvijek će naći drugog krivca za vlastitu glupost i naivnost.
Grčka ima dugu povijest zaduživanja i življenja na tuđi tačun i nisu ništa naučili....ili nisu htjeli jer, eto, već će se dignuti neka revolucija ili rat ili će hunta preuzeti sve pa ćemo ciklički ponoviti priču.
Meni bi bilo zanimljivo vidjeti promjenu na bolje, a ne uvijek isto cendranje o nepravednom sistemu i zločestim švabama.
Da, upravo o tome govorim. Njihov hdzsdp im je obeca 14 placa i da ce im tec med i mlijeko a da ce im to sve osigurat evropska sla zla, ako odjebu diktaturu koja je tada vladala. Dakle, navuceni su u pokvarenu i podmuklu ideju pokoravanja na danas dobro poznati nacin. Das pare koje banke progutaju preko noci za stare dugove, a onda trazis kamate od miljun posto. Bas posteno, nema sto.
karambol

Post 05 Feb 2015, 14:37

miky0 » wrote:
Da, upravo o tome govorim. Njihov hdzsdp im je obeca 14 placa i da ce im tec med i mlijeko a da ce im to sve osigurat evropska sla zla, ako odjebu diktaturu koja je tada vladala. Dakle, navuceni su u pokvarenu i podmuklu ideju pokoravanja na danas dobro poznati nacin. Das pare koje banke progutaju preko noci za stare dugove, a onda trazis kamate od miljun posto. Bas posteno, nema sto.

I raja je tu nevina? Nije. Osim toga zna se kakve su kamate. Kruha i igara - to uvijek pali. :D
Tko im je napravio prvi dug? Kada je nastao? Koja "diktatura" je vladala prije ove koju su zamijenili Cipras i društvo? To se Miky moj uvijek vrti u krug i po vrlo sličnoj špranci, a koliko vidim neki su narodi dovoljno nepametni da se uvijek iznova uvaljuju u iste probleme i uvijek na isti način i uvijek grizu na iste mamce. Poput nas, naravno... :D
Nema tu rješenja prekonoćnog. To se blagostanje gradi, a ne grabi.
Cipras je sad u poziciji da beskompromisno traži kompromis. :zubo:
Tea Tree

Post 05 Feb 2015, 15:13

karambol » wrote:
Točno tako. :D
Tea Tree

Post 05 Feb 2015, 15:31

Krah grčke burze: dionica banaka u slobodnom padu.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/krah ... 99427.aspx

NAKON što je Europska središnja banka u srijedu odlučila da više neće prihvaćati grčke obveznice kao osiguranje zajmova grčkoj središnjoj banci, došlo je do snažnog pada dionica financijskog sektora na Atenskoj burzi.

Dionice banaka u jednom trenutku pale su za preko 20%, dok je glavni indeks Atenske burze u minusu od 6%.

Istovremeno, cijena zaduživanja, odnosno prinosi na grčke državne obveznice snažno su porasli.

Potez Europske središnje banke znači da će grčka središnja banka sama morati osigurati milijarde eura za interventno financiranje.

Čelnik njemačke Bundesbanke Jens Weidman izjavio je da Europska središnja banka treba biti stroga pri odobravanju interventnog financiranja grčkim bankama.

"Interventna pomoć za održavanje likvidnosti treba biti odobrena samo na kratke rokove i samo solventnim bankama", izjavio je Weidmann.

Ok, naravno da nije bilo za očekivati da Tsipras i ekipa pokažu zube, Merkelica se usere od straha i ispuni im sve želje. Ali opet nisam sigurna da im je strategija baš optimalna. Možda se dugoročno pokaže dobrom, tko će ga znati, ali zasad mi se čini da su se malo zaletili.

Inače im od srca želim da uspiju pa možda i mi nešto uspijemo po njihovom receptu, ma što uspjeh bio u ovom kontekstu. Ne navijam protiv Grčke da me se ne bi pogrešno shvatilo, ali možda je ovo malo navrat nanos napravljeno.
Euklid
old school

Post 05 Feb 2015, 15:35

Nijednom gospodaru nije se lako odrec roba.

Sto vise stezu omcu to ce se rob prije oslobodit... hint: Island, Argentina, Ekvador...
Beau

Post 05 Feb 2015, 15:52

Tea Tree » wrote: Inače im od srca želim da uspiju pa možda i mi nešto uspijemo po njihovom receptu, ma što uspjeh bio u ovom kontekstu.
također :top:
miky0
ST Leader

Post 05 Feb 2015, 16:26

karambol » wrote:

I raja je tu nevina? Nije. Osim toga zna se kakve su kamate. Kruha i igara - to uvijek pali. :D
Tko im je napravio prvi dug? Kada je nastao? Koja "diktatura" je vladala prije ove koju su zamijenili Cipras i društvo? To se Miky moj uvijek vrti u krug i po vrlo sličnoj špranci, a koliko vidim neki su narodi dovoljno nepametni da se uvijek iznova uvaljuju u iste probleme i uvijek na isti način i uvijek grizu na iste mamce. Poput nas, naravno... :D
Nema tu rješenja prekonoćnog. To se blagostanje gradi, a ne grabi.
Cuj, narod je najmanje kriv. Dobro, nije. Najvise je kriv, jer je 40 godina birao veleizdajnike. Sad su dosli do tocke u kojoj tim veleizdajnicima trebaju sudit i presudit metkom, a okupatore potrat, i zelim im srecu u tome.

Ja da sam cipran (jel se tako zove :misli:) bi pozva rusku vojnu pomoc, i onda skupa iz atene preko balkana do berlina sa crvenom armijom po oslobodjenje europe :lux: ko i 45te :S
Euklid
old school

Post 05 Feb 2015, 16:40

:usama:

to, miky... :zubo:
karambol

Post 05 Feb 2015, 16:42

Tea Tree » wrote:Krah grčke burze: dionica banaka u slobodnom padu.

Inače im od srca želim da uspiju pa možda i mi nešto uspijemo po njihovom receptu, ma što uspjeh bio u ovom kontekstu. Ne navijam protiv Grčke da me se ne bi pogrešno shvatilo, ali možda je ovo malo navrat nanos napravljeno.
A što je njima uspjeh? Da otplate dugove i počnu od nule? Čisto sumnjam...Da se povoljnije zaduže za slijedećih 4-5 desetljeća kako bi mogli bez odricanja nastaviti kako su navikli?
:ne zna:
Kakva se situacija za Grke (i za nas naravno :zubo: ) može opisati kao uspjeh?
Mi smo vrlo slični njima, a upitaš li nekoga ovdje što očekuje ili kako definira uspjeh reći će otprilike slijedeće - plaća barem soma eura, 4 tjedna godišnjeg, božićnica, uskrsnica i bonus plaća, dodatak za djecu, regres i garantirano radno mjesto uz 30 satni radni tjedan, kredite s 0,1 % kamata itd...... :zubo:
E, a to ne ide baš. Ne ide svima i ne sve vrijeme. :zubo:
Euklid wrote:Nijednom gospodaru nije se lako odrec roba.

Sto vise stezu omcu to ce se rob prije oslobodit... hint: Island, Argentina, Ekvador...
Nisam baš ziher koliko su se oslobodili Argentina i Ekvador i kakve su im perspektive. Za Islanđane je priča u malo drugačijem kontekstu...
miky0 wrote:
Cuj, narod je najmanje kriv. Dobro, nije. Najvise je kriv, jer je 40 godina birao veleizdajnike. Sad su dosli do tocke u kojoj tim veleizdajnicima trebaju sudit i presudit metkom, a okupatore potrat, i zelim im srecu u tome.

Ja da sam cipran (jel se tako zove :misli:) bi pozva rusku vojnu pomoc, i onda skupa iz atene preko balkana do berlina sa crvenom armijom po oslobodjenje europe :lux: ko i 45te :S
Tako je Miky! Onda kad ih pocmekaju odma trebaju izabrati druge koji će ih voditi u svjetlu budućnost!
Kakva crvena armija...Kozaci trebaju doći. Oni fino znaju sakatiti i silovati. :bicedobro:
karambol

Post 05 Feb 2015, 16:53

Jedan dobar članak o ovoj temi...
miky0
ST Leader

Post 05 Feb 2015, 16:58

karambol » wrote:
A što je njima uspjeh? Da otplate dugove i počnu od nule? Čisto sumnjam...Da se povoljnije zaduže za slijedećih 4-5 desetljeća kako bi mogli bez odricanja nastaviti kako su navikli?
:ne zna:
Kakva se situacija za Grke (i za nas naravno :zubo: ) može opisati kao uspjeh?
Mi smo vrlo slični njima, a upitaš li nekoga ovdje što očekuje ili kako definira uspjeh reći će otprilike slijedeće - plaća barem soma eura, 4 tjedna godišnjeg, božićnica, uskrsnica i bonus plaća, dodatak za djecu, regres i garantirano radno mjesto uz 30 satni radni tjedan, kredite s 0,1 % kamata itd...... :zubo:
E, a to ne ide baš. Ne ide svima i ne sve vrijeme. :zubo:

Nisam baš ziher koliko su se oslobodili Argentina i Ekvador i kakve su im perspektive. Za Islanđane je priča u malo drugačijem kontekstu...

Tako je Miky! Onda kad ih pocmekaju odma trebaju izabrati druge koji će ih voditi u svjetlu budućnost!
Kakva crvena armija...Kozaci trebaju doći. Oni fino znaju sakatiti i silovati. :bicedobro:
:misli: sta su ti krive bankarske salteruse :ne zna: jesu i meni jebozovne, ali nije otpor potriban da ih se ide osvojit, mislin sta ti je?, vec da im se banke zatvore i prostor prepuste pokradenima. Samo zbog toga triba jedna prava i ozbiljna vojna sila, a ne ove prodane i pokorene :amen:
miky0
ST Leader

Post 05 Feb 2015, 17:00

karambol » wrote:Jedan dobar članak o ovoj temi...
Ne mogu procitat, sta pise otprilike i ko govori?
karambol

Post 05 Feb 2015, 17:03

miky0 » wrote:
:misli: sta su ti krive bankarske salteruse :ne zna: jesu i meni jebozovne, ali nije otpor potriban da ih se ide osvojit, mislin sta ti je?, vec da im se banke zatvore i prostor prepuste pokradenima. Samo zbog toga triba jedna prava i ozbiljna vojna sila, a ne ove prodane i pokorene :amen:
Tko je igdje spominjao tete šalteruše?
Nemam pojma tko je pokraden? Ti znaš? Ono, baš znaš? I pustio bi vojsku na pokradene? Ili bi to bila neka sentimentalna vojska s detektorima za pravičnost i čistu savjest? :D
karambol

Post 05 Feb 2015, 17:04

miky0 » wrote:
Ne mogu procitat, sta pise otprilike i ko govori?
Evo ti poanta...

To criticise the German-bashing bandwagon is not about painting the country as a victim. It’s about whether you believe that lazy cliches distort rather than help us understand the real nature of the political crisis at the heart of Europe. Blaming an evil German empire can be a convenient excuse for democratically elected southern European governments who don’t want to take the flak for unpopular decisions at home. It also deflects attention from other austerity hardliners such as Finland or the Netherlands. It suggests that there is an easy solution to the Greek sovereign debt crisis, when the reality is far more complex.
  • Information