Uvezivanje kao investicijski projekt

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
zeleni zub

Post 12 Dec 2011, 00:02

A nije to doslovno tako, ali da. Ako ima išta što mi ne leži na prvu, ništa od svega. Toliko sebe poznajem.

I dobro, moje ljubavi su obično rođene iz nekih formi prijateljstva.

zeleni zub

Post 12 Dec 2011, 00:04

U biti zar ti ne ideš s tako postavljenim parametrima?!
Šta očekuješ nakon spoja s nekim tko ti na prvu nije imponirajući u nekom pogledu?
Tea Tree

Post 12 Dec 2011, 00:59

Ma kakvim parametrima? Imponirajući?
Ja sve manje razumijem.

Da se ispravim, razumijem jedino Herp i slažem se sa svime.

Ona čuvena kemija, vibra i te fore, to više nikome ne igra ulogu ili što?
(ok, kemija i vibra su otrcani izrazi, zamislite da sam napisala neke bolje, neotrcane, ali vjerujem da znate o čemu pričam)

Dakle, ili ima tog nečeg ili nema. Ako nema, mogu svi oko mene smatrati da je taj, eto, baš takav da bi mi trebao imponirati na više razina, mogu čak i ja to misliti. Ali nema tu 'leba. Džabe sve. Zasmetat će mi bilo što, prvom prilikom i bit će mi "zlo" kako mu je uopće moglo pasti na pamet da bih ja poželjela ići u kino gledati tako glup film.

Ako ima pa čak i ako mi predloži gledanje ovog glupog filma gore spomenutog, vjerojatno ću s veseljem pogledati taj film.

Ono što se više puta spominjalo kroz temu je ta potreba uvezivanja kad "dođe vrijeme za to", unatoč odsustvu kemije, vibre i ostalog. Tada se traži primjerak koji nije nezaposlen, ima ciljeve i vizije što bi sa svojim životom, situiran je ili će postati. Ako otprilike udovoljava ovim kriterijima, kemija i vibra ispadaju iz igre, jer se "više ne možemo voditi tim dječjim zanošenjima, pobogu!" Pa imamo već X godina.

Tko može tako živjeti i svjesno to odabere - pravo mu budi.
Eks

Post 12 Dec 2011, 01:02

Na onome tamo mjestu je riječ kemija znala biti jako nepopularna u raspravama. Pa se govorilo o nekom zdravom voljenju i patološkom.
Ja sam se pomirila s tim da patološki volim i super. :xraspa:
I nimalo ne zavidim ljudima koji se ne mogu zaljubiti. Kad mi je do zdravlja, jedem jabuke.
Tea Tree

Post 12 Dec 2011, 01:11

Ne znam za tamo, nisam baš puno čitala te pdf-ove, ali nije ni važno.
Kemija nije zdravo voljenje, to još uvijek nije voljenje - više je nešto što se osjeti na prvu ili u samim počecima. Može li se reći jako, jako sviđanje? :D

Kasnije se može pričati o voljenju, ako uopće do toga dođe.
Eks

Post 12 Dec 2011, 01:15

Tea Tree » wrote:Ne znam za tamo, nisam baš puno čitala te pdf-ove, ali nije ni važno.
Kemija nije zdravo voljenje, to još uvijek nije voljenje - više je nešto što se osjeti na prvu ili u samim počecima. Može li se reći jako, jako sviđanje? :D

Kasnije se može pričati o voljenju, ako uopće do toga dođe.
Pa nisam posve sigurna da razlikujem zaljubljenost od voljenja. Kad prestane zaljubljenost osjećam prijateljsku ljubav i to je sve.

Da, kemija nije još ni zaljubljenost, u pravu si. No ono što ljudi obično smatraju lijepim ponekad se smatra patologijom i to me znalo šokirati. Jer kao, treba odmah zavoljeti. Iz neke prijateljske mirne naklonosti u ljubav.
Tea Tree

Post 12 Dec 2011, 01:27

Ja nemam toliko ljubavi u sebi da mogu odmah zavoljeti. Sumnjam da imaju i zagovornici te ideje.
Ne znam kako je to uopće nekome palo na pamet.
Hoćeš reći da ljudi zaljubljenost (ponekad) smatraju patologijom?
Pa nije to baš jako daleko od istine. :zubo: Ipak zavisi kako se tko nosi s tim osjećajem pa to i ne mora tako biti. Ali neću sad o tome, nije to investicijski projekt, kao što naslov kaže. :D

U svakom slučaju, ne mogu se zamisliti uvezanu s nekim tko mi nije privlačan (kao, s godinama izgled prestaje biti bitan itd), ali simpatičan je i ugodno mi je pričati s njim te udovoljava onim kriterijima pa očekujem s tom osobom svijetlu budućnost.
Eks

Post 12 Dec 2011, 01:29

Ne odmah nego da preskoče zaljubljenost. :xzubo: Dotad je valjda neko nježno prijateljstvo. :xne zna:
zeleni zub

Post 12 Dec 2011, 01:38

Tea Tree » wrote:Ma kakvim parametrima? Imponirajući?
Ja sve manje razumijem.

Pa no to. Imponira mi onaj s kojim ima kemije. Dakle zadovoljava parametar. Ne kužim šta je problematično- kriteriji, kemija, imponiranje- to je sve u miksu.
To što zvuči kao projekt tako izrečeno je drugo.

Ne znam, možda su to neke duhovne sfere u kojima nikad nisam bila vična, meni je to vrlo prosto. Netko voli debele anarhiste, bogatih roditelja i masnih brada, namiriše takvog, on ispunjava kriterije, to je sve imponirajuće, kemija je neizbježna i eto ljubavi. Baš bi sve ostalo po meni bio projekt.

Svi imaju kriterije. Ono što je od početka koliko sam shvatila u temi upitno je smislenost nekih i njihovo kotiranje na općoj ljestvici i opterecivanje sebe s općom ljestvicom.

Neće nikad biti kemije između nekog koga ne smatram impozantnim i mene :zubo: .
Tea Tree

Post 12 Dec 2011, 01:38

ex_anais » wrote:Ne odmah nego da preskoče zaljubljenost. :xzubo: Dotad je valjda neko nježno prijateljstvo. :xne zna:
To vrijedi u slučaju u kojem su se budući mladenci od ranije poznavali. :xzubo:
Bili su nježni prijatelji. Što god to značilo. :xzubo:
Maleficent

Post 12 Dec 2011, 08:53

ex_anais » wrote:Rijetko je to obostrano. Mene takve stvari preplaše i natjeraju na korak unazad ili najčešće kompletan bijeg. I nije čak da mi se ta osoba ne sviđa nego mi se počne ne sviđati ako nastupi s tim "sve, sad i odmah". Možda jednostavno ne volim pushy muškarce.
Tako i ja funkcioniram. Da je i najfatalniji od svih, onako kemijski na prvu, pada mu privlačnost u mojim očima ako ga može tako brzo lupit da me bombardira porukama i pozivima i planira nedjeljna jutra. Osim što mi takvo ponašanje nije seksi, strah me površnih instant emocija, strah me ishitrenih izjava, strah me nezrelosti. Jako, jako me strah.
Maleficent

Post 12 Dec 2011, 08:57

ex_anais » wrote:Ne odmah nego da preskoče zaljubljenost. :xzubo: Dotad je valjda neko nježno prijateljstvo. :xne zna:
To nisu jedine opcije. Prije nego se razvije ljubav, osim zaljubljenosti i prijateljstva, može postojati ravnodušnost, sviđanje ili čak neprijateljstvo. :zoki milivojević: :zubo:
Morticia

Post 12 Dec 2011, 09:21

Do sad sam bila zaljubljena 3 puta. Sa svakim od njih je kliknula odmah, iste sekunde kad sam ga vidjela.
Sve drugo je, dugoročno, ispalo pravo mučenje.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pješčana

Post 12 Dec 2011, 12:13

no dobro, jel sad pričamo o odlasku na dejt ili o zaljubljivanju? ili idete /išli ste se nać samo s nekim tko je bio sudbonosan?
meni je teško zamislivo. koncept da ljude od prvog susreta smjestim u neku kategoriju. u mom svijetu odnosi se grade. da, naravno da će ti netko kliknuti ili neće, ali taj klik je samo start nečeg što može ali i ne mora biti.
što je s prijateljima koji završe u vezi? a nisu od prvog trenutka jedno drugo skužili, nego je priča postupno nastajala?
meni se ideja da nekog primim/odbacim na osnovu prvog dojma ne čini dobrom, i ovo govorim samo za sebe.
naučila sam da se divni ljudi kriju u ponekad povučenijim osobama koje se ne znaju odmah sad i ovdje tako postaviti da ih ja zamijetim, nečim na što inače na prvu reagiram.
isto tako, to na što ja prvo reagiram, nije uvijek za mene bilo najbolje i najmudrije.
ono što želim reći je da te prve kave i cuge i dejtovi meni ne spadaju u toliko znakovite i bitne stvari. mogu kavu popiti s mnogima. ako ispadne nešto, dobro. ako ne ispadne nešto, opet je ok.
odjebati nekog za dejt jer ga ne vidim uz sebe za deset godina..moram priznati da nikad nisam o tome na taj način razmišljala
ono početno sviđanje je baš to-početno sviđanje.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ombia

Post 12 Dec 2011, 15:34

ex_anais » wrote:
Pa nisam posve sigurna da razlikujem zaljubljenost od voljenja. Kad prestane zaljubljenost osjećam prijateljsku ljubav i to je sve.
ubav.
Pa...dok traje ona prva pink zaljubljenost (bivsi muz mi upravo poslao mail pa sam malo inspirirana :E ) onda ne vidis mane, da se na trepavice postavis, ne vidis. Kod ljubavi, vidis ih sve, ali ti nisu mrske.

Kemija je za mene ona inicijalna privlacnost, magnetizam te druge osobe.
A.P.
Cactus

Post 12 Dec 2011, 22:01

Ok, kako vi ljudi onda birate ljude s kojima idete na dejt? Koji su eliminirajući kriteriji?
Tea Tree

Post 12 Dec 2011, 22:28

A.P. » wrote:Ok, kako vi ljudi onda birate ljude s kojima idete na dejt? Koji su eliminirajući kriteriji?
Eliminirajući kriterij: nije mi privlačan i vidim da neće ni postati.
Herp
Nikki Gauda

Post 12 Dec 2011, 22:39

A.P. » wrote:Ok, kako vi ljudi onda birate ljude s kojima idete na dejt? Koji su eliminirajući kriteriji?
Toncon, a šta drugo :xlux:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Pješčana

Post 12 Dec 2011, 22:46

pa, da idem na dejt samo s nekim koga vidim uz sebe za deset gdina, bojim se da kave ni cuge ni dejta ne bih baš vidjela.
meni se rijetko, ali zaista rijetko netko zasvidi. baš onako, pošteno.
ali ima ljudi koji me zaintrigiraju, na koje na nekom nivou reagiram. meni paše kad se idem nać s nekim i ne znam što će točno iz toga ispast.
od klikova na prvu, kod mene, bilo je situacija kad smo oboje reagirali. bilo je situacija kad je samo jedno reagiralo. od toga, nekad meni nije pasala njegova, po meni, preintenzivna reakcija, ali bome je bilo slučajeva da sam ja bila zasviđata dok on nije tako mislio.
isto tako, u slučajevima kad smo oboje reagirali, nije svaka ta priča bila najpametnija i najbolji odabir. na stranu sad životno iskustvo i to je život i sazrijevanje.
neki klikovi koji su se desili mogli su se komotno i ne izdogađati, jer meni se znalo desiti da klikam s ljudima koji nisu najbolji izbor za mene. sve je to dio odrastanja i sazrijevanja, i naučiš prepoznavati obrasce i sam sebe prepoznaš u nekim reakcijama, ali iz svog iskustva mogu reći da klik na prvu nije jedini uvijet niti je garancija da sam bila pametna.
isto tako, naučila sam pustiti drugu stranu da se pokaže u najboljem svjetlu, a često taj prvi dejt ne bude takav.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Nikolajevna

Post 12 Dec 2011, 23:25

A.P. » wrote: Koji su eliminirajući kriteriji?
Preozbiljnjakovići, sebičnjakovići i sve-mi-smeta-vići.
A.P.
Cactus

Post 12 Dec 2011, 23:40

Zapravo sam htjela pitati, oslanjate li se pritom na plus minus listu ili na svoj osjećaj, ili oboje?
Ja se oslanjam na oboje, ali osjećaj debelo vodi.

Zaboravila sam nadodati na onaj svoj post o mijenjanju kriterija da više nikad ne bih bila s pušačem :lastan:
Definitivno sam od tad u stanju odjebati lika ladno samo zbog pušenja, i kad saznam da je vjernik ili desničar. Ja jako volim bit politički nekorektna u neformalnoj komunikaciji i moje satirično i hiperbolično gledanje na te stvari bilo bi izvor konstantnog problema jer ja to volim raditi, recimo, to je puno šira slika zbog koje ne bih s takvima ni na prvu. Ali sve više vjerujem "osjećaju" odnosno intuiciji jer me i u široj slici od dejtanja i romantičnih odnosa nije nikad prevario.
:kbk post: :xlux:
Tea Tree

Post 13 Dec 2011, 03:25

A.P. » wrote: Definitivno sam od tad u stanju odjebati lika ladno samo zbog pušenja, i kad saznam da je vjernik ili desničar.
Definitivno već nanjušim da bi mogao biti vjernik ili desničar, nekako to izbija iz njih, vidi im se na faci. Ne znam kako. :rofl: I onda mi se ne može svidjeti.
Maleficent

Post 13 Dec 2011, 11:07

Nikolajevna » wrote: Preozbiljnjakovići, sebičnjakovići i sve-mi-smeta-vići.
Dosadnjakovići. To mi je prvi eliminirajući kriterij.
Maleficent

Post 13 Dec 2011, 11:16

A.P. » wrote:Zapravo sam htjela pitati, oslanjate li se pritom na plus minus listu ili na svoj osjećaj, ili oboje?
Ja se oslanjam na oboje, ali osjećaj debelo vodi.
U mojoj glavi uvijek se nesvjesno bilježe plusevi i minusevi. Lista je stalno prisutna, u formi intuicije - osjećaja. Npr. izađemo na prvi dejt i lik predloži da podijelimo račun za kavu. Nešto u meni mi šapne "škrt", i već tu osjećam da mi ne paše. Ili, hodamo po cesti, a on uvijek mene pušta prvu, nudi mi prijevoz doma i sl., pomislit ću "kavalir", i već imam neki osjećaj da mi se sviđa više. I tako mi kroz glavu prolazi milijun sitnica koje ga filtriraju i onda se na kraju formira "osjećaj" želim li ga opet vidjeti ili ne. Ako da, želim li ga za frenda ili nešto više.
JPK

Post 13 Dec 2011, 12:40

Maleficent » wrote:
U mojoj glavi uvijek se nesvjesno bilježe plusevi i minusevi. Lista je stalno prisutna, u formi intuicije - osjećaja. Npr. izađemo na prvi dejt i lik predloži da podijelimo račun za kavu. Nešto u meni mi šapne "škrt", i već tu osjećam da mi ne paše. Ili, hodamo po cesti, a on uvijek mene pušta prvu, nudi mi prijevoz doma i sl., pomislit ću "kavalir", i već imam neki osjećaj da mi se sviđa više. I tako mi kroz glavu prolazi milijun sitnica koje ga filtriraju i onda se na kraju formira "osjećaj" želim li ga opet vidjeti ili ne. Ako da, želim li ga za frenda ili nešto više.
To je iluzija.
Zapravo, kao i sve žene, odlučuješ na temelj vlažidbe pikice, a onda poslije tražiš ovakva opravdanja za pozitivnu ili negativnu odluku. :xd:
Iznimka su ove koje su shvatile da je romantična ljubav holivudska izmišljotina i žele se samo udati/rasploditi, one obično stvarno racionalno traže najboljeg pružatelja usluge koji je ujedno karakterno kompatibilan.
Biti i mniti svemiropolisno
  • Information