Pušenje
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 798 times
- Been thanked: 1518 times
Potpisi su za budale.
Pa nek tebe vozi netko pod drozama ak hoces.Ombia, nema halova od heroina. Probaj s nečim drugim, a mi ćemo svijetliti u različitim bojama ovisno o tome jesi li pogodila.
Ja necu. Em utjece na brzinu reakcije em na svasta drugo.
Mislim jebote da je isto kao i bez droze onda ljudi ne bi nista ni uzimali.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Slabić.Hekatonhir » wrote:Nitko mi nije rekao - probao sam.
Možda je stvar u godinama?
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- nina williams
Ja sam se svojski trudila počet što je moguće kasnije. Uistinu. Znala sam da nema povratka.
Cigareta mi je dio nekih dnevnih rituala. Može se bez nje, ali s njom je ljepše.
Otkad ne pijem, vani puno više pušim i moram priznat da sam poprilično nezadovoljna tom činjenicom. Ljepši su alkoholni mamurluci nego nikotinski.
Motivacija u stvaranju navike? Ne znam. Prvu cigaretu sam zapalila jer sam se posvađala s mamom i imala veliku potrebu napravit nešto za što sam sigurna da ne odobrava. I tu se zajebah, jako mi se svidjelo.
Ne pušim puno, pola kutije dnevno otprilike. Mogu i bez cigarete ili i sa samo dvije u danu, ali ako zakafenišem, popnem se i na kutiju.
Ne volim one cigarete koje palim po inerciji i iz dosade, ali one druge su preveliki gušt da bih ih se odrekla.
Otkad ne pijem, vani puno više pušim i moram priznat da sam poprilično nezadovoljna tom činjenicom. Ljepši su alkoholni mamurluci nego nikotinski.
Motivacija u stvaranju navike? Ne znam. Prvu cigaretu sam zapalila jer sam se posvađala s mamom i imala veliku potrebu napravit nešto za što sam sigurna da ne odobrava. I tu se zajebah, jako mi se svidjelo.
Ne pušim puno, pola kutije dnevno otprilike. Mogu i bez cigarete ili i sa samo dvije u danu, ali ako zakafenišem, popnem se i na kutiju.
Ne volim one cigarete koje palim po inerciji i iz dosade, ali one druge su preveliki gušt da bih ih se odrekla.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
naravno da je stupanj omamljenosti neusporediv al' uzela sam ih kao, otprilike, krajnje točke ovisnostiombia » wrote:
Pa ne samo zbot toga. Ja nemam problema s time da avion u kojem leti vozi pilot koji pusi cigaretu ili je pusio prije leta. Ali imam velikih problema da me vozi netko pod heroinom i zabrije da je oblak pred nama pista za sljetanje.
a politička (ne)korektnost se više odnosila upravo na to - na politiku kontrole i upravljanja opijatima
Ovo je dosta dobra usporedba, samo valja napomenuti da Gollum je istodobno mrzio i obožavao Prsten. Čini se da je to istina za većinu vas makar ne toliko intezivno.nina williams » wrote: Ja sam Golum, cigarete su Prsten. : maj prešššššsssss :
Što očekujete od sebe u budućnosti? Prestanak, nastavak ili inteziviranje pušenja? Valja u ovo pitanje uvesti naravno pitanje buduće/sadašnje djece, zdravlje, trenutnog partnera pa možda čak i radno mjesto. Odgovor je možda zajeban.
- Stitch
- Head Honcho
Hah, nikad ne reci nikad. Tko zna što će biti.
Potpisi su za budale.
Da, ovo 'ima mjeru' je višak, skužila sam, ali mi se nije dalo prepravljat.ombia » wrote:
Pa onda nije prekomjerno uzivala, barem ne sto se njene mjere tice. Onda je uzivala taman s mjerom ak se nije navukla.
Prekomjerno je uživala na periode, ovisno o društvu. Živi na više adresa. Sa mnom je znala prvoest po mjesec, dva dana intenzivno pušeći svaki dan po kutiju, dvije. I nakon toga pola godine ne zapali niti jednu. I tako stalno - ima periode sve ili ništa. Da ne pričam o drozi, dvije godine svega i svačega i izađe iz toga netaknuto (odnosno neovisno
Počela sam pušiti iz inata starom. Da, jako zreloPotjeh » wrote:Volio bih pušače priupitati slijedeće: Što za vas znači pušenje cigareta i koja se motivacija krila iza stvaranja navike??.
Pušila sam 14 godina. Pušila sam jer sam voljela pušiti. Voljela sam osjećaj dima u plućima. Miris cigarete (naravno da su mi tuđe smrdile
Ne pušim 7 godina. I još mi fale.
Fali mi cigareta kad se naradim k'o stoka i kad bi sjela, odmorila i zapalila. Fali mi uz jutarnju kavu. Poslije seksa. Vani, u društvu....
Meni najozbiljnije cigareta ima predobar okus. Ne znam kako bih to drugačije opisala. Svi koji su me ikad vidjeli kako pušim kažu da izgledam kao da pušim opijum. Vjerojatno se na meni vidi da uživamBoDerek » wrote:ALi u čemu je gušt dok se još ne postane ovisan?
Ili gušt onih koji nisu ovisni. Kao Eowin recimo.
Uvijek sam nekako mislila da je cigareta idealna za nas živčanjake i luđake. I za temperamentne ljude općenito. Ali i kuleri jednako uživaju u njoj. Tako da...nije ni to
Meni je to cigarom uvijek bilo čudno. Najgluplja moguća ovisnost. Svakom su prvih par ogavne i muka ti je od nje. Al opet te vuče neštoNije vrag da je sve u kulu. Odbijam vjerovat u to.
Ja popušim kutiju-dvije mjesečno, no u pravilu ne zapalim niti jednu cigaretu tjedan-dva i onda ih popušim deset na jednoj kavi (ako traje nekoliko sati). Prva cigareta nakon nekoliko tjedana nepušenja me nekako omami, kao da ne pušim cigaretu nego bilje
Desire makes slaves out of kings.
Meni su isto cigarete zamirisale i tada sam propušila, dosta kasnije od cijelog svog društva.
I koliko mi je drago što sam se rješila te ovisnosti, nekad mi stvarno zafali.
Najviše rituali vezani uz cigarete, čak i kad mi dođe da opet zapalim (jednom godišnje) to ne bude zbog mirisa dima, nego baš nekakva reakcija na događaje, atmosferu.
Ne znam to objasniti, ali desilomi se nakon pet-šest godina nepušenja da sam došla dom i počela prekapati torbu u potrazi za cigaretama, ničim izazvana, barem ne svjesno...
I koliko mi je drago što sam se rješila te ovisnosti, nekad mi stvarno zafali.
Najviše rituali vezani uz cigarete, čak i kad mi dođe da opet zapalim (jednom godišnje) to ne bude zbog mirisa dima, nego baš nekakva reakcija na događaje, atmosferu.
Ne znam to objasniti, ali desilomi se nakon pet-šest godina nepušenja da sam došla dom i počela prekapati torbu u potrazi za cigaretama, ničim izazvana, barem ne svjesno...
The planet is fine. The people are fucked.
NištaPotjeh » wrote:
Što očekujete od sebe u budućnosti? Prestanak, nastavak ili inteziviranje pušenja? Valja u ovo pitanje uvesti naravno pitanje buduće/sadašnje djece, zdravlje, trenutnog partnera pa možda čak i radno mjesto. Odgovor je možda zajeban.
Evo, uzimam u obzir sve navedene faktore: Neka mi trenutni partner napravi dijete, pa ću u tom slučaju prestati pušiti jer a) nije zdravo, b) bit ću na porodiljnom, bez posla i bez para, dakle prestajem.Potjeh » wrote:
- Stitch
- Head Honcho
Khm, onda ćeš i ti otvoriti temu pa ćemo i tebi brojiti dane? Jel' od začeća? 
Potpisi su za budale.
- nina williams
Nadam se da će, kad jednom dođu, trudnoća i dojenje potrajat dovoljno dugo da se ne moram vraćat cigareti.Potjeh » wrote:Što očekujete od sebe u budućnosti? Prestanak, nastavak ili inteziviranje pušenja? Valja u ovo pitanje uvesti naravno pitanje buduće/sadašnje djece, zdravlje, trenutnog partnera pa možda čak i radno mjesto. Odgovor je možda zajeban.
A što se tiče ovog drugog što si nabrojao...pred nepušačima, i na mjestima gdje je to zabranjeno, ionako ne pušim, tako da s tim pitanjima koja spominješ i nemam baš problema.
- Beta ženka
Da, čula sam za takve slučajeve - nagli prestanak pušenja je šok za organizam.Potjeh » wrote:Podsjetile ste me na jedan stvarni događaj. Jedna moja poznanica je također bila strastveni pušač i zatrudnila je i prestala pušiti. Situacija je vrlo brzo eskalirala do te mjere da joj je liječnik rekao da se mora vratiti cigareti. I vratila se.
A opet su mi neke poznanice pričale da im se cigareta u trudnoći toliko gadila da nisu imale nikakvu želju zapaliti.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
potrajalo je kod mene skoro dvije godine pa sam opet vratila, to mi je jedna od glupljih stvari koje sam napravila u životunina williams » wrote: Nadam se da će, kad jednom dođu, trudnoća i dojenje potrajat dovoljno dugo da se ne moram vraćat cigareti.
želim ti, od srca, više pameti
želim si brz i bezbolan prestanakPotjeh wrote:Što očekujete od sebe u budućnosti? Prestanak, nastavak ili inteziviranje pušenja? Valja u ovo pitanje uvesti naravno pitanje buduće/sadašnje djece, zdravlje, trenutnog partnera pa možda čak i radno mjesto. Odgovor je možda zajeban
iako ne pušim(o) u kući/stanu ipak smrdim svom djetetu, a i vrijeme je prekinuti loše obrasce - ja sam gnjavila svoju majku da prestane, mene gnjavi kćer...
konačno, pritisak javnosti je tako jak da od miline čuvam kutiju (od) šibica, koju sam u americi dobila uz cigarete, s natpisom: at least I can still smoke in my own car
naš susjed je prestao pušiti nakon 60 godina* i završio u bolnici ali se nije vratio, iako su mu liječnici preporučili postepeno ostavljanjePodsjetile ste me na jedan stvarni događaj. Jedna moja poznanica je također bila strastveni pušač i zatrudnila je i prestala pušiti. Situacija je vrlo brzo eskalirala do te mjere da joj je liječnik rekao da se mora vratiti cigareti. I vratila se.
* počeo je pušiti s 8 godina, ratno siroče 2 sv. rata, jer su tako zavaravali glad
- Stitch
- Head Honcho
Pih, četiri stranice - a nitko nam još nije rekao da smo ovisnici i da smrdimo. 
Nego, meni kava služi za stvaranje osjećaja sitosti. Pljuge nikako.
Potpisi su za budale.
- ElliQuinn
- Felis nebulosa
Sam naslov teme takvima poručuje da je zaobiđu.Hekatonhir » wrote:Pih, četiri stranice - a nitko nam još nije rekao da smo ovisnici i da smrdimo.
Ipak, evo: Laaastaaaaneeee, fališ im! Dođi!
Tema je tako postavljena da bi to bilo bezočno trolanje.Hekatonhir » wrote:Pih, četiri stranice - a nitko nam još nije rekao da smo ovisnici i da smrdimo.
Joj, ja sam čekala da dođe Lastan pa da ga potpišem a on ovako
Dakle da, mislim da je pušenje odvratna, odvratna ovisnost.
Mislim da pušači smrde, smrdi im stan, kosa, odjeća, truju i sebe i druge i još su glupi pa za to i plaćaju.
I najgori dio. Nakon svega što sam gore napisala i što zaista mislim, ja eto palim cigaretu.
Nemam čak ni opravdanje da mi je fina, gušt, ritual, nešto. Nije. Već dugo.
Kod mene je to samo najjadnija ovisnost i svaki put kad zapalim, prezirem i tu cigaretu i svoj jadni karakter koji je se ne može riješiti. Ne želim se ni sjetiti kakve gluposti sam radila zbog cigareta, skrivala se, lagala, prekapala po smeću...katastrofa!
U budućnosti se nadam da će mi uspjeti tisućuineki pokušaj prestanka
Dakle da, mislim da je pušenje odvratna, odvratna ovisnost.
Mislim da pušači smrde, smrdi im stan, kosa, odjeća, truju i sebe i druge i još su glupi pa za to i plaćaju.
I najgori dio. Nakon svega što sam gore napisala i što zaista mislim, ja eto palim cigaretu.
Nemam čak ni opravdanje da mi je fina, gušt, ritual, nešto. Nije. Već dugo.
Kod mene je to samo najjadnija ovisnost i svaki put kad zapalim, prezirem i tu cigaretu i svoj jadni karakter koji je se ne može riješiti. Ne želim se ni sjetiti kakve gluposti sam radila zbog cigareta, skrivala se, lagala, prekapala po smeću...katastrofa!
U budućnosti se nadam da će mi uspjeti tisućuineki pokušaj prestanka
-
- Information
-