Whereabout » wrote:
Je li problem u definiciji tolerancije i tome da su ljudi u tvojoj okolini shvatili (slušajući tvoje argumente) da zapravo nisi nikad bila tolerantna iako si tvrdila da jesi
Nisu oni ništa shvatili slušajući. Jer oni ne slušaju. Traži se opredjeljenje, kužiš? Dovoljno je reći da ti je gej aktivizam u mnogim oblicima odbojan, čak da misliš da je kontraproduktivan i hopla! Oni namah doznaju da si homofob.
ili u tome da si sad po novom došla do tog da misliš da svi ljudi nisu jednaki pred zakonom (boldano)?
Nkad nisam došla do toga, a nadam se i da neću. Samo mi se sad živo fućka što svaka moja rečenica koja nije apsolutno pljeskanje i navijanje nekima znači da se ja protivim jednakosti pred zakonom.
I taj problem ti se pojavio ne ranije dok su te mučili pritisci okoline prema ostalim vidovima kolektivnih identificiranja (domoljublje, sport) ili testova tolerancije (žene, Romi, životinje) nego upravo sad kad su u pitanju seksualne manjine?
Da, oduvijek imam taj problem.

Nisam dovoljno domoljubna, ne podnosim navijače
Taj problem, također, nije nastao kad si vidjela da inicijativa U ime obitelji svoja intimna uvjerenja pokušava utrpati u Ustav
Pa nije ni mogao nastati u vezi s tom inicijativom. S njima obično nemam posla niti se družim, niti su mi imali prilike reći što misle o meni i mom neslaganju sa svojom inicijativom i svime s njom u vezi.