Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?

Filmovi, serije, sve što gledamo
Beau

Post 29 May 2012, 08:50

ombia » wrote:Carnage :S
Bravo Polanski.

Bravo Kate i Jodie :cerek:
Gledala sam ovaj film baš prije desetak dana.
Dobar je, dobar je.

Ma Kate je fakat predobra glumica. Jebeno glumi, u svakom je filmu drukčija. Divna je.
I Jodie mi je draga.

A super mi je bilo gledati i kako su film snimali.

ombia

Post 29 May 2012, 09:21

I meni. I onaj susjed koji otvara vrata jer cuje buku u hodniku je Polanski. :zubo:
Ali ono citav film se odvija maltene u jednoj prostoriji i fenomenalan je. :S

I da malo prije sam ju gledala u potpuno drugacijoj ulozi bivse SS njemacke cuvarice i tu je isto odlicno odigrala.
Serenità

Post 29 May 2012, 13:34

*jezebel* » wrote:jucer sam na tv-u (i to sve rvacki programi) gledala tri filma i ne osjecam se kao da sam gubila vrijeme. :D

the believer: mozda bih ga trebala jos jedanput pogledati (balint je toliko zbunjen. ili kompleksan. ili oboje. ne znam.), ali sumnjam da hocu. no film je zanimljiv (posebno efektni su mi dijelovi s povratkom u djetinjstvo, zamisljanje sebe u ulozi nacistickog vojnika, a zatim i zrtve, dok me nekoliko scena uistinu nasmijalo). ryan gosling mi je dobro sjeo i bolji mi je nego u the notebook. druge njegove filmove nisam gledala (tj. ponesto jesam, recimo murder by numbers, ali nije da mi je ostavio nekakav utisak).
E, i ja sam na ovo slučajno naišla! Gosling mi nije omiljeni glumac, ne kontam zašto žene skaču oko njega, ali ovdje je bio dobar. Nije mi jasno što ti se dogodi u glavi da želiš zatrti vlastiti narod. U redu, prestaneš vjerovati u nacionalne mitove i udaljiš se, ali tolika mržnja prema samom sebi rijetko je vidljiva. Što je najbolje, on praktički nije prestao vjerovati jer ga je pogodilo kidanje i gaženje Tore.

Problematika me zaokupila, ali nekako mi je to loše ispalo. :ne zna: Je li to do režije, scenarija, ne znam. Gluma mi se čini ok, ali nisam neki znalac.
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Emericzy

Post 01 Jun 2012, 09:41

*jezebel* » wrote:last chance harvey: film prema kraju, odnosno nakon sto se spoji s thompson, postaje dosadnjikav, konvencionalno predvidiv, ali hoffman mi je u prvom dijelu super sjeo, izaziva mi onaj gorki osmijeh pomijesan s divljenjem i sazaljenjem, pogotovo u sceni kad u hotelskoj sobi razgovara na telefon ili kad je na veceri uoci vjencanja. na mahove sam pozeljela zagrliti hoffmana kroz ekran. film vizualno lijep, gladak, efektan, kao neka dobra reklama. :zubo:
Meni krasan film, ali ja sam sucker za sentiš filmove. A i u tim sam godinama, pa ih oboje jako dobro kužim.
Emericzy

Post 01 Jun 2012, 09:45

Nemojte gledati Father of Invention

Šteta Kevina Spaceya.
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 01 Jun 2012, 10:43

K-19 mi je baš guba film.
Pitam se na koju je foru ova šašava planeta izbjegla nuklearnu katastrofu uz tolike militarističke budaletine.
Almost Rosey

Post 02 Jun 2012, 22:51

The Iron Lady.
Bože, kad bi više ljudi tako dobro radilo svoj posao kao Streep :S
Ona ne glumi u filmu, ona jest film. Nisam očekivala da je napravljen iz te perspektive , tho.
ombia

Post 08 Jun 2012, 20:00

Svasta gledala u zadnje vrijeme, ali Elegy mi je od toga bio dobar film. Pogotovo jer je postojala stvarna prica, gotovo identicna scenariju. Samo nije profesor u pitanju nego poznati slikar.
blue
Asgard

Post 09 Jun 2012, 14:08

Zadnje sam pogledala Melancholiju- kako je to vizualno prekrasan film :S

Sviđaju mi se Charlotte Gainsbourg, Charlotte Rampling, a Kiefer Sutherland je stvarno iznenađenje :S On je jedan od glumaca koje ne shvaćam ozbiljno, pa me se dojmilo kako igra ulogu običnog čovjeka :top: Kirsten Dunst mi je uglavnom iritantna, a ovdje mi je uspjela i postat antipatična, ne znam jel do nje ili do uloge :misli:
Almost Rosey

Post 09 Jun 2012, 17:29

Upravo pogledala Paradu.
Smješnjikav film, igra se stereotipima, u tom segmentu je prosto neloš.
Epilog me satrao. Tek se tu vidi da se "lako nama zajebavat".
Morticia

Post 15 Jun 2012, 08:37

Ta divna splitska noć- priznajem, nisam do sad pogledala. :brukica:
I žao mi je, film me oduševio. :S

Carnage- film Romana Polanskog.
Ok, ništa spektakularno i do sad neviđeno.
Oduševila me Jodie Foster, usudila bih se reći da joj je ovo možda i najbolja uloga do sad. :S
Kate Winslet također izvrsna. :top:

Machine gun preacher
Ne znam što bih rekla.
Tema sama po sebi je preteška i užasna, tako da nisam uspjela promatrati film kao film. :misli:
Nemam pojma, stvarno. :(

Cirque du Freak: The Vampire's Assistant
Onako, simpatično. :cerek:

I gledala sam još jedan, neku novu komediju, ne mogu se sad sjetiti kako se zove, o nekim detektivima na tajnom zadatku.
Na neke djelove sam se smijala na glas, iako je blesavo. :o :rofl: :rofl:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
blaze

Post 15 Jun 2012, 20:55

sramota (shame), odličan film. redatelj se zove steve mcqueen :zubo: , crni britanac 70 i neko godište, film nosi glumac michael fassbender, koji glumi seksualnog ovisnika, po svemu drugome tipičnog alijeniranog 30 i nešto godišnjaka. zanimljivo mi je bilo pročitati da je fassbender u vezi s glumicom iz tog filma, jedinom na koju mu je piša zakazala :cerek:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Maleficent

Post 18 Jun 2012, 08:33

blaze » wrote:sramota (shame), odličan film. redatelj se zove steve mcqueen :zubo: , crni britanac 70 i neko godište, film nosi glumac michael fassbender, koji glumi seksualnog ovisnika, po svemu drugome tipičnog alijeniranog 30 i nešto godišnjaka. zanimljivo mi je bilo pročitati da je fassbender u vezi s glumicom iz tog filma, jedinom na koju mu je piša zakazala :cerek:
Ma daj. :D

Dobar film.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 18 Jun 2012, 10:52

Pogledala Snjeguljicu i lovca. Pristojno, nije mi bilo žalo novaca i vremena. Ipak...

- čemu magijski element oko Snjeguljice kad ne služi u biti ničemu; s druge strane, jasno je čemu i otkuda crna magija
- trokut su stvorili, a potom ignorirali
- Charlize je odlična, ali ona mala što glumi Snjeguljicu samo ima širom raširene oči i poluotvorena usta te izgleda kao debil, a ne kao karizmatična junakinja. A nedostatak karizme bolno se osjeti u ključnom motivacijskom govoru.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Margarita

Post 18 Jun 2012, 14:00

ElliQuinn » wrote:Pogledala Snjeguljicu i lovca. Pristojno, nije mi bilo žalo novaca i vremena. Ipak...

- čemu magijski element oko Snjeguljice kad ne služi u biti ničemu; s druge strane, jasno je čemu i otkuda crna magija
- trokut su stvorili, a potom ignorirali
- Charlize je odlična, ali ona mala što glumi Snjeguljicu samo ima širom raširene oči i poluotvorena usta te izgleda kao debil, a ne kao karizmatična junakinja. A nedostatak karizme bolno se osjeti u ključnom motivacijskom govoru.
Tužan film. Balavica otela jadnoj ženi kraljevstvo i još pokupila oba frajera.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Pero

Post 20 Jun 2012, 16:14

Margarita » wrote: Tužan film. Balavica otela jadnoj ženi kraljevstvo i još pokupila oba frajera.
Jadna žena je balavici ubila oca. Promatraj to kao osvetu.
Margarita

Post 20 Jun 2012, 16:17

Pero » wrote: Promatraj to kao osvetu.
Još tužnije. I nimalo kršćanski.
Pero

Post 20 Jun 2012, 16:22

Margarita » wrote: Još tužnije. I nimalo kršćanski.
Pa zar nalaziš kršćanske elemente u Snjeguljici? I original je prije starozavjetni (ko Heimova priča o caru Davidu) nego kršćanski.
Margarita

Post 20 Jun 2012, 16:51

Pero » wrote: Pa zar nalaziš kršćanske elemente u Snjeguljici? I original je prije starozavjetni (ko Heimova priča o caru Davidu) nego kršćanski.
Već sam i zaboravila Snjeguljicu, pričam o osveti.
A kad smo kod osvete - "Sjene tame". Film o vješticama, vukodlacima, vampirima. Daleko duhovitiji od Snjeguljice, dobro, to nije teško. Iako isto s tužnim krajem. Nema koristi ni ako si vještica, uvijek će neka širom raširenih očiju i poluotvorenih usta pobijediti.
blue
Asgard

Post 20 Jun 2012, 16:55

Pogledala sam Limitless, napreskokce - bezveze skroz, cak i kao akcijski film - o tipu koji postane super pametan od neke nove droge i novi talent iskoristava za stjecanje moci i para :ne zna:
Pero

Post 20 Jun 2012, 17:53

Margarita » wrote: Već sam i zaboravila Snjeguljicu, pričam o osveti.
A kad smo kod osvete - "Sjene tame". Film o vješticama, vukodlacima, vampirima. Daleko duhovitiji od Snjeguljice, dobro, to nije teško. Iako isto s tužnim krajem. Nema koristi ni ako si vještica, uvijek će neka širom raširenih očiju i poluotvorenih usta pobijediti.
Sjene tame nisam gledao, pa ne mogu komentirati. Po meni, filmovi se većinom snimaju za publiku od 20 do 30 godina, zato one širom raširenih očiju i poluotvorenih usta i pobjeđuju.
blue
Asgard

Post 22 Jun 2012, 18:28

Pogledala sam 2 ratna druga - dokumentarac o 2. svj. ratu i POV 2 nasa pilota, zanimljivo, nisam toliko ocekivala, s obzirom da je domaci dokumentarac. Ima dosta originalnih snimaka iz tog razdoblja ukomponiranih u film, dobro napravljeno :top:
Emericzy

Post 23 Jun 2012, 06:36

Queen to Play Film je francuski i u izvorniku se zove Jouesse, što bi bilo nešto kao 'Igračica', ako se ne varam.

Isplati ga se gledati već zato što je francuski, pa čovjek malo odmori oči gledajući glumce koji izgledaju kao pravi ljudi, a ne GMO ljepotani.

I odmori dušu jer se priča bavi normalnim, svakodnevnim ljudima, a ne serijskim ubojicama koji žive u milijunskim vilama i pate zbog otuđenosti. I u cijelom filmu nema ni jedne jedine eksplozije i nitko nikoga ne ubije, a još manje pojede.

Tri četvrtine filma gledate lica glavnih likova kako igraju šah u nekom selu na Korzici. Velik dio ostatka gledate ih kako idu na posao i s posla, na biciklu ili nekim pohabanim autom. Glavni lik je hotelska sobarica koja sanja o nekakvom finijem svijetu od svojega i umisli da se izlaz krije u šahu.

Gledao sam ga dan nakon filma koji je potpuna, dijametralna suprotnost: Wall Street: Money Never Sleeps Bože, kako je Hollywood postao bijedan duhom.

Pogledajte ovaj francuski. Poserite se na ovaj američki, po mogućnosti bez gledanja.
blue
Asgard

Post 23 Jun 2012, 10:35

Money never sleeps je los nastavak dobrog filma Wall Street sa Michaelom Douglasom. Prvi film mi se cini vjerodostojan, licnost glavnog protagonista je bas kakva treba bit da bi uspio u svijetu financija :ne zna:

Stvarno vjerujem da u danasnjoj politici, financijama, poslovanju na visokim razinama, odnosi jesu borba pasa. Za opstanak tamo gore treba bit poseban mentalni sklop. E pa originalan film izvrsno prikazuje taj mentalni sklop.
Emericzy

Post 23 Jun 2012, 13:54

blue » wrote:Money never sleeps je los nastavak dobrog filma Wall Street sa Michaelom Douglasom. Prvi film mi se cini vjerodostojan, licnost glavnog protagonista je bas kakva treba bit da bi uspio u svijetu financija :ne zna:

Stvarno vjerujem da u danasnjoj politici, financijama, poslovanju na visokim razinama, odnosi jesu borba pasa. Za opstanak tamo gore treba bit poseban mentalni sklop. E pa originalan film izvrsno prikazuje taj mentalni sklop.
Točno. Prvi je bio dobar.
  • Information