Jezikoterija
- MmeTipfeler
Imam ja još pitanja. Što se dogodilo s pravilom da se navedeni tekst prenosi onako kako je tiskan u izdanju iz kojega je preuzet? Dakle, ne prepravlja se prema aktualnom pravopisu. Kada je to pravilo prestalo vrijediti?Euklid » wrote:Ko o cemu, Tipfelerica o dekliniranju...
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Od 30.2.2010.MmeTipfeler » wrote: Imam ja još pitanja. Što se dogodilo s pravilom da se navedeni tekst prenosi onako kako je tiskan u izdanju iz kojega je preuzet? Dakle, ne prepravlja se prema aktualnom pravopisu. Kada je to pravilo prestalo vrijediti?
'if you fall, i'll be there' (floor)
- MmeTipfeler
Pridjev od Šri Lanka? Šrilanački?
Vratite mi Cejlon!
Vratite mi Cejlon!
Šrilankavski...Šrilankasterski....Šrilanciaovski....Šri...širiiii koloooo oj širi kooloooo....
Jebemu...asocijacije...star sam...aštaš...
Meni to liči na Šri Banka.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Sjajno.
Samo naprijed, zakopajte se u đubar.
Otjerajjte još jednu forumašicu.
Četeri bez mozga i vizije.
Mme, šrilanački bi mogao proći, a mogao bi i šrilankanski.
A možda bi mogla i preformulirati rečenicu, što bi se moglo pokazati efikasnijim.
A ni genitiv nije smrtni grijeh.
Ako ti se ne da zajebavati s ovom stokom sitnog zuba, slobodno mi pošalji PM.
Samo naprijed, zakopajte se u đubar.
Otjerajjte još jednu forumašicu.
Četeri bez mozga i vizije.
Mme, šrilanački bi mogao proći, a mogao bi i šrilankanski.
A možda bi mogla i preformulirati rečenicu, što bi se moglo pokazati efikasnijim.
A ni genitiv nije smrtni grijeh.
Ako ti se ne da zajebavati s ovom stokom sitnog zuba, slobodno mi pošalji PM.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Šrilanski. Ne znam zašto
, al tako se veli. Bez zeze. Mislim, ono, zbilja bez zeze, tako iđe.
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 788 times
- Been thanked: 1496 times
Potpisi su za budale.
..pa srilanski. u pocetku me zaljulala tipfelrka pa sam mislio..cemu ono a u srilanacki? ..kaze se srilancki.
pa mi je to bilo cudno nekako za izgovorit, nesto mi je tu bilo prestakato, i onda.. krivo slovo.. ide srilanski..
pa mi je to bilo cudno nekako za izgovorit, nesto mi je tu bilo prestakato, i onda.. krivo slovo.. ide srilanski..
- MmeTipfeler
OK, va pour šrilanski.
Nego, imam ja još pitanja, a tek sam na početku.
Biološki uzgoj, ekološki uzgoj ili organski uzgoj? Google zna sve pa sam tamo našla i organsko-biološki ili biološko-organski uzgoj. Imamo viška termina?
Drugo je pitanje effet caméleon (za Engleze: chameleon effect). Kameleonski efekt (ili učinak) javlja mi se na Gugletu samo u vezi sa zubarima pa to neću ni gledati. Brrrr! A psihološke literature doma nemam.
Biološki uzgoj, ekološki uzgoj ili organski uzgoj? Google zna sve pa sam tamo našla i organsko-biološki ili biološko-organski uzgoj. Imamo viška termina?
Drugo je pitanje effet caméleon (za Engleze: chameleon effect). Kameleonski efekt (ili učinak) javlja mi se na Gugletu samo u vezi sa zubarima pa to neću ni gledati. Brrrr! A psihološke literature doma nemam.
A da daš malo originala? Ponašaš se ko šiparica pred kurcem.MmeTipfeler » wrote:OK, va pour šrilanski.
Mimikrija?MmeTipfeler » wrote: Drugo je pitanje effet caméleon (za Engleze: chameleon effect). Kameleonski efekt (ili učinak) javlja mi se na Gugletu samo u vezi sa zubarima pa to neću ni gledati. Brrrr! A psihološke literature doma nemam.
- MmeTipfeler
Nećeš se puno pomoći, ali evo.judolino » wrote: A da daš malo originala? Ponašaš se ko šiparica pred kurcem.
Pour l'effet caméléon, c'était raté.
A za onaj uzgoj:
Il avait eu le malheur de voler (...) deux grappes de raisin bio.
Možda čak i imaš pravo. Možda izraz ovdje treba shvatiti doslovno.ali » wrote:Mimikrija?
Ekol0ški uzgoj, ako se mene pita.MmeTipfeler » wrote:
Nećeš se puno pomoći, ali evo.
Pour l'effet caméléon, c'était raté.
A za onaj uzgoj:
Il avait eu le malheur de voler (...) deux grappes de raisin bio.
Možda čak i imaš pravo. Možda izraz ovdje treba shvatiti doslovno.
Nego, kaj je sa Svetim Petrom u šumi?
Šumpetari.
-
- Information
-