ja imam selo, i na tom selu imam puno mačaka, nisu kućne mace, al mi ih volimo zvati 'našim mačkama' jer ih hranimo, jer im dajemo pit i jer koriste našu štalu kao svoj dom! i jer ih puštamo u kuću kad smo na selu!
e dakle, jedna maca se omacila (jel se tako kaže
e no...nema ćanse da tih 6 mačića ostane kod nas...jer će mi otac dobit nervni slom! svaki put kad uparkiravamo auto iza kuće, mace skoče na put pa ih izbjegavamo, a one nam se vesele, jel!
ovaj ogroman uvod je bio potreban samo da bi pitala: kad je vrijeme da ih krenemo udomljavat? što sve mi tribamo učinit da neko uzme te mace? jel ih mogu odvest vetu da ih sve pocijepi, smjesti u azil i čeka da ih neko usvoji? pa im reć da ako neka maca ostane neudomljena, da je nama vrati? koliko cjepiva moraju primit, kad, jel ih se mora sterilizirat odma, jel ih moram okupat...i da, koliko sve to košta?
i imamo ovu sad mamu macu i našeg malog mačka, koji je skoro pa kućni, za kojeg smo saznali da je žensko...i ne bi baš volili da i ona donese brdo mačića? koliko košta sterilizacija, jel to loše učinit maci, ili ej dobro, jel se nakon toga triba oporavljat, ovo ono...jel se promini ponašanje?
uputite me, ja pojma nemam o macama!