Jesen stiže, dunjadi moja...

Razgovor ugodni, divan natenane
Zekoslawa

Post 13 Sep 2012, 01:29

E...

Ovo mi je prva single jesen tko zna otkad. Sama sam, bez beštije i druga. Niti će tko meni u krilo, niti ja imam kome da mi ugrije ozeble noge. :tuzni:

Kako ću, šta ću? Deder recite, tuga me hvata. :tuzni:

Aj serite kako je jesen super. Priti pliz.

judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 13 Sep 2012, 08:54

Jesen je najljepša jer je meni tada rođendan, a to znači da sam stariji još jednu godinu i da će me još brže pokopat.
Jovanka će mi za poklon kupit dvokomponentno ljepilo, a ja ću napravit brusne trake pa ću pobrusit vješalicu za kapute koju tek trebam napravit i stavit kraj kamina. Da nam se roba suši kad nas promoče kiše jesenje, o o o o o...
Evo, piči kišurina...

Al će poslje zasjat sunce, pa će bit gljiva!
I zamirisat će avjar, pinđur & kečap!
A ondak ćemo zelje izgacat!
Naložit peć, pa trkeljat...

Svojedobno sam vidio crtež frajera kako drka ispod drveta s kojeg opada lišće. Naslov je bio "Jesen stiže, ja se ne oženih".

Zec, preživi do marta pa potroši nagomilane kalorije...
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 13 Sep 2012, 09:05

joj, kako idilično iz Judolinovog pera.. poželim da je jesen
Kod nas je još ljeto, al , čini se da mu jekraj..kiše napadalo za slijedeće dvije jesensko/zimske sezone...
nego, o čemu je tema :misli: kako podnijet jesen u samoći? pa, jesen je jedno frlo bogato doba, puno plodova rećemo saće jematva, nađe se koji muškardin, pa se masti, radi se vino, a to zna bit super, peče se kom i radi rakija, onda se to isto miješa s rogačima pa se dobije fina rogačuša, a mogu i druge mirisne trave..
onda jabuke, dunje, a tek zimniiicaaa, koliko li to tek daje užitka da se sa svim tim mirisima čovjek zaljubi i u ona dva jelenja roga iznad kamina ( nije da ih ja imam , ali mi fali slika u ovoj lijepoj pričici )
kurvanjski avatar, a
Euklid
old school

Post 13 Sep 2012, 09:39

Neki ljudi osjecaju kisu u jesen.

Drugi se samo smoce.
'if you fall, i'll be there' (floor)
ombia

Post 13 Sep 2012, 09:44

Ne volim jesen. Nimalo. Usprkos bestijama i drugu.
Moje doba su proljece i ljeto.
Emericzy

Post 13 Sep 2012, 10:32

No shade
no shine
no butterflies
no bees
no fruits
no flowers
no leaves
no birds.
November!

-Thomas Hood
judolino
Swine Who Must Be Obeyed

Post 13 Sep 2012, 10:36

Bila je turobna jesen kad su mog dvogodišnjeg nećaka zli komunisti istjerali iz zemlje, unatoč visokoj naobrazbi... :tuzni:
Al šta ćemo, život teče dalje...

Ha, bit će i kestena! Juha od vrganja i kestena! :klopa:

Svojedobno sam u ovako kišne i sumorne dane volio kopati po knjižnicama, knjižarama & antikvarijatima. Pravo vrijeme za ući u birc dok ti se s balonera cijedi kiša pa drmnuti mirogojček i zapaliti jeftinu cigaretu.
Zekoslawa

Post 13 Sep 2012, 12:21

judolino » wrote:
Zec, preživi do marta pa potroši nagomilane kalorije...
Nemam volje ni jesti. :tuzni:
Chilimama wrote: nego, o čemu je tema :misli: kako podnijet jesen u samoći? pa, jesen je jedno frlo bogato doba, puno plodova rećemo saće jematva, nađe se koji muškardin, pa se masti, radi se vino, a to zna bit super, peče se kom i radi rakija, onda se to isto miješa s rogačima pa se dobije fina rogačuša, a mogu i druge mirisne trave..
onda jabuke, dunje, a tek zimniiicaaa, koliko li to tek daje užitka da se sa svim tim mirisima čovjek zaljubi i u ona dva jelenja roga iznad kamina ( nije da ih ja imam , ali mi fali slika u ovoj lijepoj pričici )
Meh, ne volim poljoprivredu, ne spremam zimnicu, nemam kamin, nemam jelena s rogovima... Aj ti meni reci, kako da se ja tu ičemu radujem? Kako?

Euklid wrote:Neki ljudi osjecaju kisu u jesen.

Drugi se samo smoce.
Ja pokisnem ko pizda.
judolino wrote: Svojedobno sam u ovako kišne i sumorne dane volio kopati po knjižnicama, knjižarama & antikvarijatima. Pravo vrijeme za ući u birc dok ti se s balonera cijedi kiša pa drmnuti mirogojček i zapaliti jeftinu cigaretu.
Aj tome se možda i veselim. Samo me to podsjeti da nemam para da kupim sve knjige ikad. Opet ne valja. :tuzni:

Birtiji se donekle veselim u tmnurne jesenske dane, mudro zboriš. Pun mi je kurac štekata i turista.
Donna Sole

Post 13 Sep 2012, 12:39

Zekoslawa » wrote:
Birtiji se donekle veselim u tmnurne jesenske dane, mudro zboriš. Pun mi je kurac štekata i turista.
No, pa eto...našla si zanimaciju..glede mene i meni naj je draži taj dio..oko birtije...

kestenje, topla rakija, kava, čaj, enivej.. ali kad bi moglo da ne uniđem u birtiju jerbo ne volim zatvorene prostore..
držaću se ja zimnice i čitanja u sobi
kurvanjski avatar, a
Morticia

Post 13 Sep 2012, 12:59

Ujme meni, ćerce, pa ne postoji bolje godišnje doba za čitat knjige, napravit rum-punč ili kuhano vino, zamotat se u dekicu, gledat filmove, gledat kišu kako udara o prozor, slušat buru kako fijuče, šetat u gumenim čizmama i kabanici, kad je lijep dan otić u šumu...

Ajme, ajme, ajme... :lux: :lux: :lux:

http://www.youtube.com/watch?v=3Wd9teFLFrM

:cerek: :cerek: :cerek:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
kukuriku

Post 13 Sep 2012, 13:10

jesen?
tja.
može proć, osim u ovaki dan. trebala sam obuć čarape.ili obut? kak se kaže?
Nek(v)arljiva.
Zekoslawa

Post 13 Sep 2012, 13:12

Chilimama » wrote: No, pa eto...našla si zanimaciju..glede mene i meni naj je draži taj dio..oko birtije...

kestenje, topla rakija, kava, čaj, enivej.. ali kad bi moglo da ne uniđem u birtiju jerbo ne volim zatvorene prostore..
držaću se ja zimnice i čitanja u sobi
Veseli me dolazak u birtiju i boravak u birtiji, ne volem povratak iz birtije. Ništa me ne čeka, a do sutrašnjeg birtijašenja treba izdržati tugicu koju prouzrokuje monotona kišurina, dinamična buretina i varljiv dojam smiraja i besperspektivnosti. :tuzni:
Morticia wrote:Ujme meni, ćerce, pa ne postoji bolje godišnje doba za čitat knjige, napravit rum-punč ili kuhano vino, zamotat se u dekicu, gledat filmove, gledat kišu kako udara o prozor, slušat buru kako fijuče, šetat u gumenim čizmama i kabanici, kad je lijep dan otić u šumu...

Ajme, ajme, ajme... :lux: :lux: :lux:

http://www.youtube.com/watch?v=3Wd9teFLFrM

A posebno me iritira kad se netko veseli tim gadarijama. :zubo:
Morticia

Post 13 Sep 2012, 13:14

:rofl: :rofl: :rofl:

Kako se tome ne veselit!!! :lux: :lux: :lux:

:zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Zekoslawa

Post 13 Sep 2012, 13:34

Lako.
karambol

Post 13 Sep 2012, 13:35

judolino » wrote:Pravo vrijeme za ući u birc dok ti se s balonera cijedi kiša pa drmnuti mirogojček i zapaliti jeftinu cigaretu.
Eeee...znao sam jutra provoditi u Blatu na ćošku Gundulićeve i Masarikove buljeći kroz izlog, šutke promatrajući užurbane sugrađene pod kišobranima, maglicu ispod automobilskih kotača, brojao koliko dugo gori zeleno pješacima itd...uz čašicu encijana i mineralnu... Birc je bio okupan mirisom pljuga i alkohola, isparavanjem iz mokrih cipela i balonera... Krasno! :)
Morticia

Post 13 Sep 2012, 13:47

karambol » wrote:
Eeee...znao sam jutra provoditi u Blatu na ćošku Gundulićeve i Masarikove buljeći kroz izlog, šutke promatrajući užurbane sugrađene pod kišobranima, maglicu ispod automobilskih kotača, brojao koliko dugo gori zeleno pješacima itd...uz čašicu encijana i mineralnu... Birc je bio okupan mirisom pljuga i alkohola, isparavanjem iz mokrih cipela i balonera... Krasno! :)

Joj, i mirisi su divni u jesen, da. :lux:

:rofl:
Beau

Post 13 Sep 2012, 13:47

Zekoslawa » wrote:Lako.
:five:

Zapravo, sama jesen mi je podnošljiva, ponekad čak i uživam u njoj.
Ali početak jeseni, ovaj prijelaz s ljeta na jesen, mi se neizrecivo gadi :madkava:

Za mene jesen počinje onog dana kad prvi put nakon ljeta obujem čarape. I taj dan bilježim kao najgori u godini.
Danas je taj dan :rigo: :crying:
Morticia

Post 13 Sep 2012, 13:49

BoDerek » wrote: :five:

I kod mene. :zubo:

Al' ja sam mu doskočila tako da sam kupila nove, jesenske cipele i sad se veselim jer ovo nije prvi dan kad sam obukla čarape nego dan kad sam obula nove cipele. :love: :lux:
Zekoslawa

Post 13 Sep 2012, 13:51

BoDerek » wrote: :five:

Zapravo, sama jesen mi je podnošljiva, ponekad čak i uživam u njoj.
Ali početak jeseni, ovaj prijelaz s ljeta na jesen, mi se neizrecivo gadi :madkava:

Za mene jesen počinje onog dana kad prvi put nakon ljeta obujem čarape. I taj dan bilježim kao najgori u godini.
:rofl:

Ja se stoički smrzavam u ljetnoj oblekici samo da ne moram doživjeti tu gadost. Onaj bljutavi osjećaj kad posežem za čarapama, kad ih oblačim, kad pogledam u noge u čarapama... :zubo:
Zekoslawa

Post 13 Sep 2012, 13:51

Morticia » wrote:

Al' ja sam mu doskočila tako da sam kupila nove, jesenske cipele i sad se veselim jer ovo nije prvi dan kad sam obukla čarape nego dan kad sam obula nove cipele. :love: :lux:
Ajme šta volim ove optimiste... :rolleyes:
Morticia

Post 13 Sep 2012, 13:54

Zekoslawa » wrote: Ajme šta volim ove optimiste... :rolleyes:
:ne zna: :giggle:
kukuriku

Post 13 Sep 2012, 14:03

Zekoslawa » wrote: Ajme šta volim ove optimiste... :rolleyes:
pa nije do jeseni, nego do singlastosti.
ne krivi bidnu jesen. koja btw. ijonako još nije došla.
Nek(v)arljiva.
Beau

Post 13 Sep 2012, 14:07

Zekoslawa » wrote: :rofl:

Ja se stoički smrzavam u ljetnoj oblekici samo da ne moram doživjeti tu gadost. Onaj bljutavi osjećaj kad posežem za čarapama, kad ih oblačim, kad pogledam u noge u čarapama... :zubo:
Ujutro sam razmišljala kolko će bit čudno ako se danas na poslu pojavim bosih nogu i zaključila previše. A na poslu su se zajebavali da ako je Derekica obula čarape da je stvarno pravo zazimilo :D
Mislim da sam trebala doć bosa :o
Beau

Post 13 Sep 2012, 14:09

Morticia » wrote:

Mudrice :o

Ne volim nosit nove cipele, uvijek jedva čekam da ih malo uprljam :rofl:
Donna Sole

Post 13 Sep 2012, 14:13

i ja u ljetnoj robi i bosa, a po svoj prilici i danas će trening bit na licu mista tj u moru, a bazen će ipak čekat...
je, malo je zafriškalo , al ne baš da je zahladilo prema zimi, više nako lito se cidi, rećemo, a jesen se još nije navila i zalaufala...ah...to ja sebe tako tješim pred zimu i svake se godine nadam da će jednom zima štrajkat i da neće doći

:tuzni: ali oće :mad:
kurvanjski avatar, a
  • Information