Pošiću, na šta si došao...

Razgovor ugodni, divan natenane
Zekoslawa

Post 18 Dec 2012, 21:13

Ja inače jako volem Pošić. To je valjda jedinih mjesec dana u godini kad ne mrzim cijelim svijet, nisam nihilist, a čak mi se dogodi da volim boje i kič, pa i ljude. Tako je bilo uvijek dosad. Ove godine pak nemam ni bor. Mislim, okitit ću doma onaj avangardni jer se materi to ne da, ali nemam svoj bor. Nemam ni lampice na balkonu. Nemam ni plan i program. Ne znam ni di ću za smak, ni na after-smak party. O dočeku Nove ne želim ni razmišljati prije 31. navečer. I tako...

Šta vi, koja ste šema? :raspa:

Eks

Post 18 Dec 2012, 21:18

Image

Ni ja nemam plan ove godine. Ne idem nigdje za Novu, ne brinem oko kupovine, ne očekujem ništa.
Mislim da sam konačno prestala očekivati od Božića da budu savršeni, dobri, lijepi, ugodni, sretni.
Mislim da je to ok. Ja sam inače sucker za datume i uvijek stvorim sebi psihozu oko toga da datumi ne smiju fejlati, a onda uvijek fejlaju. Imala sam grozne Božiće, Nove i rođendane i to dobrim dijelom zbog svojih očekivanja. U ostale dijelove ne ulazim.

Tako da ono... što dobijem, dobijem. Mislim da je to prilično kršćanski. :misli:
aisling

Post 18 Dec 2012, 21:19

Nit volim, nit ne volim.

Danas me iznenadilo kad sam morala odrediti datum nekog sastanka pa sam shvatila da iduće srijede neće ići. Nisam znala da je toliko blizu. Svaki dan upisujem datume 100tinjak puta, i opet me uspije iznenaditi. Ne Božić, vrijeme.

Napisala sam već negdje. Imam dvije kuglice koje vise od prošle godine. Jesu Božićne, al ne vise zbog Božića nego jer su mi drage. Neću imati bor, ne da mi se.

Zapravo, neću imati ni Božić.
Happy Easter!
Éowyn

Post 18 Dec 2012, 21:27

Meni je Božić prilično važan i obožavam kititi bor i kupovati poklone i slušati 2-3 božićne pjesme koje mogu podnijet :zubo: Nadam se da ću do idućeg tjedna biti hormonalno uravnotežena..

Novu godinu sam silno, silno htjela dočekati doma na kauču. Zapravo, imala sam ideju napraviti tulum u stilu dvadesetih na koji bih pozvala frendicu i tri mačke.

Moji ukućani su svi odlučili negdje otputovati i imala bih čitavu kuću samo za sebe i svoje tmurne misli barem tjedan dana. No gospođa majka me nagovara da idem s njom u Belgiju. Sad sam u teškoj dvojbi jer ništa nije privlačnije od tjedan dana ljenčarenja i samovanja, ali već dugo nisam nigdje putovala :ne zna:
Desire makes slaves out of kings.
Eks

Post 18 Dec 2012, 21:30

Mene zapravo najviše jebu inventure. Htjela ne htjela, dođu. I uvijek mi je ovo razdoblje emocionalno krhko. Baš kao duhovi, dođu i progone me.
Éowyn

Post 18 Dec 2012, 21:34

Mene to razdoblje uvijek podsjeti na to kako sam zapravo sama :ne zna: Inače se ne osjećam pretjerano usamljeno u ostalo doba u godini.
Eks

Post 18 Dec 2012, 21:42

Éowyn » wrote:Mene to razdoblje uvijek podsjeti na to kako sam zapravo sama :ne zna: Inače se ne osjećam pretjerano usamljeno u ostalo doba u godini.
I to.
Ide mi u dvije faze. Početni prosinački šušur kad mislim da su svi oko mene i sve je užurbano, kupuju se pokloni, ispijaju kave, a onda odjednom sve utihne. Bijeli Božić. Osim što kod mene nije bijeli. I tad sam sama. Nova godina također. Najsamija sam bila na jednom novogodišnjem tulumu. Neki čudan spoj anksioznosti i samoće.
Eks

Post 18 Dec 2012, 21:45

Imam i savršenu knjigu za ovaj Pošić. Crna mostarina. :zubo: Snijeg, led, samoća. :o
Éowyn

Post 18 Dec 2012, 21:50

ex anais » wrote:
I to.
Ide mi u dvije faze. Početni prosinački šušur kad mislim da su svi oko mene i sve je užurbano, kupuju se pokloni, ispijaju kave, a onda odjednom sve utihne. Bijeli Božić. Osim što kod mene nije bijeli. I tad sam sama. Nova godina također. Najsamija sam bila na jednom novogodišnjem tulumu. Neki čudan spoj anksioznosti i samoće.
Meni je Nova godina sama po sebi bezveze i prošle godine mi je bio pun pogodak što sam ostala doma pred kompjuterom. I samo da ti kažem da ima nešto u tome kako obučen uđeš u novu godinu. Nikad nisam kupila toliko lijepe odjeće kao ove godine, a to se ne bi dogodilo da nisam odjurila po onu crnu šljokičastu haljinu :mig:
Zekoslawa

Post 18 Dec 2012, 21:59

Viš, nikad nisam provela Novu sama pred TV-om ili knjigom. Usamljena da, itekako, okružena velikim društvom. Sama pak nikad. Možda je vrijeme da počnem. Premda znam da neću biti sama, naime otvorit ću net. :zubo:

I da, pod hitno se moram ostaviti očekivanja od jebenih datuma, to je boleština. :gaah:
Pješčana

Post 18 Dec 2012, 22:21

staru i novu radim.
Božić mi je onako, nja.
jab to sve ležerno, obitelj zna nabiti stres a ja stvarno nemam energije za išta ovih dana.
kupila sam si veliku valjkastu staklenu vazu, unutr aubacila zlatne kugle i bijele lampice, i super mi je ugođaj u stanu :cerek:
jako mi se sviđa i mislim da će ostati kroz godinu :D

što se tiče osjećaja, na dane. ima dana kad je fora, uglavnom provodim ove dane s ljudima sličnog mijenja, pa smo vrlo ležerni. nema pritiska oko uređenja, kolača, darova, ničega.
dobro je što nećemo raditi par dana svi, pa ćemo se vidjeti
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Donna Sole
Been thanked: 1 time

Post 18 Dec 2012, 22:48

Ja jako volim božićne blagdane i sve mi je predivno u prosincu radi tog iščekivanja, kićenja, svjetla, svečanog ugođaja, božićnih pjesmuljaka...ali svake mi je godine sve sumorniji ma kako se ja trudila...

što da radim?
kurvanjski avatar, a
karambol

Post 18 Dec 2012, 23:46

Bozic je i vjerski blagdan...rekose jednom na nekoj framcuskoj televiziji nakon reportaze s nekog shopping manijakalnog mjesta...
Kad smo zivjeli vani te smo dane isli k svojima, u domovinu, i podlegli smo tom 'duhu' Bozica i zjednistvu, darivanju, kolacima, odojku, sarmi, stefanju, ivanju i novogodisnjem opijanju....i skuzili da smo za potrosenu lovu mogli otici, barem, na Tibet...ili Tahiti...ili Uskrsnje otoke...ajd' dobro to za Uskrs, mozda bolje...al' kad nema Bozicnih otoka s kamenim glavurdama ili guzicama, vec necim...
Onda sam jednog Bozica dobio vodene kozice u svojoj 33.godini i skuzio kako me Dzizs na nesto uoozorava...da sam 33 kile pretezak ili tak nekaj, vrak zna...?
Moja je ljubljena, dok smo se vracali u zemlju primateljicu, silno htjela istisnuti jedan grozni prist na mom celu, koji je bio jedna od tih koza, i ja sam se silno opirao tome pravdajuci se da cemo zavrsiti putovanje u nekoj grabi. Nisam imao iskustvo upravljanja motornim vozilom dok mi se s cela istuskuje 'prist', jebiga...
Uglavnom, za Bozic dobijem neku bolest ili se besramno smanji sva odjeca koju imam te sam odlucio za Bozic biti rezerviran. I fiskalno odgovoran. I lako bih tu fiskalnu odgovornost uklopio i opravdao skromnoscu i krscanskom tradicijom...
Za Novu volim biti samo s onima koje najvise volim i prilicno se glupavo osjecam cekajuci ponoc kako bismo se...sto? Izljubili i rekli si kako si zelimo...sve najbolje? Pa naravno da im zelim sve najbolje. Svaki dan.
Ta novogodisnja vecer mi je draga samo zato jer smo skupa i jer vlada ta neka 'svecarska' atmosfera...iako dost' iracionalna, meni barem...
karambol

Post 18 Dec 2012, 23:51

E da...i nemrem cut onu Maraju Keri...to me jako sjebe za Bozic....
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 19 Dec 2012, 01:41

Chilimama » wrote: što da radim?
Prestani/smanji rad, delegiraj dio rada. Drugim riječima ako je rad sam sebi svrha, onda umara odnosno čini sve sumornijim. :D Sve ako je i vezan za stvari oko Božića.
Zekoslawa

Post 19 Dec 2012, 02:38

Karl Jozef » wrote: Prestani/smanji rad, delegiraj dio rada. Drugim riječima ako je rad sam sebi svrha, onda umara odnosno čini sve sumornijim. :D Sve ako je i vezan za stvari oko Božića.
Ergo, tebi je svaki dan Božić. :kava:
Eks

Post 19 Dec 2012, 02:39

Zekoslawa » wrote: Ergo, tebi je svaki dan Božić. :kava:
Nemoj tako.

Ima i Novu godinu. I Uskrs.

0 registered and 1 guest. :serek:
Karlinjo
Has thanked: 1 time

Post 19 Dec 2012, 02:43

Zekoslawa » wrote: Ergo, tebi je svaki dan Božić. :kava:
Čitaš me ko knjigu. :D
Donna Sole

Post 19 Dec 2012, 07:30

Karl Jozef » wrote: Prestani/smanji rad, delegiraj dio rada. Drugim riječima ako je rad sam sebi svrha, onda umara odnosno čini sve sumornijim. :D Sve ako je i vezan za stvari oko Božića.

Ma taj me rad veseli..i kolači, šetnja kroz šumu tražeći šiške, grančice, volim svjetlo, boje, miris bora, voska od svijeća, klinčiće, cimet u kolalčima, kuhano vino sve volim, ali depresiju mi stvara okoliš i sve tužnija atmosfera po susjedstvu, na ulicama čak i u trgovačkim centrima koji se napučeni ali u "leru"..ljudi se uoće ne vesele...ŽAo mi je kad vidim da je novac i sve slabija potrošačka moć postala vodilja i da se ljudi ne raduju iskreno ego samo recipročno stanju u novčaniku, a znamo da to nije ni smisao ni bit...
kurvanjski avatar, a
karambol

Post 19 Dec 2012, 09:27

Evo jedna pošićna, malo starija.... :zubo: :zubo: :zubo:

http://www.youtube.com/watch?v=bZr0_ic1304
Euklid
old school

Post 19 Dec 2012, 10:07

ex anais » wrote:Image

Ni ja nemam plan ove godine. Ne idem nigdje za Novu, ne brinem oko kupovine, ne očekujem ništa.
Mislim da sam konačno prestala očekivati od Božića da budu savršeni, dobri, lijepi, ugodni, sretni.
Mislim da je to ok. Ja sam inače sucker za datume i uvijek stvorim sebi psihozu oko toga da datumi ne smiju fejlati, a onda uvijek fejlaju. Imala sam grozne Božiće, Nove i rođendane i to dobrim dijelom zbog svojih očekivanja. U ostale dijelove ne ulazim.

Tako da ono... što dobijem, dobijem. Mislim da je to prilično kršćanski. :misli:
:grli:
Éowyn wrote:Moji ukućani su svi odlučili negdje otputovati i imala bih čitavu kuću samo za sebe i svoje tmurne misli barem tjedan dana. No gospođa majka me nagovara da idem s njom u Belgiju. Sad sam u teškoj dvojbi jer ništa nije privlačnije od tjedan dana ljenčarenja i samovanja, ali već dugo nisam nigdje putovala :ne zna:
Mislio sam napisat da ostaneš sama i pozoveš me na kuhano vino :cerek:

ali ipak je bolje otputovat negdje van kad god se ukaže prilika

jer prilike će biti sve rjeđe...

Osim toga, Belgija je vrlo lijepa zemljica :top:

Što se tiče Božića ne volim gungulu koja prethodi svemu ali volim Badnjak,
kupovinu jelke, kićenje, poklone,
božićna kompilacija pjesama se vrti non-stop,
ova stvar se premotava dok mi neko ne odreže ruku...

Volim i Divan život,
iako ga svi koje poznam mrze iz dna duše,
i moj brat također,
sva sreća pa ga prikazuju svake godine ponovo i ponovo...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 19 Dec 2012, 11:03

Euklid » wrote:
:grli:

božićna kompilacija pjesama se vrti non-stop,
ova stvar se premotava dok mi neko ne odreže ruku...
Sve što volim u vezi Božića, božićna je kompilacija pjesama.
Osim ove koju si linkao, non-stop se vrti Do they know it's Christmas i Đorđ Majkl :kava:

A jako volim i ovu :cerek: :o

Ne kužim zašto ne uspijevam zavolit Fairytale of New York :confused:
Ono, neloša je, al ne unosi mi božićni duh...
Pješčana

Post 19 Dec 2012, 11:18

što je reko karambol, ima jedna ružna stvar s tim Božićem.
odluči mi se puno robe stegnut : lastika je iz raja izašla:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
karambol

Post 19 Dec 2012, 13:11

Evo jedna prigodna...

http://youtu.be/qTaZeknlcvk :zubo:
blue
Asgard

Post 19 Dec 2012, 13:53

OK mi je Božić, iako ga baš ne slavim - osim klopom i poklonima :o Vidim se s obitelji, zafrkavamo se zajedno i razmjenimo poklone, sviđa mi se i taj dio :)

Ove godine mi je došlo da malo ukrasim prostor u Božićnom stilu, nekim lijepim lampicama i krenula sam u Kiku, jer je tamo, kao :rolleyes: super izbor - nisam našla ništa za sebe :tuzni: Ili je prekičasto, ili je baš seljački ili je ne samo da je iz Kine, nego baš i izgleda točno da je iz Kine :facepalm: ili je preskupo :eek: Kuglica ima fora, ali nemam bor; a nemam ni želju kupovat bor da bi mogla kupit kuglice, toliki pak sezonski esteta nisam :zubo: Onda, pod bor idu figurice svetaca i životinja, kada bi i imala bor to bi mi bilo besmisleno stvaljati, a i licemjerno pomalo :ne zna: Mogla bi doduše stavit samo ovce na primjer, simpatične su mi :misli: Morat ću razmislit o tome, jednom.

Nove godine volim, nađem se s dragim ljudima i tulumarimo :trio: :cerek: :lux:

Božićne pjesme i reklame, uspješno sam izbjegla snimivši par albuma koje sad stalno vrtim kad sam u autu :cerek:
All I want for Christmas is you, a bome ni Last Christmas I gave you my heart :mama: :rofl: :buum:

Ovo može :top:
Denis Leary - Merry Fucking Christmas i ona od Shane MacGowana također mogu :top:
  • Information