Kad susjed tuče susjedu

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Pješčana

Post 15 Mar 2013, 11:18

Bila sam u posjetu roditelju ovaj tjedan, i sad on meni prepričava što se sve u ulici događa, standarni izvještaji.
i ima tu blizu njegove kuće jedan dečko kojeg znam cijeli život, malo stariji od mene, koji se pred par godina oženio curom isto iz ulice. vjenčanje je bilo malo šokovito jer je on sto godina bio s nekom drugom curom, neš su se zakačili, on je u međuvremenu jebavao ovu koja je zatrudnila, i hop! vjenčanje iz poluvedra neba.

Ja i susjed, nek se zove Marijan, se uredno pozdravljamo i popričamo si malo, koliko je potrebno dok on prolazi pored moje kuće dok sam ja na dvorištu. Njegovu sadašnju ženu, nek se zove Ana, isto tako znam i mahnemo si, i nekako sam mislila da su si ok. Imaju dvoje djece dosad.

I priča meni otac tako, kako je naš prvi susjed, nazovimo ga Jura, neki dan povezao Anu i Ana plače, suza suzu stiže jer šta? Marijan pije. pije skupa sa svojom mamom, koja živi s njima, i kad se napije, Marijan tuče Anu.

Ana ne vidi izlaz iz situacije. Ana ima kuću u kojoj joj žive roditelji i brat, u istoj ulici su i po meni, mogla bi se vratiti tamo. po njoj, nema izlaska iz situacije. moj otac je isto prvo imao reakciju: a što će? a kamo će?
jebote, bilo kamo :rolleyes:

ali moji susjedi nisu najpametniji ljudi ikad, i svjesna sam da su se našli u situaciji jer su više slijedili neku tradiciju, i sad imamo situaciju da dvoje male djece svjedoče kako tata tuče mamu. Ja sam prerijetko tamo, a nisam dovoljno bliska da uletim, i ne znam uopće što savjetovati u takvoj situaciji/ nebliskim susjedima. Kako uopće reagirati?

Jeste li imali sličnu situaciju oko sebe i ako da, kako ste postupali?

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 15 Mar 2013, 11:25

Ne bi ja pravio dramu od malo batina tu i tamo.

Nema tu nista lose, to je stara hrvatska tradicija. Muz malo popije, izlema zenu i svi sretni i zadovoljni.
Ne dao Bog veceg zla...

:trk:
'if you fall, i'll be there' (floor)
Beau

Post 15 Mar 2013, 12:11

Pješčana » wrote:Ja sam prerijetko tamo, a nisam dovoljno bliska da uletim, i ne znam uopće što savjetovati u takvoj situaciji/ nebliskim susjedima. Kako uopće reagirati?
Nikako, nažalost. Osim ako se, kojim slučajem, ne zbližiš s Anom i ona ti se povjeri.
Teško se u takvim situacijama pomaže i bliskima, a kamoli nebliskim osobama.
Tea Tree

Post 15 Mar 2013, 14:20

Je li susjed voljan to što mu je ona rekla ponoviti pred Centrom za socijalnu skrb?
Euklid
old school

Post 15 Mar 2013, 15:34

Pa jebemu sunce, sta je ovo?

Tako sam fino zatrolao a niko ni da trzne.

Sramota za jedan ozbiljan forum...
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 15 Mar 2013, 16:04

A zašto prijava policiji nije opcija?
Potpisi su za budale.
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 15 Mar 2013, 18:24

U slučaju da sam ziher da neko dobiva batina, nazvala bih policiju. Takođe i u slučaju da neko nekom potiho il poglasno prijeti.
Da mi je reko komšija o nekom trećem, ne bi nazvala. Al bi rekla njemu da to napravi. Možda bi se potrudila na neki način saznat od bar nekih sudionika navodne tučnjave/deračine šta se dogodilo i tek onda bi pričala s policijom.
Tea Tree

Post 15 Mar 2013, 18:59

Euklid » wrote:Pa jebemu sunce, sta je ovo?

Tako sam fino zatrolao a niko ni da trzne.

Sramota za jedan ozbiljan forum...
Da ne ispadne da nitko ne trza.
Oćemo se zaletit tamo pa vidjet jel ona zaslužila to ili nije?

Neovisno o tome, možemo napravit kakvu kavgu, potući se s nekim, možda i tom mužu dat po pičci i tako.
Euklid
old school

Post 15 Mar 2013, 19:19

Ma 100% je zaslužila. Pa ne bi čovjek digo ruku na ženu iz čista mira.
Možda ju je ufatio sa susjedom u krevetu kako heklaju.
I kako sad, jadna, da prijavi slučaj?
Saznat će za sramotu cijelo selo. I ne samo selo nego i njezini najbliži.
Kako će joj ćaća i mater na misu u nedjelju?

Ma bolje istrpit malo batina. Batine dođu i prođu a sramota ostane.

Štajaznam.

A možda je dok je prala mužev bijeli veš, u veš mašini zaostala crvena majica, pa sad muž mora na posao u rozim čarapama. A tamo ga svi podjebavaju zbog toga. Govore mu da je gej i svašta nešto. Šef mu se ruga. Mala iz računovodstva na koju je bacio oko po skrivećki mu se smije...

Ma ne bi ona trpila te batine da nije nešto zgriješila...
..a unda
Undaminator

Post 15 Mar 2013, 19:20

..evo jedan mali oftopicic. mali. ono, kompatibilan..ili komplementaran, barem.

jest, situacija i slika nije ista, vrijeme nije isto, ali neke stvari su klasicne, svevremenski vrijedne.

dakle, vrijeme..nekad. ali ne toliko bas davno, internet je vec postojao, doduse ne bas u ovakvom obliku kao danas. doba dana..podne. mjesto..napulj. pozornica..ulica. prizor je sljedeci..

na ulici, u sredistu grada, muskarac i zena se ocito svadjaju. u najmanju ruku svadjaju. ona vice..upomoc. ljudi, pomognite, upomoc. on njoj vice..droljo, kurbetino, drzi je rukom za krzneni kaput. ona vice..ljudi, pomognite, ne znam ovog covjeka..pomoc, policija..karabinjeri, zovite ih.
on vice..a sad me ne znas, a kad sam ti kupovao tu bundu pelicu, onda si me znala. i kad si se jebavala s drugim onda si me znala, znala si koga varas, a i kada si otisla s njim i onda si znala da napustas mene i djecu. skidaj kurbetino tu bundu sa sebe..
puno svijeta prolazi, malo zastajkuju, gledaju sta se dogadja.. tu viku, galamu, nasrtaje, automobili isto uspore i gledaju iznutra sto se dogadja, ali svi nastavljaju dalje, ne mijesaju se.
ta je, jel, svadja, trajala do trenutka dok muskarac nije skinuo tu bundu sa zene, uzeo bundu u ruku i otisao, izgubio se brzo u ulici medju prolaznicima, svijetom..

:kokice:
aisling

Post 15 Mar 2013, 20:35

Zajebano što god da napraviš ili ne napraviš. Ne znam. Reakcija ili ne reakcija bi ovisila od situacije do situacije. I vjerujem da što god napravila ili ne napravila bi se opet pitala da li sam dobro napravila.

Moja želja da nekome pomognem ne mora rezultirati time da toj osobi bude bolje. Mogu zamisliti scenarij u kojem nakon prijave stvari budu još gore. Što ne znači da nitko nikad ne treba prijaviti, samo se ne bih usudila to raditi automatski.

Osim te nesigurnosti i straha da moje miješanje u nekim slučajevima može imati i loše posljedice ima još jedna stvar. Nekad se samo bojim za sebe. Prolazila sam prošlo ljeto pored parka i dvoje ogromnih roditelja su se obrušili riječima, tijela i dlanovima na curicu od nekih 3-4 godine. Ona je plakala a on joj je davao po guzici dok je usput i vikao zajedno s majkom. Nisam se usudila ništa reći. Par sekundi sam ih gledala ali sam produžila bez da sam išta drugo napravila. Bilo me strah.
Happy Easter!
Pješčana

Post 15 Mar 2013, 22:16

vidite, ovo je priča iz treće ruke. moj prvi susjed je povezao udanu ženu, i ona je njemu, u tom trenutku sva u suzama, rekla da ju muž tuče kad se napije, pa je taj moj prvi susjed rekao mom ocu, a otac meni.
ne znam koliko je policija opcija.
- halo, policija, dobar dan, evo reko mi susjed da mu je rekla Ona da ju muž tuče, jel možete doć i ispitati?
Jel ide to tako?
meni je nejasno ostajanje doma i nejebanje majke mužu i svekrvi, ili povratak doma jer i njeni roditelji žive u istoj ulici. ali tada sam se sjetila njenih roditelja, i palo mi je na pamet da je ova možda pobjegla u loš brak iz loše obitelji.
i sve što vam sada možda pada na pamet, dizanje i kupljenje stvari i policija i izbacivanje njega iz kuće ili odlazak i bok, je nešto što meni i vama pada na pamet. ona nije baš najmudrija osoba ikad, i dosada je sve radila da bude sve po jusu. ja nju ne mogu zamisliti da toliko mijenja život. grozno mi je gledat kako ta djeca rastu u razjebanom domu. a od svega mi je najgori on, jer ga znam cijeli svoj život, to jest mislila sam da ga znam i sad mi je takva pizda da bih ga ja išla klopiti. naravno da svatko može biti ubojica mada je pristojan sa susjedima, sve znam. ja sam mislila da su oni sretni.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
karambol

Post 15 Mar 2013, 22:52

Najucinkovitije bi bilo da ga ona prijavi za nasilje u obitelji i zlostavljanje djece i nje i eto ga u prdekani na hladjenju...
E, al' mora imati svjedoke i/ili neke grdje ozljede...
aisling

Post 15 Mar 2013, 23:02

Što su to grđe ozljede? Lom?
Happy Easter!
karambol

Post 15 Mar 2013, 23:09

aisling » wrote:Što su to grđe ozljede? Lom?
A, jebga...neka posjekotina, modrica za pokazati...dovoljno je to da baju zatvore na mjesec dana...
aisling

Post 15 Mar 2013, 23:15

karambol » wrote:
A, jebga...neka posjekotina, modrica za pokazati...dovoljno je to da baju zatvore na mjesec dana...
Zajeb. Tako nekog možeš poslat u zatvor da nije kriv (samoozljeđivanje) a s druge strane netko može biti ozbiljno maltretiran i zlostavljan a bez modrica :tuzni:

Kako god okreneš zajeb.
Happy Easter!
Blesava

Post 15 Mar 2013, 23:30

karambol » wrote:Najucinkovitije bi bilo da ga ona prijavi za nasilje u obitelji i zlostavljanje djece i nje i eto ga u prdekani na hladjenju...
E, al' mora imati svjedoke i/ili neke grdje ozljede...
:confused: Zašto mora?
Uostalom, u priči postoji i dvoje djece koji su svjedoci obiteljskom nasilju, a samim time se smatra da su na neki način djeca i "žrtve".
Ako djeca tome zaista svjedoče, a rijetko postoji tolika količina samokontrole i inhibicije impulsivnosti pa nasilnik zlostavlja žrtvu samo kad su sami i tako to..., onda se to nasilje manifestira u raznim fomama i prema djeci. Ako je tako, nije li onda dovoljna prijava policiji, a oni bi, po defaultu, trebali reagirati? Prijavljuje se sumnja, a nadležne institucije bi se dalje trebale baviti time... :ne zna:
Pješčana

Post 15 Mar 2013, 23:41

oni žive u kući njegove mame. on radi, ne znam jel ona našla posao.
djeca su mala, recimo 3 i 5.
ne znam, meni je ovo najbliže što mi se desilo da je oblik takbog obiteljskog nasilja, i teško mi je ostati objektivna.
s druge strane, kad sam ažrtva ne želi promjenu, kako da okolina pomogne?
osim toga, ja sam iz treće ruke čula njenu priču. moram uzeti u obzir da možda nije sve tako crno bijelo
Blesava

Post 15 Mar 2013, 23:47

Pješčana » wrote:oni žive u kući njegove mame. on radi, ne znam jel ona našla posao.
djeca su mala, recimo 3 i 5.
ne znam, meni je ovo najbliže što mi se desilo da je oblik takbog obiteljskog nasilja, i teško mi je ostati objektivna.
s druge strane, kad sam ažrtva ne želi promjenu, kako da okolina pomogne?
osim toga, ja sam iz treće ruke čula njenu priču. moram uzeti u obzir da možda nije sve tako crno bijelo
Gle, kako god bilo - ruže im očito ne cvatu :ne zna:
Međutim, što se zaista zbiva iza njihova četiri zida, to znaju samo oni.
Ne znaš ni koliko je istinita njena verzija, a jednako, bojim se, ne možeš znati ni koliko ona ne/želi promjenu. Uostalom, možda žena ne zna da to što joj se događa nije ok (pitanje je u kakvom je okruženju odrastala,...), a pitanje je koliko je uopće svjesna da postoje alternative. Neke više ili manje prihvatljive, ali ipak postoje :ne zna:
Euklid
old school

Post 15 Mar 2013, 23:50

Super, sad samo treba da ga prijavis muriji pa nek ode na hladjenje par mjeseci. Onda lijepo ostane bez posla pa ne rade vise ni on ni zena...

A mozda ju je izlemao jer je na internetu prokockala lovu za lijecenje djeteta. Ili ustedjevinu za stan da se odsele od svekrve.

Mislim, serem.

Hocu reci da nije pametno donositi zakljucke na temelju nicega. A pogotovo nije pametno mjesati se drugima u zivot...
Bara huda

Post 16 Mar 2013, 09:38

..a unda » wrote:..evo jedan mali oftopicic. mali. ono, kompatibilan..ili komplementaran, barem.

jest, situacija i slika nije ista, vrijeme nije isto, ali neke stvari su klasicne, svevremenski vrijedne.

dakle, vrijeme..nekad. ali ne toliko bas davno, internet je vec postojao, doduse ne bas u ovakvom obliku kao danas. doba dana..podne. mjesto..napulj. pozornica..ulica. prizor je sljedeci..

na ulici, u sredistu grada, muskarac i zena se ocito svadjaju. u najmanju ruku svadjaju. ona vice..upomoc. ljudi, pomognite, upomoc. on njoj vice..droljo, kurbetino, drzi je rukom za krzneni kaput. ona vice..ljudi, pomognite, ne znam ovog covjeka..pomoc, policija..karabinjeri, zovite ih.
on vice..a sad me ne znas, a kad sam ti kupovao tu bundu pelicu, onda si me znala. i kad si se jebavala s drugim onda si me znala, znala si koga varas, a i kada si otisla s njim i onda si znala da napustas mene i djecu. skidaj kurbetino tu bundu sa sebe..
puno svijeta prolazi, malo zastajkuju, gledaju sta se dogadja.. tu viku, galamu, nasrtaje, automobili isto uspore i gledaju iznutra sto se dogadja, ali svi nastavljaju dalje, ne mijesaju se.
ta je, jel, svadja, trajala do trenutka dok muskarac nije skinuo tu bundu sa zene, uzeo bundu u ruku i otisao, izgubio se brzo u ulici medju prolaznicima, svijetom..

Je to bio ka neki performans? :ne zna:
Ono...da vidimo kako ce ljudi reagirat na scenu na ulici. Bracnu. Rogonja u Italiji javno obznanjuje svoje roge i trazi odstetu u vrijednosti pelice. : :zecoD:

A moze bit i metoda pljacke zena u bundama. :ne zna:
Kad te tako neko napadne u po bijela dana, pa ti pocne vikat da si ovakva i onakva, on dobar bia ka kruv a ti kurva, bezdusna majka srca ledena a uzgane mone...ko bi se normalan isa misat u skidanje bunde sa nepoznate zene.
Samo triba bit inventivan i smislit nesto sta nece pobuditi sumnju da se radi o pljacki nego o obiteljskim problemima.

Za ovaj pjescanin slucaj ne znam sto rec, previse je to daleko od pjescane, puno rekla kazala, ne vjerujem da nema vatrice kad se vec pocelo malo dimit, ali ne vidim nacin na koji bi se ta vatra mogla gasit dalekim smrkovima. : :ne zna:
nina williams

Post 16 Mar 2013, 16:23

..a unda » wrote:..evo jedan mali oftopicic. mali. ono, kompatibilan..ili komplementaran, barem.

To jema ime, difuzija odgovornosti. Trt-mrt-bla-bla svodi se na to da je pojedinac tim nevoljniji umiješat se u nezgodnu situvaciju što je veći broj ljudi koji skupa s njim promatraju taj događaj.

Odvratna pojava. Treba se borit protiv nje.
Blesava

Post 16 Mar 2013, 17:07

nina williams » wrote:
To jema ime, difuzija odgovornosti. Trt-mrt-bla-bla svodi se na to da je pojedinac tim nevoljniji umiješat se u nezgodnu situvaciju što je veći broj ljudi koji skupa s njim promatraju taj događaj.

Odvratna pojava. Treba se borit protiv nje.
To je sasvim prirodna pojava i događa se svima. Ne mo'š se baš borit protiv nje, ali važno je znati da postoji, koji joj je mehanizam u podlozi i jednako je važno osvijestiti njeno postojanje u situacijama u kojima baš i nije najadaptivnija, jer će se tako lakše adekvatno reagirati... :ne zna:
nina williams

Post 16 Mar 2013, 20:33

Blesava » wrote:
To je sasvim prirodna pojava i događa se svima. Ne mo'š se baš borit protiv nje
Ama kako ne bi mogo. :zubo:
Vidiš čeljade koje se sruši na trgu. Vidiš da mu treba pomoć. Vidiš i da je hrpa ljudi bliže njemu neg ti. Vidiš da mu niko ne pomaže. Nelagodno ti je iz stohiljada razloga, među kojima ni izdaleka nije najmanji onaj da nisi posve ziher znaš li i umiješ li mu adekvatno pomoć... bla-bla
Kažeš sebi: odi i pomozi mu, ko ih jebe bliže, a nepoduzetne. Napraviš to.
Zdravoseljački račun kaže da od tog trenutka:
-'tvoja odgovornost' ne difundira dalje
-smanjuje se broj promartača, odnosno 'grupna odgovornost' automatski ima manje članova na koje se može podijelit, samim čime je ona veća po članu.

Postoji tu još jedna stvar, ti, dok pomažeš, nisi nemoćan ko onaj kome pomažeš. Tiš se lakše sjetit/fizički ćeš moć zadrečat nešto tipa 'ej ti u crvenoj majici, pomozi mi'. Puno je veća vjerojatnost reagiranja kad je riječ o konkretno upitanoj osobi (tom pajdi s crvenom majicom), neg kod općenitog poziva tipa 'upomoć ljudi'.
Blesava » wrote:ali važno je znati da postoji, koji joj je mehanizam u podlozi i jednako je važno osvijestiti njeno postojanje u situacijama u kojima baš i nije najadaptivnija, jer će se tako lakše adekvatno reagirati... :ne zna:
I to, isto. Što više znadeš o tim grupnim zvizdarijama, skloniji si pomoć.
Et vidiš, sad dođe još neko i napiše nešto slično ovom i već je nešto izboreno u ime svih nas iz pedeset i neke...?... ne, ne to, neg u ime svih onih koji pročitaju. I za njih.
Pa nek poslije ne pitaju šta je nama naša borba dala.
:usama:

Ne znam kako vi, al ja ode tražit boračku pemnziju. :ne zna:
Blesava

Post 17 Mar 2013, 16:20

nina williams » wrote:
Ama kako ne bi mogo. :zubo:
Vidiš čeljade koje se sruši na trgu. Vidiš da mu treba pomoć. Vidiš i da je hrpa ljudi bliže njemu neg ti. Vidiš da mu niko ne pomaže. Nelagodno ti je iz stohiljada razloga, među kojima ni izdaleka nije najmanji onaj da nisi posve ziher znaš li i umiješ li mu adekvatno pomoć... bla-bla
Kažeš sebi: odi i pomozi mu, ko ih jebe bliže, a nepoduzetne. Napraviš to.
Jebiga... nisam ja baš ziher da je to tako jednostavno :misli:

Mislim da nije nimalo svjedno o čemu se zapravo radi, i na koji način uopće možeš pomoći.

Meni bi, recimo, bilo puno lakše umiješati se (po potrebi, naravno) u konflikt djece, pa i roditelja s djetetom, nego li u situaciji gdje svi sudionici imaju 50 kg više nego ja. Jebote, danas svaka treća (ili svaka neka) budala uz mobitel nosi i pištolj...
Mogu pomoći tako da odmah nazovem pomoć, ali fizički se ispriječiti između gorile i nekog drugog, između gospođe s bundom i njenog muža/svodnika ili pak stranca... ne zvuči pretjerano mudro :ne zna:

S druge strane, savršeno mi je jasno i ograničenje mog (ne)znanja iz područja hitne medicine. Naravno da opet nije svejedno pomažem li nakon saobraćajke gdje svaki moj (potencijalno krivi) potez može izazvati trajnu, nepopravljivu, pa i fatalnu posljedicu, ili pak nastojim pomoći nekome tko se ničim izazvan skljokao na ljetnoj žegi. Mislim, mogućnost da tu zajebem je ipak manja... :ne zna:
Tako da - da, zvuči mi logično nekad se držati po strani, bilo u vjeri da će netko iz te mase ljudi znati više i bolje, bilo zato što je nekad mudrije zvati hitnu/policiju/odred za čistoću,...nego li ugroziti (i) sebe. Čini se važno u miliseknudi napraviti cost-benefit procjenu i adekvatno reagirati. Baš kao i u priči s početka topica (da budemo ontipične :) )
Postoji tu još jedna stvar, ti, dok pomažeš, nisi nemoćan ko onaj kome pomažeš. Tiš se lakše sjetit/fizički ćeš moć zadrečat nešto tipa 'ej ti u crvenoj majici, pomozi mi'. Puno je veća vjerojatnost reagiranja kad je riječ o konkretno upitanoj osobi (tom pajdi s crvenom majicom), neg kod općenitog poziva tipa 'upomoć ljudi'.
S time se potpuno slažem...
  • Information