i ima tu blizu njegove kuće jedan dečko kojeg znam cijeli život, malo stariji od mene, koji se pred par godina oženio curom isto iz ulice. vjenčanje je bilo malo šokovito jer je on sto godina bio s nekom drugom curom, neš su se zakačili, on je u međuvremenu jebavao ovu koja je zatrudnila, i hop! vjenčanje iz poluvedra neba.
Ja i susjed, nek se zove Marijan, se uredno pozdravljamo i popričamo si malo, koliko je potrebno dok on prolazi pored moje kuće dok sam ja na dvorištu. Njegovu sadašnju ženu, nek se zove Ana, isto tako znam i mahnemo si, i nekako sam mislila da su si ok. Imaju dvoje djece dosad.
I priča meni otac tako, kako je naš prvi susjed, nazovimo ga Jura, neki dan povezao Anu i Ana plače, suza suzu stiže jer šta? Marijan pije. pije skupa sa svojom mamom, koja živi s njima, i kad se napije, Marijan tuče Anu.
Ana ne vidi izlaz iz situacije. Ana ima kuću u kojoj joj žive roditelji i brat, u istoj ulici su i po meni, mogla bi se vratiti tamo. po njoj, nema izlaska iz situacije. moj otac je isto prvo imao reakciju: a što će? a kamo će?
jebote, bilo kamo
ali moji susjedi nisu najpametniji ljudi ikad, i svjesna sam da su se našli u situaciji jer su više slijedili neku tradiciju, i sad imamo situaciju da dvoje male djece svjedoče kako tata tuče mamu. Ja sam prerijetko tamo, a nisam dovoljno bliska da uletim, i ne znam uopće što savjetovati u takvoj situaciji/ nebliskim susjedima. Kako uopće reagirati?
Jeste li imali sličnu situaciju oko sebe i ako da, kako ste postupali?