Sritan 1. maj
Radni narode,a i oni neradnici,lipo se danas odmorite i uzivajte u lipom 1.maju...Veselite se i najedite se graha

- Donna Sole
- Been thanked: 1 time
karanfil??
kurvanjski avatar, a
pa naravno da nije..blue » wrote:Rat nije gotov?
..iako, povrsno zeleci percipirati ovaj piktogramcek, trebalo bi ic ovdje na pdf meknjij pa pitat strucnjake za norveski jel se radi o ratu ili borbi.
ali, par natuknica i asocijacija. opustimo se. meditate, dzente, meditate..
e, sad..mozda, kazem..mozda bi se moglo govorit i o ratu, jer mi jos uvijek imamo predbarutne i barutne ideje o ratu, ali to mi i nije toliko zanimljivo.
zanimljivije bi mi bilo govoriti o definiciji mira. tek kad definiramo sto je to mir, mozemo onda govoriti o ratu.
bilo kako bilo, mislim da se kao naslov, komentar, denominacija ovog piktograma ili sta je vec, moze govoriti o borbi, a sad koliko rasiriti i povezati kontekst, to se vec da rasprsit individualnim dozivljajima.
ali, malo je ovdje, silom prilika i forme, romanticno, da ne kazem pateticno prikazano..recimo, rjesenje. a dijelom i nedovoljno. danas vec postoji sloj, klasa medija i mogao se barem negdje malo bolje naznaciti, ako vec ne da dobije svoj vlastiti ravnopravni identitet u hijerarhiji..mislim, mogao se negdje umetnuti pod operativnu religiju, ne znam, negdje..
tj, ono sto je nedovoljno prikazano, jest rjesenje odmaka, u smislu, izmaknuca..tj, graficki receno, ovdje su strane, bokovi najdonjeg sloja prikazani slobodnima i cini mi se, dosta jedinstvenima, sto bi bilo odlicno da je zaista tako, ali u realnosti to nije tako, to su postali danas najjace cuvani dijelovi, a osim toga postoji nesto sto se nekada prozvalo..rat siromaha..
alternativni pristupi su ima vec neko vrijeme primijetili da nikakva ta borba, rat, bas i nije nesto nuzan, dovoljno je samo slozno se izmaknuti i to na trenutak i sve onda krene svojim prirodnim tokom i procesom.
ali, upravo je u tome problem, strah koji raste sve vise, sto je blize vrhu piramide po svaku cijenu zele onemoguciti te mogucnosti, i ostavlja se samo jedan izbor, smjer, prikazuje se da je to izbor, svima dostupan, onaj prema gore, bilo da jedan drugom nemilosrdno pocne po glavama se penjati i puzati, bilo da se zeli prikazati kako se radi o agresiji prema vrhu, a onda postoji uroboroski legitimitet da se to prikaze agresijom i onda ovi slojevi pocinju ostvarivati svoju, jel, legitimnu kao funkciju koja se reklamira kao zastita slobode, nakon sto se omogucio/dopustio ostalima samo jedan izbor, a govoreci o samo jednom izboru, mislim da ne mozemo govoriti o slobodi.
enivej, ja mislim da je jos uvijek isplativije, jednostavnije, logicnije, lakse krenuti u stranu, samo malo koordinacije tu treba i tajminga i uuoppala (nije ovo finski), pustis ove gore da se sami pomlate, ratuju, biju, bitkare i sto vec oce radit..ili da jednostavno zive u miru, a to je tek frka prava..nema u kapitalizmu goreg straha nego straha od mira. svima. mir je povlastica samo za neke, a ostvaruje se tako da drugi ginu..i ne znam sta jos sve trebaju usput radit.
bez obzira sto ce netko ic to tezim putem ic suprotno dokazivat sebi i drugima, ali s poda ne mozes pasti.
..pa to ti slija i govori da ti je ostavljen taj jedini zbor da se malo uslobodis. sad, jedino je pitanje kako to mislis izvest..penjanjem po glavama drugih ili na neki drugi nacin, nesto ces se vec domislit ili kako se to voli rec..snaci se.Pero » wrote:unda, meni se dosta uspet do prvog kata. Baš je vesela atmosfera na njemu. Oni iznad su preukočeni i prestrašni.
ali, ne brini, ako dodje do pada, nes daleko, imas dobre sanse za krenut dalje..osim ako ne naidjes slucajno na ovog kojem si se peo na glavu.
ovi gore, sta ti izgledaju prestrasno, kad dodjes na prvi kat, oni ti i trebaju izgledat prestrasno, tek toliko da ne zaboravis gdje si i gdje ti je mjesto. na prvoj liniji, jebiga. tampon zona. a kad oni krenu, briga njih os ti napisat na celu..ja zivim na prvom katu.
mislim, bolje ti se bavit odmah subverzijama, nego poslije, kao onaj zec bjezat, pa kad ga je pitalo, zasto zeko bjezis, kaze on..idu lovci, skope vukove. pa nisi ti vuk.. kazu mu. je, kaze zeko, ali dok ja to njima objasnim, odose meni jajca..
Smršavit ću 10 kila, pa ću onome sa zastavom i onome s lopatom pokazat slike prije i poslije, pa će me njih dva zamijeniti s nekim na prvom, da im bude lakše nosit...a unda » wrote: ..pa to ti slija i govori da ti je ostavljen taj jedini zbor da se malo uslobodis. sad, jedino je pitanje kako to mislis izvest..penjanjem po glavama drugih ili na neki drugi nacin, nesto ces se vec domislit ili kako se to voli rec..snaci se.![]()
![]()
..a cuj, smisli nesto.Pero » wrote: Smršavit ću 10 kila, pa ću onome sa zastavom i onome s lopatom pokazat slike prije i poslije, pa će me njih dva zamijeniti s nekim na prvom, da im bude lakše nosit.
iako, ne bih se ja u slucaju urusavanja piramide bojao puno ovih ispod. ako se ovi ispod izmaknu, sve ovo gore ce na tebe past..
Ma kad već budem na prvom katu, uzet ću neko osiguranje protiv urušavanja, danas se možeš osigurat od čega oš...a unda » wrote: iako, ne bih se ja u slucaju urusavanja piramide bojao puno ovih ispod. ako se ovi ispod izmaknu, sve ovo gore ce na tebe past..
..ma naravno. a od koga ces kupit to osiguranje? ..od ovih gore nekih?Pero » wrote: Ma kad već budem na prvom katu, uzet ću neko osiguranje protiv urušavanja, danas se možeš osigurat od čega oš.
jedino osiguranje je da se ovi dole ne izmaknu i o tome se radi. uglavnom.
uostalom svako to tvoje osiguranje vrijedi samo dok ne dodje do realizacije. onda se pojavljuju stavke u ugovoru kojih nismo bas bili svjesni.
doduse, uvijek se mos osigurat i za slucajeve kad ti ovo multilevel marketing svetog antuna lanac osiguranje rikne, mos se apsolutno osigurat na trecem katu.
idealan biznis. kao da dilas parcele koje ne postoje, a niko ne zeli vjerovat da ne postoje, jer..zasto bi ih onda kupovali, a cim ih kupuju, dakle, postoje..i mozemo tako u krug do sutra.
Jedan moj bivši gazda nikad nije htio potpisati ugovor koji je duži od 1 stranice A4, može bit sitno kol'ko hoćeš, al ne smije biti duže. Firma ga je nadživjela...a unda » wrote: uostalom svako to tvoje osiguranje vrijedi samo dok ne dodje do realizacije. onda se pojavljuju stavke u ugovoru kojih nismo bas bili svjesni.![]()
- Jakša Eškinja

Zar se nešto promjenilo..?
- Jakša Eškinja

Zar je pohlepa ta koja diktira tržište..?
Da.
Moraš imati mehanizme koji ju koče, kanaliziraju, pripitomljuju i to. Kao većina zemalja sjeverozapadne Europe. Inače bude sranje.
Google prevodi kao "borba", meni je rat zvučao dramatičnije..a unda » wrote: pa naravno da nije..![]()
..iako, povrsno zeleci percipirati ovaj piktogramcek, trebalo bi ic ovdje na pdf meknjij pa pitat strucnjake za norveski jel se radi o ratu ili borbi.![]()
Što je po tebi prihvatljiva alternativa kapitalizmu?Jakša Eškinja wrote:
Zar je pohlepa ta koja diktira tržište..?
(Pri tom mislim na kapitalizam u razvijenim europskim državama; ne ovaj kriminal u tranzicijskim zemljama, Italiji i Grčkoj )
-
- Information
-