Skretanje udesno
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Analiza: nesposobna socijal-demokracija paralizirala je radničku klasu i dovodi do jačanja krajnje desnice diljem Europe
Nešto na tragu schmokljanovih razmišljanja kako prava ljevica u nas ne postoji.
Čini se da nismo samo mi suočeni s tim problemom nego dobar dio Europe koji bi uskoro mogao imati desne stranke na vlasti. Ako ne i extremno desne...
Čini se da nismo samo mi suočeni s tim problemom nego dobar dio Europe koji bi uskoro mogao imati desne stranke na vlasti. Ako ne i extremno desne...
'if you fall, i'll be there' (floor)
Ne samo u nas. Ljevica uopće više ne postoji. Postoje dezorijentirani socijaldemokrati bez frtalj ideje kako kontrirati sveudilj rastućoj plimi feudalizacije. Više je lijev (glede socijalno-ekonomske politike) Papa Franjo nego takozvana ljevica.Euklid » wrote:Analiza: nesposobna socijal-demokracija paralizirala je radničku klasu i dovodi do jačanja krajnje desnice diljem Europe
- Euklid
- old school
- Been thanked: 1 time
Što je najgore, u pravu si...Emericzy » wrote: Više je lijev (glede socijalno-ekonomske politike) Papa Franjo nego takozvana ljevica.
'if you fall, i'll be there' (floor)
Problem ljevice je što previše poštuje višestranačku demokraciju, a time utire put ekstremnoj desnici koju boli kurac za demokraciju.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Pun mi je kufer podjela i potreba za definiranjem na lijeve i desne, ovaj narod tolko malo toga ima da mu je postalo bitno zgrabit bilo koju glupost za koju su još uvatit može, pa makar to bila i heteroseksualnost. Tragično. Tolka silna potreba za identifikacijom i pripadanjem i nadmoći...morala se slit u taku jednu banalnost.
Nemamo mi ničeg pravog i opipljivog, kamoli kakve 'prave' lijeve i desne.
Al nije zlo u materijalnoj oskudici, zlo je u umnoj.
Bijo je oni jedan koji je reko da je stanje u kom je radnik vlasnik samo svoje radne snage lošo i nepravedno i da se to mora mijenjat iiiii kad su radnici čuli i svatili o čem je pričo...letile su glave.
Danas, glede prava, situvacija nije ništa bitno drugačija. Čekam (il se bar ufam) da to radnici skontaju.
Bijo je oni jedan koji je reko da je stanje u kom je radnik vlasnik samo svoje radne snage lošo i nepravedno i da se to mora mijenjat iiiii kad su radnici čuli i svatili o čem je pričo...letile su glave.
Danas, glede prava, situvacija nije ništa bitno drugačija. Čekam (il se bar ufam) da to radnici skontaju.
Samo, kad glave lete, onda se jedna glupost zamijeni s drugom. Nije to rješenje. To je samo zamjena jednog problema s drugim, po cijenu mnogih glava.nina williams » wrote:Pun mi je kufer podjela i potreba za definiranjem na lijeve i desne, ovaj narod tolko malo toga ima da mu je postalo bitno zgrabit bilo koju glupost za koju su još uvatit može, pa makar to bila i heteroseksualnost. Tragično. Tolka silna potreba za identifikacijom i pripadanjem i nadmoći...morala se slit u taku jednu banalnost.
- nina williams
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Oh, al ne mislim ja da glave trebaju letit, mislim da je dosta da radnici shvate.Emericzy » wrote: Samo, kad glave lete, onda se jedna glupost zamijeni s drugom. Nije to rješenje. To je samo zamjena jednog problema s drugim, po cijenu mnogih glava.
(Malo prijeko mi izgleda onaj post, trebala sam možda kakog smajlića metnit.)
Za one čije bi glave eventualno letile ne brinem se baš puno, oni su, vjerujem, nučili lekciju iz povijesti. A radnici su ovdje skoro ko one žabe koje postepenim povećanjem temperature moš skuhat.
Kad radnici shvate, vjerujem i da će kapitalisti znat sjest za stol.
Nije problem skretanje udesno...kao ni ulijevo. Tko želi voziti mora skretati i lijevo i desno. Da, najčešće se vozi ravno po sredini, no zavisi od konfiguracije koliko dugo moš bez skretanja. Frka je kad krivudaš bez veze na ravnici, kad skrećeš da ne uletiš prebrzo, da su kočenja pravovremena....O uvjetima na kolniku ne možeš donositi odluke, ali možeš odabrati stil i način vožnje, vrijeme polaska i prilagoditi se da vožnja ne bude pogibeljna....e, da važno je imati nekoga tko zna voziti. Mi danas trebamo vještog vozača koji zna voziti udobno i brzo, a da nitko ne skuži koliki je rizik ta vožnja. I neka ide lijevo i desno samo da živi stignemo... 
To bi bilo jako lijepo, mislim, cijeli tvoj post, da znam(o) kako ovaj vozac vozi udobno i brzo k smjeru bez opasnosti i prepreka, no, kako znam(o) da su vozilu otkazale kocnice, te kako vidim(o) provaliju u koju nas vozac baca...bas i ne djelim tvoj optimizam s kraja upisa...karambol » wrote:Nije problem skretanje udesno...kao ni ulijevo. Tko želi voziti mora skretati i lijevo i desno. Da, najčešće se vozi ravno po sredini, no zavisi od konfiguracije koliko dugo moš bez skretanja. Frka je kad krivudaš bez veze na ravnici, kad skrećeš da ne uletiš prebrzo, da su kočenja pravovremena....O uvjetima na kolniku ne možeš donositi odluke, ali možeš odabrati stil i način vožnje, vrijeme polaska i prilagoditi se da vožnja ne bude pogibeljna....e, da važno je imati nekoga tko zna voziti. Mi danas trebamo vještog vozača koji zna voziti udobno i brzo, a da nitko ne skuži koliki je rizik ta vožnja. I neka ide lijevo i desno samo da živi stignemo...
Nisam ja optimist. To je više kao neki slikovni recept, preporuka...jedino ne znam kome...miky0 » wrote:
To bi bilo jako lijepo, mislim, cijeli tvoj post, da znam(o) kako ovaj vozac vozi udobno i brzo k smjeru bez opasnosti i prepreka, no, kako znam(o) da su vozilu otkazale kocnice, te kako vidim(o) provaliju u koju nas vozac baca...bas i ne djelim tvoj optimizam s kraja upisa...
Ništa lakše.
Evo, ovo su nam cesta i vozilo.

Pa vi sad vidite koliko vješt vozač treba biti da nas spasi.
Meni se čini da ovu situaciju ne može riješiti nijedan vozač na svijetu. To je više za neke službe spašavanja + ona normalna hitna. Ili čak ekstra opremljena hitna, tako nešto.
Evo, ovo su nam cesta i vozilo.

Pa vi sad vidite koliko vješt vozač treba biti da nas spasi.
Meni se čini da ovu situaciju ne može riješiti nijedan vozač na svijetu. To je više za neke službe spašavanja + ona normalna hitna. Ili čak ekstra opremljena hitna, tako nešto.
Tako je. A ovo su Hrvati sa strane. Stoje i gledaju....Kar Jozef » wrote:Ovo vozilo je skrenulo u lijevo.
Sad će im se odronit brdo na glavu.
Odronilo se neki dan kod Makarske negdje. Na magistralnu cestu.
Došao načelnik te općine na lice mjesta. Neposoban sastaviti rečenicu.
Eto, tko je sad tu kriv? Pita se on u kameru, razrogačenih očiju, pomalo nabrijanog tona.
Tu je mreža, vidite, pokažite da je mreža, ali to je s vrha krenulo i eto, nije mreža izdržala. Znači, napravili smo sve što je trebalo, ali opet je palo. I? Ko je sad kriv? Ko?!??
Odronilo se neki dan kod Makarske negdje. Na magistralnu cestu.
Došao načelnik te općine na lice mjesta. Neposoban sastaviti rečenicu.
Eto, tko je sad tu kriv? Pita se on u kameru, razrogačenih očiju, pomalo nabrijanog tona.
Tu je mreža, vidite, pokažite da je mreža, ali to je s vrha krenulo i eto, nije mreža izdržala. Znači, napravili smo sve što je trebalo, ali opet je palo. I? Ko je sad kriv? Ko?!??
Zapravo je dobra slika skroz. Put ka budućnosti je grbav i strm. Ima svjetla i sve bi bilo u redu da se nije na zemlju, kamion, bus...stuštila rijeka recesijskih nevolja na koju ne možemo utjecati i pada nam po glavama, tuče u tjeme...bus, kamion, vrag pakleni, država se opasno nakrivila, ali vozač je drzak i malo šuknut, ali ne predaje se. O njemu će kružit legende, ako ovo izvuče...
Međutim, gle mu putnke. Sve junak do junaka. Zaogrnuli svi svoje stranačke boje i seru mu. Čak i njegovi!Iz firme ekipa... I štaš sad...? Nitko prstom da mrdne. Svi pametuju i viču...daj sad ovo, nemoj ono, a jes glup, a jes tupav, što je bahat, što je vaki i onaki i što nema kawasaki...

Međutim, gle mu putnke. Sve junak do junaka. Zaogrnuli svi svoje stranačke boje i seru mu. Čak i njegovi!Iz firme ekipa... I štaš sad...? Nitko prstom da mrdne. Svi pametuju i viču...daj sad ovo, nemoj ono, a jes glup, a jes tupav, što je bahat, što je vaki i onaki i što nema kawasaki...
Točno tako...karambol » wrote:....
Nitko prstom da mrdne. Svi pametuju i viču...daj sad ovo, nemoj ono, a jes glup, a jes tupav, što je bahat, što je vaki i onaki i što nema kawasaki...
Unutra je neki čovjek sa sombrerom, dakle nekakav umjetnički ekscentrik, dobro se provlači uskim putevima, došao je autom iz šume, a ide mu i po kamenjaru... mogao bi biti Nadan.Tea Tree wrote: De vidi jel ovo Vidošević na drugom dijelu iste ceste.
Jok. Nije N. To ti je Sammir. Ide doma do Brazila prek Anda i to u rikverc vozi da zametne trag...Kar Jozef » wrote: Točno tako...![]()
Unutra je neki čovjek sa sombrerom, dakle nekakav umjetnički ekscentrik, dobro se provlači uskim putevima, došao je autom iz šume, a ide mu i po kamenjaru... mogao bi biti Nadan.
-
- Information
-