Apsurd Kaznenog zakona RH!

Koljite se i gložite!
Nenia Salonitana

Post 19 Jul 2015, 01:54

Povreda mira pokojnika
članak 332.

(1) Tko neovlašteno iskopa, prekopa, razruši, ošteti ili na drugi način grubo oskvrne grob, mjesto ukopa ili spomen na umrle,

kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

(2) Tko neovlašteno iskopa, odnese, ošteti, uništi, sakrije ili premjesti tijelo, fetus, dio tijela ili pepeo umrle osobe, ili tko oskvrne tijelo,

kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.

(3) Za pokušaj kaznenog djela iz stavka 2. ovoga članka tt počinitelj će se kazniti.

Narodne novine br. 125 07.11.2011 Kazneni zakon: Članak 332.

http://zakonipropisi.com/hr/zakon/kazne ... avnog-reda

kako uopće možeš povrijediti mir pokojnika? taman da ga jebeš u očne duplje ne bi mu povrijedio mir jer je jebeno mrtav.

tko razruši, ošteti ili na drugi način grubo oskvrne grob, mjesto ukopa, recimo razbije nadgrobni spomenik, komad kamena. kazna zatvora do godine dana.

tko razruši ili na drugi način grubo oskvrne postojanje živog čovjeka, najčešće ostaje slobodan! još do nedavno zlostavljanje je bilo samo prekršaj! :lux:

živjeti u zemlji gdje kamen i leš imaju veća prava od živog čovjeka. :bang:

miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 19 Jul 2015, 08:13

Bas zato je ova kazna premala. Ja bi jos dodao nulu uz one kaznene znamenke, jer kad nemas mira i dostojanstvenog zivota za zivota, imaj ga barem kao mrtav ;)
Nenia Salonitana

Post 19 Jul 2015, 16:07

nekako previše sipaš žući po veleizdajnicima za nekoga tko je spokojan životom u nespokoju jer zna da će ga zakon štititi bolje u smrti kad već nije za života. ;)
miky0
ST Leader

Post 19 Jul 2015, 17:59

Nenia Salonitana » wrote:nekako previše sipaš žući po veleizdajnicima za nekoga tko je spokojan životom u nespokoju jer zna da će ga zakon štititi bolje u smrti kad već nije za života. ;)
Pa da nije tako, ne bi vladali veleizdajnici, i ja ne bi trosio internet prostor i vrijeme u razotkrivanju veleizdajnika ;)

Ovako je sve jasno. Veleizdajnici vladaju, ziv covjek ima nespokoj od zivota, pa nek ga bar ima u jami...Smatram da bi bilo ipak previse da ga se i mrtvog mrcvari :)
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 19 Jul 2015, 22:23

Nenia Salonitana » wrote:
kako uopće možeš povrijediti mir pokojnika? taman da ga jebeš u očne duplje ne bi mu povrijedio mir jer je jebeno mrtav.

tko razruši, ošteti ili na drugi način grubo oskvrne grob, mjesto ukopa, recimo razbije nadgrobni spomenik, komad kamena. kazna zatvora do godine dana.

tko razruši ili na drugi način grubo oskvrne postojanje živog čovjeka, najčešće ostaje slobodan! još do nedavno zlostavljanje je bilo samo prekršaj! :lux:

živjeti u zemlji gdje kamen i leš imaju veća prava od živog čovjeka. :bang:
Čini mi se da ti se čini. :zubo: Oko tih prava živih i mrtvih, jelte.
Ne sjećam se baš nekih uhićenja ili kažnjavanja za sve one spomenike koji su oštećeni ili nestali u '90-im. Kad živi najebu ipak se nešto pokuša napravit. Uglavnom. :zubo:

A glede kažnjavanja kod narušavanja mira pokojnika...ja sam za to skroz naskroz. Lošo je kopat po grobovima. Ako već ne rad tuđih vjerovanja, a ono bar rad održavanja nekih sanitarnih minimuma. :zubo:
Nenia Salonitana

Post 19 Jul 2015, 23:13

ajmo to provjeriti. :ckzubo:

daj ime nekog pokojnog uglednika, ono franjino je malo preteško za mene krhku razrušiti ili oštetiti.
ipak je to grobnica od par tona kamena i mramora. :rofl:

da ljudi masovno počnu otkapati grobove ili oskvrnjivati tijela mislim da bi nam sanitarni minimumi bili sporedna stvar u životu. :zubo:
nina williams

Post 28 Jul 2015, 02:41

Nenia Salonitana » wrote:ajmo to provjeriti. :ckzubo:

daj ime nekog pokojnog uglednika, ono franjino je malo preteško za mene krhku razrušiti ili oštetiti.
ipak je to grobnica od par tona kamena i mramora. :rofl:

da ljudi masovno počnu otkapati grobove ili oskvrnjivati tijela mislim da bi nam sanitarni minimumi bili sporedna stvar u životu. :zubo:
Ma nisam ja mislila da moraju bit uglednici u pitanju, pogotovo ne Franjo, neg, onako, općenito o mrtvima govorah.
I to o ovima svježe ukopanim, jelte. :zubo:
Takovima ne valja u goste ić.

A na tim temeljima su i nastali ovi današnji zakoni, ono, da raja nije skužila da leševi uzrokuju bolešćine malo sutra bi se mi danas tolko obazirali na mir pokojnika i slišne šeme.
Nenia Salonitana

Post 28 Jul 2015, 13:37

Image
nina williams

Post 29 Jul 2015, 02:52

:D
Mnogo skladno djeluju.
Samo ne kontam šta će joj ta potkošuljica...da se ne prehladi?
miky0
ST Leader

Post 29 Jul 2015, 06:48

nina williams » wrote::D
Mnogo skladno djeluju.
:rofl:

inace je slika ono strava, jeza me vata :trk:
Nenia Salonitana

Post 30 Jul 2015, 21:03

nina williams » wrote::D
Mnogo skladno djeluju.
da ima čovjek što skidati, predigra. :o
ona sama to sigurno ne bude. :zubo:
nodens

Post 31 Jul 2015, 09:37

"Anatoly Moskvin, a forty-five year old man with an apparent necrophilia fetish, was arrested in Russia for digging up over twenty corpses from several local cemeteries. The corpses were all female and between the ages of fifteen and twenty five. He kept them at his home and dressed them up as exotic dolls. His parents were horrified upon their discovery of his crime and reported him to the police."

Na stranu to što je lik lud k'o kupus... mene više zanima po čemu je to 'zločin'? Staro dobro libertarijansko pitanje - kome (drugom) šteti?

(osim eventualno njemu LOL)
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 31 Jul 2015, 12:13

Mi barem ljude poput Pedra Lopeza ne puštamo na slobodu. Kolumbijci su ga '98. proglasili zdravim, pustili iz ludnice - i otad nitko ne zna gdje je.

Čisto usput, optužuju ga za ubojstva više od 300 južnoameričkih djevojčica u Kolumbiji, Peruu i Ekvadoru, od čega su dokazali 110, i jedan je od nazloglasnijih serijskih ubojica uopće.
Potpisi su za budale.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 31 Jul 2015, 12:23

Eh, da - pušten bi mogao biti još jedan Kolumbijac, Luis Garavito. Po broju žrtava, on jedini nadmašuje Lopeza. Dobio je ukupno 1853 godine za dokazana ubojstva 138 dječaka, ali kako je u Kolumbiji maksimalna kazna 30 godina, a on je priznao krivnju i pomogao naći grobove - može izaći za 22. Odnosno, za pet-šest godina. :raspa:

I jedan i drugi hvalili su se daleko većim brojem žrtava. Lopez je navodno silovao i ubio više od 350 curica od osam do dvanaest godina, a Garavito više od 400 klinaca s ulice.
Potpisi su za budale.
karambol

Post 01 Aug 2015, 07:54

U ovakvim bih slučajevima bio krvolok...
miky0
ST Leader

Post 01 Aug 2015, 09:39

Metak u celo, injekcija u krvotok, elektricna stolica ili pak vjesanje su za ove likove preblage smrti.

Ja bi ih stavio u prostor s krokodilima, pa nek uzivaju ;)

Dobra stvar...Osudjujem vas na smrt u kojoj cete posluzit kao hrana neuhranjenim krokodilima

ili je bolje divljim svinjama, sporije ce umirat :misli:
Nenia Salonitana

Post 01 Aug 2015, 13:40

nodens » wrote:"Anatoly Moskvin, a forty-five year old man with an apparent necrophilia fetish, was arrested in Russia for digging up over twenty corpses from several local cemeteries. The corpses were all female and between the ages of fifteen and twenty five. He kept them at his home and dressed them up as exotic dolls. His parents were horrified upon their discovery of his crime and reported him to the police."

Na stranu to što je lik lud k'o kupus... mene više zanima po čemu je to 'zločin'? Staro dobro libertarijansko pitanje - kome (drugom) šteti?

(osim eventualno njemu LOL)
dobro pitanje.
on će odležati jer je napravio ovo :rofl: Image

dok ulicom slobodno hodaju (ako ne odmah, onda ubrzo) osobe koje rade ovo. :kava:

Image

Image
Nenia Salonitana

Post 01 Aug 2015, 13:47

miky0 » wrote:Metak u celo, injekcija u krvotok, elektricna stolica ili pak vjesanje su za ove likove preblage smrti.

Ja bi ih stavio u prostor s krokodilima, pa nek uzivaju ;)

Dobra stvar...Osudjujem vas na smrt u kojoj cete posluzit kao hrana neuhranjenim krokodilima

ili je bolje divljim svinjama, sporije ce umirat :misli:
za takve i slične kreature jedina je dostojna smrt polagano uranjanje u kipuće ulje, centimetar po centimetar, tako da im meso polako otpada s kostiju.
osobno mi je to jedna od najgorih metoda mučenja.

još kad bi imali kao mačke 9 života... ;)
Nenia Salonitana

Post 01 Aug 2015, 14:32

naravno, držati prvo kojih par sati svezane metar ili dva iznad te kipuće mase, da osjete slast iščekivanja koju su redovito priuštili svojim žrtvama. često je ta agonija gora od konkretnog sadističkog iživljavanja.
miky0
ST Leader

Post 01 Aug 2015, 15:14

Ustvari bi im ja dao pravo na izbor kojim ce nacinom biti likvidirani. Sudac te pita...Imate dvije opcije smrti. Jedna je da cemo vas stavit u omedjeno jezero od 5m2 metra dubine sa 20 gladnih krokodila, a druga je opcija da ulazite sajlom u lonac kipuceg ulja. I u jednom i drugom slucaju ono nesto kostiju sto slucajno i ostane vam obitelji necemo vratiti ;)

Mislim da bi im i samo biranje opcija bio itekako mucan, a u slucaju da se odluci za jednu od ponudjenih opcija, kao sudac bi mu za dispet presudio drugom opcijom...Suce, biram krokodile, a sudac...E neces, vodite ga u lonac :amen:
nina williams

Post 01 Aug 2015, 21:38

Aj prikočite malo u tom natjecanju u smišljanju najgore kazne.
Ono, ni to baš skroz zdravo ne djeluje.
Men bar.
Plus ne vidim kako bi ostatak društva profitiro od mesarenja zločinaca.
Nenia Salonitana

Post 01 Aug 2015, 22:20

nina williams » wrote:Aj prikočite malo u tom natjecanju u smišljanju najgore kazne.
Men bar.
društvo bi itekako profitiralo da se psihopatska govna eliminiraju. zdravstvo ponajprije, nerijetko se osobe koje su imale sreću da su dijelom njihova života bile osobe tog profila, propiju , počnu drogirati, obole od raznih psihosomatskih oboljenja. liječenje tumora i rakova isto nije baš najjeftinije. :o
isto tako nije rijetkost da zlostavljani i sami postanu zlostavljači, pa konstantno imamo isti društveni problem. :zubo:

dovoljno bi bilo da ih se pozatvara, ali određeni stručnjaci :puke: su skloniji svoje diskrecijsko pravo odlučivanja iskoristiti da prisilno zatvore depresivce ako ne do bog slučajno spomenu da su razmišljali o tome da si oduzmu život.

da ne spominjem kako se često sredstva troše na rehabilitaciju zlostavljača :facepalm:, što je gluplje od onog da su utrošena kao wc papir.

dok se nešto ne promijeni normalnom čovjeku preostaju jedino sadističke maštarije. :D
Nenia Salonitana

Post 01 Aug 2015, 22:27

miky0 » wrote:Ustvari bi im ja dao pravo na izbor kojim ce nacinom biti likvidirani. Sudac te pita...Imate dvije opcije smrti. Jedna je da cemo vas stavit u omedjeno jezero od 5m2 metra dubine sa 20 gladnih krokodila, a druga je opcija da ulazite sajlom u lonac kipuceg ulja. I u jednom i drugom slucaju ono nesto kostiju sto slucajno i ostane vam obitelji necemo vratiti ;)

Mislim da bi im i samo biranje opcija bio itekako mucan, a u slucaju da se odluci za jednu od ponudjenih opcija, kao sudac bi mu za dispet presudio drugom opcijom...Suce, biram krokodile, a sudac...E neces, vodite ga u lonac :amen:

sviđa mi se ideja sa sucem, ali biti bačen među 20 gladnih krokodila je smrt za poželjeti jer je trenutačna. :D
hint: prometej. :E
miky0
ST Leader

Post 02 Aug 2015, 09:13

nina williams » wrote:Aj prikočite malo u tom natjecanju u smišljanju najgore kazne.
Men bar.
Pa ko moze ostavit zdrav komentar nakon sto procitas kakvi sve ludjaci zive :misli:
miky0
ST Leader

Post 02 Aug 2015, 09:18

Nenia Salonitana » wrote:

sviđa mi se ideja sa sucem, ali biti bačen među 20 gladnih krokodila je smrt za poželjeti jer je trenutačna. :D
hint: prometej. :E
Je, bolje ga je bacit u jezero s jednim krokodilom, pa mu ovaj pojede ruku i nogu, pa ga pusti u agoniji par sati, onda opet pojede drugu ruku i nogu....steta sto bi u medjuvremenu iskrvario. Trebalo bi stavit medicinsku skrb tako da ga usiju izmedju zalogaja da prozivi sto dulje osakacen ;)
  • Information