Mislim da neće doći do bagatelizacije znanja. Naime, uzalud ti sva wikipedia ako ne znaš stvar primjeniti i riješiti problem.
Znanje više nisu samo faktičke činjenice, već i naša sposobnost baratanja istima, dakle, koliko smo to naučili i usvojili.
Ima jedan super citat...
"The illiterate of the future are not those that cannot read or write. They are those who can not learn, unlearn, and relearn." Alvin Toffler
Zadnje tri riječi: naučiti, zaboraviti i naučiti novo. Primjenjuj na svašta, redom. Od generalne informatizacije, preko generalne informiranosti, do novih zahtejva poslodavaca da 'budemo u toku'...
Nije više važna samo informacija, važno je koliko se brzo adaptiramo. I kako ih primjenjujemo.
Ima i knjiga na temu što s informacijama - "Why do I need teacher when I've got Google"
NIje ono što nas čini poželjnima - činjenica, već sposobnost da tu činjenicu brzo nađemo, primjenimo, i tražimo dalje. Vještine baratanja - i dalje najbolje učimo oponašanjem, primjerima.
Pisanoj riječi, informaciji, treba posvetiti više vremena da ju pretočimo u sposobnost, nego kad nam netko podijeli 'sposobnost' od 'informacija'.
Kamo će nas odvesti? Do novih zahtjeva. Kakvih, ne znam, tek sam spoznala ove