Zaštita nicka i djela

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Lord Byron

Post 13 Nov 2011, 08:06

Iako povod za jutrošnju plahtu jest "virenje preko plota" prethodnih par dana, ne radi se o suptilnom švercanju i prelijevanju zatvorenog "Bojkota" na druge topice; nema ovo veze (samo) s nekim konkretnim prekoplotnim rečenicama, priča je onako općenita; kako se ono veleumno kaže... znam, genetička! :D

Ovo je treći forum na kojem pišem kao Lord Byron. Neka druga međumrežna (da ga jebeš, ja to svaki put pročitam kao "međunožna" :facepalm:) mjesta pohodio sam / pohodim pod nekim drugim identitetima.

Koliko je taj Lord Byron vjerna slika svoga autora? Je li se kroz brojne međumrežne (evo ga opet :D) godine odmetnuo u nekakvo svoje samostalno i neovisno postojanje? To, vjerujem, više nitko ne zna. Ali, kao i svaki drugi dugogodišnji lik, taj Lord ima neke svoje konture i neku svoju osobnost, kakva god ta osobnost bila.

Profiliranje tih naših (alter?)ega nalik je nekoj Marini - curetku koji se sprema za izlazak: onako, obuče grudnjak koji malo podiže ciceke, šos dovoljno dug da se ne vidi onaj kilogram viška u bedrima, na oči stavi mrvicu viška "onoga nečeg što već žene stavljaju na oči" da bi Marko vidio kako su te oči duboke i lijepe... Onako, lagani fotošop, ali bez kopipejstanja tuđih dijelova tijela.

I onda Marina na nekom zidu ugleda grafit "Marina ima male cice, stavlja umetke u grudnjak".

E, sad: jasno je Marini da "oni koji trebaju" ili već znaju :cerek: ili će pravovremeno doznati kako stvari doista stoje s tim cicama - a opet, nekako joj bude krivo. Ne bi bilo ugodno pročitati ni "Marina ima kilogram viška u bedrima" - sve bismo "mi, Marine" najradije čitale samo o našim dubokim i lijepim očima - ali, to s kilogramom i bedrima bi barem bilo istina. Jebi ga, počne se curetak osjećati kao da će pri svakom upoznavanju druga strana reći "Marina? Joj, znam, ti si ona s umetcima...", čini joj se da slučajni prolaznici zaviruju u dekoltej tražeći dokaze o umetcima, a ne zbog njenih cica...

Pustimo mi Marinu, pustimo (ako baš moramo :() i njene cice - tako se nekako osjećam i sa svojim međumrežnim identitetom (s onim drugim "među..." se sasvim dobro osjećam, hvala što niste pitali :D).

Uz sve očekivane "preozbiljno shvaćaš forum(e)", "to je sve samo virtuala", "to sve tvom nepostojećem nicku pišu drugi nepostojeći nickovi" rečenice i slična relativiziranja, čovjeka ipak zasmeta kad pročita laž o svojim "malim cicama i umetcima". Pustimo sad motive, potrebu, porive koji ljude tjeraju na laži i izmišljanja (iako mi je i to jako zanimljiva tema), pišem o nečemu drugom: koliko vas smetaju laži o vašem nicku (bold za one kojima se ne daju čitati plahte :D)? Dakle, ne nečije nevoljenje tog nicka, pa čak niti nečije vrijeđanje tog nicka - nego baš laži.

Mene, eto, smetaju. Radim na onom "kilogramu viška", ali umetci mi definitivno nikad nisu trebali :rofl:.

Perzefona

Post 13 Nov 2011, 08:36

Lord Byron » wrote: koliko vas smetaju laži o vašem nicku
Hvala ti ko bratu za bold. :cerek:

Ovako, ja zapravo ne znam kako moj nick i tij... ovaj... djelo :cerek: percipiraju forumaši, ali znam da imam takozvanu "reputaciju". To mi rekoše na onom tamo forumu, ime mu se ne spominjalo.

Ne znam točno kakva je, istinabog, nisam ni pitala. Pa budući da nisam pitala, zaključujem da mi i nije nešto važno. Iščitavam isto tako iz konteksta i intonacije kojom je to rečeno da nije bogznakakva, tj. da nije ružičasta.

Joj, sad sam se sjetila... Toni mi je grozote ispisao jednom negdje. A gle, ja sam se toga morala s naporom prisjećati. Očito da nisam zlopamtilo kakvo sam mislila da jesam. A možda je to zato što mu nisam ostala dužna. A možda i nisu bile laži. :o @Toni :kiss:

Čitala sam da sam nagla, da imam oštar jezik, da sam umišljena. Ovo zadnje nije istina. I čitala sam da smatram da zaslužujem nekakav povlašteni status. To je takva notorna glupost da uopće na to neću trošiti riječi.

Hoću reći, ne smeta mi.
Nodens - making women's period comfortable (by ex anais)
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 13 Nov 2011, 09:00

Lord Byron » wrote:Iako povod za jutrošnju plahtu jest "virenje preko plota" prethodnih par dana, ne radi se o suptilnom švercanju i prelijevanju zatvorenog "Bojkota" na druge topice; nema ovo veze (samo) s nekim konkretnim prekoplotnim rečenicama, priča je onako općenita; kako se ono veleumno kaže... znam, genetička! :D

..

Uz sve očekivane "preozbiljno shvaćaš forum(e)", "to je sve samo virtuala", "to sve tvom nepostojećem nicku pišu drugi nepostojeći nickovi" rečenice i slična relativiziranja, čovjeka ipak zasmeta kad pročita laž o svojim "malim cicama i umetcima". Pustimo sad motive, potrebu, porive koji ljude tjeraju na laži i izmišljanja (iako mi je i to jako zanimljiva tema), pišem o nečemu drugom: koliko vas smetaju laži o vašem nicku (bold za one kojima se ne daju čitati plahte :D)? Dakle, ne nečije nevoljenje tog nicka, pa čak niti nečije vrijeđanje tog nicka - nego baš laži.

Mene, eto, smetaju. Radim na onom "kilogramu viška", ali umetci mi definitivno nikad nisu trebali :rofl:.
..ovo ti zoves plahtom? :rofl: ..amateru. :raspa:

prvo, tek sam sad maloprije vidio da je ovo ozbiljni pdf, a sve sto je ozbiljno mora se ozbiljno i postovat, a mene je toga strah i nelagodno mi je i ne razumjem zasto se misli da nisam ozbiljan drugdje?

zatim, ne razumijem koje to lazi? pa ja nudim laz. imam avatar i nik. slobodno je da me drugi vide bilo kako isto kao sto ja vidim njih.
zato, mislim, da sto god neko rekao o mojem niku, u pravu je. narocito uzevsi u obzir kako pisem ili kako sam odabrao pisati.
tako da se uopce nesjecam da je neko rekao lazi o mom niku,a niti da je rekao neku istinu. ustvari, ja to ne znam procijeniti. :ne zna:

inace, meni je puno zanimljivija ona tema o virtualnim identitetima, mijesanju tih identiteta sa rl, raznim pojavnostima nasim, itd..
ima tu svega, od iskrene zanimljivosti, pa do ono..hodanju po ostrici zileta. :zvrko:
Perzefona

Post 13 Nov 2011, 09:11

..a unda » wrote: tako da se uopce nesjecam da je neko rekao lazi o mom niku,a niti da je rekao neku istinu. ustvari, ja to ne znam procijeniti. :ne zna:

inace, meni je puno zanimljivija ona tema o virtualnim identitetima, mijesanju tih identiteta sa rl, raznim pojavnostima nasim, itd..
ima tu svega, od iskrene zanimljivosti, pa do ono..hodanju po ostrici zileta. :zvrko:
:misli: :confused:
Jesam li ja promašila poantu ili ti? Ma ti me samo hoćeš zbuniti.

Pa nick je ovdje metonimija za virtualni identitet, nije li? Byroneee.....

A što se baš mog nicka tiče, najviše su me veselili oni koji su mi se zbog onog @ u njemu na onom forumu obraćali u muškom rodu. :zubo: :cerek:
..a unda
Undaminator

Post 13 Nov 2011, 09:19

Perzefona » wrote: :misli: :confused:
Jesam li ja promašila poantu ili ti? Ma ti me samo hoćeš zbuniti.

Pa nick je ovdje metonimija za virtualni identitet, nije li? Byroneee.....

A što se baš mog nicka tiče, najviše su me veselili oni koji su mi se zbog onog @ u njemu na onom forumu obraćali u muškom rodu. :zubo: :cerek:
mislim, ja jesam ovom temom zbunjen i nije mi bas jasno sto lord pita. jel on pita o lazima o nasem niku kojeg smo mi izgradili i izradili ili o lazima o nama koje nam dolaze preko nika kojeg smo mi izradili i zgradili ili o nikogito ergo sum ili svemu tome zajedno?
upravo to me malo ovdje muci..sto je cemu metonimija i svasta jos nesto?

pa kako te nece smatrat muskim kad se tvoj nik citao..perzefonet? :ne zna:
Perzefona

Post 13 Nov 2011, 09:22

..a unda » wrote: pa kako te nece smatrat muskim
Zato si me i nazvao jednom "zlom, načitanom ženetinom". :durica:

I Byron ovdje jasno (barem meni jasno) pita smetaju li nam laži o nama, virtualnim nama.
Lord Byron

Post 13 Nov 2011, 09:26

..a unda » wrote: mislim, ja jesam ovom temom zbunjen i nije mi bas jasno sto lord pita.
Pokušat ću što zornije ilustrirati karikiranjem: zamisli da se probudiš, zaviriš preko ponekih plotova i, negdje gdje te nema, ili gdje te više nema, ili gdje te nikad nije ni bilo, pročitaš "...a onaj unda, jebote koji lik, stalno nešto tuc-muc o svojim macama pa onda budale popuše foru i šalju mu novce za hranu, a on te mace isporučuje lokalnom restoranu za "zečetinu a la vild"".

Koliko bi ti bilo svejedno?
..a unda
Undaminator

Post 13 Nov 2011, 09:27

Perzefona » wrote: Zato si me i nazvao jednom "zlom, načitanom ženetinom". :durica:
:rofl:

ja to tebi rekao?? ..nije istina, nije istina. tvoj nik laze. daj link..:gaah:

:D
..a unda
Undaminator

Post 13 Nov 2011, 09:49

Lord Byron » wrote: Pokušat ću što zornije ilustrirati karikiranjem: zamisli da se probudiš, zaviriš preko ponekih plotova i, negdje gdje te nema, ili gdje te više nema, ili gdje te nikad nije ni bilo, pročitaš "...a onaj unda, jebote koji lik, stalno nešto tuc-muc o svojim macama pa onda budale popuše foru i šalju mu novce za hranu, a on te mace isporučuje lokalnom restoranu za "zečetinu a la vild"".

Koliko bi ti bilo svejedno?
hm, pa ne bi valjda, trazio bih objasnjenje, ali ipak se tu radi o bicima, a ne o meni direktno.

ali, ne treba mi lova. moze i samo hrana za macke..i samo da napomenem..ne zele bas sve jest. :o

pa sto tu ja mogu ako neko neko kaze o mom niku ili o meni preko mog nika? taj zna valjda zato je to rekao, kao sto i ja znam zato bih ga u konkretnom slucaju poslao u tri mile materine junacke.
dakle, ne meta mi..:zubo:
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 13 Nov 2011, 10:51

Ja smatram da mi ne smeta kad lažu o ElliQuinn budući da vjerojatno ionako ne prenosim potpunu istinu o sebi u virtualu. Ustvari, sigurno ne prenosim potpunu istinu u virtualu, jer je ne prenosim ni u stvarnom životu svakome i svima.

Uostalom, imam pravi život i što i kako radim u njemu nije dodirnuto virtualnim životom i lažima o mom virtualnom identitetu.

I ovo sve jako lijepo zvuči dok se ne sjetim koliko vremena i energije ulažem u "virtualni" život i druženje. Pa se zapitam tko tu kome i o kome doista laže.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
jevgenija

Post 13 Nov 2011, 10:59

Smeta, smeta me kad lažu. Jer sam isti čojk uođe i u tzv RL.
Obične uvrede ono - kako koja, ali za puno njih razumijem otkud, pa me ne bodu toliko, il me bodu jako baš zato što su istinite :zubo: , ali laži me smetaju.
Nažalost, ovdje vrijedi ko i u tzv RL - ako se ideš branit ispaneš papak i daš pažnju i energiju onima koji ionako samo to čekaju. Demantiranje je beskorisno - ljudi vjeruju u ono u što žele vjerovati :ne zna:
You can only be young once. But you can always be immature. (dejzino MD <3)
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 788 times
Been thanked: 1496 times
Post 13 Nov 2011, 11:18

Perzefona » wrote: Joj, sad sam se sjetila... Toni mi je grozote ispisao jednom negdje. A gle, ja sam se toga morala s naporom prisjećati. Očito da nisam zlopamtilo kakvo sam mislila da jesam. A možda je to zato što mu nisam ostala dužna. A možda i nisu bile laži. :o @Toni :kiss:
Neće se ponoviti, ne brini se. U posljednje vrijeme izbjegavam sukobe i svađe, držim da je to besmisleno trošenje živaca i energije. Ne mogu si priuštiti luksuz da razmišljam o forumu više nego o poslu i vlastitoj egzistenciji. Radije ću vrijeme iskoristiti da zaradim štogod. :zubo:
Perzefona » wrote:Čitala sam da sam nagla, da imam oštar jezik, da sam umišljena. Ovo zadnje nije istina. I čitala sam da smatram da zaslužujem nekakav povlašteni status. To je takva notorna glupost da uopće na to neću trošiti riječi.
Ne boj se - sve su svađalice u stvarnom životu dobrice. To je staro forumsko pravilo, i još nisam naišao na slučaj da ne vrijedi. :cerek:
Potpisi su za budale.
slafko

Post 13 Nov 2011, 11:25

Lord Byron » wrote:...pišem o nečemu drugom: koliko vas smetaju laži o vašem nicku ...
Mene najviše smeta kada me radi (ili pokušava) napraviti glupim. Na laži ću se, kao i u rl, nasmiješiti i nastaviti dalje po svom. Nemam potrebe ljude razuvjeravati jer oni do kojih mi je stalo znaju kako stvari stoje, a oni koji me žele ocrniti... Recimo samo da što me više ocrne, to će me više ostavljati na miru. A to je ono što u konačnici želim - mir od idiota i kretena. Ukoliko je potrebno, ili mi je jednostavno dosadno pa trollam, čak ću i sam ići namjerno na ruku njihovim lažima samo da se udalje. Svi sretni. :cerek:
When I came to Spain and I saw people partying I thought to myself: What the fuck!?
Nica

Post 13 Nov 2011, 11:34

..a unda » wrote: pa sto tu ja mogu ako neko neko kaze o mom niku ili o meni preko mog nika? taj zna valjda zato je to rekao, kao sto i ja znam zato bih ga u konkretnom slucaju poslao u tri mile materine junacke.
dakle, ne meta mi..:zubo:
Da ti ne smeta, ne bi imao potrebu slati ga ikamo. :D

Smetaju mi laži, ali ne jednako iz svačije tastature i, naravno, ne jednako svaka laž. Jako mi je važno da oni koje volim i koji su mi dragi znaju istinu, a ako me poznaju neće povjerovati u te neke zle objede. Ali postoje i one sive zone gdje laž nije tako očita i može se nadograditi na istinu koju oni znaju o meni i to mi izrazito smeta.

Nebulozne priče onih koji kleveću samo da bi klevetali mi ne oduzimaju toliko energije, ali nije mi lijepo pročitati.
Groupie :cerek:
Stitch
Head Honcho
Post 13 Nov 2011, 11:37

Nica, što god ti činila - ljudi će lagati ako to žele. Ništa tu ne možeš napraviti. Razumljivo je da ti takve stvari smetaju, ali jedino oružje koje imaš zapravo je vrijeme. Ono uvijek pokaže tko je u pravu, a tko u krivu. Uvijek. :)
Potpisi su za budale.
Nica

Post 13 Nov 2011, 11:50

Hvala, Toni. :grli:

Svejedno stvara nelagodu i grč, iako realno mogu misliti kako je to nepotrebno. A to "vrijeme" nekad dugo traje i može ostaviti posljedice. :)
Stitch
Head Honcho
Post 13 Nov 2011, 11:54

Pa zle namjere i djela svakako ostavljaju posljedice, no prije ili poslije doći ćeš na svoje. Jest, štošta ćeš pretrpjeti dotad, ali gledaj to ovako - ako koga putem izgubiš, nije te vrijedan. Jer ionako više vjeruje drugima nego tebi. Što ćeš s takvima? :)
Potpisi su za budale.
Almost Rosey

Post 13 Nov 2011, 11:56

O meni nitko i ne laže. Oni koji me uopće primijete prokuže me u zer'cu i onda više nisam zanimljiva :ne zna:

Ali jako volim Rosey, kao i druge si nickove i identitete diljem interneta. Super su za kanaliziranje (e ne bi'l rekla kanalizaciju :D ) emocija i kojočega. A upise na forumima doživljavam više ili manje osobno, ovisi kako mi u tom trenutku odgovara. Netko bi rekao licemjerno, ja velim adaptivno :)
JPK

Post 13 Nov 2011, 12:01

Ovisi o lažima. Zadnje koje sam čuo su da sam spolno općio s 50 forumašica i da sam autor stranice neprijatelji-ljudi.org. To mi nije previše smetalo.
Biti i mniti svemiropolisno
Nica

Post 13 Nov 2011, 12:05

Hekatonhir » wrote:Pa zle namjere i djela svakako ostavljaju posljedice, no prije ili poslije doći ćeš na svoje.
Ali vrijeme do tog dolaska na svoje zna biti prilično neugodno, a dok traje mala je utjeha spoznaja da će jednom proći. Ok, zavisi o više parametara, nekad je to sasvim dovoljna utjeha.
Jest, štošta ćeš pretrpjeti dotad, ali gledaj to ovako - ako koga putem izgubiš, nije te vrijedan. Jer ionako više vjeruje drugima nego tebi. Što ćeš s takvima? :)
:)

Mene opet muči to vrijeme, vjerojatno mu pridajem previše pažnje, ali to je zato jer je ono stvarno i emocije su stvarne, bez obzira o svijesti njegovog prolaska. I počesto imam potrebu opravdati se, "dokazati", a razum mi govori da za time ne bi trebalo biti potrebe. S "takvima" je ponekad teško napraviti nagli rez i udaljiti se, barem emotivno.
..a unda
Undaminator

Post 13 Nov 2011, 12:15

Nica » wrote:
Da ti ne smeta, ne bi imao potrebu slati ga ikamo. :D

..
..zato je i bio zubo. :zubo:

ma mislim, nekako, oce li meni neko reco ovo ili ono, bas da me nesto dira..pa je, ajde, mozda..iako, mislim da nije tako.
nesto kao sto je slafko rekao, tj hoce li meni neko rec da sam glup, to nije moj problem, a i sumnjam da je puno pogrijesio, iako to ne znaci da je taj drugi pametan, ali ono, to kad kazes i nemos puno falit, ali imi smeta kad vidim da neko drugog radi glupim i to po nekoj spranci kretenskoj ili cak pokvarenoj, a ovaj drugi ne moze nista, jer..drugi je sklop, manje agresivan ili tako nesto.

e, to mi smeta makar se radilo o niku ili makar se radilo o tome da neki nik napada svog klona. :D
Stitch
Head Honcho
Post 13 Nov 2011, 12:21

Nica wrote:
Ali vrijeme do tog dolaska na svoje zna biti prilično neugodno, a dok traje mala je utjeha spoznaja da će jednom proći. Ok, zavisi o više parametara, nekad je to sasvim dovoljna utjeha.
Mah, ja sam tako ostao bez cure. Jednu sam ganjao, a druga je bila toliko ljubomorna da joj je svašta napričala. Povjerovala joj je i udaljila se, a ja sam bio previše ponosan da ispravljam krive Drine.

Prošlo je otad dosta vremena, bio sam s drugima, otišao iz te firme - a danas sam s tom malom kuhan i pečen. Ne hodamo jer se to moglo samo tada realizirati, i taj je trenutak nepovratno prošao, ali jako smo dobri prijatelji. Vjeruje mi kao malo komu. :)

Kad se sve zbroji i oduzme - možda je tako i bolje. Da smo bili zajedno, vjerojatno poslije ne bismo bili frendovi. Stvari dakle gledam filozofski - jest, izgubio sam nešto zbog tih laži. Ali nešto sam i dobio, i to na kvadrat. Sumnjam da nas itko može razdvojiti.

Usto, sad jako dobro znam s kim mogu biti blizak. To ti je kao s dužnicima - ako komu posudim lovu a on je ne vrati, za malo sam para doznao njegovu vrijednost. U plusu sam, ustvari. Kužiš? :cerek:
Potpisi su za budale.
A.P.
Cactus

Post 13 Nov 2011, 12:29

Ovisi od koga dolaze i kakve su :kava:
nina williams
Has thanked: 1 time

Post 13 Nov 2011, 12:35

Pretpostavljam da bi "količina smetanja" puno više ovisila o nicku nego o samoj laži.
Ima nickova koji lažu i nešto mislim da ih i ostali doživljavaju kao "bisere", pa ne marim.
Da slaže nick kojeg simpatiziram...mislim da bih se razočarala. Ponudila bih im objašnjenje čija bi dužina bila obrnuto proporcionalna zloći njihove laži.
Naravno, uvijek postoje i nehotični lažovi, tj. oni koji su nešto krivo shvatili. Njima se zbilja potrudim objasnit u čemu je stvar.
..a unda
Undaminator

Post 13 Nov 2011, 12:43

Hekatonhir » wrote:
Mah, ja sam tako ostao bez cure. Jednu sam ganjao, a druga je bila toliko ljubomorna da joj je svašta napričala. Povjerovala joj je i udaljila se, a ja sam bio previše ponosan da ispravljam krive Drine.

Prošlo je otad dosta vremena, bio sam s drugima, otišao iz te firme - a danas sam s tom malom kuhan i pečen. Ne hodamo jer se to moglo samo tada realizirati, i taj je trenutak nepovratno prošao, ali jako smo dobri prijatelji. Vjeruje mi kao malo komu. :)

Kad se sve zbroji i oduzme - možda je tako i bolje. Da smo bili zajedno, vjerojatno poslije ne bismo bili frendovi. Stvari dakle gledam filozofski - jest, izgubio sam nešto zbog tih laži. Ali nešto sam i dobio, i to na kvadrat. Sumnjam da nas itko može razdvojiti.

Usto, sad jako dobro znam s kim mogu biti blizak. To ti je kao s dužnicima - ako komu posudim lovu a on je ne vrati, za malo sam para doznao njegovu vrijednost. U plusu sam, ustvari. Kužiš? :cerek:
..cekaj malo. ovo nije topik ispovijedi ili boce istine. :zubo:
jel si se ti tim curama predstavljao nikom ili kako? mislim, slutim svakakve scenarije u tvojoj prici, ako si imao potrebe stavit je ovdje na sasvim jedu virtualnu policu.

tvoj rl me ne zanima toliko. ovdje se radi o onoj pravoj, nl, naturaliti realiti. uostalom, kako mogu znat da nisi lagao?
ne, ne..necu dokaze. :facepalm:

:D :D
  • Information