Primarna obitelj vs. supružnici

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Morticia

Post 08 Dec 2011, 09:34

Čitam ja malo temu na jednom drugom (khm, khm) forumu. :zubo:
Kaže supruga tamo da njezin muž ne želi s njom za Božić kod njezinih roditelja (na tri dana), a ona s njime uvijek ide kod njegovih, provode tamo godišnje odmore, blagdane, itd.

I sad...
Uvjeravaju nju ljudi da je ona u krivu što od njega uopće očekuje takvu OGROMNU žrtvu.

Meni se čini da je tu netko lud, uistinu.

Mislim, na stranu sad što je to Božić i što se može reći- vas troje (muž, ona i dijete) ste sad obitelj i trebali bi biti sami. Ne ulazim u to, svaka obitelj ima svoje navike, mi također slavimo Božić s roditeljima (svi se skupimo kod nas, i moji i njegovi).
Ali... Zar je stvarno sebično očekivati od osobe s kojom dijeliš život da bude u stanju barem povremeno provesti neko kraće vrijeme s tvojim roditeljima, ljudima koje voliš?
Ok, ne moraš ih VOLJETI, ali dok su prema tebi korektni i poštuju te zar ne možeš i ti biti takav prema njima?
Razumijem, postoje i roditelji koji su zvijeri, al' s takvima obično ni vlastita djeca ne žele imati posla.

Ovaj svijet mora propasti, kažem vam ja. :o :mudri:
Uz ovoliku količinu samoživosti i sebičnosti o kojima čitam i slušam uopće mi nije jasno za koji klinac više uopće postoji brak? :xne zna:

MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
baja

Post 08 Dec 2011, 09:50

Morticia » wrote:Uvjeravaju nju ljudi da je ona u krivu što od njega uopće očekuje takvu OGROMNU žrtvu.
kad se već žrtvuje, najbolje da se samospali :rolleyes:

ne znam, strane su mi takve žrtve
držim do svoje obitelji kao i do muževe i ako se dogodi da je jednom od nas tlaka ići na okupljanja onda se lijepo tješimo :D
Morticia

Post 08 Dec 2011, 09:54

baja » wrote: kad se već žrtvuje, najbolje da se samospali :rolleyes:

ne znam, strane su mi takve žrtve
držim do svoje obitelji kao i do muževe i ako se dogodi da je jednom od nas tlaka ići na okupljanja onda se lijepo tješimo :D
Tako i mi.
Nismo ni on ni ja uvijek najoduševljeniji kad nam dolaze u posjet (nebitno, moji ili njegovi), ponekad meni idu moji na živce, ponekad njegovi, ponekad njemu njegovi, ponekad moji, ovisno o trenutku i situaciji, al' nezamislivo mi je da bi se morala potpuno udaljiti od svojih roditelja i sestre, samo zato što sam sad u braku. :ne zna:
Jako mi je to tužno.

Ponavljam, svjesna sam da postoje svakakve situacije i svakakvi roditelji, al' dok je to sve u nekim granicama normale ne vidim potrebe za potpunim otuđivanjem.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
bliss

Post 08 Dec 2011, 10:02

Pitanje je što je povremeno i što je kraće vrijeme. Provoditi svaki blagdan ili godišnji odmor kod nečijih roditelja bi meni bilo previše. Tu nema problema ako oba supružnika tako vole provoditi blagdane, ali kad ne vole, kao u onom slučaju, tu sasvim logično nastaje problem. Ako si 10 dana s ljudima kod kojih ti je dosadno ali to radiš iz osjećaja dužnosti jer su to roditelji osobe koju voliš, a onda ta tvoja voljena osoba ne želi ići kod tvojih roditelja - kako se ne bi javilo nezadovoljstvo?

Osobno ne razumijem tu potrebu da se za svaki blagdan putuje k roditeljima. Zašto roditelji malo ne počnu njima dolaziti, ako je razlog taj da si nedostaju i žele se vidjeti? Nije to baš nebitan element u cijeloj priči. Ako ti takvo društvo nije najzabavnije ali se družiš jer su to roditelji tvog supružnika, druženje kod svoje kuće je možda ugodnije? :ne zna: Jer ako ideš k njima, osjećaš se kao gost.
Morticia

Post 08 Dec 2011, 10:07

Pokušala sam već u uvodnom postu napisati da nije naglasak na blagdanima.
Tu se ljudi trebaju fer i pošteno dogovoriti što i kako žele.

Ali ako si supružnikove roditelje vidio zadnji put prije tri mjeseca, a kod tvojih idete često, i ako vidiš da je tvom partneru stalo do toga da nakon ta tri mjeseca s njim/njom odeš u taj posjet... Pa hebote. :xne zna:
Moraš biti stvarno krajnje sebičan da oko toga radiš takav cirkus.
bliss

Post 08 Dec 2011, 10:09

Morticia » wrote:
Ali ako si supružnikove roditelje vidio zadnji put prije tri mjeseca, a kod tvojih idete često, i ako vidiš da je tvom partneru stalo do toga da nakon ta tri mjeseca s njim/njom odeš u taj posjet... Pa hebote. :xne zna:
Moraš biti stvarno krajnje sebičan da oko toga radiš takav cirkus.
Pa naravno, zato sam i rekla da je normalno da će se tu javiti nezadovoljstvo. Ne možeš se postaviti na način - ići ćemo kod mojih često jer su to moji roditelji, a kad treba ići kod tvojih ću izvoditi bijesne gliste da mi se ne da. Naravno da nije fer.
kukuriku

Post 08 Dec 2011, 10:12

Ja volim ići i k mojima i k njegovima za Božić.
Jednom smo probali verziju, mi smo obitelj, mi sami za Božić, ali nije nam to to.
Fali mi gungula, buka, lupanje loncima, hihotanje, zajednička priprema objeda, pa onda i objed s hrpom ljudi i djece i sve to.
I bože sačuvaj da se kod roditelja (jednih i drugih) osjećam kao gost. Osjećam se kao car, a ne gost.

I zadavila bih sebičnog konja koji ne bi htio otići sa mnom i djecom kod mojih za Božić.
K tome, s obzirom da ne živimo u istom gradu s roditeljima, i da nam roditelji neće vječno živjeti, pretužno bi mi bilo ne otići tamo bar za Božić.
Nek(v)arljiva.
baja

Post 08 Dec 2011, 10:12

bliss » wrote: Provoditi svaki blagdan ili godišnji odmor kod nečijih roditelja bi meni bilo previše.
kad smo se vjenčali, dogovorili smo da smo uskrs s mojima, a božić s njegovima
badnju večer smo doma (ove godine nam svi dolaze u goste :cerek: ), a godišnji što dalje od svih :D
Ako si 10 dana s ljudima kod kojih ti je dosadno ali to radiš iz osjećaja dužnosti jer su to roditelji osobe koju voliš, a onda ta tvoja voljena osoba ne želi ići kod tvojih roditelja - kako se ne bi javilo nezadovoljstvo?
usudila bi se špekulirati da je nezadovoljstvo, zbog odnosa tvoji-moji, trajno stanje u takvim vezama
blagdani samo potenciraju histeriju iz nezadovoljstva
Morticia wrote:Jako mi je to tužno.
jest
gdje je tu ljubav?
Pješčana

Post 08 Dec 2011, 10:15

ne znam u kakvim su odnosima ljudi iz prvog posta, pa mi je bedasto sad mudrovat zašto ne idu njenima.
ali znam za neke parove gdje jedna strana vuče svojima ko magarac, uvijek. a tlaka je otići drugim roditeljima. e sad, nisam najbolja s njima pa ne znam detalje, ali puno toga se izdogađalo prije da bi došli do ove točke.
roditelji su roditelji, vjerujem da žele vidjeti svoju djecu. dosta roditelja nema tu naviku dolaziti djeci u goste, nego očekuju da se djeca uvijek vraćaju "doma". ako zaista nisu roditelji iz pakla, mislim da je izvedivo provesti neko vrijeme u gostima, malo se podružite, pojedete, popijete. većini roditelja to će biti vrh blagdana ili vikenda ili čega već. svi starimo, na toj generaciji još se više vidi kako vrijeme prolazi. na kraju, tu su i djeca/unuci. glupo mi je ne dati bakama i didama da vide unuče. i obrnuto. i djeca trebaju imati taj odnos.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Morticia

Post 08 Dec 2011, 10:17

kukuriku » wrote:Ja volim ići i k mojima i k njegovima za Božić.
Jednom smo probali verziju, mi smo obitelj, mi sami za Božić, ali nije nam to to.
Fali mi gungula, buka, lupanje loncima, hihotanje, zajednička priprema objeda, pa onda i objed s hrpom ljudi i djece i sve to.
I bože sačuvaj da se kod roditelja (jednih i drugih) osjećam kao gost. Osjećam se kao car, a ne gost.

I zadavila bih sebičnog konja koji ne bi htio otići sa mnom i djecom kod mojih za Božić.
K tome, s obzirom da ne živimo u istom gradu s roditeljima, i da nam roditelji neće vječno živjeti, pretužno bi mi bilo ne otići tamo bar za Božić.
Ovo potpisujem od slova do slova.
Ali dobro, dopuštam da ljudi imaju različite navike pa je tako nekima najljepši Božić kad su sami kući. Ok mi je to.
Mi recimo ni mrtvi ne bi godišnje odmore provodili sa ili kod roditelja, dok neki i to čine i super im je.

Uglavnom- slažem se s tobom. :xzubo:
Tupelo

Post 08 Dec 2011, 10:38

Mi smo Badnjak s drušvom, Božić (mamurni :o ) kod mojih, Štefanje (mamurni :o ) kod muževih.
Isto i za Uskrs. Jedan dan doma/s društvom, jedan kod njegovih, a jedan kod mojih.

Ambivalentna sam po pitanju tih okupljanja. Koliko ih volim, toliko mi i idu na živce.
Muževa obitelj je premila i prenormalna za moj ukus. Oni se svi vole i super slažu i imaju neku ludo divnu vibu. Idu mi na živce.
Moji se, s druge strane, jednako jako vole, ali su daleko od milog i normalnog i imaju samo ludu vibru. I oni mi idu na živce.
A bez njih mi Pošić ne bi bio Pošić.
Mužu su svi oni super. :facepalm:

Ove godine ćemo za Badnjak ostati doma jer po prvi put u životu ne možemo misliti samo na naše, provoda željne, guzice. I jako se veselim tome. Već godinama to pokušavamo, ali uvijek nas netko namami van. :o

Inače, općenito što se posjeta obitelji tiče, muž i ja smo poprilično različiti. On je daleko više privržen obitelji nego ja. No, nakon nešto sitno svađa/nadjebavanja/pregovaranja, uspjeli smo postići dogovor da onaj kome se ne da, ne mora ići.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Lord Byron

Post 08 Dec 2011, 10:43

Nisam baš shvatio priču.

Ako svakisvaki blagdan provode kod nečijih (dakle, nebitno kod čijih), pa on želi ovaj put drugačije, to razumijem.

Ako su njegovi, kao, normalni (poa se kod njih ide uvijek), a njezini, kao, nisu (pa se kod njih ne može ići nikad), onda je čovjek, hm, nekakav (moram izbjeći objedu da sam uvrijedio nečijeg predivnog pokojnog supruga :D).
Morticia

Post 08 Dec 2011, 10:44

Nama je NG rezervirana za prijatelje, a i za Badnjak smo ranije odlazili van s ekipom, al' od kad imamo bubu smo kući.
I odgovara mi tako, čak i da nema male.
Ranijih godina sam se znala tako uništit' za Božić da bi mi bila muka do NG, a onda moraš sve jovonanovo. :o :xzubo:
Morticia

Post 08 Dec 2011, 10:47

Lord Byron » wrote:Nisam baš shvatio priču.

Ako svakisvaki blagdan provode kod nečijih (dakle, nebitno kod čijih), pa on želi ovaj put drugačije, to razumijem.

Ako su njegovi, kao, normalni (poa se kod njih ide uvijek), a njezini, kao, nisu (pa se kod njih ne može ići nikad), onda je čovjek, hm, nekakav (moram izbjeći objedu da sam uvrijedio nečijeg predivnog pokojnog supruga :D).
Koliko sam ja shvatila i pročitala- ova druga situacija je u pitanju.
Kod njegovih se ide, itakako. Godišnji odmori se uzimaju da bi se moglo ići kod njih, provodi se tamo i po desetak dana u komadu, a sad bi ona (nakon što on tri mjeseca nije tamo bio) da za blagdane odu tri dana kod njezinih.
Ali njemu se, citiram- "ne stoji" kod njezinih tri dana.

:flop:
Sebičnjak na kvadrat.
Lord Byron

Post 08 Dec 2011, 10:50

Morticia » wrote:Sebičnjak na kvadrat.
Stavio bih velike novce na to da bi, kad bi se ispričala puna priča sa svim pojavnim oblicima njegovog "bivanja važnijim", ovaj detalj s roditeljima i blagdanima bio tek minorna anegdota.

Stvar ozbiljno izgleda kao jedna od onih situacija u kojima se jedan od partnera istinski smatra "generalno vrjednijim" od onoga drugog.
Margarita

Post 08 Dec 2011, 10:51

Mi smo jedan vikend doma a jedan svako kod svojih staraca sa svojom djecom. To nam najbolje odgovara.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Lord Byron

Post 08 Dec 2011, 10:51

Morticia » wrote:Nama je NG rezervirana za prijatelje, a i za Badnjak smo ranije odlazili van s ekipom, al' od kad imamo bubu smo kući.
Nemaju samo Ameri polovicu za svaku moguću prigodu: Natale con i tuoi, Capodanno con chi vuoi. :D
Morticia

Post 08 Dec 2011, 10:52

Moguće, ali zadržala bih temu na ovoj konkretnoj situaciji jer mi se čini da puno ljudi ima problema oko toga.
Morticia

Post 08 Dec 2011, 10:54

Margarita » wrote:Mi smo jedan vikend doma a jedan svako kod svojih staraca sa svojom djecom. To nam najbolje odgovara.
Ok, ali da u nekom trenutku vidiš da je njemu baš stalo do toga da odeš s njim?
Onako, jednom, nakon što ih tri mjeseca nisi vidjela?
rh4ps0dy

Post 08 Dec 2011, 11:00

Meni je to sve tlaka, bili moji ili njegovi ili neki treći u pitanju. Ne volim veća društva, ne volim se družiti s ljudima iz osjećaja odgovornosti, kaj ću. :D Al ću morati kad-tad, kaj je je.
Morticia

Post 08 Dec 2011, 11:02

A dobro, ako se družiš s roditeljima SAMO iz osjećaja dužnosti onda bi to stvarno trebalo svesti na najmanju moguću mjeru.
Ali čak i u tom slučaju, kad vidiš da je njemu baš jako, jako stalo- pa pretrpjela bih zbog toga i puno gore stvari od toga da mu vidim mater jednom u tri mjeseca.
Margarita

Post 08 Dec 2011, 11:06

Morticia » wrote:
Ok, ali da u nekom trenutku vidiš da je njemu baš stalo do toga da odeš s njim?
Onako, jednom, nakon što ih tri mjeseca nisi vidjela?
Ovo su redovni vikendi. Za neke svece idemo zajedno. Ili ih zovemo k sebi. Mislim zovemo na ručak. Ma, mi se svi skup viđamo skoro svaki dan. Dosadno je sjediti sa starcima za stolom i slušati priče o tlaku i šećeru ali, bože moj, red je.
Morticia

Post 08 Dec 2011, 11:08

:rofl:
Ne znam, moji još ne govore o tlaku i šećeru. :xzubo:
A i kad počnu, jbga, voljet ću ih i dalje, i željeti ih povremeno viđati, ne zbog reda.
Lord Byron

Post 08 Dec 2011, 11:12

rh4ps0dy » wrote:Meni je to sve tlaka, bili moji ili njegovi ili neki treći u pitanju.
Nije pitanje je li ti tlaka ili ne - naravno da takvi obiteljski sabori mogu biti tlaka.

Dva su tu pitanja: pitanje nečijeg uzimanja za pravo da mu njegovi roditelji budu važniji i "bolji" :facepalm: od partnerovih, i - puno ozbiljnije i teže - pitanje (ne)spremnosti na ustupke oko nečega do čega je partneru jakojako stalo.

Pitanje pojavnih oblika partnerske ljubavi, takoreći.
Margarita

Post 08 Dec 2011, 11:22

Morticia » wrote::rofl:
Ne znam, moji još ne govore o tlaku i šećeru. :xzubo:
Moji imaju preko 70 godina.
  • Information