Priče s plavog kauča

Blago onom tko rano poludi
Eks

Post 08 Dec 2011, 19:41

..a unda » wrote: mene ovo vrlo podsjeca na moj prvi posjet..moj prvi susret..s psihologom (valjda je bio prvi, ne znam s kim sam sve predskolski razgovarao i kako su se oni meni predstavljali). ono, u svojstu..kako se to kaze, nije klijent, nije pacijent, ali..kako uopce psiholozi zovu svoje te, jel, pacijente? ..slucaj? :kokice:
.. trkelj, trkelj...
Lastan » wrote: Upravo to. Ispovijed je samo (primitivna) forma psihoterapije.
Ja sam u određenim situacijama daleko više dobio od nekih forumaša koji su me bili spremni saslušati nego od bilo kakve ispovijedi, psihoterapije i sličnog.
Dakle, trkeljaši. :xlux:

Kad ste se prvi put susreli s ljudima u bijelim kutama, crnim haljama... Tko je bio vaš prvi ispovjednik i što ste od njega naučili?
Bilo da vas je odvelo za uho kod školskog pedagoga ili da ste išli ispovijedati grijehe.
Što vam je danas potrebno za mentalnu higijenu? :xzubo:
Koristite li prijatelje ili se obraćate profesionalcima? Psiholozi, psihijatri ili svećenici?

Iskustva, predrasude, anegdote, istresite sve. Olakšajte dušu.

JPK

Post 08 Dec 2011, 20:11

ex_anais » wrote: Što vam je danas potrebno za mentalnu higijenu? :xzubo:
Trolanje po forumima.
Biti i mniti svemiropolisno
Almost Rosey

Post 08 Dec 2011, 20:11

Zašto s plavog? :misli:
Eks

Post 08 Dec 2011, 21:01

Almost Rosey » wrote:Zašto s plavog? :misli:
Ta boja smiruje. Što cjepidlačiš, viš da je tema propala. :xlux:
Almost Rosey

Post 08 Dec 2011, 21:04

Jab baš htjela da zaživi :cerek:

Ali vidim da su trkeljaši stidljivi. O sisama može, o ezdepeu može, o materi crkvi nema frke, o dinamu, o prvom seksu, o bebama... ali uuu, psiholog :horor: :trk:
Eks

Post 08 Dec 2011, 21:06

E. A i ako se okuraže vjerojatno će pljuvati po istom. :xlux: Rvacka, jebiga. :xzubo:
schmokljan

Post 08 Dec 2011, 21:08

Od rođenja sam pod nježnom psihijatrijskom prismotrom, ali to mi nije bilo dovoljno. :mama:
Eks

Post 08 Dec 2011, 21:11

schmokljan » wrote:Od rođenja sam pod nježnom psihijatrijskom prismotrom, ali to mi nije bilo dovoljno. :mama:
Jebemu. :xzubo:
Pričaj nam. :kokice:

Image
Margarita

Post 08 Dec 2011, 21:12

Mene su poslali hitno psihijatru kad sam od doktorice uz antibiotike zatražila i donorsku karticu. Psihić me je pitao mislim li da je oralni seks perverzan. Ja sam rekla da ne mislim. Onda je rekao da sam zdrava i zgodna i poslao me doma.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
A.P.
Cactus

Post 08 Dec 2011, 21:16

Možda ljudi nisu išli psihologu.
Možda ljudi ne žele na trkeljanjima pisati vrlo osobne stvari koje su pričali psihologu.

Ne obraćam se nikom tj. obraćam se prijateljima raznih vrsta. Steraju me u kurac ili naprave sendvič s užasno masnom kulenovom sekom, ali bude ok. Na ispovijed sam zadnji put ošla pred krizmu prije 10 godina jer sam morala da dobijem mobitel za krizmu od kume, a otad vodim rat s majkom oko ispovijedi (ona se nije ispovijedila 30 godina!). Što je zanimljivo jer buraz ne vodi rat, samo kaže "de... da ne bi". Ne razumijem. Ispovijed mi nikad ni u čemu nije pomogla, zapravo vrlo obrnuto, uvijek sam se osjećala loše i nelagodno jer koliko točno može griješiti klinka od 13 godina? Uzela sam mami 20kn iz novčanika i rekla bratu da je glupan, a on meni da sam koza. Aj sad mala klekni tamo, srami se i moli 75 očenaša (nikad nisam). Ženska iz sela se išla ispovijedati za neke blagdane i bilo je 3784 popova, te je naletjela na nekog debila koji ju je pilio s pitanjem jel sagriješila bludno, pa je ova priznala da griješi bludno i lik se krenuo derat na nju i dao joj je devedezpet krunica kao pokoru. Odurno, prezirem religije. Psiholozi su ok.
schmokljan

Post 08 Dec 2011, 21:19

Psiholozi su ok za gacat kupus. Pogotovo ako su deblji i imaju šira stopala.
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 08 Dec 2011, 21:21

Bijah u srednjoj školi, kad sam ljosnula prvi srednje i pala u depru. Ili obratno.

Ne mogu reći da mi je pomoglo, no nisam htjela da mi se pomaže. Ja se barem nisam samoubila kao Verter, tek sam ljubavno patila u neshvaćenoj tišini.

Ne samo da mi nije pomoglo, nije mi pomoglo ni da si pomognem. Nema tog zida kojeg neću razbijati glavom dok god imam glavu i točka.
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
Aristocat

Post 08 Dec 2011, 21:28

A.P. » wrote:Možda ljudi nisu išli psihologu.
Nisam nikad isla psihologu. Ali moja bliska rodjakinja je psiholog. Provele smo ovo ljeto dva mjeseca zajedno. Moram priznati da je bilo veceri kad sam se osjecala kao na propitivanju. I ne samo to, vrlo cesto sam imala dojam da moram imati osjecaj krivnje ili u protivnom nesto nije u redu sa mnom.
Psiholozi su cudna bica. Svima zele postaviti dijagnoze, nisu zabavni i maltretiraju svojim nazovi rentgenskim pogledom u-dubine-licnosti.
Nisam voljela sjediti s njom na kaucu i gledati film. Imala sam osjecaj da me promatra. :xd:

PS Moja prijateljica Z. je psiholog takodjer. Ali s njom se vidjam po kavama i ona tako lijepo prica.
Tu i tamo analizira ali ne previse.
Uglavnom, kako rekoh, neobicna stvorenja. Netko im je ozbiljno rekao da su vidjelice. :cerek:
Almost Rosey

Post 08 Dec 2011, 21:33

Aristocat » wrote:
Nisam nikad isla psihologu. Ali moja bliska rodjakinja je psiholog. Provele smo ovo ljeto dva mjeseca zajedno. Moram priznati da je bilo veceri kad sam se osjecala kao na propitivanju. I ne samo to, vrlo cesto sam imala dojam da moram imati osjecaj krivnje ili u protivnom nesto nije u redu sa mnom.
Psiholozi su cudna bica. Svima zele postaviti dijagnoze, nisu zabavni i maltretiraju svojim nazovi rentgenskim pogledom u-dubine-licnosti.
Nisam voljela sjediti s njom na kaucu i gledati film. Imala sam osjecaj da me promatra. :xd:

PS Moja prijateljica Z. je psiholog takodjer. Ali s njom se vidjam po kavama i ona tako lijepo prica.
Tu i tamo analizira ali ne previse.
Uglavnom, kako rekoh, neobicna stvorenja. Netko im je ozbiljno rekao da su vidjelice. :cerek:
Ček, šta? Imaš iskustva s ravno dva psihologa (od kojih jedan baš i nije takav), ali oni su takvi-i-takvi?

Stvarno?

:D
Pješčana

Post 08 Dec 2011, 21:35

nisam nikad bila kod psihologa, bila na na ispovijedi. moja prva ispovijed bila je prije prve pričesti, i bila sam strašno uzbuđena :cerek:
nisam znala što da prijavim, jer nisam neš griješila.
ja nisam nailazila na ispovjednike koji bi dodjeljivali 9249565 očenaša, pa nemam traume od toga. jesam nailazila na one koji bi zvučali ko blagajnica u konzumu sa setom dosadnih pitanja.
u jednom trenutku svog života prestala sam ići na ispovijed jer više nisam vidjela smisao prijave i odrješenja.
danas sam sama sebi najbolji lijek. uz sebe, imam par ljudi koje volim udaviti i divni su terapeuti.
i forum :cerek: blažen bio

eh da, imala sam određen broj psihotestova za poslove, ako se to računa. bili su tiskani u Sloveniji 1986., ali to je valjda dovoljno da zvuči opasno i da neki HR manager zaradi platu
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Margarita

Post 08 Dec 2011, 21:39

Imam par prijateljica psihologica i sasvim su obične. Obično su drage, obično pametne, obično lijepe, obično ih volim.
"Ili seri ili marš sa školjke!" - judolino.
Nikolajevna

Post 08 Dec 2011, 21:49

Prije se kafenisalo po susjedstvu a otkad svi zaključavaju vrata mora se plaćati psihologa da te sluša.

Nego, koliko otprilike dođe sat kod psihologa? Protuvrijednosti u Franckovim ciglicama od 250g?
Secre@Me

Post 08 Dec 2011, 21:54

pih jeste neki... :hek:
ja bila i kod psihologa,i na ispovjedi i 'zmaltretiram frendove kad ih se docepam i tak...svasta,svugdje,
ovisno o situaciji,temi...
ali da je jednostavno govorit o sebi,onak,"ogolit" se..pa i nije..bar meni :ne zna:
trkeljat da..djelit savjete..ooooooo da... :D
Hard to explain to someone who has no clue. It's a daily struggle being in pain or feeling sick on the inside while you look fine on the outside
Almost Rosey

Post 08 Dec 2011, 21:56

Ovisi jel samo savjetovanje, jel terapija, koliko godina iskustva ima, gdje radi...
Savjetovanje se (par seansi barem) može dobit i besplatno negdje. Mlađi terapeuti naplaćuju manje (pogotovo ovi koji se još obučavaju, recimo, za psihoanalitičku terapiju) i tak.
Uglavnom, to se ne zove baš "sat kod psihologa", nego kod terapeuta. Psiholog može biti (i) terapeut, a terapeut ne mora biti psiholog :)

Inače, nisam nikad bila kod psihologa (zapravo, bila sam na procjeni spremnosti za školu i na prof. usmjeravanju na upisu u srednju).

Rješavala sam silu testova i pizdarija, ali u edukativne svrhe.

edit: a ispovijedala sam se do prije par godina :catholicschoolgirl:
Kad mi je došlo iz dupeta u glavu da to činim samo da ne lažem materi da jesam, prestdoh.

Ventiliram se inače prijateljima i kolegama.
Aristocat

Post 08 Dec 2011, 22:00

Almost Rosey » wrote:
Ček, šta? Imaš iskustva s ravno dva psihologa (od kojih jedan baš i nije takav), ali oni su takvi-i-takvi?

Stvarno?

:D
Stvarno. Ja poznajem to dvoje i obadvoje cu cudna stvorenja. :D
U mom slucaju dva je jednako sto posto. :xzubo:

PS Znam i nekog treceg, ali on je psihijatar. On se ne broji. Ali, evo da ti sapnem, men' se cini da ni njemu nisu svi kod kuce, ali tko sam ja da, jeli, sudim. :)
Nikolajevna

Post 08 Dec 2011, 22:00

Almost Rosey » wrote:
Rješavala sam silu testova i pizdarija, ali u edukativne svrhe.
Kad smo kod testova, što je s onim pitanjima tipa Volite li mučiti životinje? Tko je slagao ta pitanja? Zar je mislio da će netko priznati da voli? :zubo:
Almost Rosey

Post 08 Dec 2011, 22:04

Nikolajevna » wrote:
Kad smo kod testova, što je s onim pitanjima tipa Volite li mučiti životinje? Tko je slagao ta pitanja? Zar je mislio da će netko priznati da voli? :zubo:
Pa priznali su :) mislim, ti su konkretni testovi dobri zato što su "provjereni" na velikim kliničkim uzorcima. Pa se recimo primijetilo da takvo pitanje dobro (uz još neka, naravno) razlikuje psihopate od onih koji to nisu. Naravno, ne moš se oslonit samo na taj jedan jedini odgovor i samo na temelju nejga lijepit dijagnoze, to je nešto složeniji postupak, ali, da, nisu ta pitanja tamo bezveze :D
ali

Post 08 Dec 2011, 22:13

schmokljan » wrote:Od rođenja sam pod nježnom psihijatrijskom prismotrom, ali to mi nije bilo dovoljno. :mama:
Mamica su štrukle pekli :xne zna:
JPK

Post 08 Dec 2011, 22:48

Psiholozi su šarlatani koji se bave pseudoznanošću (jedina stvar tamo koja ima neke sličnosti sa znanosti je psihometrija). Sam studij im je vrlo lagan i znam nekoliko potpunih debila koji su ga vrlo uspješno završili. Sve skupa, bezvezarija. Psihijatri su ljudi kod kojih se ide po pomoć za psihičke probleme.

Nejasno mi je zašto se te dvije stvari toliko miješaju, valjda po onoj logici po kojoj znaju pedijatra zamijeniti pedofilom i slično.
Biti i mniti svemiropolisno
Almost Rosey

Post 08 Dec 2011, 22:52

JPK » wrote:Psiholozi su šarlatani koji se bave pseudoznanošću (jedina stvar tamo koja ima neke sličnosti sa znanosti je psihometrija). Sam studij im je vrlo lagan i znam nekoliko potpunih debila koji su ga vrlo uspješno završili. Sve skupa, bezvezarija. Psihijatri su ljudi kod kojih se ide po pomoć za psihičke probleme.

Nejasno mi je zašto se te dvije stvari toliko miješaju, valjda po onoj logici po kojoj znaju pedijatra zamijeniti pedofilom i slično.
Pda, to je više-manje to, psihijatar, psiholog, psihopat, isti kurac :ne zna:
  • Information