Incest

Kopulacija, masturbacija i nešto malo o ljubavi
Aurora

Post 04 Jan 2012, 20:11

Što mislite o incestu?

http://en.wikipedia.org/wiki/Incest

Što je po vama incest? Što je sa rođacima? Što ako osobe nisu u krvom srodstvu, ali su djelom iste obitelji? Npr. Posvojeni brat s sestrom koja ne djeli njegove gene, udovac koji želi oženiti sestru sve pokojne žene...

Navodno istinita priča:

http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/ ... eatures103

Je li vam seksualno nasilje u obitelji gore od "običnog" nasilja?

http://web.archive.org/web/200709021102 ... nisbet.pdf

Znanstvenici kažu da je incest između braće češći.

http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 348790038X

Što mislite o seksu u troje sa blizankama ili blizancima? Ili da blizanci djele krevet?

http://en.wikipedia.org/wiki/Inbreeding

Poznajete li nekoga tko je počinio incest?

http://en.wikipedia.org/wiki/Pedigree_collapseurl

A onda ovo:

http://abcnews.go.com/Health/Reproducti ... 128&page=1

Opravdava li ovo Island? Zbog svoje izoliranosti i rijetkog stanovništva incest nije moguće potpuno izbijeći.

Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
vrrrlet

Post 04 Jan 2012, 20:34

Aurora wrote: Poznajete li nekoga tko je počinio incest?
Da.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Potjeh

Post 04 Jan 2012, 20:58

vrrrlet » wrote: Poznajete li nekoga tko je počinio incest?
Da.

U dalmaciji postoji niz zabačenih i izoliranih sela gdje je bilo normalno da se ljudi žene iz drugog ili trećeg koljena.

Inače, na internetu je dosta raširena seksualna fantazija mame i sina što nije pravi incest već oblik dom/sub odnosa starije žene i mlađeg muškarca. Čudni svati... :)
Aurora

Post 04 Jan 2012, 21:24

Samo da dodam.

Mislite li da ako curicu siluje otac, da li ona treba pobaciti iako je šansa da če dijete biti zdravo 3/4?

Bilo bi idealno da sam se toga sjetila kada sam postala temu, ali sam nažalost zaboravila.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
blue
Asgard

Post 04 Jan 2012, 21:39

Koliko ja znam, ne znam nikog tko je ili je bio u incestuoznoj vezi, pretpostavljam da se i tako s tim ne hvale okolo :ne zna: Osobno, nema šanse da se npr. napalim na buraza, jednostavno ne ide to tako.

Osim u slučaju malobrojnih izoliranih zajednica, gdje nema drugog izbora, jednstavno nije mi jasno kako tako nešto ikome može pasti na pamet. Premda ne shvaćam odakle potreba za seksanjem člana bliže obitelji, ne mogu reć da takvi praksu osuđujem, ako nekog veseli ševit si ujnu, što se to mene tiče :ne zna: Samo mogu primjetiti da mi je takav izbor neobičan. Svi ljudski seksualni odnosi načelno su mi prihvatljivi dokle god su svi upleteni suglasni i dovoljno odrasli za takvu odluku. To želim reći da bi za pedofiliju ili silovanje sprašila metak u čelo pa se žali Sv. Petru.

Bilo bi zanimljivo negdje pročitati saznanja psihijatra ili psihologa kako dođe do incesta.

Ovo što Potjeh govori mama-sin maštarije, ljude svašta uzbuđuje, pa ako im se igraju uloge u tom smjeru... :ne zna: Iako za to nisam čula, ali znam da me u američkim filmovima uvijek zgrane "who's your daddy" u seksualnom kontekstu. Jel to njima neka fora ili stvarno rečenica za napaljivanje?
nodens

Post 04 Jan 2012, 21:49

Potjeh » wrote:U dalmaciji postoji niz zabačenih i izoliranih sela gdje je bilo normalno da se ljudi žene iz drugog ili trećeg koljena.
Drugo, a pogotovo treće koljeno (doduše, ne znam u kom smislu koristiš 'drugo' koljeno: ujak ili bratić?) baš i nije bogzna kakav incest. :zubo:

Do prije 100 godina je ženidba takvih rođaka bila skroz uobičajena u nekim sredinama.

Nego ono, brat i sestra, roditelj i dijete, ujak/ujna i nećak/a, djed i unuka :zubo: - to su primjeri onog 'žešćeg' oblika incesta. Ne znam nikog takvog osobno; navodno je Klaus Kinski spavao i s mamom, i sa sestrom i sa kćeri (Nastassja :klopa: ) - no, možda stari konj samo laže radi neke čudne ideje publiciteta. :ne zna:
Blesava

Post 04 Jan 2012, 21:56

Aurora » wrote: Mislite li da ako curicu siluje otac, da li ona treba pobaciti iako je šansa da če dijete biti zdravo 3/4?

Bilo bi idealno da sam se toga sjetila kada sam postala temu, ali sam nažalost zaboravila.
:eek:
Za bljeskove naknadne pameti tu ti je uvijek opcija edit, al što se ovog tiće... bilo bi bolje (pardon, idealno) da se uopće nisi sjetila.
harpy

Post 04 Jan 2012, 22:10

Blesava » wrote:
:eek:
Za bljeskove naknadne pameti tu ti je uvijek opcija edit, al što se ovog tiće... bilo bi bolje da se uopće nisi sjetila.
Za isukarsta, rekli bi u mom nekad zabacenom otockom selu!!!
A.P.
Cactus

Post 04 Jan 2012, 22:20

Ujna i strina nisu krvno srodstvo, prema tome ni incest.
blue
Asgard

Post 04 Jan 2012, 22:23

I ja sam spomenula ujnu, s obzirom da ne znam nazive za daljnju rodbinu, mislila sam na brata ili sestru od mama ili tate. Znam da ako nije krvno srodstvo nije incest, doduše ni društveno prihvatljivo.
A.P.
Cactus

Post 04 Jan 2012, 22:26

Brat od mame ujak, sestra teta.
Brat od tate stric, sestra teta.
Njihovi supružnici ujna i strina, odnosno tetak.
Pješčana

Post 04 Jan 2012, 22:44

ja znam za jedan slučaj.
nije nitko kog posznam ,ali kad sam zadnji put bila u Njemačkoj to je bila glavna vijest u regiji. Brat i sestra.
Problemi su bili sljedeći: on je imao 19 kad su počeli spavati, ona 15tak.
Ona je zatrudnila. Njega su makli od nje, nije pomoglo. Do trenutka kad je vijest došla do mene, ona je, mislim, imala već dvoje ili troje djece, sa srčanom manom. Njega su smejstili u zatvor. Ali to nije doživotna robija, i taman je izlazio.
I oboje vele da će se boriti da im se odobri zajednički život i pravo na djecu koju su im oduzeli.

ne znam što bih rekla na svoj primjer. mislim da je težak život onome koji se zagleda u svoju krv, a ne može si pomoći
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Secre@Me

Post 04 Jan 2012, 22:59

Teska tema.
Na srecu ne znam nitkog osobno,ali znam za slucaj(sestricna u razredu sa malom) koji je digo poveliku prasinu prije cca tridesetak godina,iako se o tome "javno"nije govorilo...naime, curica od tada 12 - 13 godina je "osvanula" u skoli jedan dan trudna...mala naravno pojma (uzmite u obzir da je to ipak bilo prije 30-tak god) nije imala sta joj je...posto sam i tada sama bila klinjo(:zubo:) ne znam detalje cijele price,no..na kraju je ispalo da je trudna sa vlastitim ocem. Majka joj je umrla par god prije svega toga,ostala je ona, + nekolicina mladje brace i tata...malecka je "preuzela" ulogu mame u svemu,pa tako i u krevetu - tatinom,jel.
dobro, ovo je cista pedofilija...horor

Druga prica je slicna ovoj koju je napisala Pjescana...isto brat i sestra, starci rastavljeni, djeca razdvojena,ali za sve praznike zajedno...nakon trudnoce se saznalo da su u pitanju njih dvoje,a ne random decko iz razreda...

navodno toga je nekad bilo puuno vise,pogotovo kazu za otoke, otok Susak mi je ostao u pamcenju,mala zabita mjesta Istre,Zagorja,Zagore...maltene svugdje,ali po nekim medicinskim knjigama se otoci bas spominju cesce...
Hard to explain to someone who has no clue. It's a daily struggle being in pain or feeling sick on the inside while you look fine on the outside
vrrrlet

Post 05 Jan 2012, 09:53

Incesta bi bilo manje kada bismo bili seksualno slobodniji. Primjeri koje znam proizlaze iz staklenozvonskog odgoja, gdje je seksualnost tabuizirana, pa se mala umjesto da se pojebe s pijanim klošarom na klupi u parku ( :eek: ) pojebala s trijeznim bratićem. To je valjda bolje.
Aurora

Post 05 Jan 2012, 10:34

Imaju li djeca začeta incestom šansu da budu zdrava?
Pješčana

Post 05 Jan 2012, 10:39

Aurora » wrote:Imaju li djeca začeta incestom šansu da budu zdrava?
imaju.
ali prenose i dalje gene na iduću generaciju
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
nodens

Post 05 Jan 2012, 11:09

Aurora » wrote:Imaju li djeca začeta incestom šansu da budu zdrava?
Pješčana » wrote: imaju.
Ne prenose ništa posebno, i imaju popriličnu šansu da budu zdrava. Ukoliko im zajednički predak nije nositelj defektnog gena nijedne važnije recesivne genetske bolesti, onda ne samo da imaju 'šansu' nego će biti posve zdrava bez ikakvog rizika. Taj strah da će valjda takva djeca po defaultu biti dvoglava grbava čudovišta, ipak je samo mit.

Inače, ako ti je roditelj nositelj defektnog gena neke recesivne genetske bolesti, onda imaš 50% šanse da si i ti nositelj te iste recesivne genetske bolesti. Širenje tih gena niti najmanje se ne povećava incestom, nego se samo povećava vjerojatnost da se bolest 'izrazi' u nekoj individui, a ne 'samo' prenosi dalje.

Ono što je posebno nezgodno kod incesta jest generacijski incest, tj. kad se ta 'praksa' ponavlja iz generacije u generaciju, onda se ukupna vjerojatnost kojekakvih poremećaja kumulativno povećava.

U svakom slučaju, tabu incesta definitivno nije uzrokovan isključivo tom povećanom vjerojatnošću recesivnih genetskih bolesti.
Lastan

Post 05 Jan 2012, 11:40

Pješčana » wrote: imaju.
Problem su neka recesivna svojstva koja se u incestuoznim vezama onda češće ispoljavaju.
No već su bratići/sestrične dovoljno udaljeni da opravdaju zakonitost njihovih veza u nekim državama; koliko sam čitao, u prvoj generaciji potomaka nema ništa većih problema nego u ostatku populacije.

Istina, nije problem prva generacija kao takva. Problem je ako se to nastavlja iz generacije u generaciju.
Pješčana

Post 05 Jan 2012, 11:58

mislim da je u Rh dozvoljen brak u drugom koljenu, znači ne bratić i sestrična, nego koljeno nakon tog
Lastan

Post 05 Jan 2012, 12:13

Pješčana » wrote:mislim da je u Rh dozvoljen brak u drugom koljenu, znači ne bratić i sestrična, nego koljeno nakon tog
Vjerojatno. Tako je u većini država, čini mi se.
vrrrlet

Post 05 Jan 2012, 12:14

Evo jedna ontopićna pijesmica:

kuki

Post 09 Jan 2012, 00:58

Znam curu koja se ljubila sa svojom sestrom da napali svog dečka. Meni je to malo, khm.
blaze

Post 09 Jan 2012, 01:34

nodens » wrote: Ne prenose ništa posebno, i imaju popriličnu šansu da budu zdrava. .
gledala sam neki edukativni filmić namijenjen pakistancima u velikoj britaniji. svrha mu je bila objasniti što ne valja u razmnožavanju krvnih srodnika

(neću sad ulaziti u prilično moguću poruku, ne dovlačite sve moguće rođake u veliku britaniju)

pa je reklo otprilike ovako. svi mi imamo neke gene iz kojih se potencijalno mogu razviti kojekakve boleštine. no da bi se bolest razvila, potreban je spoj a+a, dakle da bude 2a. mogućnost da će se spoj dogoditi u potomku krvno nesrodnih, pa tako razviti i bolest je mala (za neke bolesti nikakva). mogućnost da će potomak srodnika pokupiti oba a je velika
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
MightyMe

Post 09 Jan 2012, 01:45

To zapravo ide ovako. Neko svojstvo tvog organizma određuju 2 gena. Ako je jedan od ta dva gena defektan (a) i drugi gen normalan (A) onda imaš genotip Aa. Pošto je normalni gen dominantan, ti nećeš razviti nikave simptome bolesti. I ako je tvoj parnter u potpunosti zdrava osoba (AA - oba gena normalna), tvoje dijete neće moći imati tu bolest. Ali ako je tvoj partner osoba heterozigot kao ti(Aa) tada postoji 1/4 šanse da će tvoje dijete imati tu recesivnu genetičku bolest, 1/2 da će biti nositelj te bolesti kao ti i 1/4 da će biti zdravo u potpunosti. A pošto se u tvojoj obitelj nalazi defektan gen, taj tvoj s kime ćeš incestirat vrlo vjerojatno ima isti taj oštećeni gen.
nodens

Post 09 Jan 2012, 06:51

blaze » wrote:pa je reklo otprilike ovako. svi mi imamo neke gene iz kojih se potencijalno mogu razviti kojekakve boleštine. no da bi se bolest razvila, potreban je spoj a+a, dakle da bude 2a. mogućnost da će se spoj dogoditi u potomku krvno nesrodnih, pa tako razviti i bolest je mala (za neke bolesti nikakva). mogućnost da će potomak srodnika pokupiti oba a je velika
Da, ukoliko je taj zajednički predak nositelj defektnih gena nekih recesivnih genetskih bolesti. U slučaju brata i sestre, ovako ide matematika: svako od njih ima 50% šanse da je naslijedilo taj defektni gen, znači, 25% da je oboje. Eventualni potomci brata i sestre, imali bi opet (svaki posebno) 25% šanse da naslijede defektni alel tog gena s obje strane. Ukupno je to 6.25% po djetetu. (Za svaki defektni gen njihovog oca ili majke).

Međutim, ukoliko zajednički predak jednostavno nije nositelj nijedne od opasnijih recesivnih genetskih bolesti... :zubo: s te strane jednostavno nema neke posebne prepreke za incest.

Pogotovo nema nikakve prepreke tog tipa, za homoseksualni incest poput ovog kukinog primjera. Dva brata, primjerice, nemaju nikakvu vjerojatnost defektnih potomaka; što znači, da nema baš nikakvog medicinskog razloga zašto se dva brata ne bi prašila koliko god im se hoće. :rofl:
  • Information