Novi Almodovarov film, do nedavno bio u kinima.
I ova tema traje 10 dana, dakle, do 27.01.
S komentarima možete početi odmah.
Uživajte.

Mislim da je Pedro, patetičan kakav jest, prvo snimio kraj pa išao unatraške do početka. Kraj je ispao takav radi [spoiler]matere koja nikad nije povjerovala da joj je sin mrtav. Naprosto, ona je čekati znala kao nitko na svijetu, jel. Tu je i radnica u njihovom salonu, lezba, koja je odavno priznala Vicenteu da bi joj se svidio kad ne bi bio muško. I eto njega, vraća se kao žensko...[/spoiler]Almost Rosey » wrote:
I kakav je ono kraj? [spoiler]Pa jebemu sunac, od svih tragičnih završetaka, Vicente je najviše "zaslužio" skočati s glavom u pećnici ili nešto, po meni on ima najbolju "podlogu". Sve ovo ostalo bih protresla za ramena.[/spoiler]
Nemoj baš toliko oštro.blaze » wrote:najmračniji i najbeživotniji don pedrov film. podsjeća me na grčku tragediju
čitala sam prije nekih pola godine njegov blog, tužio se na migrene. ovaj je film nastao iz migrene i iz mraka u kojem mu je ona donekle podnošljiva
It's easier to dig a hole than to build a poleblue » wrote:Pogledala, napokon
Očekivala sam opičen film, nisam očekivala da bude toliko bizaran, sva sreća pa je redatelj sklon lepršavosti, pa silovanja, nevjerojatno psihičko mučenje, sakaćenje, otmica, ubojstva djeluju zabavno - sviđa mi se takav pristupDa je stvarniji, bio bi mi potpuno negledljiv, nisam ljubitelj bolesnoća. Podsjeća me na filmove Frankenstein i Jane Eyre. Kraj je bezveze
Najbolje u filmu mi je što mi neka transeksualna pitanja nisu prije pala na pamet, dakle -
Kod potpune promjene spola, koliko su novi organi funkcionalni? Ili je operacija samo vizualna, ne osjetilna stvar?
Može li se uopće nakalemit penis i jaja ili je promjena moguća samo iz muškog u žensko?
Mogu li se u novim organima uopće stvoriti autentični osjeti?
Zatim, mogu donekle razumijeti da netko ima jedna spolna obilježja, a osjeća se suprotno. Bi li se osoba prisiljena na spolnu promjenu mogla ikad navići na novi spol i osjećati se tako?
I tako... zanimljiva pitanja
Ako tko zna odgovore slobodno podijeli
Hvala za objašnjenjaAlmost Rosey » wrote: Ne znam, po meni je držanje nekoga u sobi i davanje haljinica i šminkice nedovoljno za tako nešto. Ono, očekivala bih barem kakvo pošteno ispiranje mozga, ako već ne filanja kakvim hormonimadoduše, ova cijela priča je kvazi-SF, pa je onda nutrina ostavljena netaknutom (kao, hormoni i to), a promijenjena e tek "koža u kojoj živim". Što je onda fakat slično osjećaju osobe "zarobljene" u tijelu suprotnog spola.
A koža koju brener ne oštećuje? Velim, otišao je tu u SF.blue » wrote: Hvala za objašnjenja
A za ispiranje mozga - mislim da bit 4 godine otet (s time da Vincent, u početku svog zatočeništva, nije mogao pratiti prolazak vremena), i biti otet, a ne znati zašto i postati objekt monstruoznog eksperimenta - samo za sebe je dovoljno za prosvirati. Što mu je još mogao napraviti![]()
Što se tiče hormona, nije navedeno u filmu, ali ne čini mi se moguće, npr. spriječiti rast brade samo operacijom, tako da se valjda hormoni podrazumijevaju
Users browsing this forum: ClaudeBot and 2 guests