Šminka

Ljepota za sve: nađite pravi savjet!
Pješčana

Post 20 Sep 2011, 22:31

Kakvi ste sa šminkom? volite ili morate ili nijedno?
kako gledate na suprotnu stranu od vaše? koliko trošite na šminku?
kako gledate na marke i "marke"?

ja u ciklusima hodam po ovom svijetu prirodna, pa kupim 4 ruža, pa se šminkam, pa zaboravim na njih.
pa se šminkam opet. uglavnom se šminkam u hladnim razdobljima, imam potrebu imati više boje na sebi, i nosim i više nakita.
po ljeti bih i kožu skinula da mogu

Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ruralna

Post 20 Sep 2011, 23:35

Trenutno sam u nekoj minimalističkoj fazi, kupovine mi se svode na apoteke i DM :zubo:

Faza gomilanja kozmetike me napustila. Najsretnija sam kad imam samo kremu za lice sa turbo visokim faktorom zaštite od sunca :D
Pješčana

Post 20 Sep 2011, 23:40

ja sam sebi davno priznala da sam svraka i da se volim kititi :D
samo ima perioda da malo smanjim doživljaj.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
golden eye

Post 20 Sep 2011, 23:42

Pješčana wrote:Kakvi ste sa šminkom? volite ili morate ili nijedno?
kako gledate na suprotnu stranu od vaše? koliko trošite na šminku?
kako gledate na marke i "marke"?

ja u ciklusima hodam po ovom svijetu prirodna, pa kupim 4 ruža, pa se šminkam, pa zaboravim na njih.
pa se šminkam opet. uglavnom se šminkam u hladnim razdobljima, imam potrebu imati više boje na sebi, i nosim i više nakita.
po ljeti bih i kožu skinula da mogu
ništa posebno...jednostavno volim biti lijepa ....ovisi o situaciji, al uvijek sam našminkana...pretežno dnevni look al ono nekad si dam mašti na volju.....a đinđe obožavam :cerek:
Ruralna

Post 20 Sep 2011, 23:58

Pješčana wrote:ja sam sebi davno priznala da sam svraka i da se volim kititi :D
samo ima perioda da malo smanjim doživljaj.
Ah i nakit mi je pospremljen po kutijama, prestala sam ga nositi ima par godina. A hodala sam do tada kao svraka okolo.

Skupljam haljine, cipele, posebne torbice i tako to :cerek:
Melody

Post 21 Sep 2011, 00:10

Ruralna wrote: Ah i nakit mi je pospremljen po kutijama, prestala sam ga nositi ima par godina. A hodala sam do tada kao svraka okolo.
Ja samo ostavla golemo prstenje i naušnice, dosta mi, ostalo podijelila :D

Što se šminkanja tiče, jako sam minimalistična, iako volim šminku.
Ujednačiti ten, prekriti podočnjake. Maskara - ona mi je jako važna. Volim lijepe i izražajne trepavice i dobru maskaru i dobar korektor za podočnjake. Ponekad stavim tuš. Nekad se igram, uglavnom sa sivim i crnim sjenilima. Ne nastojim postići neki Goth, samo sjenčim oči.
Volim ruževe i balzame za usne, imam ih dosta, iako sam se bojom morala ograničiti jer sam crvenokosa.
Volim da je tečni puder lagan i da se ne primijeti na licu, koristim ga zato što su mi tonirane kreme ili pretamne ili premasne. Traje mi jako dugo, i nije mi problem uložiti u malo bolji, ali jako volim naći dobru jeftiniju varijantu.

Obožavam rumenila. Nanosim ih malo i volim diksretne nijanse, mislim da nama vampirima jako dobro koriste.

Volim olovke za oči više nego sjenila - igram se s njiima, razmazujem, iscrtavam, to uvijek ispadne dobro.

Volim se šminkati kad idem van, ali ne radim to kad idem u kvart na kafu ili do dućana.

Općenito sam veći frik za preparativnu kozmetiku, ali ima nekih dragulja kojima sam odana iz dekorative :D
Pješčana

Post 21 Sep 2011, 00:12

Ruralna wrote: Skupljam posebne torbice i tako to :cerek:
to je nešto kao Sport Billy torba, jel?
aisling

Post 21 Sep 2011, 06:33

Nemam puder, nemam ruž. Ne volim ni jedno od toga.
Zapravo, na prste mogu pobrojat šminkanja po godišnjem dobu, ovo ljeto mislim da mi je par prstiju ostalo i neiskorišteno.

Znala sam nekad redovito stavit maskaru, sjenilo, sjajilo. Sad rjeđe. Jednom u tjedan dana recimo :D

Od sjajila su mi pucale usne, jedino što mi valja je ovo: http://www.clarinsusa.com/Instant-Light ... %20Shimmer
To mi je jedino otkriće na području kozmetike :zubo:
Happy Easter!
Vodena

Post 22 Sep 2011, 15:55

Evo i mene. Volim torbe. Nosim ih po dvije tri dnevno. Sve u jednoj velikoj torbi. :rofl:
Šminkam se povremeno, oduzima mi vrijeme kojeg baš i nemam, a ponekad napravim iznimku i onda se bolje osjećam.
Volim dobar puder, mesnate ruževe, jesenske boje na kapcima i ljubičaste i sive maskare.
Tuš mi je obavezan kad se šminkam, a rumenilo rijetko stavljam.
Idem sad, došo prijevoz! :cerek:
baaaaj!
Morticia

Post 23 Sep 2011, 13:58

Iako je ne koristim prečesto, a i kad je koristim stavljam vrlo male količine, obožavam šminku. :cerek:
Male kutijice, lijepe boje, lijepi mirisi, pomadice, parfemčići, kremice, olovčice, sjenila, sve, sve, sve!!! : svraka :

Uredno mi sve struli zbog nekorištenja, al' nema veze, bitno da imam. :zubo:

Pudere ne koristim, nisam nikad, za posao stavim maskaru, malo osjenčam obrve, stavim rumenilo kad sam posebno blijeda i to je to.
Kad idem van ili kad je takva neka prilika uvijek se šminkam isto (smokey eyes, na crno-sivo ili smeđe, ovisno o odjeći) i to je to.
Ne eksperimentiram previše, sviđaju mi se jako naglašane oči i manje šminke na usnama, a na moje lice to i najbolje paše.

Jedino što stvarno, ali stvarno mrzim su sjajila.
Puj.
Ne volim kad je oko očiju tisuću boja, to mi izgleda kao da me netko prebio. :zubo:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
klonka

Post 23 Sep 2011, 14:06

Morticia » wrote: Uredno mi sve struli zbog nekorištenja, al' nema veze, bitno da imam. :zubo:
Sad si me podsjetila. Lani sam dobila neku alergiju blizu oka. Točkice. I nikako mi nije bilo jasno od čega. Napravila sam pokolj među kozmetikom, promijenila kremu i puder, pobacala sva sjenila i maskare kupljene pred više od 6 mjeseci i - ništa. Dok mi jednog dana sestra nije ušla u sobu i skužila da sam u krevet dovukla debeli stari pernati jastuk (spavam na anatomskom antialergenskom, ali taj pernati je bio savršen). Naravno da je bilo od toga. :facepalm:

Ontopic. Nekad me primi da se jako šminkam, nekad mi se ne da ništa. U zadnje vrijeme idem van samo s rumenilom i namazanim trepavicama, a navečer s crtom na oku i nekim drečavim ružem za usne. Puder ako se šminkam stavljam obavezno, inače mi to ne izgleda dobro.
gonj špadi
baja

Post 23 Sep 2011, 14:10

Melody » wrote: Obožavam rumenila.
nikad ih nisam koristila, a prija me pokušala nagovoriti na jedno tvrdeći da, s njim, izgledam kao da sam upravo svršila :cerek: :facepalm:

dakle, rumenilo ništa
što je stalno sa mnom je; kvalitetna maskara i ruž do dva, mirisno uljce, kapi za oči :D, puder i olovka za oči opcionalno
Morticia

Post 23 Sep 2011, 14:11

Do trudnoće sam imala jebeno porculanski ten tako da mi je puder bio totalni višak.
U trudnoći se pokvario, ali polako se vraća na staro. :)

Isuse, bila sam OČAJNA zbog toga, al' baš, baš.
Mrzim pudere.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Melody

Post 23 Sep 2011, 14:32

Morticia wrote:Iako je ne koristim prečesto, a i kad je koristim stavljam vrlo male količine, obožavam šminku. :cerek:
Male kutijice, lijepe boje, lijepi mirisi, pomadice, parfemčići, kremice, olovčice, sjenila, sve, sve, sve!!! : svraka :

Uredno mi sve struli zbog nekorištenja, al' nema veze, bitno da imam. :zubo:
Da. Kutijice :cerek:
Pola toga proslijedim jer shvatim da ne koristim :rolleyes:
Ni ja nisam osobiti fan pudera, koristim ih, kako rekoh, jer su mi tonirane pretamne, a volim ujednačen ton tena, a u zadnje vrijeme mi pucaju malo kapilare. To je doslovno mrvica, i jako se iznenadim kad ga napokon potrošim :rofl:

baja wrote: nikad ih nisam koristila, a prija me pokušala nagovoriti na jedno tvrdeći da, s njim, izgledam kao da sam upravo svršila :cerek: :facepalm:
:rofl: :rofl:

Istina, moram priznati tvojoj priji da je u pravu - uz pravu nijansu i naneseno kako treba, a ne kao da si se zaboravila umiti poslije cirkuske tačke, rumenilo može biti jaaaako seksi mejkap proizvod :zubo:
klonka

Post 23 Sep 2011, 14:35

+1

Obožavam rumenila. Dala su mi sasvim novi pogled na šminkanje. Ali opet, ja zbog svog ultrabijelog tena bez njega i korektora za podočnjake izgledam kao Breza na samrtnoj postelji. Baja je, ako se dobro sjećam, prirodno tamnoputa, pa joj možda i ne trebaju.
gonj špadi
Melody

Post 23 Sep 2011, 14:37

klonka » wrote:+1
Ali opet, ja zbog svog ultrabijelog tena bez njega i korektora za podočnjake izgledam kao Breza na samrtnoj postelji. Baja je, koliko se sjećam, prirodno tamnoputa. Možda joj ne treba. :ne zna:
Odličan izraz, i ja isto :rofl:
Da, vjerovatno se čini besmislenim taj proizvod ljudima kojima ne treba, ja ga ne stavim ako želim izgledati baš jako egzistencijalistički :zubo:
klonka

Post 23 Sep 2011, 14:39

E, e. Za gothic party ili halloween. :D
gonj špadi
baja

Post 23 Sep 2011, 14:52

Melody » wrote: a ne kao da si se zaboravila umiti poslije cirkuske tačke,
ja se upravo tako osjećam :zubo:

klonka, mislim da je dobra tvoja dijagnoza :cerek:
  • Information