Što imamo na noćnom ormariću

Knjigom u glavu
Herp
Nikki Gauda

Post 19 Oct 2011, 00:59

Ja trenutno kasnim jedan dan ali sam bolesna, pa me to opravdava. :o

Bar ih stignem sve pročitat do preksutra :zubo:

It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Eks

Post 19 Oct 2011, 01:00

Mene ni da se zaposlim u knjižnici ne bi odvratilo od kašnjenja. :rofl:
klonka

Post 19 Oct 2011, 01:01

Joj, to bi mi bio posao snova. :cerek:

Nego, ima još netko crush na onog knjižničara iz Ogrizovića? :zubo: :o
gonj špadi
Éowyn

Post 19 Oct 2011, 01:02

klonka » wrote:Joj, to bi mi bio posao snova. :cerek:

Nego, ima još netko crush na onog knjižničara iz Ogrizovića? :zubo: :o
Onog visokog crnog? :cerek:
Desire makes slaves out of kings.
Zekoslawa

Post 19 Oct 2011, 01:03

Éowyn » wrote:
A baš sam nedavno platila 70 kn zakasnine. Mogla sam još malo pričekati :(

Mene niti taj traumatičan događaj vraćanja knjiga/glumljenja svoje sestre/tračanje same sebe nije naučio pameti. I dalje neumorno kasnim s vraćanjem knjiga.
E, a bitno da ja znam srati kako je bedasto plaćati kamate za American, za ovo, za ono... A kad malo zbrojim - pa skuplje me mjesečno dođe zakasnina u knjižnicama. :D I da bude još gore, dođem vratiti jednu, a ostale ne produžim. Jer razmišljam kako ću ih prije pročitati sad kad već kasnim. Ako ih produžim, onda ću još više otezati. :facepalm:
klonka

Post 19 Oct 2011, 01:04

Éowyn » wrote:Onog visokog crnog? :cerek:
:five:
gonj špadi
Éowyn

Post 19 Oct 2011, 01:11

Zekoslawa » wrote: E, a bitno da ja znam srati kako je bedasto plaćati kamate za American, za ovo, za ono... A kad malo zbrojim - pa skuplje me mjesečno dođe zakasnina u knjižnicama. :D I da bude još gore, dođem vratiti jednu, a ostale ne produžim. Jer razmišljam kako ću ih prije pročitati sad kad već kasnim. Ako ih produžim, onda ću još više otezati. :facepalm:
Ja ne samo da uredno platim zakasninu svaki mjesec, već i kupujem par knjiga svaki mjesec jer nemam što čitati dok ove ne vratim. Zašto mi nikad ne padne na pamet vratiti knjige na vrijeme i posuditi nove, nikad neću saznati.
Mislim da nas pri ulasku u knjižnicu hipnotiziraju na neki način i poremete nam logiku u glavi :misli:
Éowyn

Post 19 Oct 2011, 01:16

klonka » wrote: :five:
Ne samo da je zgodan već je i striček iz knjižnice (obrnuto od tete iz knjižnice, je li) :cerek: Jedino što znam o njemu je da ima mlađeg brata i da igra loto (opet sam nešto izmišljala zašto kasnim pa se nadovezao na moju priču).
klonka

Post 19 Oct 2011, 01:17

Ja sam skužila da se vrijeme nekako čudno iskrivi ulaskom u knjižnicu. Vani prolazi, unutra stoji.

Čak mi i nije napeto to što je zgodan nego to što je antipod svim ostalim knjižničarima. Drugi knjižničari nekako eterično lebde i govore kao da imaju prigušivač na glasnicama, a ovaj je brz, okretan i galami. I velik je, nimalo nalik na zgurene knjiške moljce iz iste branše. I glasno se smije i rolajza na babe, to me isto veseli. :cerek:

I onaj drugi mi je krasan (koliko mi već može biti krasan netko od te čudne sorte koja se ponaša kao da ćeš knjigu koju upravo posuđuješ jedan sekund pojesti s matovilcem), isto se zna smijati, ali ovaj visoki je bog.
gonj špadi
Ruralna

Post 19 Oct 2011, 09:55

Kod mene samo babe rade po knjižnicama :tuzni:
I platila sam toliko zakasnina da sam mogla i kupiti sve te knjige :rofl:

Na polici trenutno imam previše knjiga "u čitanju", a samo bi slagala nove.
Grozna sam.
Pješčana

Post 19 Oct 2011, 11:07

zašto ne produžite knjige?
ja sam u knjižnici(koja nije u Zg, ali ima odličnu ponudu i manji je red za određenu literaturu), i dan prije nego mi istekne, nazovem ih i produžim. i tako dva puta, barem. u tom produženom razdoblju uspijem pročitati barem jednu knjigu koju sam podigla :D
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Éowyn

Post 19 Oct 2011, 11:16

To je jedna od vječnih misterija :ne zna: Ja ih ili sve pročitam u tom roku koji imam pa stoje doma ili sam toliko promašila s odabirom da knjigu vjerojatno nikad neću pročitati. Tri tjedna je zapravo optimalno za 3 knjige.
Pješčana

Post 19 Oct 2011, 11:21

tri tjedna za tri knjige u mom svijetu nije moguće
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Éowyn

Post 19 Oct 2011, 11:53

Ma ja nosim knjige u torbi, čitam u tramvaju, prije spavanja, u pauzama predavanja i tako. Sad je optimalno 3 knjige kad radim samo povremeno na nekim projektima i kad još studiram (i kad ne čitam baš ozbiljnu literaturu ;)).
Nica

Post 19 Oct 2011, 11:53

Mislim da bi moj sin mogao dobiti nekakvu zahvalnicu kao ulagatelj u knjižnicu s obzirom na iznos zakasnina. :cerek:
Groupie :cerek:
dejzi

Post 19 Oct 2011, 12:11

Ja sam jednom platila zakasninu 10kn. Toliko su me moji doma oprali i ispričali mi strašne priče o uplakanoj djeci koja su htjela čitat baš te knjige koje ja imam doma, a nisu mogla jer ih ja sebično čuvam, da mi više nije palo na pamet kasnit.

Jednom sam naivno činila md-u uslugu i nosila knjige u knjižnicu. Zakasnina je bila 50kn. Dobila je isti teror, još pojačan epitetima koje si se sestre vole dijelit. Nije pretjerano pomoglo, naučila se tu i tamo sjetit nazvat i produžit.
Vraća knjige na vrijeme samo kad mora učit i zapravo ne smije van, onda to iskoristi kao izliku.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
klonka

Post 19 Oct 2011, 13:10

Pješčana » wrote:tri tjedna za tri knjige u mom svijetu nije moguće
Ni meni. Uglavnom posuđujem stručnu literaturu, a za nju mi trebaju tri mjeseca. :D Zato posudim, ležerno čituckam, iskoristim za pisanje ili za što mi već treba i vratim u prosincu. :zubo:

Beletristiku pročitam u jedan do tri dana (ili je ostavim nepročitanu nakon 50 stranica, ovisi kako mi se sviđa), a za to mi se uopće ne hoda do knjižnice. Prije, kad mi je knjižnica bila na putu do kuće, otišla bih do nje na povratku iz grada, ali otkad su je preselili u drugi kvart, više ne idem.
gonj špadi
Pješčana

Post 19 Oct 2011, 13:21

ja sve rjeđe podižem beletristiku, u zadnjih godinu dana valjda sam tri takve knjige pročitala.
ali ima tako zanimljivih stvari izvan beletrisktike, da ne znam što bih prvo dignula.
da, i te isto moram vratiti, ili imam mjesto gdje zapisujem gdje sam s čime stala da dignem opet nakon nekog vremena :zubo:
Otkrila sam Factu, nudi dost zanimljvih stvari
Éowyn

Post 19 Oct 2011, 13:49

Ja samo beletristiku posuđujem u knjižnicama grada Zagreba. Ove dosadne stručne uzimam u knjižnici faksa ili NSB-u, ponekad ih moram i kupiti jer ih uopće nemaju za posuditi.
A.P.
Cactus

Post 19 Oct 2011, 16:06

Éowyn » wrote:
Onog visokog crnog? :cerek:
:o
Serenità

Post 19 Oct 2011, 16:19

Ima li tu itko tko ne kasni s vraćanjem knjiga?
Dejzi, ti i ja i ovdje ispadnemo crne ovce. :rofl:
Meni ko da se instant upiše u mozak datum kad moram vratiti knjigu onog trena kad pogledam žig.
Ne znam zašto, ali užasno mi je ne vratiti knjigu na vrijeme. Nekad moram produžiti, ali zakasniti, nema šanse. :kava:

P. S. Ne sudim o drugima tako oštro. Za sebe imam posebne kriterije. :D
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
A.P.
Cactus

Post 19 Oct 2011, 16:25

Ja vraćam na vrijeme u kgz jer im ne dam pare za zakasninu, jednom sam ju platila i ne dam više. Rado bih našla osobu koja knjige vraća na vrijeme u faksovsku knjižnicu :D
MadnessInMethod

Post 19 Oct 2011, 16:27

ja ne kasnim s vraćanjem knjiga.
između ostalog zato što u knjižnici nisam bila od kako sam diplomirala, a u gradskoj knjižnici skoro 10 godina.
a čitam! i to puno. ali čitam ebooksiće na engleskom koji kod nas neće u lošem prijevodu doći još idućih xy godina.
ali dok sam išla u knjižnicu, znala sam gdje im što stoji i što imaju a što nemaju bolje nego tete-knjižničarke, a bila sam redovna ko švicarski sat. zakasninu sam platila jednom u životu, kada su zbog renoviranja promijenili radno vrijeme, i nikako nisam stigla prije/poslije faksa uloviti ih da rade i vratiti tu glupu knjigu (bje to još uvijek analogno vrijeme, kada se za produživanje moralo fizički pojaviti s iskaznicom da ju se pečatira).
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Herp
Nikki Gauda

Post 19 Oct 2011, 16:29

Sam malo, oćete reć da se produžit može nekako drukčije bez da se fizički ode u knjižnicu? :brukica: :tklupa:
It's always darkest just before the dawn so stay awake with me, let's prove them wrong
Serenità

Post 19 Oct 2011, 16:30

Herp » wrote:Sam malo, oćete reć da se produžit može nekako drukčije bez da se fizički ode u knjižnicu? :brukica: :tklupa:
Nazvati, možda? :bicedobro:
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
  • Information