Bar ih stignem sve pročitat do preksutra
Što imamo na noćnom ormariću
E, a bitno da ja znam srati kako je bedasto plaćati kamate za American, za ovo, za ono... A kad malo zbrojim - pa skuplje me mjesečno dođe zakasnina u knjižnicama.Éowyn » wrote:
A baš sam nedavno platila 70 kn zakasnine. Mogla sam još malo pričekati
Mene niti taj traumatičan događaj vraćanja knjiga/glumljenja svoje sestre/tračanje same sebe nije naučio pameti. I dalje neumorno kasnim s vraćanjem knjiga.
Ja ne samo da uredno platim zakasninu svaki mjesec, već i kupujem par knjiga svaki mjesec jer nemam što čitati dok ove ne vratim. Zašto mi nikad ne padne na pamet vratiti knjige na vrijeme i posuditi nove, nikad neću saznati.Zekoslawa » wrote: E, a bitno da ja znam srati kako je bedasto plaćati kamate za American, za ovo, za ono... A kad malo zbrojim - pa skuplje me mjesečno dođe zakasnina u knjižnicama.I da bude još gore, dođem vratiti jednu, a ostale ne produžim. Jer razmišljam kako ću ih prije pročitati sad kad već kasnim. Ako ih produžim, onda ću još više otezati.
Mislim da nas pri ulasku u knjižnicu hipnotiziraju na neki način i poremete nam logiku u glavi
Desire makes slaves out of kings.
Ne samo da je zgodan već je i striček iz knjižnice (obrnuto od tete iz knjižnice, je li)klonka » wrote:
Ja sam skužila da se vrijeme nekako čudno iskrivi ulaskom u knjižnicu. Vani prolazi, unutra stoji.
Čak mi i nije napeto to što je zgodan nego to što je antipod svim ostalim knjižničarima. Drugi knjižničari nekako eterično lebde i govore kao da imaju prigušivač na glasnicama, a ovaj je brz, okretan i galami. I velik je, nimalo nalik na zgurene knjiške moljce iz iste branše. I glasno se smije i rolajza na babe, to me isto veseli.
I onaj drugi mi je krasan (koliko mi već može biti krasan netko od te čudne sorte koja se ponaša kao da ćeš knjigu koju upravo posuđuješ jedan sekund pojesti s matovilcem), isto se zna smijati, ali ovaj visoki je bog.
Čak mi i nije napeto to što je zgodan nego to što je antipod svim ostalim knjižničarima. Drugi knjižničari nekako eterično lebde i govore kao da imaju prigušivač na glasnicama, a ovaj je brz, okretan i galami. I velik je, nimalo nalik na zgurene knjiške moljce iz iste branše. I glasno se smije i rolajza na babe, to me isto veseli.
I onaj drugi mi je krasan (koliko mi već može biti krasan netko od te čudne sorte koja se ponaša kao da ćeš knjigu koju upravo posuđuješ jedan sekund pojesti s matovilcem), isto se zna smijati, ali ovaj visoki je bog.
gonj špadi
zašto ne produžite knjige?
ja sam u knjižnici(koja nije u Zg, ali ima odličnu ponudu i manji je red za određenu literaturu), i dan prije nego mi istekne, nazovem ih i produžim. i tako dva puta, barem. u tom produženom razdoblju uspijem pročitati barem jednu knjigu koju sam podigla
ja sam u knjižnici(koja nije u Zg, ali ima odličnu ponudu i manji je red za određenu literaturu), i dan prije nego mi istekne, nazovem ih i produžim. i tako dva puta, barem. u tom produženom razdoblju uspijem pročitati barem jednu knjigu koju sam podigla
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Ma ja nosim knjige u torbi, čitam u tramvaju, prije spavanja, u pauzama predavanja i tako. Sad je optimalno 3 knjige kad radim samo povremeno na nekim projektima i kad još studiram (i kad ne čitam baš ozbiljnu literaturu
).
Ja sam jednom platila zakasninu 10kn. Toliko su me moji doma oprali i ispričali mi strašne priče o uplakanoj djeci koja su htjela čitat baš te knjige koje ja imam doma, a nisu mogla jer ih ja sebično čuvam, da mi više nije palo na pamet kasnit.
Jednom sam naivno činila md-u uslugu i nosila knjige u knjižnicu. Zakasnina je bila 50kn. Dobila je isti teror, još pojačan epitetima koje si se sestre vole dijelit. Nije pretjerano pomoglo, naučila se tu i tamo sjetit nazvat i produžit.
Vraća knjige na vrijeme samo kad mora učit i zapravo ne smije van, onda to iskoristi kao izliku.
Jednom sam naivno činila md-u uslugu i nosila knjige u knjižnicu. Zakasnina je bila 50kn. Dobila je isti teror, još pojačan epitetima koje si se sestre vole dijelit. Nije pretjerano pomoglo, naučila se tu i tamo sjetit nazvat i produžit.
Vraća knjige na vrijeme samo kad mora učit i zapravo ne smije van, onda to iskoristi kao izliku.
Hand over the chocolate and nobody gets hurt.
Ni meni. Uglavnom posuđujem stručnu literaturu, a za nju mi trebaju tri mjeseca.Pješčana » wrote:tri tjedna za tri knjige u mom svijetu nije moguće
Beletristiku pročitam u jedan do tri dana (ili je ostavim nepročitanu nakon 50 stranica, ovisi kako mi se sviđa), a za to mi se uopće ne hoda do knjižnice. Prije, kad mi je knjižnica bila na putu do kuće, otišla bih do nje na povratku iz grada, ali otkad su je preselili u drugi kvart, više ne idem.
gonj špadi
ja sve rjeđe podižem beletristiku, u zadnjih godinu dana valjda sam tri takve knjige pročitala.
ali ima tako zanimljivih stvari izvan beletrisktike, da ne znam što bih prvo dignula.
da, i te isto moram vratiti, ili imam mjesto gdje zapisujem gdje sam s čime stala da dignem opet nakon nekog vremena
Otkrila sam Factu, nudi dost zanimljvih stvari
ali ima tako zanimljivih stvari izvan beletrisktike, da ne znam što bih prvo dignula.
da, i te isto moram vratiti, ili imam mjesto gdje zapisujem gdje sam s čime stala da dignem opet nakon nekog vremena
Otkrila sam Factu, nudi dost zanimljvih stvari
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
Ima li tu itko tko ne kasni s vraćanjem knjiga?
Dejzi, ti i ja i ovdje ispadnemo crne ovce.
Meni ko da se instant upiše u mozak datum kad moram vratiti knjigu onog trena kad pogledam žig.
Ne znam zašto, ali užasno mi je ne vratiti knjigu na vrijeme. Nekad moram produžiti, ali zakasniti, nema šanse.
P. S. Ne sudim o drugima tako oštro. Za sebe imam posebne kriterije.
Dejzi, ti i ja i ovdje ispadnemo crne ovce.
Meni ko da se instant upiše u mozak datum kad moram vratiti knjigu onog trena kad pogledam žig.
Ne znam zašto, ali užasno mi je ne vratiti knjigu na vrijeme. Nekad moram produžiti, ali zakasniti, nema šanse.
P. S. Ne sudim o drugima tako oštro. Za sebe imam posebne kriterije.
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
Quiero ser tu medicina, tus silencios y tus gritos...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Tu astronauta, el primer hombre que pise tu luna Clavando una bandera de locura...
Ja vraćam na vrijeme u kgz jer im ne dam pare za zakasninu, jednom sam ju platila i ne dam više. Rado bih našla osobu koja knjige vraća na vrijeme u faksovsku knjižnicu 
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
- MadnessInMethod
ja ne kasnim s vraćanjem knjiga.
između ostalog zato što u knjižnici nisam bila od kako sam diplomirala, a u gradskoj knjižnici skoro 10 godina.
a čitam! i to puno. ali čitam ebooksiće na engleskom koji kod nas neće u lošem prijevodu doći još idućih xy godina.
ali dok sam išla u knjižnicu, znala sam gdje im što stoji i što imaju a što nemaju bolje nego tete-knjižničarke, a bila sam redovna ko švicarski sat. zakasninu sam platila jednom u životu, kada su zbog renoviranja promijenili radno vrijeme, i nikako nisam stigla prije/poslije faksa uloviti ih da rade i vratiti tu glupu knjigu (bje to još uvijek analogno vrijeme, kada se za produživanje moralo fizički pojaviti s iskaznicom da ju se pečatira).
između ostalog zato što u knjižnici nisam bila od kako sam diplomirala, a u gradskoj knjižnici skoro 10 godina.
a čitam! i to puno. ali čitam ebooksiće na engleskom koji kod nas neće u lošem prijevodu doći još idućih xy godina.
ali dok sam išla u knjižnicu, znala sam gdje im što stoji i što imaju a što nemaju bolje nego tete-knjižničarke, a bila sam redovna ko švicarski sat. zakasninu sam platila jednom u životu, kada su zbog renoviranja promijenili radno vrijeme, i nikako nisam stigla prije/poslije faksa uloviti ih da rade i vratiti tu glupu knjigu (bje to još uvijek analogno vrijeme, kada se za produživanje moralo fizički pojaviti s iskaznicom da ju se pečatira).
"Madness in method, that's genius." F. Herbert
Nazvati, možda?Herp » wrote:Sam malo, oćete reć da se produžit može nekako drukčije bez da se fizički ode u knjižnicu?:tklupa:
Y es que yo no quiero pasar por tu vida como las modas No se asuste señorita, nadie le ha hablado de boda...
-
- Information
-