Kolači, sladoledi, kreme i ostali deserti!
Jogurt sa medom i grozdjicama i svacime kako gdje ga serviraju, s medom uvijek. I puno kremastiji i masniji od obicnog.
http://2.bp.blogspot.com/_gcxKDSNAVB4/S ... %2B005.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_gcxKDSNAVB4/S ... %2B005.jpg
Moram se pohvalit: pravila sam ovo prije par dana
Osim što sam stavila čokoladnu glazuru jer mi šlag nije baš nešto išao s tim.
I imam pitanje: u jednom stadiju mlaćenja tučenog vrhnja pjenjačom mi se vrhnje postupno razdvojilo u mlijeko i mast - zašto?
Osim što sam stavila čokoladnu glazuru jer mi šlag nije baš nešto išao s tim.
I imam pitanje: u jednom stadiju mlaćenja tučenog vrhnja pjenjačom mi se vrhnje postupno razdvojilo u mlijeko i mast - zašto?
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
predugo si tukla
druga je verzija da si uzela nekvalitetno vrhnje! koje si koristila?
meg ti je glupa!!! :xlux:
I ja bih rekla da je ovo prvo. A nisam do nedavno ni znala da toga ima, dok mi netko kome sam dala recept nije rekao da recept ne valja jer mu se to dogodilo.Mulica » wrote: predugo si tukla
Fiskalno odgovorno.Mulica » wrote: predugo si tukla
Ne znam, neko francusko.
Mislim da je do predugog mlaćenja i pauza između onda, jer sam skužila da se počelo razdvajati u oveće grudice dok je stajalo, dok nije prešlo u mlijeko i mast (dvije ruke naizmjence to ne mogu istuć kao mikser).
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
francusko???A.P. » wrote:
Fiskalno odgovorno.![]()
Ne znam, neko francusko.
Mislim da je do predugog mlaćenja i pauza između onda, jer sam skužila da se počelo razdvajati u oveće grudice dok je stajalo, dok nije prešlo u mlijeko i mast (dvije ruke naizmjence to ne mogu istuć kao mikser).
preporučam od milbone slatko vrhnje, imaš ga u lidla...čašica 5kn! jeftinijeg nisam našla! ja ga koristim non stop za praline i nikad me nije iznevjerio!
a kud si baš ručno išla tuć slatko vrhnje?
mikser je iz raja izašao!
U crvenom tetrapaku. Stvarno nisam gledala marku, ali nije iz Lidla.
Ručno sam zato što sam ga nekako morala ugustit, a miksera nisam imala pri ruci
Na kraju sam ga zagrijala da se stopi opet i stavila malo brašna, te vanilin šećera i ispala je krema.
Ručno sam zato što sam ga nekako morala ugustit, a miksera nisam imala pri ruci
Na kraju sam ga zagrijala da se stopi opet i stavila malo brašna, te vanilin šećera i ispala je krema.
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
Pa da, tak se i odvojilo, u maslac i mlijeko 
Ali nisam ga previše tukla, dapače. Više predugo
Ali nisam ga previše tukla, dapače. Više predugo
But don't wait up
Just leave the light on
Just leave the light on
ja sam otkrila nešto brzo i nadam se lako. ječmeni griz na mlijeku, dodala, sam 1 vanilin šećer i 1 rum šećer, te malo muškatnog oraščića u sve. ispalo je fino i jestivo.
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
čokoladna pita!!!
super! 
pješčana, ječmeni griz nisam jela, al meni je onaj obični griz isto odličan desert!
zakuham u mlijeku sa malo šećera i kakaa... 
jutros sam marendala jogurt i pecivo sa sirom!
moji kupili! pa sam kasnije popila kavu! 
pješčana, ječmeni griz nisam jela, al meni je onaj obični griz isto odličan desert!
jutros sam marendala jogurt i pecivo sa sirom!
Volim.Pješčana » wrote:ja sam otkrila nešto brzo i nadam se lako. ječmeni griz na mlijeku, dodala, sam 1 vanilin šećer i 1 rum šećer, te malo muškatnog oraščića u sve. ispalo je fino i jestivo.
Jedino nema rum secerica kod mene.
Izgleda krasno, al' obzirom da ne volim kombinaciju voća i čokolade znam da mi se ne bi svidjelo.blue » wrote:Ovih dana sam pravila pitu od čokolade sa šumskim voćem
Nažalost finalni izgled (kriška sa šlagom) sam zaboravila uslikat![]()
U pečenju izgleda ovako:
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
ja obozavam cokoladu i voce, pogotovo ak' su maline...
nedavno sam ispekla slicnu pitu kao blue, ali s kruskama koje sam prethodno natopila u finoj rakiji. ok je ispalo. tijesto mi nije bilo dobro (radila sam prhko cokoladno, ali s krivim brasnom), al' zato nadjev...
a sastojci samo cokolada, slatko vrhnje i par jaja.
mislim da nisam zakeljila ovu jednostavnu sljivasticnu:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=3847 ... stcount=51. opet cu je ispeci ovih dana, ali u kombinaciji s borovnicama. imam malo finih sljiva, a dosta borovnica pa treba potrosit'.
mislim da nisam zakeljila ovu jednostavnu sljivasticnu:
http://www.forum.hr/showpost.php?p=3847 ... stcount=51. opet cu je ispeci ovih dana, ali u kombinaciji s borovnicama. imam malo finih sljiva, a dosta borovnica pa treba potrosit'.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
i ti ko mortiša?Bios » wrote:Mulice, ovo odlično izgleda. Iako ne volim kombinaciju čokolade i voća osim kad se radi o naranči.
I, jel ovaj kalup ima onaj bogen ili je dno sasvim ravno? Ako je ravno, gdje si ga kupila?
e, što se kalupa tiče, naletila na njega u tommy-ja, a tražila sam kalup za pite! nema dignuto dno, ravno je dno! limeni je, al se ne lijepi ništa, na čisti kalup stavljam tijesto, vadi seko od šale! promjer 30cm, cijena bijednih 23-24 kn, mislim! tommy dakle!
-
- Information
-