Suđenje Perković-Mustač

Koljite se i gložite!
Euklid
old school
Been thanked: 1 time

Post 17 Oct 2014, 15:34

Eto, otpočelo i ovo suđenje...

SUĐENJE PERKOVIĆU I MUSTAČU

baš me zanima šta će se iz svega izrodit :misli:

mislim... jebe se živo švabama za ubojstva hrvatskih emigranata od prije 30 i više godina, druge su tu neke igre...

ovako na prvu ruku mi se čini da žele prokazivanje kadrova UDBE u vrhu hrvatske politike i posebno gospodarstva kako bi se domogli i tih nekih firmi koje su im izmakle u prvom i drugom valu a koje su udbaši uzeli sebi kao nagradu za instaliranje Tuđmana na vlast...

bez da sam puno ulazio u problematiku, pa je sve ovo možda i tlapnja, vidim da se Vlahović usrao pa prodaje duhansku industriju... ono Adris se odjednom želi otarasiti hiperprofitabilnog duhanskog sektora, nemoj me jebat...

ali dobro... vidjet ćemo kako će se igra razvijat pa ćemo bit pametniji...

'if you fall, i'll be there' (floor)
miky0
ST Leader
Been thanked: 4 times

Post 17 Oct 2014, 15:35

Samo se nadam da ce sta vise glava past iz najkriminalnijih redova u ovoj drzavi. Iz hdzsdpa :S
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 15:47

"Tražimo da se izjasnite o tomu jesu li neki svjedoci dobivali upute od BND-a kako da se ponašaju i kako da svjedoče pred sudom u ovom procesu i u drugim prijašnjim procesima. Mi imamo dokaze da je taj svjedok od BND-a primao i novčane nagrade. I tražimo da se očituje o tomu je li BND upravljao terorističkim napadima u bivšoj Jugoslaviji", rekao je Nobilo prije nego što ga je predsjednik sudskog vijeća prekinuo.

:top:

Ajmo Nobilo, razvali bandu hitlerovsku :S

Jedva čekam da izađe na vidjelo kako je Klaus Kinkel vodio poseban odjel BND-a za razbijanje Jugoslavije i poslije, nakon uspješno obavljenog posla, za nagradu dobio Genscherovu fotelju... :hekla:
Euklid
old school

Post 17 Oct 2014, 23:08

''Pravno je ovaj postupak potpuna nepoznanica, jer nikada do sad jedna suverena država nije izručila djelatnike svojih tajnih službi", piše Die Zeit... :hekla:
karambol

Post 17 Oct 2014, 23:37

Euklid wrote:''Pravno je ovaj postupak potpuna nepoznanica, jer nikada do sad jedna suverena država nije izručila djelatnike svojih tajnih službi", piše Die Zeit... :hekla:
...koji su bili djelatnici neke druge države i druge tajne službe... :zubo:
Malo jesu bili i kod nas, ali samo malo. Ne puno. A jok... :zubo:
Zapravo me boli kurac za njih i za sve koje će upetljati. Neka ih sve upetljaju. A Nobilo mi je oduran.
Zapravo mi je sad drago što ga je onaj Miro Barešić istukao na onom nekom davnom prvenstvu u tabanju tabanima, rukama i krikovima u onim smiješnim bijelim kaputićima... :zubo:
Euklid
old school

Post 18 Oct 2014, 00:39

Ne da je bio djelatnik hrvatskih tajnih sluzbi nego je bio glavni osnivac SIS-a a kratkotrajna karijera mu je trajala samo 7 godina. Izmedju ostalog jos i kao zamjenik ministra obrane te visi djelatnik HIS-a.

A da mi je drago sto je u przunu, drago mi je.

Nobilo je odlicno krenuo. Ako ovako nastavi jos cemo dobit reparaciju za sve sto su nam svabe pokrali u zadnjih 25 godina raznim politicko-obavjestajnim igricama... :top:

Sudac i tuzitelj su se skroz unezvjerili i trazili nacin kako da ga usutkaju :giggle:

Ajmo nasi aleee... :xlux:
MightyMe

Post 18 Oct 2014, 00:43

Nobilo mi izgleda takav diletant da je to čudo jedno.
Euklid
old school

Post 18 Oct 2014, 00:45

Kao kad je spasio Blaskica kojeg su Haagu podvalili Suskovi kadrovi...
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 798 times
Been thanked: 1518 times
Post 18 Oct 2014, 04:30

Euklid wrote:bez da sam puno ulazio u problematiku, pa je sve ovo možda i tlapnja, vidim da se Vlahović usrao pa prodaje duhansku industriju... ono Adris se odjednom želi otarasiti hiperprofitabilnog duhanskog sektora, nemoj me jebat...
Ti doista misliš da Vlahović išta prodaje? :raspa:

On je marioneta. Gromobran. Pravi su vlasnici dobro skriveni. Čuo sam i tko su, od tipa koji je dvije-tri godine radio ondje. I vrlo oprezno kopao. :D

A Maistra je stara priča, osnovali su je prije desetak godina procijenivši da se u EU neće moći nositi s vodećim svjetskim duhanskim koncernima. Philip Morris, BAT, Imperial Tobacco... - to su igrači koji godišnje vrte puste milijarde. U usporedbi s njima, TDR je smijurija. Zato su vlasnici G. i Š. - i to je to, neću vam reći tko su :B - smanjili broj brendova i skovali novi strateški plan. Pušenje nigdje više nije popularno, svuda se mijenja zakonska regulativa. Još donosi lovu, ali tko zna kako će se stvari dalje razvijati. A Maistra je u Istri, Kvarneru i sjevernom Primorju pokupovala sve što je stigla.

To su, velim, insajderske informacije. Vjerujem liku, zašto ne bih.
Potpisi su za budale.
Euklid
old school

Post 18 Oct 2014, 08:45

Ala smo tajanstveni... :giggle:

Kazem, mozda je sve samo tlapnja, al bas je cudno koincidirala najava prodaje s ovim sudjenjem.
Kao da i pravim vlasnicima, kako ti kazes, gori pod nogama pa bi im poveca kolicina casha dobro dosla za, nedaj boze, bijeg iz Hrvatske...
Stitch
Head Honcho
Post 18 Oct 2014, 10:00

Mah, neće oni bježati iz Hrvatske, dovoljno su skliski i vješti. Kažem to bez ikakve ironije. Zato mi se i ne da o tome. Čemu?

Jedan je, čisto da ti ostavim dovoljno mrvica, Rovinjanima preko Zagrebačke banke omogućio da kupe sve živo. A monopola, kao, nema. Drugi je... pizdek samo takav. Nabijem tehnomenadžere na kišobran, uglavnom.
Potpisi su za budale.
Pero

Post 18 Oct 2014, 10:30

Mene ovo sve podsjeća na suđenje Artukoviću. Od svega toga, čega su svojedobno bile pune novine i televizija, samo se sjećam njegovog - "dopuštam mogućnost". Kako da kazniš čovjeka koji je ionako na kraju života radi nečega što je napravio, recimo 40 godina prije? Zapravo ga nagradiš, strpaš ga u zatvor i osiguraš besplatnu hranu, stan i medicinsku skrb.
Stitch
Head Honcho
Post 18 Oct 2014, 11:47

Trebalo ga je strijeljati.
Potpisi su za budale.
Pero

Post 18 Oct 2014, 11:59

Pa osudili su ga na smrtnu kaznu, koja je tada postojala, ali je kao navodno radi starosti nisu htjeli izvršiti. Pa im je umro u zatvoru. Ništa ja to tada nisam razumio a ni sada nisam ništa pametniji. :zubo:
..a unda
Undaminator
Been thanked: 2 times

Post 18 Oct 2014, 12:03

..igrala se deca.. :D

samo sudjenje, nema se tu sta pricat, to je sudjenje jugoslaviji, demonizacija, itd..

ono sto se nece jos skoro saznat, mislim, oce vjerojatno, ali ne jos, to je ono sto se kolokvijalno zove pravom istinom, a tu su stvari malo, jel, slozenije. :D
govoreci o ..nazovimo to tako, slucaju djurekovic, prica pocinje jos za vrijeme rata, da bi se eto, koncem tih sedamdesetih, kad su neke stvari pocele bit ocite, neizbjezne ili neizbjezno ocite, kad su se poceli hvatati pol pozisni, nekako su se pocele realizirati, tj doslo je vrijeme da se neki mehanizmi pokrenu.
ali tu je jos bila inercija i nekih drugih odnosa, medjunarodnih, u kojima je jugoslavija sudjelovala.
enivej, djurekovic je bio dvostruki igrac i eto, kako vec to tu biva u tim odnosima gdje ima nafte i oruzja, njegova aktivnost je sasvim realno okvalificirana izdajom popularno receno, ali ne radi se tu o nekoj idealistickoj romantici, nego o sasvim konkretnim aktivnostima gdje su neke druge stvari bile u pitanju, malo neke sire stvari i ne nikakva narocita ideologija, ovo ono, i eto, praksa rjesavanja takvih problema je bila i jest takva kakva je, ne samo ovdje.
i jedna vazna napomena.. ondasnji njemacki intelidzens (koji baj d vej nije bio bas zestoko denacificiran, ali to sad nije bitno za pricu ), nije mogao prnut bez cije. ali, ono.. prnut. prakticki je bio cijina ekspozitura.

s druge, recimo druge strane, tu je ta prica o spiljku, kojeg ja eto, ako cu se pjesnicki izrazit, dozivljavam kao dark fors, ali trebalo bi malo pogledat sve te nastavke.. :D

tu je jos jedna napomena, da spiljak sam, obzirom na funkcije i polozaj, nije mogao kontrolirati ili obavljati te neke procese, taj neki sah i trebalo je tu naci nekog od povjerenja ko ce isto odigrati dvostruku ulogu, ne u smislu da se nesto raskrinka, znalo se vec gdje je ko, nego da se neki poslovi izvrse do kraja i po dogovoru. i eto, gdje ces bolje, nego sina ubacit u vatru.. :D

ono sto meni ima negativan prizvuk u citavoj spiljkovoj prici, mislim, ako cemo se prestat zgrazat, kidat vene, drljit prsa i kricat udba, udba.. jest da umiljato janje dvije majke sisa. najmanje dvije. :D
ali, eto, razumijem nekako i to, poslozilo se i nece sad spiljak plakat, jel..

i, samo jos da kazem da ovo sudjenje moze slicit na artukovicevo, ali samo ako se gleda iz aviona. :D
puno, ali puno vise ovo sudjenje ima slicnosti sa dijelom haskog procesa gdje se sudilo gotovini.
tj u oba sudjenja veliki su napori ulozeni da proces ne izmakne kontroli i da se slucajno ne istjera vuk, a naganja se ne cak ni lisica, nego zec.. :D

aj sad vi dalje nastavite, sije sete.. :D
..a unda
Undaminator

Post 18 Oct 2014, 12:24

Stitch wrote:Trebalo ga je strijeljati.
..bio je jedan vic onda, kad su razgovarali hrvat, srbin i albanac sto napraviti s artukovicem.

hrvat kaze..pa cujte, jest radio je sto je radio, ali mi smo ipak civilizirani, ne mozemo oko za oko, osvecivat se, eto, tek sad je dostupan nasem pravosudju ne prije i sta sad, trebamo ga osudit, kaznit, ali treba uzet u obzir sve sadasnje okolnosti i realnosti..

srbin kaze.. ma sta..pa jel smo zaboravili za sto je on sve odgovoran..treba to osudit pravedno, treba ga dovest na terazije i pustit narod da mu sudi, a i to bi mu bila mala kazna..

albanac kaze.. ja se sljaze sa drug srbin. artukovic na terazija i bacit atomska bomba na njnjega..

:D
Pero

Post 18 Oct 2014, 12:45

Bio je i ovaj, još ga se nađe:
Kviskoteka
Mlakar - "Dragi gosti, molim vas, predstavite se."
A - "Ja sam Andrija Artuković, ratni zločinac."
B - "Ja sam Andrija Artuković, ratni zločinac."
C - "Ja sam Andrija Artuković, ratni zločinac."
Igrač 1 - "Osoba A, zakoljite osobe B i C." A - "Ne mogu pred ovolikim svijetom i kamerama."
Igrač 1 - "Osoba B, zakoljite osobe A i C." B - "Ne mogu pred ovolikim svijetom i kamerama."
Igrač 1 - "Osoba C, zakoljite osobe A i B."
Osoba C vadi nož iz čizme i kolje osobe A i B.
Mlakar - "Molim da nam se predstavi osoba C."
C - " Nikola Kalabić, geodet iz Valjeva."
..a unda
Undaminator

Post 18 Oct 2014, 12:48

Pero wrote:Bio je i ovaj, još ga se nađe:
Kviskoteka
Igrač 1 - "Osoba A, zakoljite osobe B i C." A - "Ne mogu pred ovolikim svijetom i kamerama."
Igrač 1 - "Osoba B, zakoljite osobe A i C." B - "Ne mogu pred ovolikim svijetom i kamerama."
:rofl:
Beau

Post 18 Oct 2014, 14:08

Kviskoteka
:lol: :lol:
miky0
ST Leader

Post 18 Oct 2014, 16:13

Kviskoteka
Ovo je vrh :S :giggle:
Euklid
old school

Post 23 Oct 2014, 19:32

Nikakve vijesti sa suđenja ne dopiru k nama.

Koji kua...? :misli:

Stvarno ću povjerovat u urotu da je Bandićevo uhićenje samo dimna zavjesa za ovaj slučaj... :gaah:
miky0
ST Leader

Post 23 Oct 2014, 21:41

Prati li ko sta se dogadja :ne zna:
Euklid
old school

Post 23 Oct 2014, 21:57

Di da pratimo kad smo pod totalnim embargom na informacije sa suđenja :ne zna:

Ovo naprosto nije normalno... :gaah:
miky0
ST Leader

Post 23 Oct 2014, 22:02

dnevno.hr zna nesto napisat o sudjenju, ali danas nema nista :tuzni:
Euklid
old school

Post 23 Oct 2014, 22:05

znači da je nešto gadno... jer stvarnost je uvijek dijametralno suprotna od onog što se može (ne) naći na dnevno.hr...
  • Information