Horoskop, gatanje i slične stvari

Znanost kakvu u potaji priželjkujete
Marisol
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post 09 Sep 2019, 10:11

Stitch wrote:
08 Sep 2019, 20:20
Dobro, to kod mene vjerojatno nije povezano s horoskopom. Nisam horsom spalio samo opioidne receptore nego i popriličnu količinu mozga. :zubo:

Trebala si me vidjeti prije, dok još nisam zakoračio u tamu. :E
Ma oporavi se mozak. A h. ne utječe toliko na pamćenje i inteligenciju.
Ljudi koji su bili na antipsihoticima su puno više oštetili te dijelove (ako se uopće može govoriti o dijelovima jer neuroplastičnost pa drugi dijelovi preuzmu te funkcije), doslovno se nisu mogli sjetiti kako im se zovu bliski prijatelji i nisu mogli biti budni duže od 2 sata jer bi im se mozak totalno isključio i izmorio od bivanja budnim. Pa su se opet skroz oporavili nakon 5 do 7 godina.
(Govorim o mladim ljudima koji nisu imali nikakvih psihičkih bolesti ni poremećaja)
A heroin ni ne djeluje na iste iste stvari (na dopaminske receptore, nego na GABA sustav - kao i bilo što za smirenje i alkohol)
Tako da mi je još veći užas bio da daju heroinskim ovisnicima antipsihotike za skidanje. Ono, 100 put veće zlo.
Oko mene dosta ljudi misli da su kemijom na partyjima spalili mozak, tj. sposobnost pamćenja, ali ne bih rekla. Mislim da je više to neki osjećaj da sad nešto "ne valja" i da bi bilo bolje da nije bilo toga i toga. A zapravo je stvar u tome da kad nešto koristiš, razvija se, kad ne koristiš (bilo to zbog droga ili lijenosti ili općenito nestimulativne sredine; a i starenje je možda tu faktor, ne znam) - ne razvija se (ali se s daljnjim treningom može razviti). I to je to :)

Uglavnom, ima onaj Lumosity - tamo ima fora igara za razvoj različitih ciljanih kognitivnih sposobnosti. Meni su igre za pospješenje pamćenja najdosadnije i smatram to najbesmislenijom sposobnosti. Puno su mi privlačnije i zanimljivije igre za razvoj fleksibilnosti, brzine, rječitosti (nisam sigurna jel se ovo piše s "i") i tako...

Marisol

Post 09 Sep 2019, 10:27

E da, on topic
Nisu blizanci ti koji koriste ljude u druge svrhe, to je u opisu simbolike škorpiona (8. kuće).
Blizanci nisu neki emocionalni znak, djeluju ljudima hladno, nisu toliko emocionalno povezani sa svojom okolinom, komunikativni su, započinju i nastavljaju komunikaciju pa se ljudi vežu za njih jer misle da i oni osjećaju isto, dobiju dojam da su važni blizancima, a ovi hladno odu dalje i s nekim novim budu isto takvi. I onda se ljudi osjete razočarano i povrijeđeno jer su razvili neka očekivanja. A blizanci su jednostavno takvi kakvi jesu, takvi su gdje god i s kim god se nađu. Što može drugima djelovati da su površni jer se ni ne trude u dubinu upoznati drugu osobu, sad su tu i tu se zabavljaju, sutra će bit negdje drugdje i isto će se tako zabavljati. Nisu toliko dobro organizirani pa će ti reć da se ne mogu naći s tobom jer moraju čekati da ih netko drugi nazove i da se onda s njima radije dogovore za susret umjesto s tobom. Takve stvari. Ali nisu neiskreni niti će ikad lagati ili dovoditi drugog u zabludu, namjerno ostavljati pogrešan dojam da bi nešto dobili od te osobe, to ne. Oni su jako inteligentni, ali nisu proračunati, niti pohlepni za bilo čime (osim možda informacijama i znanjem, što se danas može uglavnom dobiti i besplatno).

Dok škorpioni, eh, njima je u njihovoj biti da se spoje s drugom osobom, duboko povežu baš s tom jednom osobom i ne idu u širinu, žele upoznati i skenirati određenu osobu koju su zapikirali, čak i na nekoj "duhovnoj", "energetskoj" (možda su to te emocije o kojima svi govore, ne bih znala, nemam ništa u vodenim znakovima) i kad se prikače, koriste resurse te osobe. Za razliku od blizanaca, njima nije bitan taj individualizam i nezavisnost, oni će se skroz prilagoditi drugoj osobi i mijenjati zbog nje, stvoriti neku simbiozu. To im je smisao veze i odnosa, na neki način i važan motivator u životu. S obzirom da idu u te neke dubine i jako promatraju i "uče" što kod neke osobe prolazi, što ne, točno znaju kako trebaju pristupiti da bi dobili što žele i to uglavnom i koriste. Prolazi im ne zbog njihove lukavosti i pameti nego jer ljudi obično ne očekuju takav postupak od nekog bliskog u kojeg imaš povjerenja, jer drugi ljudi obično nisu takvi pa niti im ne pada na pamet da bi netko mogao biti takav. Ne moram ni govoriti da ovime doprinose "zlu" u svijetu - jer oštećena strana gubi povjerenje u ljude i samo neke negativnosti se rađaju i nastavljaju.
Stitch
Head Honcho
Has thanked: 810 times
Been thanked: 1540 times
Post 09 Sep 2019, 10:35

Marisol wrote:
09 Sep 2019, 10:11
Ma oporavi se mozak. A h. ne utječe toliko na pamćenje i inteligenciju.
Ljudi koji su bili na antipsihoticima su puno više oštetili te dijelove (ako se uopće može govoriti o dijelovima jer neuroplastičnost pa drugi dijelovi preuzmu te funkcije), doslovno se nisu mogli sjetiti kako im se zovu bliski prijatelji i nisu mogli biti budni duže od 2 sata jer bi im se mozak totalno isključio i izmorio od bivanja budnim. Pa su se opet skroz oporavili nakon 5 do 7 godina.
(Govorim o mladim ljudima koji nisu imali nikakvih psihičkih bolesti ni poremećaja)
A heroin ni ne djeluje na iste iste stvari (na dopaminske receptore, nego na GABA sustav - kao i bilo što za smirenje i alkohol)
Tako da mi je još veći užas bio da daju heroinskim ovisnicima antipsihotike za skidanje. Ono, 100 put veće zlo.
Oko mene dosta ljudi misli da su kemijom na partyjima spalili mozak, tj. sposobnost pamćenja, ali ne bih rekla. Mislim da je više to neki osjećaj da sad nešto "ne valja" i da bi bilo bolje da nije bilo toga i toga. A zapravo je stvar u tome da kad nešto koristiš, razvija se, kad ne koristiš (bilo to zbog droga ili lijenosti ili općenito nestimulativne sredine; a i starenje je možda tu faktor, ne znam) - ne razvija se (ali se s daljnjim treningom može razviti). I to je to :)

Uglavnom, ima onaj Lumosity - tamo ima fora igara za razvoj različitih ciljanih kognitivnih sposobnosti. Meni su igre za pospješenje pamćenja najdosadnije i smatram to najbesmislenijom sposobnosti. Puno su mi privlačnije i zanimljivije igre za razvoj fleksibilnosti, brzine, rječitosti (nisam sigurna jel se ovo piše s "i") i tako...
Rječit, rječitost, dobro si napisala. Antipsihotike nisam probao, ali sve drugo jesam. Štošta i danas trošim. Utječe to na mozak; utječe sve, od alkohola nadalje. Sinapse možeš razvijati, doduše - um vježbaš isto onako kako vježbaš tijelo. Godine također igraju ulogu, ne treba se zavaravati. No da sam nekad bolje pamtio i brže razmišljao - jesam, nije to iluzija. :)
Potpisi su za budale.
Marisol

Post 09 Sep 2019, 11:36

Bolje da nisi, to nisu lijekovi ili droga, to je kemijska lobotomija.
Ovo drugo je sve ok.
Ja sam uvijek jako sporo razmišljala i loše pamtila, a tako je i sada :)

Merkur mi je u jarcu (sporost) i 12. (kao i pola horoskopa) pa možda zato.
Klickka

Post 09 Sep 2019, 11:43

Stitch wrote:
09 Sep 2019, 00:24
Evo ti još malo, sutra ću biti opsežniji. :)

Merkur u Blizancima, gdje je u sjedištu, u desetoj kući, kući Jarca, daje svijest o ostvarenjima – stalo ti je do činjenica, karijera ti je važna, sposoban si organizator i govornik. Vjerojatno imaš nekoliko poslova, uvijek si spremna i aktivna, misliš brzo, ali ne uvijek i dovoljno temeljito. Vedra si, uspješna, otvorene naravi; stalo ti je do obrazovanja i shvaćaš ga kao način da napreduješ u životu. Čisto logičko zaključivanje u ovom položaju može dosegnuti maksimum; zanimaju te intelektualni izazovi, raznovrsna si, bez predrasuda i nepristrana. Komuniciraš lako i vješto, svuda tražiš istinu i do nje dolaziš brzinom munje. Osnovu tvog agilnog uma čini iznimno osjetljiv živčani sustav pa često moraš tražiti način da se oslobodiš napetosti. Pričljiva si, rječita, duhovita i šarmantna, voliš gestikulirati dok objašnjavaš. Potreba za stalnim promjenama i novinama može ti biti i neprijatelj jer vodi u površnost, oprečna je sustavnosti.
Traženje istine pod svaku cijenu zna me dovesti u doista nezgodne situacije. :D
Što se tiče živčanog sustava, oooo ni ne znaš koliko si u pravu. Prekasno sam shvatila da se napetosti bolje riješiti prije nego napravi veću štetu. Na to ćeš vjerojatno naići kasnije. A površnost, tu godine pomalo rade svoje, pa i iskustvo i čini mi se da napredujem u tom pogledu. Ili nazadujem. :D
Stitch wrote:
Trigoni s Jupiterom i Uranom te opozicije s Marsom i Neptunom s jedne strane potvrđuju jak intelekt, dobru narav, blag temperament i lijepe manire, a s druge govore o potrebi da se usidriš, da ne razmišljaš impulzivno, da ne budeš nepromišljena. Uspori malo, nema razloga za žurbu. Iznimno si radoznala i ako ne pripaziš, način na koji rasipaš mentalnu energiju mogao bi te potpuno iscrpiti. Borbena si, izraženih stavova, oštra jezika, sklona kritiziranju drugih. Kompromisi i koncentracija nisu ti jaka strana, to trebaš naučiti, a nerealno gledaš i emotivne odnose, koje idealiziraš, te konkurenciju, koje se plašiš. Posve neutemeljeno – časna si, poštena, optimistična, brzo shvaćaš, nema razloga da se ikoga bojiš. Upravo suprotno, kao osoba s integritetom, logična, praktična, golemih potencijala, ti u drugima trebaš stvarati strah da ćeš ih prestići i podčiniti kad god ti na pamet padne.
Jedan dio mene sad bi se oštro pobunio na ovo o kompromisu i koncentraciji, ali ono pravo ja će se složiti sa svakim slovom.
Jel bi mogla tebe natjerati da me se bojiš? :zubo:
Stitch wrote:
Venera u Biku, opet u sjedištu, nebesa te vole, u devetoj kući svjedoči o odanosti i stabilnosti. Istančana ukusa, voliš eleganciju i profinjenost, uživaš u luksuzu i imaš smisla za vrijednost materijalnih stvari. Sva je prilika da si nevjerojatno taktilna i senzualna, a moguće je i da imaš dobar glas. No tvoja je senzualnost pasivna, puštaš da te zavode, ne iniciraš sama događaje. S muškarcima nemaš problema; lijepa si, šarmantna, društvena, duboko emotivna. Posesivna i ljubomorna postaješ tek kad se osjećaš nesigurno, inače si ugodna i ljubazna. Dobro se osjećaš u prirodi, okružena cvijećem i biljkama, kamo odlaziš napuniti baterije. Voliš finu hranu pa pripazi na težinu, pogotovo u poznijim godinama.
Što se tiče glasa, zanimljivost. Sudjelovala sam na jednom kvizu. Voditelj mi je prije početka emisije rekao da imam izuzetno ugodan glas i da bi se mogla baviti nečime da to iskoristim. (kao dijete sam htjela biti sportski novinar) Možda mi je samo htio razbiti tremu. :o
Priroda i biljke. Je li dovoljno reći da imam u kući preko dvadesetak biljaka, uglavnom orhideja :cerek: i vrt koji mi je razbibriga a ne obaveza, ujedno i plac.
Težina. Imala sam malo problema prije jednog događaja. Trenutno nemam s viškom. A i nadam se da su te *pozne* godine iza mene. :rofl:
Stitch wrote:
Deveta kuća govori o višim životnim sferama; tu se ponavlja interes za filozofiju, religiju, strane kulture i putovanja. Venera tu olakšava život jer osobu čini ugodnijom, intuitivnijom, ljubaznijom, istančanijom... od drugih. Doista blagotvoran utjecaj koji se manifestira dobrim obiteljskim odnosima, brakom, skladnim životom bez previše drama i trzavica. :)
Ovo s obiteljskim odnosima doista stoji. Bez lažne skromnosti mogla bih reći da su na oko 80% idealnog za ovovremenske okolnosti.
Dio s religijom, filozofijom i putovanjima me malo zbunjuje. Osim ako se pod filozofiju ubraja i sklonost igrama riječima. :p

Uglavnom, osjećam se trenutno jako razodjeveno, Tika bi možda to opisala kao da si probio sve moje aure i došao do suštine.
Da se sama opisujem, nebi sigurno nabrojala sve što doista stoji.

E: I jedan osvrt na onu teatralnost Blizanaca. Rehtić je idealan primjer :lux:
I pitanje: Koji dio mene me natjerao da ovo napišem?
Klickka

Post 09 Sep 2019, 11:44

@Marisol, savršen opis Blizanca u odnosu prema drugima. Savršen. :)
Kali89

Post 09 Sep 2019, 12:06

@Marisol - slazem se za Blizance. Medjutim, kroz godine sam shvatila da neki ljudi takvo ponasanje mogu shvatiti osobno, kao nonsalantno i bezobrazno pa sam sad puno njeznija i jasnija u pristupu.
Blizanci nemaju vremena biti proracunati. Nestalni jesu, neuhvatljivi ponekad, no mislim da nemaju skrivene namjere. Ako je nekome i nejasno, bitno je samo pitati, Blizanac nece imati problema iskomunicirati sto i kako tocno.

Poslano sa mog BLN-L21 koristeći Tapatalk

Klickka

Post 09 Sep 2019, 12:15

Kaliarni wrote:@Marisol - slazem se za Blizance. Medjutim, kroz godine sam shvatila da neki ljudi takvo ponasanje mogu shvatiti osobno, kao nonsalantno i bezobrazno pa sam sad puno njeznija i jasnija u pristupu.
Blizanci nemaju vremena biti proracunati
. Nestalni jesu, neuhvatljivi ponekad, no mislim da nemaju skrivene namjere. Ako je nekome i nejasno, bitno je samo pitati, Blizanac nece imati problema iskomunicirati sto i kako tocno.

Točno to :five:

Potcrtani dio još nisam svladala. :nogica:
AliceInMess

Post 09 Sep 2019, 12:20

Gdje je moj post nestao? :misli:

Ugavnom, napisala sam da se slazem - pogotovo s neimanjem vremena za kalkulacije. To nije sport za mene. Kad pricamo o medjuljudskim odnosima.
Klickka

Post 09 Sep 2019, 12:29

AliceInMess wrote:
09 Sep 2019, 12:20
Bila sam gladna :o
Kali89

Post 09 Sep 2019, 12:30

Klickka wrote:Točno to :five:

Potcrtani dio još nisam svladala. :nogica:
Mislim da mi je u tome pomogla moja Venera u Raku, no Hek ce vise o tome :D
AliceInMess wrote:Gdje je moj post nestao? :misli:

Ugavnom, napisala sam da se slazem - pogotovo s neimanjem vremena za kalkulacije. To nije sport za mene. Kad pricamo o medjuljudskim odnosima.
:five:
Kalkuliramo s brojkama, a ne s ljudima :zubo:

Marisol

Post 09 Sep 2019, 12:47

Kaliarni wrote:Mislim da mi je u tome pomogla moja Venera u Raku, no Hek ce vise o tome :D
Znači, imaš veneru u raku, a mjesec u vagi?

To nešto znači... zamijenili su mjesta. :)
AliceInMess

Post 09 Sep 2019, 12:59

I ja imam veneru u raku :kokice:
Marisol

Post 09 Sep 2019, 13:00

A gdje ti je mjesec?
(zato si izabrala avatar koji jede :D)
AliceInMess

Post 09 Sep 2019, 13:03

U skorpionu.
Aha, volim papati, ali disciplinirana sam. Dosta djevice imam u natalnoj :D
Marisol

Post 09 Sep 2019, 13:19

A onda ti nije ova situacija kao Kaliarni. To se zove recepcija.
Kad je jedan planet u znaku onog drugog i drugi u znaku prvog.
Kali89

Post 09 Sep 2019, 13:21

Marisol wrote:Znači, imaš veneru u raku, a mjesec u vagi?

To nešto znači... zamijenili su mjesta. :)
Jest, Venera u Raku, a Mjesec u Vagi. :D
Ne znam sto to znaci, ali mislim da sam bas zbog Venere ponekad cmizdrava i u "pusti me, al nemoj me pustit" modu :zubo:

Mjesec mi je dosta kvadriran pa me bas zanimaju intepretacije :kokice:
AliceInMess wrote:I ja imam veneru u raku :kokice:
Bas fora :kokice:

Klickka

Post 09 Sep 2019, 13:23

Je li baš slučajnost što su tri Blizanke sa sličnim aspektiima na istom mjestu? :kokice:
AliceInMess

Post 09 Sep 2019, 13:26

Jedva cekam Stitchevu paralelu :cheer:
Kali89

Post 09 Sep 2019, 14:08

I ja isto :cheer:

Wikiceha
Gremlin
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Post 09 Sep 2019, 16:53

Marisol wrote:
09 Sep 2019, 10:27
Dok škorpioni, eh, njima je u njihovoj biti da se spoje s drugom osobom, duboko povežu baš s tom jednom osobom i ne idu u širinu, žele upoznati i skenirati određenu osobu koju su zapikirali, čak i na nekoj "duhovnoj", "energetskoj" (možda su to te emocije o kojima svi govore, ne bih znala, nemam ništa u vodenim znakovima) i kad se prikače, koriste resurse te osobe. Za razliku od blizanaca, njima nije bitan taj individualizam i nezavisnost, oni će se skroz prilagoditi drugoj osobi i mijenjati zbog nje, stvoriti neku simbiozu. To im je smisao veze i odnosa, na neki način i važan motivator u životu. S obzirom da idu u te neke dubine i jako promatraju i "uče" što kod neke osobe prolazi, što ne, točno znaju kako trebaju pristupiti da bi dobili što žele i to uglavnom i koriste. Prolazi im ne zbog njihove lukavosti i pameti nego jer ljudi obično ne očekuju takav postupak od nekog bliskog u kojeg imaš povjerenja, jer drugi ljudi obično nisu takvi pa niti im ne pada na pamet da bi netko mogao biti takav. Ne moram ni govoriti da ovime doprinose "zlu" u svijetu - jer oštećena strana gubi povjerenje u ljude i samo neke negativnosti se rađaju i nastavljaju.
Osim zadnjeg djela ovo mi se čini kao savršen opis škorpiona.
Majstori odnosa jedan na jedan, čuda u fokusu, međutim dok je šira publika u pitanju, tu se igra na srednju vrijednost, ne mogu dati sve od sebe i simbioza nemre biti potpuna :zubo:

A za zadnji dio, simbioza nikad nije iskorištavanje druge osobe. Druga osoba mora u potpunosti znati što želiš i što će ona dobiti s time.
Inače nema svrhe u tome.
Wikiceha
Gremlin
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times

Post 09 Sep 2019, 16:56

AliceInMess wrote:
09 Sep 2019, 13:03
U skorpionu.
Kao i moj :D
@Kali, blizanci su leptiričasti :D
admin
Grand Master of the Jedi Order
Been thanked: 38 times
Post 09 Sep 2019, 17:00

AliceInMess wrote:
09 Sep 2019, 12:20
Nitko ništa nije brisao. Ili je server zakašljucao ili ga nisi objavila. :ne zna:

Pošalji mi poruku ako se ponovi, reći ću dečkima iz hostinga da ispitaju stvar. :)
Stitch
Marisol

Post 09 Sep 2019, 17:09

Wikiceha wrote:
09 Sep 2019, 16:53
Osim zadnjeg djela ovo mi se čini kao savršen opis škorpiona.
Majstori odnosa jedan na jedan, čuda u fokusu, međutim dok je šira publika u pitanju, tu se igra na srednju vrijednost, ne mogu dati sve od sebe i simbioza nemre biti potpuna :zubo:

A za zadnji dio, simbioza nikad nije iskorištavanje druge osobe. Druga osoba mora u potpunosti znati što želiš i što će ona dobiti s time.
Inače nema svrhe u tome.
A gle, 8. kuća je korištenje tuđih resursa, pa ono :zubo:

A i zar nisi ti nekoliko puta napisao da je lako uletit u neki odnos, ali je teško izać?
Tako nešto
Sorry na neugodnim pitanjima, znam da ih ne voliš. :)
AliceInMess

Post 09 Sep 2019, 17:14

admin wrote:
09 Sep 2019, 17:00
Nitko ništa nije brisao. Ili je server zakašljucao ili ga nisi objavila. :ne zna:

Pošalji mi poruku ako se ponovi, reći ću dečkima iz hostinga da ispitaju stvar. :)
Ma sve ok, vjerojatno sam ja zakasljucala, rano je jos bilo. Ostavi decke na miru :rofl:
  • Information