Stitch wrote: ↑09 Sep 2019, 00:24
Evo ti još malo, sutra ću biti opsežniji.
Merkur u Blizancima, gdje je u sjedištu, u desetoj kući, kući Jarca, daje svijest o ostvarenjima – stalo ti je do činjenica, karijera ti je važna, sposoban si organizator i govornik. Vjerojatno imaš nekoliko poslova, uvijek si spremna i aktivna, misliš brzo, ali ne uvijek i dovoljno temeljito. Vedra si, uspješna, otvorene naravi; stalo ti je do obrazovanja i shvaćaš ga kao način da napreduješ u životu. Čisto logičko zaključivanje u ovom položaju može dosegnuti maksimum; zanimaju te intelektualni izazovi, raznovrsna si, bez predrasuda i nepristrana. Komuniciraš lako i vješto, svuda tražiš istinu i do nje dolaziš brzinom munje. Osnovu tvog agilnog uma čini iznimno osjetljiv živčani sustav pa često moraš tražiti način da se oslobodiš napetosti. Pričljiva si, rječita, duhovita i šarmantna, voliš gestikulirati dok objašnjavaš. Potreba za stalnim promjenama i novinama može ti biti i neprijatelj jer vodi u površnost, oprečna je sustavnosti.
Traženje istine pod svaku cijenu zna me dovesti u doista nezgodne situacije.

Što se tiče živčanog sustava, oooo ni ne znaš koliko si u pravu. Prekasno sam shvatila da se napetosti bolje riješiti prije nego napravi veću štetu. Na to ćeš vjerojatno naići kasnije. A površnost, tu godine pomalo rade svoje, pa i iskustvo i čini mi se da napredujem u tom pogledu. Ili nazadujem.
Trigoni s Jupiterom i Uranom te opozicije s Marsom i Neptunom s jedne strane potvrđuju jak intelekt, dobru narav, blag temperament i lijepe manire, a s druge govore o potrebi da se usidriš, da ne razmišljaš impulzivno, da ne budeš nepromišljena. Uspori malo, nema razloga za žurbu. Iznimno si radoznala i ako ne pripaziš, način na koji rasipaš mentalnu energiju mogao bi te potpuno iscrpiti. Borbena si, izraženih stavova, oštra jezika, sklona kritiziranju drugih. Kompromisi i koncentracija nisu ti jaka strana, to trebaš naučiti, a nerealno gledaš i emotivne odnose, koje idealiziraš, te konkurenciju, koje se plašiš. Posve neutemeljeno – časna si, poštena, optimistična, brzo shvaćaš, nema razloga da se ikoga bojiš. Upravo suprotno, kao osoba s integritetom, logična, praktična, golemih potencijala, ti u drugima trebaš stvarati strah da ćeš ih prestići i podčiniti kad god ti na pamet padne.
Jedan dio mene sad bi se oštro pobunio na ovo o kompromisu i koncentraciji, ali ono pravo ja će se složiti sa svakim slovom.
Jel bi mogla tebe natjerati da me se bojiš?
Venera u Biku, opet u sjedištu, nebesa te vole, u devetoj kući svjedoči o odanosti i stabilnosti. Istančana ukusa, voliš eleganciju i profinjenost, uživaš u luksuzu i imaš smisla za vrijednost materijalnih stvari. Sva je prilika da si nevjerojatno taktilna i senzualna, a moguće je i da imaš dobar glas. No tvoja je senzualnost pasivna, puštaš da te zavode, ne iniciraš sama događaje. S muškarcima nemaš problema; lijepa si, šarmantna, društvena, duboko emotivna. Posesivna i ljubomorna postaješ tek kad se osjećaš nesigurno, inače si ugodna i ljubazna. Dobro se osjećaš u prirodi, okružena cvijećem i biljkama, kamo odlaziš napuniti baterije. Voliš finu hranu pa pripazi na težinu, pogotovo u poznijim godinama.
Što se tiče glasa, zanimljivost. Sudjelovala sam na jednom kvizu. Voditelj mi je prije početka emisije rekao da imam izuzetno ugodan glas i da bi se mogla baviti nečime da to iskoristim. (kao dijete sam htjela biti sportski novinar) Možda mi je samo htio razbiti tremu.

Priroda i biljke. Je li dovoljno reći da imam u kući preko dvadesetak biljaka, uglavnom orhideja

i vrt koji mi je razbibriga a ne obaveza, ujedno i plac.
Težina. Imala sam malo problema prije jednog događaja. Trenutno nemam s viškom. A i nadam se da su te *pozne* godine iza mene.
Deveta kuća govori o višim životnim sferama; tu se ponavlja interes za filozofiju, religiju, strane kulture i putovanja. Venera tu olakšava život jer osobu čini ugodnijom, intuitivnijom, ljubaznijom, istančanijom... od drugih. Doista blagotvoran utjecaj koji se manifestira dobrim obiteljskim odnosima, brakom, skladnim životom bez previše drama i trzavica.

Ovo s obiteljskim odnosima doista stoji. Bez lažne skromnosti mogla bih reći da su na oko 80% idealnog za ovovremenske okolnosti.
Dio s religijom, filozofijom i putovanjima me malo zbunjuje. Osim ako se pod filozofiju ubraja i sklonost igrama riječima.
Uglavnom, osjećam se trenutno jako razodjeveno, Tika bi možda to opisala kao da si probio sve moje aure i došao do suštine.
Da se sama opisujem, nebi sigurno nabrojala sve što doista stoji.
E: I jedan osvrt na onu teatralnost Blizanaca. Rehtić je idealan primjer
I pitanje: Koji dio mene me natjerao da ovo napišem?