nodens » wrote:
Sorry, ali mogu. Nisi ti univerzalni arbitar za pitanje koje ponašanje se smije, a koje ne smije 'osuđivati'. To što ti, recimo, osuđuješ i prezireš neku minornu karakternu falingu kod Aristocat, to je u redu? Ali ne d'o ti bog da imaš nešto protiv gej analnog seksa - pa to je blasfemija, reći nešto negativno o tome, ili o pokušaju mijenjanja kompletnog društva zato da se gejevi bolje osjećaju.
Ne kapiraš i dalje. Ok, ajmo polako. Ja sam ti generalno mizantrop. Nemam pretjerane vjere u ljude, smatram da tendiraju ponašanju krda, nemam općenito neko visoko mišljenje o ljudskom rodu. Pretty much zbog svih grozota što su ikad radili u ime svojih uvjerenja i ideologija. Uvijek ću uprijeti prstom u ljudske gadosti, stvari koje čine da bi se sami osjećali bolje, a pritom nekoga nastoje popljuvati, povrijediti, sebe uzvisiti i sl. Ljudi to rade na individualnoj i grupnoj bazi svako malo. Zato upirem prstom u homofobe, rasiste, fašiste itd. Zato upirem prstom kad vidim da netko svisoka pljucka nekoga i ne silazi sa svog oblaka. Ne znam prešutjeti, eto. Nekad i ne želim prešutjeti.
No, kad bi netko tim istima krenuo snižavati opća ljudska prava, ne bih ni tad prešutjela.
Ja tebe mogu smatrati smorom generalno, ali ne bih podržavala tvoje šikaniranje. Da sutra netko krene s odredbom da djevce treba jebat, ne bih to podržala. Imaš pravo na svoju nevinost. I takoc.
Jednostavno imam problem s ugnjetavanjem, nazovi to tako. I s ad hoh pozicijom da netko ima veća prava koje ničim nije zaslužio, a netko manja samo zato što se ovom prvom tako sprdnulo.
Ti tražiš od nekoga da se odrekne prava na život kakav želi, prava na ljubav, prava na život kakav neki tvoj hetero frend ima i smatram to odvratnim. Zašto bih to tajila? To što si ti umislio da tebe gej seks nekako ugrožava, nije moj problem. Ne ugrožava te. To je izmišljeno pravo koje želiš proturiti. Da se oni nemaju šta seksati jer se tebi to gadi.
E, da, briga mene što se tebi gej seks gadi, neka ti se gadi i dalje, ali nemaš na osnovu toga pravo nekome uskraćivati prava. Ovo o mijenjanju kompletnog društva je smijurija.
Mah... zalud ja trubim.
Errr, naravno da me se ne tiče. Dapače, ni ne zanima me što ti imaš protiv Aristocat. Nego samo primjećujem te interesantne dvostruke kriterije - prepoznaješ li ovaj termin 'dvostruki kriteriji'? Trebala bi, liberali obožavaju seruckat o tuđim dvostrukim kriterijima - imaju doduše poteškoća kod prepoznavanja istih kod sebe, ali ništa zato...
Miješaš kruške i jabuke, opet. Kao što rekoh, prezirem uskraćivanje prava ili na individualnom planu bezrazložno napadanje i pljuckanje. Ako netko govno omota u celofan i itne na mene, ti zaista misliš ako ja odmotam celofan i opišem itnuto govno i sva prethodna itnuta govna u mom ili nečijem smjeru, da je to odraz moje mržnje? Poor logic.
Da, ponekad me zasvrbe prsti da se pozabavim i bacačima govana. Nazovi to guilty pleasurom. Ne moram ja biti generalno dobra osoba da bih imala legitimitet za obranu ovih i onih općenitih ljudskih prava. Valjda ti je to jasno.
Jednako tako, mogu o pojedinim gejevima misliti što god me volja, ali ne zato što su gejevi nego što su eventualno ljudske spodobe. Što bih ako se zalažem za prava gejeva trebala biti tree hugger i komunicirati ljubičicama? Ono, posipati ljude cvijećem gdje god prođem? Šta je s tobom, zbilja?
Pa da, pitanje ukusa, kao i ovo Euklidovo. Hoćemo li ljude gledati gole ili odjevene, i hoćemo li hodati goli ili odjeveni. Što je to ako ne pitanje ukusa?
Tuđa prava ne mogu biti pitanje tvog ukusa.
Shvati. Ili nemoj.
Ja ne bih baš gledao Euklida golog, recimo, u uredu...

nemam nikakav bolji termin za to od 'ukusa' (tj. neukusa u ovom slučaju LOL).
A bi li Euklidu zabranio brak i djecu jer ne želiš da ih nudist odgaja?
To je pravo pitanje. Ne to vaše.
Isto tako je jebeno neukusno vidjeti gejeve kako se žvale u javnosti (a nije im to baš nasušna potreba, zar ne). Bar po mom ukusu, tvoj može biti suprotan, nemam ništa protiv.
Nije ni hetero parove. Zašto bih ja morala gledati nečije žvaljakanje uopće, recimo? ajmo i to u Ustav. Da se ljudi ne žvale na ulici.