Zvao se Cujo.
Ne moram gaziti ljude da mali vidi rippera. Samo stanemo kraj prvog rotora u provinciji.
Jezeva kucica mi zvuci ok. Imala sam tu slikovnicu. Pojma nemam di je. Biće mi je ukrala ona vjerouciteljica.
Ježeva kućica je nešto najljepše IKAD.Moment » wrote:Sine, mama ima novu pricu za tebe. O jenom cjatkom peseku.
Zvao se Cujo.
Ne moram gaziti ljude da mali vidi rippera. Samo stanemo kraj prvog rotora u provinciji.
Jezeva kucica mi zvuci ok. Imala sam tu slikovnicu. Pojma nemam di je. Biće mi je ukrala ona vjerouciteljica.
Dramatiziraš.Moment » wrote:Dakle, u pojam me ubijaju priče za klince.
Potomku pricam price prije spavanja. Star je 4 godine.
Niti jednu pricu mu dosad nisam ispricala u cjelosti. Svaki put je moram modificirati jerbo nisam sklona ovakvim recenicama pred spavanje:
...zapovjedila je lovcu da je ubije i donese njeno srce kao dokaz da je mrtva.
...i tako su djeca nasla diva kako mrtav lezi ispod drveta.
...usula joj je otrov i sa smjeskom promatrala kako pada ko pokosena na pod.
Kad je vrijeme da se djetetu pojasni smrt?
Jel 4 godine prerano da bih takove price pricala? Rijec je o klasicima, snjeguljica,mala sirena...
Bambi mi je strahota samo takva. Ubilo mu mater i ćaću...
Jel ja dramatiziram?
Ježeva kućica je ok. Samo nemoj početi mucati kad, čitajući je sinčiću, dođeš do odlomka u kojem vepra smakne lovačka puška, vuka umlate bijesni seljaci a medu izmasakriraju pčele do smrti.Moment » wrote:
Jezeva kucica mi zvuci ok.
Ne znam koliko uživaju u hororima, prije bih rekla da nisu toliko svjesni posljedica odsijecanja udova i smrti braće i sestara. Njima je samo bitno da se zločesti lik u priči kazni i da se zadovolji pravda.Lastan » wrote: Klinci uživaju u hororima koje odrasli ljudi ne mogu podnijeti.
Kako nema? A što je vremenska prognoza?Moment » wrote: Zasto ustvari halabučim?
Toliko se ubijanja nagleda samo sto tu i tamo baci pogled na dnevnik kad ga mi gledamo, sestra mu obozava horore, mravojed časti kolegu mravojeda sa -kretenu, budalo,
barem da mu prica za laku noc ne bude krvava.
Kad vecina bajki to jeste, eto, tješi me happy end.
U dnevniku toga nema.
alzo, mravojede treba u kaznuMoment » wrote:...
Zasto ustvari halabučim?
Toliko se ubijanja nagleda samo sto tu i tamo baci pogled na dnevnik kad ga mi gledamo, sestra mu obozava horore, mravojed časti kolegu mravojeda sa -kretenu, budalo,
barem da mu prica za laku noc ne bude krvava.
Kad vecina bajki to jeste, eto, tješi me happy end.
U dnevniku toga nema.
Ovo i mi sve nećakinji preskačemo. Isto ima 4 godine. Ali oduvijek je užasno plaha i dosta plašljiva.Moment » wrote:Dakle, u pojam me ubijaju priče za klince.
Potomku pricam price prije spavanja. Star je 4 godine.
Niti jednu pricu mu dosad nisam ispricala u cjelosti. Svaki put je moram modificirati jerbo nisam sklona ovakvim recenicama pred spavanje:
...zapovjedila je lovcu da je ubije i donese njeno srce kao dokaz da je mrtva.
...i tako su djeca nasla diva kako mrtav lezi ispod drveta.
...usula joj je otrov i sa smjeskom promatrala kako pada ko pokosena na pod.
ex anais » wrote:kad sam na Dnevniku čula da je sutra Dan Mrtvih pa sam zabrijala da ćemo svi sutra umrijeti. Doduše, šutjela sam o tome
Al je divan moment kad dijete kaže da preskočiš dio o haljini i oblačenju jer je to dosadno. Ili kad kaže da je Pepeljuga glupasta i da ne razumije zašto su likovi u bajkama glupi i da je princ isto glup kad ju je tako glupu oženio samo zato što je bila lijepa.Moment » wrote: I pepeljuga nije bila lijepa nego dobra,
Users browsing this forum: ClaudeBot and 6 guests