Što kuhate? (recepti i sličke poželjni)
Ja koristim margarin tu i tamo i nemam se sta iscudjavati tvom savjetu. Mene ono iskreno prenerazi kad oko mene sve slano rade na maslacu, a ne podnosim okus mesa pecenog na maslacu ili ribe.Morticia » wrote:A eto, ocekivala sam takve reakcije.
Napomenula sam da ne koristim margarin nikad i za nista drugo osim za prhko tijesto, odvratan mi je.
Ali ovo mi je davno, davno jedna stara majstorica za kolace prodala, ja probala i fakat je fenomenalno.
U svakom slucaju, kako vam drago.![]()
Radila sam i kolace na margarinu i vlastita majka, ono alfa za kolace nije skuzila, jos je i komentirala da se vidi razlika i da je puno bolje ovako s maslacem.
Kakva je to zerbo pita?
Ja cu danas svjezu tunu na naglo, za slatko strudlu od visanja s jogurtom.
dvopekjudolino » wrote: E, dobro si me podsjetila na juhu od buče. Samo kaj ja u juhu jednostavno moram ubaciti nekaj kaj se grize, krem juhe su mi jako dosadne bez dodataka.
ja ga polako ubacivam, u gupicama od 5-6 komadića, da se ne raskvasa
morskiNego, koji list? Smokvin list? List Maje Prišt koja bi štela da joj grizem list?
danas, zabunom, pola patke i pola guske
nisam ih obilježila kad sam ih smrzavala
nema veze
napacala sam ih još jutros travama, borovicom, češnjakom i lukom
eno se peku
baja » wrote:danas, zabunom, pola patke i pola guske
nisam ih obilježila kad sam ih smrzavala
Mama nam donosi današnji ručak (mesna štruca i gravče na tavče) i ručak za sutra i prekosutra (pileći saft).
Da sam znala da će se pola obitelji trgati tko će mi skuhati ručak, davnih dana bih rodila dijete.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Tek sad rucak privodim kraju.
Telece snicle u saftu od senfa, krumpir leso i dinstani, slatki kupus s ajvarom.
Maloj juha od domace kokice i leso kokica s mrkvom.
Telece snicle u saftu od senfa, krumpir leso i dinstani, slatki kupus s ajvarom.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pa sta? Ja tek sad razmisljam sta cu.Morticia » wrote:Tek sad rucak privodim kraju.![]()
Mogla bih bolonjeze na veliko i onda porcije zamrznuti za lude tjedne koji dolaze.
i kod mene se jos kuva.
da se mene pita, mogla bih rucat' i u deset navecer. 
lagano varivo od kelja i krumpira sa samo malo kurkume i persina (nikakav luk, zafrig, crvena paprika, masnoca, meso...).
blitva. peceni krumpir s pancetom, lukom i chillijem. mozda pred kraj na taj krumpir bacim koje jaje.
lagano varivo od kelja i krumpira sa samo malo kurkume i persina (nikakav luk, zafrig, crvena paprika, masnoca, meso...).
blitva. peceni krumpir s pancetom, lukom i chillijem. mozda pred kraj na taj krumpir bacim koje jaje.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
Hrenovke 
Imam i čaj od kamilice
Imam i čaj od kamilice
But don't wait up
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Just leave the light on
'Cause all the roads that I might take will all one day lead back to you
Ovo s krumpirom zvuci dobro. Narezes luka i poredas u protvu izmedju ili poprzis prije?*jezebel* » wrote:i kod mene se jos kuva.da se mene pita, mogla bih rucat' i u deset navecer.
Pa i ja mogu jesti rucak navecer, ak mi je dorucak u dva ili tri.
Prvi obrok ma kad god ga uzimala u danu mi mora biti u stilu dorucka.
Cimer za dorucak pojede dvije telece rolade na taste i za sat vremene je gladan.
jebate, kad ovo čitam, i ja bih rodio, makar me cijelo selo poslije zajebavalo da sam ko guverner Kalifornije.Tupelo » wrote:
![]()
![]()
Mama nam donosi današnji ručak (mesna štruca i gravče na tavče) i ručak za sutra i prekosutra (pileći saft).
Da sam znala da će se pola obitelji trgati tko će mi skuhati ručak, davnih dana bih rodila dijete.![]()
A kaj veliš na ovo: teleće šnicle na naglo (jer ukusne su same po sebi), restani krumpir i zelje na salatu?Morticia » wrote:Tek sad rucak privodim kraju.![]()
Ma zapravo, i ovak bi bilo dobro, ali bez safta od senfa. Šteta teletine.
I to je ok, osim sto obozavamo tako dinstan kupus, a sto se teleta tice dobili od sveki iz sela 30 kila domace teletine, vec mi na usi izlazi teletina, pa smisljam sto i jednu varijantu.judolino » wrote: A kaj veliš na ovo: teleće šnicle na naglo (jer ukusne su same po sebi), restani krumpir i zelje na salatu?
Ma zapravo, i ovak bi bilo dobro, ali bez safta od senfa. Šteta teletine.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Morticia » wrote:I to je ok, osim sto obozavamo tako dinstan kupus, a sto se teleta tice dobili od sveki iz sela 30 kila domace teletine, vec mi na usi izlazi teletina, pa smisljam sto i jednu varijantu.
Ne smijem se ni sjetiti koliko sam zadnji put platila kilu domace.
Au, što mene netko tak ne zajebe...Morticia » wrote:
I to je ok, osim sto obozavamo tako dinstan kupus, a sto se teleta tice dobili od sveki iz sela 30 kila domace teletine, vec mi na usi izlazi teletina, pa smisljam sto i jednu varijantu.
Budalo.judolino » wrote: Au, što mene netko tak ne zajebe...
Kurac bi mi dobili da nije potomcice, a ovako svi nesto cicimici.
Jos jedan razlog da rodis.
nema potrebe da se przi prije, ne treba njemu tako dugo. prije sredim jedino krumpir, malo ga kuham pa onda ide na pecenje. luk sam cesto jela narezan pa izmedju, ali ja vise volim ostaviti cijelu glavicu da mi ne pusti previse ili sve strpat' u jedan kut.ombia » wrote:
Ovo s krumpirom zvuci dobro. Narezes luka i poredas u protvu izmedju ili poprzis prije?...
panceta koja je bila odozgo se pretvorila u prefini chips (tanko je rezana), a ona preko koje su bila jaja je lijepo aromatizirala jaja. nisam sklona ni panceti, ni jajima, al' bas je fino ispalo.

how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
Ajme, koja slika.

Mene to s krumpirom podsjeća na police.
Ja uz njih obavezno skuham koje jaje na tvrdo, narežem puno sira i špeka, plus što njih premažem maslacem dok ih jedem, dok su još vruće
i uz to sve klopam miješanu, kiselu salatu, ako je ima.

Joj, to nismo dugo, mogli bi sutra.

Mene to s krumpirom podsjeća na police.
Ja uz njih obavezno skuham koje jaje na tvrdo, narežem puno sira i špeka, plus što njih premažem maslacem dok ih jedem, dok su još vruće
Joj, to nismo dugo, mogli bi sutra.
Ja sam sklona obojemu.*jezebel* » wrote:
nema potrebe da se przi prije, ne treba njemu tako dugo. prije sredim jedino krumpir, malo ga kuham pa onda ide na pecenje. luk sam cesto jela narezan pa izmedju, ali ja vise volim ostaviti cijelu glavicu da mi ne pusti previse ili sve strpat' u jedan kut.
panceta koja je bila odozgo se pretvorila u prefini chips (tanko je rezana), a ona preko koje su bila jaja je lijepo aromatizirala jaja. nisam sklona ni panceti, ni jajima, al' bas je fino ispalo.
Cak i ljeti kad napravim salatu kao jedini obrok, sa sirom, prsutom, jos volim poprzene pancete po gore da hrska.
Ovo sto je Morticia opisala me podsjetilo na francuski krumpir, nije takav, ali ono asocijacija.
To mi kući tako zovemo, inače mislim da se to zove žarbo šnite, tako nekako.ombia » wrote:Kakva je to zerbo pita?
Uglavnom, vrsta pite (al' na kore, slično mađarici) s orasima i marmeladom (najbolje od marelice).
On- za danas sam, potaknuta ombijinim postom, izvadila bolonjez iz leda tako da samo treba skuhati paštu, a ostalo i dosta dinstanog kupusa od jučer tako da ću to kao neki prilog.
Jučer sam radio malu varijaciju ovog jela:
Fino varivo
Općenito sam veliki obožavatelj variva. Zdrava su, ukusna, hranjiva i ne gube na kvaliteti ako ostane u frižideru 2 dana.
Fino varivo
Općenito sam veliki obožavatelj variva. Zdrava su, ukusna, hranjiva i ne gube na kvaliteti ako ostane u frižideru 2 dana.
Ha, đe me nađe!Potjeh » wrote:Jučer sam radio malu varijaciju ovog jela:
Fino varivo
Danas za ručak radim nešto vrlo slično, samo što, naravno, ide meso na komadiće, a ne mljeveno.
Ma čušpajz je zakon, a i dobiva na aromi ako se jede dan-dva poslije. A možeš ga i zamrznuti, pa samo čupaš i pogrijavaš.
-
- Information
-