Mislim da nas je on napustio.Hekatonhir » wrote:Opet u Zagrebu.
Kampanja nam ide bolje od potrage za adminom. Jučer 170 klikova, prekjučer 127. Svetog Nikolu završili smo na 95.
Aktivirao sam i četvrti oglas, svi su u rotaciji. Gdje je Slafko?
Reklamirati Trkeljanje?
- Stitch
- Head Honcho
- Has thanked: 855 times
- Been thanked: 1642 times
Danas će nam kapnuti tisućiti čovjek na Trkeljanje, a ja još ne znam koliko je od toga bilo registracija. Vikendom je uvijek slabiji promet, a jučer smo unatoč tomu imali 173 klika. I to je dobro, ne treba ništa mijenjati. Čak se i broj posjeta nešto povećao. Iako je smanjen priljev stalnih forumaša.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Okej, Elli je na položaju, a što se tiče novih vijesti - 1206 posjeta Trkeljanju platili smo nešto više od 520 kuna. No kampanju sam jučer privremeno zaledio, dok mi iz Googlea ne stigne objašnjenje o plaćanju. Ono se obavlja automatski, no problem su intervali - prvi je na 350, a drugi na čak 1400 kuna. I toliko treba biti na jednoj bon-kartici, jer sustav ne zna razmišljati u stilu: "Aha, imam dvije; s jedne ću skinuti 100, a s druge 300." Ne, mjesta ima za samo dvije kartice - a na svakoj treba biti dovoljno love da pokrije iznos.
Ponudio sam im brojeve svih pet kartica pa neka uzmu sve, ali sumnjam da će to funkcionirati. Bit će da ću morati paziti - čekat ću da iznos dosegne 500 kuna pa da mi na kraju mjeseca Google uzme koliko mu treba, a onda opet idemo ispočetka, do novih 500 kuna.
Što je najsmješnije, na internetu, gdje "nema dodatnih troškova", svi uzimaju nekakvu proviziju. Banka 10 kuna po kartici, Google šest. To je 80 kuna - i tri dana kampanje. Pizdeki.
Uglavnom, za Božić nisam tu pa ću sve stopirati, jer nemam kako kontrolirati račun, bez kompa sam. No zato će sve trajati malo dulje nego što sam mislio, što zapravo nije loše. Stvari sporo teku, nije baš da su nas zatrpali, je li.
Ponudio sam im brojeve svih pet kartica pa neka uzmu sve, ali sumnjam da će to funkcionirati. Bit će da ću morati paziti - čekat ću da iznos dosegne 500 kuna pa da mi na kraju mjeseca Google uzme koliko mu treba, a onda opet idemo ispočetka, do novih 500 kuna.
Što je najsmješnije, na internetu, gdje "nema dodatnih troškova", svi uzimaju nekakvu proviziju. Banka 10 kuna po kartici, Google šest. To je 80 kuna - i tri dana kampanje. Pizdeki.
Uglavnom, za Božić nisam tu pa ću sve stopirati, jer nemam kako kontrolirati račun, bez kompa sam. No zato će sve trajati malo dulje nego što sam mislio, što zapravo nije loše. Stvari sporo teku, nije baš da su nas zatrpali, je li.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Jučer 148 klikova, CTR je 4,72 posto, a tri su najpopularnije riječi "seks" (čudna li čuda), "trkeljanje" (e, ovo me čudi) i "djevojke" (to, opet, ne). Od četiri oglasa koja se vrte, na drugo se mjesto po učinkovitosti probio - ozbiljan oglas, koji spominje politiku, gospodarstvo, takve stvari. Dosad su oni sa seksom bili nedodirljivi. To me isto čudi. Postat ću kljunaš ako se ovako nastavi.
Što još... Aha, lova. Trošimo sve manje, jer što su oglasi uspješniji - a naši, hvala Bogu, jesu jer imamo visok CTR - jeftiniji su. Tih 148 jučerašnjih klikova platili smo manje od 30 kuna. Naplatili su nam 409,93 a dužni smo 197,07. Sad se vraćamo na onu priču o karticama - Google ne želi mijenjati sustav (čudno, je li
) nego mi savjetuje da odredim limit, što sam i učinio. Kad dođemo do 500 kuna, prekidamo i čekamo naplatu i idući mjesec.
Da je u banci bilo većih bonova, uzeo bih ih. Ali nije bilo, to se posebno naručuje. Očito, nisu baš popularni.
Jučer 148 klikova, CTR je 4,72 posto, a tri su najpopularnije riječi "seks" (čudna li čuda), "trkeljanje" (e, ovo me čudi) i "djevojke" (to, opet, ne). Od četiri oglasa koja se vrte, na drugo se mjesto po učinkovitosti probio - ozbiljan oglas, koji spominje politiku, gospodarstvo, takve stvari. Dosad su oni sa seksom bili nedodirljivi. To me isto čudi. Postat ću kljunaš ako se ovako nastavi.
Što još... Aha, lova. Trošimo sve manje, jer što su oglasi uspješniji - a naši, hvala Bogu, jesu jer imamo visok CTR - jeftiniji su. Tih 148 jučerašnjih klikova platili smo manje od 30 kuna. Naplatili su nam 409,93 a dužni smo 197,07. Sad se vraćamo na onu priču o karticama - Google ne želi mijenjati sustav (čudno, je li
Da je u banci bilo većih bonova, uzeo bih ih. Ali nije bilo, to se posebno naručuje. Očito, nisu baš popularni.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Ovo nitko ne komentira, možda nitko i ne čita - zato samo kratko: sutra putujem, neće me biti neko vrijeme, zato će se kampanja sama isključiti, tako je programirano. Drukčije ne mogu kontrolirati troškove.
Bit će manje gostiju, neće vas toliko lurkati.
Šteta, jer kampanju zapravo samo treba pustiti - CTR joj raste i varira od 5,8 do 6,2 posto; klikova znamo imati 260-270 po danu - s vremenom bi donijela neke rezultate. Uštede radi, izbacio sam neke trikove - npr. utipkaš forum.hr, dobiješ Trkeljanje
- i pretragu ograničio samo na Hrvatsku. To će nam donijeti još koji dan do onog limita od 500 kuna. Ali velim, dalje je sve automatizirano, nema Velikog Brata da sve kontrolira.
Bit će manje gostiju, neće vas toliko lurkati.
Potpisi su za budale.
Moguće da pričam gluposti jer nemam pojma kako sustav funkcionira, ali za svaki slučaj da kažem ovo:Hekatonhir » wrote:Ovo nitko ne komentira, možda nitko i ne čita - zato samo kratko: sutra putujem, neće me biti neko vrijeme, zato će se kampanja sama isključiti, tako je programirano. Drukčije ne mogu kontrolirati troškove.
kad upišem u google trkeljanje, prvi link koji se pojavi je oglas (s onim tekstom: zanima vas seks?), a ispod njega je "običan" link, koji nije oglas.
To tako treba biti ili se ipak nije samo isključilo?
- Stitch
- Head Honcho
Nije još isključeno - kako sam smanjio proračun, teče dulje nego što je predviđeno. Ali kontroliram stvari. 
Potpisi su za budale.
Probala, nije išlo.Hekatonhir » wrote:Uštede radi, izbacio sam neke trikove - npr. utipkaš forum.hr, dobiješ Trkeljanje![]()
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
- Stitch
- Head Honcho
Samo kod mene. Aurora, nije ni moglo - oglasi se ne prikazuju. Čekam naplatu da ih opet pokrenem.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Siječanj i veljača dva su najhladnija mjeseca u godini pa ću, vođen logikom da će ljudi više sjediti u kući, pred televizorom i kompom - intenzivirati kampanju. Mjerim i temperaturu, na ekranu mi je stalno gadget koji kontrolira izvještaje. 
Trenutačno pripremam nagradnu igru kojom želim vas trkeljaše potaknuti da sami sebe reklamirate. Nagrade sam dogovorio, u tijeku je izrada pravila i ostale tehnikalije. O svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.
Zaključih i da je prikazivanje oglasa u Bosni i Hercegovini te Srbiji čisto gubljenje novca pa ono ograničenje od Božića na Hrvatsku - ostaje. Koliko sam primijetio, ni IMF nije imao previše korisnika s tog područja.
O ostalim vijestima ovih dana.
Trenutačno pripremam nagradnu igru kojom želim vas trkeljaše potaknuti da sami sebe reklamirate. Nagrade sam dogovorio, u tijeku je izrada pravila i ostale tehnikalije. O svemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.
Zaključih i da je prikazivanje oglasa u Bosni i Hercegovini te Srbiji čisto gubljenje novca pa ono ograničenje od Božića na Hrvatsku - ostaje. Koliko sam primijetio, ni IMF nije imao previše korisnika s tog područja.
O ostalim vijestima ovih dana.
Potpisi su za budale.
Predviđam da će se ovo dogoditi nama. Nažalost.
http://eydis.fantasy-hr.com/cgi-sys/suspendedpage.cgi
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
A zbog čega točno?Aurora » wrote:Predviđam da će se ovo dogoditi nama. Nažalost.
- Stitch
- Head Honcho
Riječ-dvije o kampanji, nisam dugo. Dosad smo imali 4076 klikova, što otprilike znači da je toliko ljudi svratilo na Trkeljanja. Unutra su posljednje dvije kartice, nastojat ću ih razvući koliko se može. Zato je doseg i dalje ograničen samo na Hrvatsku. Srećom, pogoduje nam vrijeme - hladno je pa ljudi sjede na toplom i klikaju. 
Nagradna igra koju sam najavio nije otkazana, samo se stvar iz raznih razloga oduljila. No večeras sastančim pa ću napokon dogovoriti detalje. Čitamo se.
Nagradna igra koju sam najavio nije otkazana, samo se stvar iz raznih razloga oduljila. No večeras sastančim pa ću napokon dogovoriti detalje. Čitamo se.
Potpisi su za budale.
- Stitch
- Head Honcho
Google AdWords veli da je dosad na Trkeljanju bilo 4468 klikova, što košta 1648 kuna. Google Analytics kaže pak da ih je bilo nešto više - 4857. Otkud tolika razlika, nemam pojma. No više sam sklon vjerovati AdWordsu, zato sam i dosad pratio njegovu statistiku. Analytics zna biti... čudan. 
Ali kad smo već kod toga, 600-700 jedinstvenih posjeta, koliki je prosjek Trkeljanja, može se nazvati stabilnom sinusoidom. Vikendi su slabiji, danas je bilo 358 jedinstvenih posjeta, no to će se do ponoći povećati.
Kampanja će, odoka, završiti za dva-tri tjedna. A s njom i sve moje poslovne aktivnosti vezane za forum.
Ali kad smo već kod toga, 600-700 jedinstvenih posjeta, koliki je prosjek Trkeljanja, može se nazvati stabilnom sinusoidom. Vikendi su slabiji, danas je bilo 358 jedinstvenih posjeta, no to će se do ponoći povećati.
Kampanja će, odoka, završiti za dva-tri tjedna. A s njom i sve moje poslovne aktivnosti vezane za forum.
Potpisi su za budale.
Reklamirati Trkeljanje?............................................Na facebook-u?
- Stitch
- Head Honcho
Gubljenje vremena. Stavljao sam linkove nekoliko puta. Nikad više od deset klikova.
A plaćeni oglasi daleko su skuplji nego na AdWordsu.
A plaćeni oglasi daleko su skuplji nego na AdWordsu.
Potpisi su za budale.
-
- Information
-