znan. da jesu ne bi im trebale te barikade.judolino » wrote: A nijesu svi katolici ka Mile...
Standard, plaće, klase...
Ljubo dere kalopere, ne der, me der... sjedi vezir ode...
Ja usadim žutu krušku vaj kupina suvo drvo...
Livere, Travere
Livere, Travere
ja bi ovim postom zaključila i zaključala temukukuriku » wrote:Čekte, ljudi. Der iz middle class (u, ajmo reć, sociološko-demografsko-ekonomskom smislu riječi, i to podrazumijeva i određeni stil života) i der iz srednji sloj kao matematičko-statistička izvedenica.
5 soma može bit ovo drugo, ali nikako ovo prvo.
seksualnim aktivnostima da, ali jebanjem sigurno ne. jer jebanje s kondomom i pilulama nije jebanje...
Livere, Travere
Livere, Travere
Mi otkidamo od sebe da bi dali vama, i opet serete da ste jebena stranka.kukuriku » wrote:
Znala sam da će i ta recesija nas više koštat, ko i svaka.
Jebem ti život i nepravdu.
Preživjeti će samo oni koji mogu više puta dnevno.JPK » wrote: To ne zadovoljava normativ za odraslu osobu, samo za dijete.
OT
Ja imam tekuću vodu.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
a zašto se ja znam posrat na "skromne". tu i tamo naručimo na poslu pizzu po pola, ode netko po kavu na automat za više ljudi. imamo skromnog kolegu s cca 2x većom plaćom od našeg kruga koji nikad ništa ne naruči, špara. nikad ga nitko nije vidio da uopće poseže za novčanikom. ali je zato vječito gladan i obrsti sve što stigne, pocucla tuđe sokove, nedaotibog da ideš razmatati sendvič pred njim

danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
a di ti radiš kad ste svi tako gladni?blaze » wrote:a zašto se ja znam posrat na "skromne". tu i tamo naručimo na poslu pizzu po pola, ode netko po kavu na automat za više ljudi. imamo skromnog kolegu s cca 2x većom plaćom od našeg kruga koji nikad ništa ne naruči, špara. nikad ga nitko nije vidio da uopće poseže za novčanikom. ali je zato vječito gladan i obrsti sve što stigne, pocucla tuđe sokove, nedaotibog da ideš razmatati sendvič pred njim
Livere, Travere
Livere, Travere
u radiše svega biše, u štediše- još i više.blaze » wrote:a zašto se ja znam posrat na "skromne". tu i tamo naručimo na poslu pizzu po pola, ode netko po kavu na automat za više ljudi. imamo skromnog kolegu s cca 2x većom plaćom od našeg kruga koji nikad ništa ne naruči, špara. nikad ga nitko nije vidio da uopće poseže za novčanikom. ali je zato vječito gladan i obrsti sve što stigne, pocucla tuđe sokove, nedaotibog da ideš razmatati sendvič pred njim
ne?
Nek(v)arljiva.
Da i ne govorimo o tome da bi ga otplatila samo da se uspila održati još koju godinu.ex anais » wrote:Koji kredit? Hrvatska danas ima daaaleko veći dug nego je imala Jugoslavija kad se raspala. Tu nam stvarno bivši sistem nije kriv, što se samog standarda tiče.
Mada, bespredmetno je pričati o tome sad, ne bih da rasprava skrene u tom smjeru, to sam samo navela kao jedan primjer.
Naravno da je članak bio u Jutarnjem. Još jedna od laži tog monstruoznog portala.blaze » wrote:inače, bila prije nekih pola godine u jutarnjem reportaža o šparnoj mami dvoje djece, koja je govorila o tome kako sve kupuje jeftino, nebrendirano, na rasprodajama. kako u banci traži baš snop novčanica po 100 kn i tih 100kn joj je dnevni limit za hranu i sve što treba 4-veročlanoj obitelji. na slici svi nasmiješeni, ne fale im zubi, čisti, siti, zadovoljni, idilična hrvatska obitelj
nekoliko dana prije izlaska te reportaže čuh kako je u frizera dotična ostavila 1700 (tisućusedamsto) kuna (fensišmensi frizer, pramenovi, neka specijalna njega, podšišavanje duge kose, friz)
pitam zajedničku znanicu ko koga tu jebe, koja je svrha takvog članka. kako koja, veli znanica, da svim neupućenima nabije komplekse da su rastrošni
gonj špadi
U lopova - ponajviše.
Kave, čajeve, cigarete i sladolede vani ne zovem hranom.Pješčana » wrote: ako jedeš tri puta na dan, a nisi cijeli dan doma ili nisi u vrijeme obroka, kupit ćeš nešto izvan doma. + kava, čaj, cigarete, sladoled.
Da daleko premašuje 100 kuna u prosjeku, onda bih valjda to znala ja koja to kupujem. Ne?blaze » wrote: ne kupuješ sve svaki mjesec, ali daleko premašuje 100 kn u prosjeku. uz spomenuti wc papir, uloške, nešto za depilaciju valjda (barem pod rukom), hygieja i zubni konac nisu baš jeftini
Pogotovo jer nemam minus po tekućem, tako bih pogotovo znala da vam o nečemu lažem.
Da, kupujem uloške, imam braun silkepil od srednje škole, pazuhe brijem balea britvicom (pakiranje par kuna, davno sam kupila zadnje jer britvici koja se koristi za par cm kvadratnih kože treba dugo da prestane biti oštra), hygieia mi traje jako dugo a njome se i umivam jer je nakon nekog bioderma sebium gela za umivanje koji mi je preskup jedino isprobano od čeg me ne zateže koža, a frendici ga je preporučio ginekolog. Zubni konac imam dontodent i jeftin je.
Možeš ti misliti da lažem koliko hoćeš, ali imam, ahm, ograničene resurse, i jako bih primijetila da lažem.
Imam PCOS i Diane na recept.
E da, imam dopunsko, to isto plaćam.
Najzabavnije mi je u ovom topicu kako ljudi koji su do balčaka popušili konzumeristički životni stil, toliko da su brendove i ostala marketinška govna koja im korporacije uvaljuju, internalizirali kao svoje "minimalne životne potrebe" ili životni stil, koji su spremni braniti, kako novčano, tako i verbalno. To su istinske žrtve nekih aspekata modernog kapitalizma, a ne oni u Kini koji rade za $15 dnevno.
A da apsurd bude potpuniji, isti ljudi će često u istom postu zazivati Jugoslaviju i komunizam.
A da apsurd bude potpuniji, isti ljudi će često u istom postu zazivati Jugoslaviju i komunizam.
Biti i mniti svemiropolisno
Viš, viš, s ovim se slažem.JPK » wrote:Najzabavnije mi je u ovom topicu kako ljudi koji su do balčaka popušili konzumeristički životni stil, toliko da su brendove i ostala marketinška govna koja im korporacije uvaljuju, internalizirali kao svoje "minimalne životne potrebe" ili životni stil, koji su spremni braniti, kako novčano, tako i verbalno. To su istinske žrtve nekih aspekata modernog kapitalizma, a ne oni u Kini koji rade za $15 dnevno.
Ja ne.judolino » wrote: Viš, viš, s ovim se slažem.
Teško mi je nekog tko imanje brandiranog bilo čega smatra osnovnim životnim potrebama, držati "istinskom žrtvom", napose u komparaciji s narečenim kinezom.
Nije da osporavam da dobro zvuči, ali i rat za mir i slobodu dobro zvuči.Svakava sranja dobro zvuče, zato i prolaze unatoč svojoj obvidnoj sranjosti.
Nek(v)arljiva.
Ako ti nešto nisi sposobna shvatiti, ne znači da je sranje.kukuriku » wrote:
Ja ne.
Teško mi je nekog tko imanje brandiranog bilo čega smatra osnovnim životnim potrebama, držati "istinskom žrtvom", napose u komparaciji s narečenim kinezom.
Nije da osporavam da dobro zvuči, ali i rat za mir i slobodu dobro zvuči.Svakava sranja dobro zvuče, zato i prolaze unatoč svojoj obvidnoj sranjosti.
Dotičnom Kinezu je zbog uvođenja kapitalizma standard vrlo narastao zadnjih desetljeća, i ima tendenciju rasta. Ovim žrtvama je standard pao, a ne djeluje baš izgledno da će se opametiti.
Relativizam, relativizam.JPK » wrote: Ako ti nešto nisi sposobna shvatiti, ne znači da je sranje.
Dotičnom Kinezu je zbog uvođenja kapitalizma standard vrlo narastao zadnjih desetljeća, i ima tendenciju rasta. Ovim žrtvama je standard pao, a ne djeluje baš izgledno da će se opametiti.
Upitajmo relativnopateću, standardopadajuću žrtvu bi li svoj žrtveni status zamijenila s relativnonapredujućim, standardoprosperirajućim kinesčetom?
Ili obratno, upitajmo prosperitetnog petnaestdolarskog kineza bi li rado bio žrtva s vlasitom nekretninom, ajfonom i plazmom ter nešto bankarska negodovanja nad glavom?
Uspiješ li provesti takovo istraživanje, ili! ako je već provedeno, s rezultatima koji podupiru metaforičko-žrtvenu tezu, molim te da mi obvezatno pošalješ link.
Nek(v)arljiva.
Koji dio je sranje? Kakve to veze ima sto sam otisla van? Pa znam kako mi je bilo odrastati ili mojim starcima, van partije, ekonomski gledano. Juga nije bila zaduzena? Dug se nije raspodijelio na bivse republike?judolino » wrote: Kak to da ti starce nisu ubili na Golom Otoku? To bi se super uklopilo u prvi dio posta.
Zakaj ekipa koja ode živjeti van počne srati na tone?
I dalje cekam da mi netko (kuki i ti si spomenula) objasni kako se to tri kvalitetna obroka na dan, plus nekad kolac i kava doma ili slicno obave u 800 kuna.
Ako netko ima para da im ne zna broj i gleda što manje košta, to se ne zove realno poimanje financija.
Nego kako se to zove Anais?
@Kuki ovo sve sto si nabrojila od higijenskih potrepstina, to valjda koristis malo, jer da koristis sve onako kako ja koristim, za obnovu istoga ti ne bi bilo 100 kuna mjesecno dosta pa da su ne znam kako jeftini proizvodi. K tome mi nije jasno kak ti vise od pol godine traje pakiranje praska za ves.
I nije zmazana odjeca samo znoj nego sve ono smucanje po tramvajima, vlakovima, vani, e bome to ne zelim samo poprati.
I k tome ja se redovito zaflekam
Plus vecini podstanara ne popravlja gazda vesmasinu a dobrom dijelu niti stavlja na raspolaganje. Sve popravke u kuci obavljam sama, usla sam u stan sa praznim zidovima. Ovakve knap kalkulacije lako srusi crknuta stedna zarulja ili nova wc daska. Ea to onda nije srednji sloj.
Il su madjionicari. Il su zaduzeni do grla. Po svoj prilici ovo drugo. A onda jesu sirotinja i to u glavi ako se idu zaduzivati za plazme i zimovanja.Ljudi oko mene mahom imaju plaću do 5.500 kuna. Plus krediti, djeca, auto, stan.
Kvaliteta njihova života ni po čemu ne sliči sirotinjskoj, kolko god oni morali kalkulirati koji će prehrambeni proizvod kupiti, a MORAJU.
Ali ti svi ljudi (i ja skupa s njima): imaju pune frižidere hrane, pune ormare odjeće i obuće, jebačke mobitele, nove aute, hrpu igračaka, laptope, plazme, ljetovanje obavezno, zimovanje ponekad, skoro svakodnevno piju kavu u birtiji, povremeno večernji izlazak, koncert, knjige, kio.
Da to je sirotinja samo treba zagrebati ispod povrsine.
Jesam li ja možda rekao da iznosim njihovo mišljenje?kukuriku » wrote:
Relativizam, relativizam.![]()
Upitajmo relativnopateću, standardopadajuću žrtvu bi li svoj žrtveni status zamijenila s relativnonapredujućim, standardoprosperirajućim kinesčetom?
Ili obratno, upitajmo prosperitetnog petnaestdolarskog kineza bi li rado bio žrtva s vlasitom nekretninom, ajfonom i plazmom ter nešto bankarska negodovanja nad glavom?
Uspiješ li provesti takovo istraživanje, ili! ako je već provedeno, s rezultatima koji podupiru metaforičko-žrtvenu tezu, molim te da mi obvezatno pošalješ link.
Do sad sam živio u uvjerenju da čovjek kad napiše post, po defaultu iznosi svoje mišljenje o nečemu. Ali, čini se da je svaki dan prepun novih otkrića!
Osim toga, da znaš čitati s razumijevanjem, bilo bi ti jasno da zapravo hoću reći da je ovaj veća budala i veća pokondirena tikva, a ne da mu je lošije od Kineza u apsolutnom smislu.
Osamdeseto sam godište, možda sam premlada za to da govorim kako mi je bilo odrastati (ekonomski i politički gledano) jer je situacija bila puno drugačija nego nekome tko je rođen u šezdesetima ili sedamdesetima, ali ne mislim da sam puno mlađa od tebe, Ombia, pa ću napisati kako je bilo meni. Starci mi nisu bili u partiji, za početak. Nisu dobili društveni stan. I, iako sam rođena i živjela na moru, nitko mi se od obitelji nije bavio turizmom. Dakle, stambeno zbrinjavanje nula bodova, dodatni prihodi nula bodova, politička podobnost ni vrit ni mimo; to su one stvari za koje se nekako najčešće optužuje ljude koji kažu da im je bilo dobro. Ostaje još vjeronauk, tu sam jedino bila po ps-u. Bilo mi je sjajno. Imalo se za to podstanarstvo, za novi auto, za Kinderlade, guste sokove, Jaffa kekse, farmerke iz Trsta, Adidas univerzalke, zavidnu kolekciju Barbie lutkica i Lego kockica, glazbene instrumente, knjige, VHS kazete i glazbene ploče koje ti duša poželi, ljetovanje na Bolu, zimovanje na Palama i za povratnu avionsku kartu dvaput godišnje za Zagreb. Bez kredita. Kako je tebi bilo i što ti je od toga falilo?ombia » wrote:Pa znam kako mi je bilo odrastati ili mojim starcima, van partije, ekonomski gledano.
Možeš reći da je sve to bilo prenapuhano i da se živjelo se na kredit, da, ali na kredit se živi i danas. Jugoslavenski vanjski dug iznosio je oko 14,5 milijardi dolara. Vanjski dug samo Hrvatske danas iznosi preko 40.
gonj špadi
To što je Hrvatska danas zadužena 20x više nego u Jugi, to je ok? A Juga je, kao, bila zadužena i živjela na kredit? Ista ta Juga koja je zahvaljujući stabilizaciji uspjela vratiti većinu duga? I ti tvrdiš da to nije najobičnije sranje?ombia » wrote:
Koji dio je sranje? Kakve to veze ima sto sam otisla van? Pa znam kako mi je bilo odrastati ili mojim starcima, van partije, ekonomski gledano. Juga nije bila zaduzena? Dug se nije raspodijelio na bivse republike?
U toj istoj jebenoj Jugi komunjare su smišljale i realizirale planove kako da podignu životni standard. Današnje političare to uopće ne zanima. Uzimaju kredite koliko mogu da pokrpaju rupe, a kaj bu sutra - bumo videli, nigdar ni bilo da nekak ni bilo...
Nisu ni moji bili u komunistima, stari radio na strojevima, stara bila obična tvornička radnica. Pa opet nam nije ništa falilo.
Ja to nisam spominjao, ali mogao bih ti objasniti kad bih za to imao volje i kad bi ti to mogla shvatiti. Međutim i dalje mislim da ću lakše onoj Keruši bez sedam malih kućića iz Seksa & grada objasniti kako nije nužno imati milijun pari preskupih cipela.I dalje cekam da mi netko (kuki i ti si spomenula) objasni kako se to tri kvalitetna obroka na dan, plus nekad kolac i kava doma ili slicno obave u 800 kuna.
A što se tiče Kuki, ona ionako ne spada u ovaj svijet, ona je mitološko biće poput Zvončice, Palčice ili nečeg drugog odgovarajuće gramaže i potreba za hranom i prostorom.
Aha, čitati s razumijevanjem znači riječ "žrtva" pročitati kao riječ "budala". Ko bi rekao.I meni se čini da je svaki dan prepun novih otkrića!JPK » wrote: Jesam li ja možda rekao da iznosim njihovo mišljenje?
Do sad sam živio u uvjerenju da čovjek kad napiše post, po defaultu iznosi svoje mišljenje o nečemu. Ali, čini se da je svaki dan prepun novih otkrića!
Osim toga, da znaš čitati s razumijevanjem, bilo bi ti jasno da zapravo hoću reći da je ovaj veća budala i veća pokondirena tikva, a ne da mu je lošije od Kineza u apsolutnom smislu.
Nek(v)arljiva.
-
- Information
-