malo se igram sa svojim fotkama
Ja ne znam ali nagađam tko bi mogao znat. Kupila bi ih?Pješčana » wrote:inače, pčele su mogu kupiti. jel zna tko nekog da prodaje čele?
Vodena » wrote:sjemenke, možda imam ja, moram pogledat u zlatnu kutiju
Taj koji ti je to pričao ziher viđa eneloe na redovitoj bazi.Pješčana » wrote:razmišljam o ideji imanja košnice, da.
inače, mislim da mi je netko pričao da je vojska/nasa/nešto proučavala bumbare i na temelju njihovog tijela i gibanja sagradila neku vrstu letjelice
Humus je papamobil među zemljom, odeš u šumu i pokupiš šta ima ispod listinca i to bi trebalo biti to. Ako Zrinjevac prodaje kompostirane grane i travu to je isto načelno dobra zemlja. Samo šta nekako ne vjerujem da je razlog neuspjehu zemlja.Leteća » wrote: ONTOPIC: U što pikate sjemenke???? Prošle godine sam se zajebala s nekom zemljom koju je proizvodio Zrinjevac, valjda od kompostiranih grana i trave iz zagrebačkih parkova.
Ni vlastoručno miksanje zemlje iz vrta, pijeska i komposta nije mi baš uspjelo.
S onom za sobne biljke ne mislim ni pokušavati.
Moram posijati te paradajziće, ali u što?
Ma ne, baš je bila loša zemlja. Dio sadnica sam piknula u miks vrtne zemlje i pijeska i puno su bolje rasle. Možda je ovo iz parkova puno teških metala iz ispušnih plinova.zeleni zub » wrote:
Humus je papamobil među zemljom, odeš u šumu i pokupiš šta ima ispod listinca i to bi trebalo biti to. Ako Zrinjevac prodaje kompostirane grane i travu to je isto načelno dobra zemlja. Samo šta nekako ne vjerujem da je razlog neuspjehu zemlja.
Imam tablicu biljaka za susjedstvo i s periodima za sadnju. na kojoj se udaljenosti sade, koliko trebaju hrane. Mogu negdje uploadati ako tko hoće.
Ok, onda ove godine šumska zemlja. Ako nešto izraste, ti i zeleni zub dobit ćete kečap.Pješčana » wrote:šumska zemlja je odlična!za biljke
Stvarno? Sva sreća da sam inertna.kukuriku » wrote:
meni je rečeno da se u zemlju za cvijeće ne sme saditi ono što je za papati.![]()
jer da....nešto otrov nešto.
Zna biti krcata umjetnim gnojivima i tko zna čime još, a osim toga nije idealna za povrće i začine (ph, sastav, itd)kukuriku » wrote:
meni je rečeno da se u zemlju za cvijeće ne sme saditi ono što je za papati.![]()
jer da....nešto otrov nešto.
Huh, čekaj časak. : kopa po sjećanju :Pješčana » wrote: isto tako, ne znam Elli na koje zle nametnike misliš
Imam na balkonu neko čudo čiji miris mi ljudi ne osjećamo, a komarci ga mrze iz dna duše. Moram nekako saznati kako se zoveBios » wrote:Komarce tjeraju bosiljak i lavanda. Bar bolje mirišu od one spirale.
To slično kažu i na početku Bee movieLeteća » wrote:Jok, išlo je ovako. NASA je godinama proučavala let bumbara i zaključila da, prema zakonima fiziku, bumbari ne mogu letjeti. Lete jer ne kuže aerodinamiku.
ja sam cula da se zemlja malo prepece u rerni.ElliQuinn » wrote: Huh, čekaj časak. : kopa po sjećanju :
Sjećam se odnekud da se preporučivalo zemlju koja se za biljke donosila izvana zaliti kipućom vodom da bi se dotukli slučajno dovučeni kukci koji vole jesti korijenje, lišće, ili što god već.
Da se svašta napraviti i s tim dućanskim lončanicama jer u njima nije jedna biljka nego više malih. Bosiljak i majčinu dušicu sam tako presadila u vrt i sasvim se fino primilo. Dušica je još živa.Pješčana » wrote:
Users browsing this forum: ClaudeBot and 1 guest