ovo je tema na kojoj mozemo razgovarati o voznji taksijem i taksistima opcenito, kao i o konkretnim taksi kompanijama diljem lijepe nase. valjda me zbog ovoga nitko nece prebiti ili silovati.
vozite li se taksijem? koliko cesto? kojeg prijevoznika najradije odabirete? koristite li kartice/bonove ukoliko se nude? koliko ste zadovoljni s uslugama? imate li negativnih iskustava (nesnalazljivi i dekoncentrirani vozaci, prljava vozila, kasnjenje…)? namjeravate li se cesce voziti taksijem sad kad poskupljuju usluge zet-a?
ja sam dosad koristila samo cammeove usluge (ne vozim se cesto) i nemam neke ozbiljne zamjerke, ali me zanimaju i drugi prijevoznici. bacila sam pogled na cijene i moram priznati da sam se nemalo iznenadila: mislila sam da je cammeo najjeftiniji, a radio taksi jako jako jako skup, toliko skup da ih nikada necu pozvati, ali sad vidim da sam se prevarila. trenutno me najvise vuce da isprobam ekotaxi pa cu sljedeci put nazvati njih. nisu najskuplji, a svidja mi se koncept.
evo cijena za zagreb (ne znam jesu li svi uracunali pdv, nemrem sad jos i to gledat', ne znam vise ni kol'ki je pdv):
cammeo – 15 kn start (ukljucena prva 2 km); 5 kn/km
oryx – 14 kn start; 4,80 kn/km (plus imaju neke bonove i kartice s kojima se, kao, moze ustedjeti)
radio taxi zagreb – 9,90 kn start; 4,90 kn/km (na stranici im takodjer pise 16 kn start; 6 kn/km, pretpostavljam da se radi o starim podacima)
ekotaxi – 8,80 kn start; 5 kn/km
pitanje za one koji zive u manjem mjestu: fale li vam (povoljni) taksiji? moja mama zivi u gradicu u kojem postoji jedan jedini taksista – jedan covjek, jedan auto. liku nerijetko smrdi iz usta na cesnjak, laprda sto na sat, zna sve o svima, mislim da si voli i popit', a za svega pet minuta voznje joj naplati onoliko koliko meni u zagrebu naplate od jaruna do kvatrica.