ispišaju cijelu picujudolino » wrote: E, jebiga. Tikvice su mi dobre u ratatuju, a na pici mi apsolutno nemaju smisla.
ratatuj sam napravila prvi put u životu nakon onog crtića, bio je odličan, trebala bih ponoviti
ispišaju cijelu picujudolino » wrote: E, jebiga. Tikvice su mi dobre u ratatuju, a na pici mi apsolutno nemaju smisla.
) pici mogu stvarno biti dobar dodatak, ali imaju previše vode. Jedan jedini put kad sam probao tu kombinaciju, pica je bila više kuhana nego pečena, hrskavoća nula bodova, sir nije bio rastopljen i tako to. Naribane tikvice, samo da napomenem.Morticia » wrote:Prsut na pizzi ima okus i miris prljavih nogu.

Amen.A ananas na pici je takva lakrdija da je to upravo nevjerojatno. Takvu majmunariju fakat mogu izmisliti samo glupi Ameri.
Da.ombia » wrote:Dobro je bilo jabuka i cokoladni puding? A za bubu
sori na cijelom kvotu,opet sam na idrku pa mi je teško rezatiChiro » wrote:Tikvice u () pici mogu stvarno biti dobar dodatak, ali imaju previše vode. Jedan jedini put kad sam probao tu kombinaciju, pica je bila više kuhana nego pečena, hrskavoća nula bodova, sir nije bio rastopljen i tako to. Naribane tikvice, samo da napomenem.
IMHO, ne bi bilo loše malo popržiti tikvice s malo češnjaka, pasirane pomidore i eventualno neke začinske biljke. Ne mora čak ni skroz iskuhati, neka izgubi 50-60% vode, dovoljno je, još će malo ispariti u pečenju, a neki sitan postotak mora ostati, ne valja ni da je skroz suho.
Da i ja se sjecam toga. I ja jabuke ne ribam uvijek. Imam onu masinicu od tupperware pa ih nasjeckam na jako sitno, samo par puta zavrtim rucku. Jedino se pudinga od cokolade ne sjecam.Morticia » wrote:
Da.
Ovo je ustvari pojednostavljena verzija vrlo slicnog kolaca, kojeg je nama radila mama kad smo bile klinke.
U tom se jabuke ne ribaju nego su nasjeckane i podliga je pravi biskvit..
Jesi, blizu si.Potjeh » wrote:Kako vi radite taj ratatuj? I ja sam poslije filma pošao i pogledao originalni recept pa sa pronašao onaj gdje se svako povrće zasebno sprema i tek na kraju spoji. Komplicirano...
Znam radit sataraš. Jesam li blizu?
Opširnije? Hm, zmiksaš ratatuj i kuhanu tjesteninu, popapriš, preliješ mješavinom čaše vrhnja i dva jaja pa po tome naribaš sir. Pečeš kratko, da se jaja termiči obrade i da se sir rastopi, a ja volim da se malo zarumeni.ombia » wrote:Daj malo opsirnije to sa tjestom i pecnicom, zvuci kao fini ljetni obrok.
Inace nisam ni ja nikad povrce jedno po jedno spremala.
Veceras sam spremila povrtni rizoto, povrtni jer ide hrpa povrca i sok od mrkve pa je lijepo narandjasto.Uz to salata. I dio sutra za posao.

Users browsing this forum: ClaudeBot and 3 guests