Čovjek koji ubije mačku...

Mjesto za mrvu ozbiljnije rasprave
Beta ženka

Post 18 Mar 2012, 17:48

blackcoffee » wrote:Jedno je zgaziti bubu, to radim i sama, a drugo zatvoriti u teglu i gledati kako crkava bez hrane i vazduha.

Mislila sam konkretno na decu s kojom sam razgovarala, kao i na rusku dokumentarnu seriju u okviru koje je prikazan slučaj dvojice tinejdžera koji su za nepune dve godine smrsili konce dvanaestorici klošara i staraca.
Počeli su sa životinjama da bi, logično, prešli na ljude. Njima je pod 1 bilo presudno što su ti ljudi bili jedva nešto više od životinje, nikom potrebni, samo su se nepotrebno mučili u životu pa su im učinili uslugu, a starci bi ionako ubrzo skončali od starosti i bolesti. Ali bila je prisutna i nenametljiva sadistička nota, jer su dvojica klošara bili ljudi oko 35 god u punoj snazi, pa je njihovo umiranje (radilo se o gušenju plastičnom kesom) bilo dosta duže i zanimljivije za posmatranje od umiranja staraca.
Mene samo od čitanja hvata jeza.

Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
nina williams
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post 18 Mar 2012, 18:05

JPK » wrote: Čini mi se da ti je centar za logiku potrgan.
Nisam rekao da čovjek koji mlati ženu nikad ne mlati nikog drugog, nego da ljudi u pravilu ne prelaze s mlaćenja svoje žene na mlaćenje tuđe žene, susjeda, susjedove djece i slično. Jer su to vrlo različite stvari, tj. društvo vrlo različito gleda na njih.
Kakve veze ima sad točno susjedova žena il djeca? Bitno je da nije riječ o mlaćenju jedne osobe, nego više njih. Ti sad okrećeš stvar na gledanje konkretne žrtve, što u osnovi nije bitno. (Bitno je kolika je ta žrtva prijetnja, a ne jel njegova il tuđa žena.) Taj neko želi mlatiti i, ako mu se ukaže prilika, mlatit će i susjedovu ženu. Moguće će nać i kakav socijalno prihvatljiv način, pa će postat navijač il pendrečenju sklon policajac, što je također posve nebitno.
Isto ko što i mačkoubojica neće ubijat svaku mačku. Nije baš da će ić tražit nevolju u obliku ubijanja, štajaznam, svih mačaka na nekakvoj izložbi, neg će radije nać kakvu lutalicu. Al, ako bude u šansi gdje ga neće ćopit, ubit će i ove s izložbe.
vrrrlet

Post 20 Mar 2012, 00:02

Aurora » wrote: Čovjek koji je ubio čovjeka može imati više razloga, čovjek koji je ubio mačku može imati samo jedan: da je gladan i da ne može nači hranu drugačije.
Stvar je u razlogu.
Nisi ti provela veljaču na otoku.
JPK » wrote: Znao sam dvojicu koji su u djetinjstvu ubijali životinje iz zadovoljstva. Jedan je poslije dobio posao u Ministarstvu financija i kasnije u nekoj banci, a drugi je kasnije ubio i sebe.
Ja sam znao jednog. Sada prodaje lijekove. Jednom sadist, uvijek sadist.
Silajn » wrote:Čovjek koji ubije mačku je gori utoliko što je nasilan prama slabijem od sebe :ne zna: Nevažno radi li se o čovjeku ili nekoj drugoj životinji. Meni je i mučenje slabijih jedna od zapravo najnejasnijih stvari kod ljudi i jedan od najvećih razloga zašto nas ne volim baš kao vrstu.
Što je tu nejasno? Nejasno bi bilo da netko muči jače od sebe. A i mačke muče miševe, nisu ni one baš nevine.

Osobno smatram da mačke ne bi trebalo ubijati, ali bi ih trebalo loviti i sterilizirati. Kao i ljude, uostalom. Previše to mijauče po noći.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
blackcoffee

Post 20 Mar 2012, 00:09

vrrrlet » wrote:
Osobno smatram da mačke ne bi trebalo ubijati, ali bi ih trebalo loviti i sterilizirati. Kao i ljude, uostalom. Previše to mijauče po noći.
Mjauču i kad su sterilizirane. On se zaleti na nju kao da će joj bog zna šta uraditi, a nema muda, jedva ima i pišicu. :facepalm:
vrrrlet

Post 20 Mar 2012, 00:24

blackcoffee » wrote: Mjauču i kad su sterilizirane. On se zaleti na nju kao da će joj bog zna šta uraditi, a nema muda, jedva ima i pišicu. :facepalm:
Onda im treba odstraniti i pišicu. Ako to ne bude djelovalo, i jezik. Ili ih treba deportirati u Srbiju, neka tamo mijauču. :zapamtite Vukovar:
blackcoffee

Post 20 Mar 2012, 00:42

Pa vrrrlete, moje mace su srpske. :) Ne pamte one vukovar (imam tamo tetku).
vrrrlet

Post 20 Mar 2012, 00:47

blackcoffee » wrote:Pa vrrrlete, moje mace su srpske. :) Ne pamte one vukovar (imam tamo tetku).
Onda ih, štajaznam, pošalji na Kosovo. Ili u Beč. :ne zna:

Mojoj labradorici je prabaka bila Beograđanka.
blackcoffee

Post 20 Mar 2012, 01:09

Neću, volim te mace. Volim ih kao ti rovke :cerek:

Ovo drugo imamo i mi, škotske terijere iz Praga i irske vodene španijele iz Pešte. Nedokučivi su putevi uzgajivača :rofl:
vrrrlet

Post 20 Mar 2012, 09:35

blackcoffee » wrote:Neću, volim te mace. Volim ih kao ti rovke :cerek:

Ovo drugo imamo i mi, škotske terijere iz Praga i irske vodene španijele iz Pešte. Nedokučivi su putevi uzgajivača :rofl:
Oni shvaćaju da je najbolje kad se miješaju geni, a ne kada se ušupčiš u svoje selo. Kada smo kod toga, imaš li kćerku? Image
blackcoffee

Post 20 Mar 2012, 14:48

Pa ne baš. Imam sina. :)
vrrrlet

Post 20 Mar 2012, 15:07

blackcoffee » wrote:Pa ne baš. Imam sina. :)
A jebiga. Trebala si imati kćer, njih se može bolje prodati.
blackcoffee

Post 20 Mar 2012, 15:39

Sve ti pamtim što pišeš ružno o macama i o deci, miš u čarapi i slično. Ti si u stvari jedna nežna duša :D
vrrrlet

Post 21 Mar 2012, 12:45

blackcoffee » wrote:Sve ti pamtim što pišeš ružno o macama i o deci, miš u čarapi i slično. Ti si u stvari jedna nežna duša :D
Pa jesam, nigdje ne tvdim da nisam. I Hitler je nježno volio pse i vjerovao da stvara bolji svijet.
blackcoffee

Post 21 Mar 2012, 16:29

Nema šanse da doguraš do Hitlera ali vredi pokušati . :zubo:
  • Information