Zadnje što smo pogledali i šta mislimo o tome?
Ulogirala sam se JEDINO zbog Mary and Max, da se pridružim oduševljenju tim uratkom, koji je meni osobno među najdražim... filmovima općenito, crtanim i igranim.
Nježno sam u njega zaljubljena. Priznajem, moja je vizija Mary and max malo mračnija od Emeove, možda bliža Zeovoj, ali razumijem i šta Em želi reći.
Ja bih tu samo dodala svoju kratku opasku, na to šta me naučio taj crtić: život je ponekad sav u pokušajima da se (pre)živi. No, to ne znači da je neproživljen.
Prijateljstva na daljinu, pa i ljubavi, uz to su mi još i cjeloživotna slaba tačka.
Nježno sam u njega zaljubljena. Priznajem, moja je vizija Mary and max malo mračnija od Emeove, možda bliža Zeovoj, ali razumijem i šta Em želi reći.
Ja bih tu samo dodala svoju kratku opasku, na to šta me naučio taj crtić: život je ponekad sav u pokušajima da se (pre)živi. No, to ne znači da je neproživljen.
Prijateljstva na daljinu, pa i ljubavi, uz to su mi još i cjeloživotna slaba tačka.
Weekend
Oduševio me.
Toliko realan i iznad svega NORMALAN film.
Dvojica mladih muškaraca se upoznaju jedne večeri u gej klubu i provedu zajednički vikend.
Oduševilo me što se scena gej seksa nije iskoristila da bi se šokiralo nego je prikazana savršeno prirodno, točno onako kako izgleda prvi seks između dvoje ljudi koji su osjetili strast i veliku naklonost.
Toplo, zdravo, pomalo nespretno i nabijeno strašću.
Ovaj film je po meni, za gej populaciju učinio puno, puno više od Brokeback mountaina.
Bez trunke pretencioznosti, bez želje za izazivanjem reakcija, ovo je jednostavno film kojem sam povjerovala.
A ja strašno volim filmove kojima vjerujem.
Sve mi se sviđa, realan prikaz tako mladog odnosa, odlični glumci, atmosfera, prikaz grada, sve, sve, sve...
Preporučam od srca.
Oduševio me.
Toliko realan i iznad svega NORMALAN film.
Dvojica mladih muškaraca se upoznaju jedne večeri u gej klubu i provedu zajednički vikend.
Oduševilo me što se scena gej seksa nije iskoristila da bi se šokiralo nego je prikazana savršeno prirodno, točno onako kako izgleda prvi seks između dvoje ljudi koji su osjetili strast i veliku naklonost.
Toplo, zdravo, pomalo nespretno i nabijeno strašću.
Ovaj film je po meni, za gej populaciju učinio puno, puno više od Brokeback mountaina.
Bez trunke pretencioznosti, bez želje za izazivanjem reakcija, ovo je jednostavno film kojem sam povjerovala.
Sve mi se sviđa, realan prikaz tako mladog odnosa, odlični glumci, atmosfera, prikaz grada, sve, sve, sve...
Preporučam od srca.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Pokušao s Djeverušama, jer je puno kritičara reklo da su bili ugodno iznenađeni. Isuseimajkomarijo... Dosadan, razvučen, humor na razini dječjih viceva o prđenju... Jeza božja. American pie za žene. Sram me je bilo što to gledam i ugasio sam prije polovice.
Ja sam povjerovala i dečkima iz Brokebacka. Super mi je taj film, nije mi pretenciozan i lijepa mi je bila njihova strast. Jedino mi je medijska priča oko tog filma i umjetno izazivanje škandala išlo na kuki. Al sam film mi je vrlo normalan.Morticia » wrote:Weekend
Ovaj nisam gledala, al zapisujem ga u notesić.
Pa je američki naglašen, da. Al ja pušim taj 'kaubosjki' ambijent u filmovima. Planine, krš, konji. Iako ne volim vesterneMorticia » wrote:Ni meni Brokeback nije bio loš.
Al' mi je bio pomalo američki prenaglašen, dramatičan i zeru patetičan.
Ovdje ničega od toga nema ni u tragovima.
Emericzy » wrote:Pokušao s Djeverušama, jer je puno kritičara reklo da su bili ugodno iznenađeni. Isuseimajkomarijo... Dosadan, razvučen, humor na razini dječjih viceva o prđenju... Jeza božja. American pie za žene. Sram me je bilo što to gledam i ugasio sam prije polovice.
meni su djeveruše bile inteligentna ilustracija ženske pakosti i prenemaganja. ne znam kako nekom nije smiješna situacija kad junakinja, razočarana u veze i muškarce, radi kao prodavačica zaručničkog prstenja i redom vrijeđa sve kupce. isto su mi bili smiješni njezini cimeri, brat i sestra, koji su zaključili kako nije u redu da odrasli brat i sestra žive s cimericom pa je znogirali. činjenica da su k tome ružni englezi isto mi je bila smiješna budući da je riječ o američkom filmuEmericzy » wrote:Pokušao s Djeverušama, jer je puno kritičara reklo da su bili ugodno iznenađeni. Isuseimajkomarijo... Dosadan, razvučen, humor na razini dječjih viceva o prđenju... Jeza božja. American pie za žene. Sram me je bilo što to gledam i ugasio sam prije polovice.
što mogu, volim taj tip humora
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
nisi se ni mogla snaći jer je redatelj potpuno izostavio mrežu odnosa među likovima, najviše ga je zanimala estetizacijaMorticia » wrote:Tinker, tailor, soldier, spy
Moram priznati da ne dijelim Emovo oduševljenje.
Atmosfera i scenografija su odlični.
Osim toga, poprilično mi je sve zbrčkano i nabacano, nisam se najbolje snašla
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Ajme, Max and Mary mi je pretužan film. Pokušavam sebe zamisliti u životu u kojem nemam ništa i jedina svjetla točka mi je dopisivanje s osobom na drugom kontinentu. Možda ispadam zahtjevna, ali meni za sreću treba više
Svejedno, crtić je jako dobar
samo se ne bi nikad htjela naći u njemu.
Djeveruše su mi užas živi
Također sam čula izvrsne kritike i očekivala, neznam ni ja što. Ako ću već gledat prenemaganje bolje onda neki film s navijačicama i outsajdericom koja ulazi u tim, pa sve veselo skakuću zajedno u finalnoj sceni
a i uzbudljivije je - scene su dinamičnije, netko padne i slomi nogu, fora su mi ta salta i akrobacije
Weekend pišem
baš mi fali dobrih filmova.
I nemojte mi Brokeback mountain
Neka je i patetike.
Djeveruše su mi užas živi
Weekend pišem
I nemojte mi Brokeback mountain
- blackcoffee
Najbolji gej film koji sam gledala zove se nešto kao Adamova dilema ili Adamova odluka. Snimio ga je Kanađanin po imenu Adam, a radi se o Adamovoj akciji da svog prijatelja biseksualca razvede od žene i venča se s njim. Film počinje i završava se kao dokumentarac, a u sredini, kad preti da postane dosadan, uvodi se i neka dodatna akcija u smislu ostavljene žene koja s pištoljem juri Adama s namerom da ga ukine sa života. Homoseksualne scene su vrlo stidljivo, da ne kažem puritanski zamagljene, a ima i divnih delova, recimo kad Adam urani i ode na pijacu, a svom dragom ostavi ružu na jastuku. Neprocenjivo.
Od onog što sam juče gledala preporučila bih Yong-seo-neun Eobs-da (2010) i Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (2010). Oba su dobra i napeta, drugi je za nijansu bolji, a tu je i fenomenalna uloga Yeong-hie seo.
Od onog što sam juče gledala preporučila bih Yong-seo-neun Eobs-da (2010) i Kim Bok-nam salinsageonui jeonmal (2010). Oba su dobra i napeta, drugi je za nijansu bolji, a tu je i fenomenalna uloga Yeong-hie seo.
- blackcoffee
Ni Brokeback nije gej film, to je metafora o ljubavi. Sličan je i naredni film istog režisera (Se,jie) iako je u pitanju heteroseksualni odnos. Čovek se bavi istraživanjem seksualnosti, a što su se Amerikanci uzjebali zbog pljuvanja u dupe, to je stvar mentaliteta.
Na 1. programu Deps. Kako dobro... Kakvi glumci... A Milena Dravić me podsjetila na prvu curu, tako je lijepa bila...
Evo, baš završio.
Stari Šova, briljantni Relja, Heršakica i Bekim Nenadjebivi, faca do jaja...
Stara dobra vremena...
Evo, baš završio.
Stari Šova, briljantni Relja, Heršakica i Bekim Nenadjebivi, faca do jaja...
Stara dobra vremena...
- blackcoffee
Machine gun preacher (2011), Akcija sa Gerardom Butlerom koji je taaaako leeep.
Film je onako osrednji, može se pogledati.
Film je onako osrednji, može se pogledati.
raspjevani detektiv - nije mi bas u potpunosti sjeo, ali je prilicno zanimljiv i nekoliko sam se puta nasmijala - gorko i od srca. downey odlican. gibson gotovo neprepoznatljiv.
the departed - svidja mi se, ali nisam uhvatila prvih pola sata ili malo vise.
volim dicaprija, volim dicaprija i scorsesea, volim damona, nicholsona obozavam (to ne moram ni spominjati), baldwin uvijek dobro dodje, sheen mi se svidio kad je po*izdio, ali najbolje mi je sjeo wahlberg.
kao sto ste primijetili, film je nakrcan badass glumcima. srecom pa ona zenska nije neka razvikana, bilo bi mi malo previse kad bih morala gledati razvaljena usta julije roberts ili nesto slicno.
the departed - svidja mi se, ali nisam uhvatila prvih pola sata ili malo vise.
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
vise nikad necu imat' samopouzdanja u druge ljude.
da, to sam nedavno pogledala, isto ok, ali ocekivala sam puno vise. meni je razinu digao trenutak kad sam ugledala onog glumca koji je glumio sledgea hammera.ombia » wrote:Spaliti poslije citanja - o.k. ali nista posebno, Tilda je digla razinu.
eh, da, i sinoc sam bacila pogled na onaj shit s harrisonom fordom i michelle pfeiffer, to sam vec prije gledala, ali nisam si mogla pomoci
how can i believe in god when just last week i got my tongue caught in the roller of an electric typewriter?
ombia » wrote:Spaliti poslije citanja - o.k. ali nista posebno, Tilda je digla razinu.
To je zato jer ste ga gledale kao komediju. Ja sam upozorio ljude ta ga ne gledaju tako, nego kao ozbiljni politički film. Kad tako gledaš -- a vjerujte mi, ima razloga -- onda stvar odjednom bude jako drukčija.*jezebel* » wrote:da, to sam nedavno pogledala, isto ok, ali ocekivala sam puno vise.
Gledala sam ga kao film, da sam isla za tim da je komedija ne bih ga ni posudila.Emericzy » wrote:
To je zato jer ste ga gledale kao komediju. Ja sam upozorio ljude ta ga ne gledaju tako, nego kao ozbiljni politički film. Kad tako gledaš -- a vjerujte mi, ima razloga -- onda stvar odjednom bude jako drukčija.
Tvoje upozorenje nisam citala.
Ukusi se razlikuju.
-
- Information
-