Po čemu su ta dva imena neobična? I tko određuje kriterije što je normalno, a što nije? Da li je, recimo, Eufrazije neobično i normalno ime?Aurora » wrote:
Nenormalno ime je Njegovan Šupak.
Neobično, ali normalno je Luna ili Emili.
Obično je Ivan ili Marko.
Imena i sve ostalo vezano za njih
Desire makes slaves out of kings.
- blackcoffee
Ime Njegovan nije nenormalno.Aurora » wrote:
Nenormalno ime je npr. Njegovan Šupak.
Neobično, ali normalno je npr. Luna ili Emili.
Obično je npr. Ivan ili Marko.
Pod neobičnim podrazumevaš imena koja nisu baš hrvatska, ali se tebi sviđaju?
Koga briga, stvarno... na tebi je da izabereš.
Pa baš to. Meni je sasvim uobičajeno čuti ime Luna. Pa ima ih na svakom koraku. Puno je neobičnije čuti ime Ivanka. A sasvim je obično i tradicionalno.blackcoffee » wrote: Ime Njegovan nije nenormalno.
Pod neobičnim podrazumevaš imena koja nisu baš hrvatska, ali se tebi sviđaju?
Koga briga, stvarno...
Meni je donekle jasno da se nekome svidi ime Ruth i tako želi nazvati dijete. tu zaista nema alternative (možda Ruta, ali to zvuči prilično glupo). No ljude koji dijete nazovu Christian, Anna, Marco, Sarah su mi neshvatljivi.
Desire makes slaves out of kings.
Meni je nenormalno svako ime koje izaziva seksualne sprdnje. Možda se netko ne slaže, to je moje mišljenje.Éowyn » wrote:
Po čemu su ta dva imena neobična? I tko određuje kriterije što je normalno, a što nije? Da li je, recimo, Eufrazije neobično i normalno ime?
Meni je neobično ime Luna jer to nije tradicionalno. Ivanka m je obično jer je tradicionalno, Eufrazije mi je neobično.
U tom postu koji si kvotala zaboravila sam dodati da je to moje mišljenje.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
-
jednokratni klon
Ja mislim da se ljudi s tako kul imenima kao što je Charlotte (samo neka paze da je s dva t), Rebecca, Rei Carlles ne bi trebali opterećivati što puk misli o njima. 
- blackcoffee
Ti lupaš na otvorena vrata, niko ne osporava to što kažeš.
Nema imena koje izaziva seksualne konotacije, uglavnom su to prezimena (Trtica, Gaće, Kenjalo).
Tradicionalno je vrlo širok pojam, pa ja recimo ne vidim razliku između Njegovana, Ivanke i Lune, sva su mi lepa. I Sarah je jedno od najlepših i najpopularnijih imena na svetu.
Nema imena koje izaziva seksualne konotacije, uglavnom su to prezimena (Trtica, Gaće, Kenjalo).
Tradicionalno je vrlo širok pojam, pa ja recimo ne vidim razliku između Njegovana, Ivanke i Lune, sva su mi lepa. I Sarah je jedno od najlepših i najpopularnijih imena na svetu.
Slažem se s Aurorom. Neka imena su nenormalna (Njegovan Šupak
), a neka su neobična (ili neuobičajena), ali normalna. 
Ako se prezivaš Šupak nećeš nazvati sina Njegovan. Osim ako su ti sprdačina i zajebancija glavni prioritet u životu, što ne mora bit lošeblackcoffee » wrote:Ti lupaš na otvorena vrata, niko ne osporava to što kažeš.
Ako se prezivaš Njegovan a udaješ se za Šupka, nećeš uzet oba prezimena.
-
jednokratni klon
Misliš, nećeš uopće uzeti prezime?BoDerek » wrote: Ako se prezivaš Njegovan a udaješ se za Šupka, nećeš uzet oba prezimena.
Da, upravo to mislim
- blackcoffee
Naravno, ali ostaje činjenica da Šupak izaziva neprijatnosti, čak i u kombinaciji s imenima Ivanka ili Charlotte.
Njegovan je u svemu tome nevin.
edit:
Ne bih uzela šupkovo prezime, ostala bih na svom.
Njegovan je u svemu tome nevin.
edit:
Ne bih uzela šupkovo prezime, ostala bih na svom.
Napokon.BoDerek » wrote:Slažem se s Aurorom. Neka imena su nenormalna (Njegovan Šupak), a neka su neobična (ili neuobičajena), ali normalna.
Što misliš o stranim imenima? Obečajem da se neću ljutiti.
Ovom usranom konzumerističkom društvu fali ljubav, čast, srčanost, suosjećajnost i poštenje, a ne nikakav patriotizam, bogobojaznost, marljivost, spremnost na odricanje i prihvaćanje besmislenih kazni...
- blackcoffee
Strana imena?
U Beogradu je do nedavno živeo Ciganin po imenu Oliver Barett IV. Ciganka gledala Love Story s Ryanom O'Nealom i po njemu dala ime potomku. Živeo je sve do decembra 2010 i pao u obračunu bandi na Novom Beogradu. Ne verujem da mu je ime došlo glave.
U Beogradu je do nedavno živeo Ciganin po imenu Oliver Barett IV. Ciganka gledala Love Story s Ryanom O'Nealom i po njemu dala ime potomku. Živeo je sve do decembra 2010 i pao u obračunu bandi na Novom Beogradu. Ne verujem da mu je ime došlo glave.
Sori, Aurora, nisam vidjela da si me ovo pitala.Aurora » wrote: Što misliš o stranim imenima? Obečajem da se neću ljutiti.
Ma ja obožavam svakakva imena, što različitija to bolja.
Samo me malkice nervira kad nanjušim pretjerano pomodarstvo ili presaravanje u davanju imena.
Kratka novoizmišljena su mi trenutno među dosadnijima: Pia, Kia, Tia, Lulu, Koko.
Rebeca, Aurora, Charlotte, kako god ih pisala, meni su super. Možda ne meni kao meni osobno, već mi je super da ima takvih imena više. Zanimljiva su mi, da. Iako bih osobno voljela da mi se ime jednako piše i čita.
-
- Information
-