Pješčana » wrote:
nego, ljudi koji će me vagati, ili gledati imam li sijede i stoje li mi sise i imam li celulita i tražit će mi ga po nogama na plaži, su ljudi koji će najčešće tako raditi i na sljedećim poljima:
- a nisi se još udala? ja sam već dvije godine u braku.
- a u Zagrebu plaćaš podstanarstvo? mi smo uzeli kredit na 65 godina, ali imamo svoj stan, to je najbitnije, da imaš svoj krov
- sama si sređuješ nokte? ja idem svaka dva tjedna manikirati, ona ti to sto puta bolje sredi i ne moraš niš s noktima.
mogla bih tako sat vremena.
Ja s ovakvim (i agresivnijim) debosima imam vrlo malo kontakta, ali kad imam i kad takvo baljezganje krene, postanem vrlo zla i dajem replike kakve je Herp napisao. Ako oni mogu biti iskompleksirana otrovna đubrad koja svoje išjuze pokušava riješiti sraćkanjem i gaženjem po meni (iako me to ne pogađa), mogu i ja bit bezobrazna i zla natrag, jer mi upravo toliko jako dignu tlak takvi tipovi
Šta im ti uopće odgovoriš tad?
Inače me ideali ljepote, trendovi i takve gluposti iz Cosma ali zaista niti najmanje ne jebu, mršavost mi nije lijepa niti se dobro osjećam mršava, Keira je pregrozna, a i Christina mi ima pregoleme i nakaradne sisetine i općenito mi nije baš bujna, nego ponešto overweight.
JLo mi je bujna zgodna teta s građom pješčanog sata. Šizofreno mi je da se sve te žene istovremeno kao forsiraju kao neki ideali ljepote od potpuno istih ljudi i industrije, koji je svijetu kurac, jel ne može ljude pustit na miru. Prokleti marketing, umro u mukama dabogda.
S celulitom i tim idealima me zapravo najviše istlačila vlastita mater. Divim se samoj sebi što nemam poremećaje raznih vrsta zbog tog.
p.s. Ako je itko odrastao i kreće se u plemenskom mentalnom naslijeđu, onda sam ja. Mislim da uvijek odustanu sa sranjima o tome kad ću se udat i slično kad vide da me to njihovo propovijedanje o tome kakav život treba biti uopće ne dira. Ista je stvar s mršavosti i debljinom, valjda takvi nanjuše koga mogu podjebavati i onda to i rade.
I mutavo je ikome brojati je li mršav ili debel, uvijek mi je to bilo gadno i ne znam tko "jebote jesi mršava" doživljava kao kompliment. Bar tamo gdje sam ja odrastala "štrkljavost" nije bila kompliment, kao ni debelost.
Budući da sam vidjela Herpa i Morticiu, meni su one vitke u odnosu na svoju tjelesnu građu. Možda Morticia izgleda mršavije jer ima dva metra pa više upada u oči, dok je Herp sitan.
I tako eto