Trudnički dani - topic za trudnice

O djeci, brigama i radostima roditeljstva
Sašenka

Post 31 Mar 2012, 12:06

Tupelo » wrote:Sashice, mi smo uzeli ova i uz njih smo uzeli i njihovu AS.
Imaju nulti položaj i bila smo zbilja zadovoljni.

Sada su nam prevelika pa ćemo za ljeto uzeti kišobran, a zimu ćemo (ako Punki još bude htjela biti u njima) još odvoziti u njima zbog zaštitne vreće.
Moja šogi je isto imala Peg Perego i bila je prezadovoljna, dala bi mi ih, ali sad su već stvarno odradila svoje, jer je svih troje djece u njima vozala. :D

Možeš mi reći koliko si platila kolica i AS?
Morticia » wrote::rofl:
Ma daj, opusti se, imas jos vremena za sve. :zubo:
Pogledaj ova koja mi imamo, odlicna su za visoke ljude jer na cijelom trzistu nema visih. :top:
Plus sto imaju prave gume, koje mozes napumpati na pumpu (i pumpu dobijes uz kolica), a ne one plastice, rondave i vrte se oko svoje osi, tako da su pigodna za apsolutno svaki teren, mi smo ih i po sumi bez problema vozili.

E sad, za njih sve mozes kupiti odvojeno.
AS, kosaru i sportski dio.
Ja ti savjetujem za pocetak samo konstrukciju i AS, a kasnije procijeni da li ces uzimati sportski dio ili ces odmah prijeci na kisobran.

Nemam pojma kako ide sa jesenskim bebama, mi smi tjedan dana nakon poroda vec bili u dugoj setnji od par km, i to u 9, 10 navecer. :rofl:
Ali bilo je ljeto i pakleno vruce.
Svejedno, ljudi su nas gledali k'o femili Adams. :rofl:
Ma znam da imam vremena, dragi i ja smo odlučili da ćemo tek tamo na ljeto početi kupovati stvari, dotle moramo sve proučiti :D Ti si imala Mutsy 4 rider? Dakle, mogla bih recimo uzeti konstrukciju i AS za početak, a kad beba preraste preći na kišobran kolica? Koliko si platila Mutsy?

Ne znam koliko je praktično seliti AS iz auta u kolica, jel to problem? Ili je bolje kupiti kolica koja imaju nulti položaj, a AS posebno i nju stalno držati u autu? Što mislite curke?

ajme, sad sam vas zatrpala pitanjima :rofl:

Life is short. Smile while you still have teeth.
baja

Post 31 Mar 2012, 12:06

Sašenka » wrote: Ono što sam ja planirala je ne kupovati kolica s košarom, baš zbog toga što ću roditi u listopadu, onda koliko znam da doktori preporučaju da prvih mjesec dana beba na ide van (jel to istina?), dakle ja bih krajem studenog krenula van, kad je već hladno i eventulano dolaze u obzir kratke šetnje. Znam da beba mora van bez obzira na hladno vrijeme (naravno, ne kad je minus 10), ali sigurno neću s njom satima sjediti vani. Dok dođe proljeće za veće šetnje valjda beba ne mora više biti u položaju nula.
bajica se rodila početkom studenog i hvala frendovima koji su nas nagovorili da uzmemo od njih kolica, ta ogromna sa svim i svačim koja su mi bila totalno nepraktična ali ipak dobro poslužila prvih mjeseci
i da, išli smo vani, naravno ovisno o vremenu ali češće samo uživajući sunce na terasi, u zavjetrini
do proljeća je već bila spremna za kišobran kolica s tri položaja

dal' da ovo prebacim na 'oglasnik - deca i dečja oprema'?
Tupelo

Post 31 Mar 2012, 12:21

Sašenka » wrote:Možeš mi reći koliko si platila kolica i AS?

Ne znam koliko je praktično seliti AS iz auta u kolica, jel to problem? Ili je bolje kupiti kolica koja imaju nulti položaj, a AS posebno i nju stalno držati u autu? Što mislite curke?
Ne sjećam se točno koliko smo ih platili. Mislim da su bila negdje oko 4500-5000 kuna (kolica + AS)

Nama je AS stalno u autu. Tako nam je zgodnije.
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
Morticia

Post 31 Mar 2012, 12:29

Otprilike isto k'o i Tupelina su bila ova nasa.

Mi smo furali AS iz auta jer smo i tako konstrukciju drzali u autu da je ne teglimo na 2. kat, a mala nam kuci nikad nije bila u kolicima.
Nije nam bio nikakav problem izvaditi je i vratiti, pola minute posla.

Da, savjetujem ti samo konstrukciju i AS, za pocetak.
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Tupelo

Post 31 Mar 2012, 12:32

Morticia » wrote:Otprilike isto k'o i Tupelina su bila ova nasa.

Mi smo furali AS iz auta jer smo i tako konstrukciju drzali u autu da je ne teglimo na 2. kat, a mala nam kuci nikad nije bila u kolicima.
Nije nam bio nikakav problem izvaditi je i vratiti, pola minute posla.

Da, savjetujem ti samo konstrukciju i AS, za pocetak.
Nama je ovo bilo nezgodno jer muž ide s autom na posao pa bi onda ujutro morao vaditi kolica i nositi ih u stan da ja mogu s njom u šetnju.
Doma isto nikada nije bila u kolicima. Ili bilo čemu drugome osim mojim rukama.
Isuse, kako sam se ja nanosala tog djeteta. :facepalm:
Sašenka

Post 31 Mar 2012, 22:57

Hvala curke, vaši savjeti će mi sigurno pomoći. :)

bajo, ne trebaš seliti, što se mene tiče :D
Morticia

Post 02 Apr 2012, 13:21

Evo, našla sam našu AS.
Točno je ovakva, i boja i sve. :zubo:

Image
MJERA JE ČOVJEKOVA STVARNOG KARAKTERA ONO ŠTO BI UČINIO KADA ZA TO NITKO NE BI SAZNAO.
Sašenka

Post 02 Apr 2012, 14:58

Ljubičasta :cerek: Krasna je :cerek: Ja još moram pričekati da vidim jel pišulinka ili pišulinac :zubo:
Morticia

Post 02 Apr 2012, 14:59

Zato smo mi i uzeli ovu tamnu, može proći i za jedno i za drugo, a sportski dio je tamnoplavi.
Pješčana

Post 02 Apr 2012, 15:05

Sašenka » wrote:Ljubičasta :cerek: Krasna je :cerek: Ja još moram pričekati da vidim jel pišulinka ili pišulinac :zubo:
Sašenka, oćel tebi boje biti bitne za odjeću i sličbne stvari?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Sašenka

Post 02 Apr 2012, 15:13

Pješčana » wrote: Sašenka, oćel tebi boje biti bitne za odjeću i sličbne stvari?
Pa ne pretjerano, glede namještaja, kolica i ostalog, to sam i onako odlučila uzeti nešto neutralno, recimo jako mi se sviđaju crno-zelena kolica :D A za odjeću, ako bude dečko neću ga baš oblačiti u roze majice s cvjetićima, ali ostale boje dolaze u obzir :zubo:
Sašenka

Post 04 Apr 2012, 14:37

Sutra idem na kombinirani probir, nećkala sam se dal da ga uopće radim ili ne, ali na kraju sam odlučila da ipak budem.

Jeste ga vi radile?
Pješčana

Post 04 Apr 2012, 14:40

što je to?
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
Sašenka

Post 04 Apr 2012, 21:21

To je pretraga (UZV + vađenje krvi isti dan) kojom se procjenjuje mogućnost prisustva kromosomopatija: Downov sindrom, trisomija 18 (Edwardsov sindrom), trisomija 13 (Patau sindrom), triploidija, Turnerov i Klinefelterov sindrom.

Danas to sve više liječnici preporučuju, sve moje frendice su išle, iako to nije 100% pouzdana pretraga, nego ti samo kaže kolika je statistička šansa.

Ja sam razmišljala da ne idem na to, ali onda sam ipak odlučila ići.
vrrrlet

Post 04 Apr 2012, 22:17

Sašenka » wrote:Ljubičasta :cerek: Krasna je :cerek: Ja još moram pričekati da vidim jel pišulinka ili pišulinac :zubo:
Kakve jebene veze ima boja sa spolom? :ne zna:

Danas više ni spol nema veze sa spolom, a ti se zamaraš nekom tamo bojom.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
blaze

Post 04 Apr 2012, 22:50

Sašenka » wrote:Sutra idem na kombinirani probir, nećkala sam se dal da ga uopće radim ili ne, ali na kraju sam odlučila da ipak budem.

Jeste ga vi radile?
jesam, ali nema nekog smisla s obzirom na pouzdanost. na kraju sam išla na amnio pa je bilo i retroaktivno besmisleno :zubo:
danas trkeljam! poklon uz jutarnji naklon
Morticia

Post 05 Apr 2012, 08:37

Nisam išla na nikakve posebne pretrage, osim za šećer, što mislim da rade svima.
Sašenka

Post 05 Apr 2012, 12:43

Ma danas taj probir nutkaju svima, nije obavezno, ali preporučaju (čim imaš više od 30 g).

Nije nikakva invanzivna pretraga (samo naprave UZV i izvade krv) pa sam je ipak napravila.
Pješčana

Post 05 Apr 2012, 12:50

znači, taj probir pokaže postoji li mogućnost da bebea ima neku bolest?
ali nije 100% siguran test, nego, kao, okvirno?
i što onda s tim podacima? hoću reć, mogu uznemiriti trudnicu. što ako ti kažu (ne tebi ,Sašenka) tako nešto, i ostatak trudnoće brineš, a ne bude ništa? ili bude?
Tristana

Post 05 Apr 2012, 12:58

Pješčana » wrote:znači, taj probir pokaže postoji li mogućnost da bebea ima neku bolest?
ali nije 100% siguran test, nego, kao, okvirno?
i što onda s tim podacima? hoću reć, mogu uznemiriti trudnicu. što ako ti kažu (ne tebi ,Sašenka) tako nešto, i ostatak trudnoće brineš, a ne bude ništa? ili bude?
Baš to, uopće ne vidim smisao tih testova za roditelje koji bi zadržali dijete u svakom slučaju...
Morticia

Post 05 Apr 2012, 13:02

Ženi od mog bratića su neki nalazi pokazali mogućnost Downovog sindroma kod bebe.
Ali, naravno, gamad se odmah osigura i kaže- to nije sigurno.
I ajde ti sad budi normalan.
Ona i muž su oboje bili mladi, zdravi ljudi i u obitelji nije bilo povijesti sličnih bolesti pa su odlučili "riskirati".
Naravno, bebač se rodio savršeno zdrav, a njima nitko i ništa na ovom svijetu ne može nadoknaditi pakao koji su proživjeli onih par mjeseci.
vrrrlet

Post 05 Apr 2012, 13:04

Morticia » wrote:Ženi od mog bratića su neki nalazi pokazali mogućnost Downovog sindroma kod bebe.
Ali, naravno, gamad se odmah osigura i kaže- to nije sigurno.
I ajde ti sad budi normalan.
Ona i muž su oboje bili mladi, zdravi ljudi i u obitelji nije bilo povijesti sličnih bolesti pa su odlučili "riskirati".
Naravno, bebač se rodio savršeno zdrav, a njima nitko i ništa na ovom svijetu ne može nadoknaditi pakao koji su proživjeli onih par mjeseci.
O jebemti.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Morticia

Post 05 Apr 2012, 13:09

vrrrlet » wrote:
O jebemti.
Što je najgore od svega mislim da to uopće nije tako rijedak slučaj.
Ako se ne varam mislim da se za to radi amnio i čula sam za više od jednog slučaja gdje je ispalo da rizik postoji.
Ja bih prošvikala da sam morala izgurati trudnoću sa spoznajom da postoji takav rizik.
Pješčana

Post 05 Apr 2012, 13:14

ja ne znam koje su sve to bolesti koje je Sašenka spomenula, ali ne znam bih li bila spremna prekinuti trudnoću "samo" zato jer je beba bolesna. prvo, to je mogućnost, drugo, medicina napreduje. treće. to je beba, ne projekt. mogu biti super sretna ako je sve u redu, ali nije to potrgana igračka pa da se zamijeni novom.
Tupelo

Post 05 Apr 2012, 13:24

Mene su, zbog godina, poslali na amnio. Amnio se preporučuje za trudnoće nakon 35 godine života i ako postoje genetske predispozicije za npr. Down.
Kombinirani probir nismo radili jer smo odmah znali da ću ići na amnio.
Inače, kod kombiniranog postotak lažno pozitivnih nalaza iznosi oko 5% i to je dosta visoko + se liječnici uvijek ograde s "nepouzdanošću pretrage"
Pješčana wrote:ja ne znam koje su sve to bolesti koje je Sašenka spomenula, ali ne znam bih li bila spremna prekinuti trudnoću "samo" zato jer je beba bolesna. prvo, to je mogućnost, drugo, medicina napreduje. treće. to je beba, ne projekt. mogu biti super sretna ako je sve u redu, ali nije to potrgana igračka pa da se zamijeni novom.
Nije to baš tako jednostavno.
Moja sestrična rođenu s Downovim sindromom.
Ona sad ima skoro 40 godina, roditelji su je kasno dobili i na pragu su osamdesete. Ona ne može brinuti sama o sebi i užasno se muče oko toga kako je osigurati i kako joj osigurati dobru skrb kad ih ne bude.
To je jako jako jako teško i mučno i tužno i treba gledati u daleku budućnost kad se o tome razmišlja.
  • Information