Mršavi i seksi model - utjecaj medija na privlačnost

Za antropologiju, ekonomiju, filozofiju, povijest, sociologiju...
ombia

Post 03 Apr 2012, 23:37

blue » wrote:Ma jel struja drma? :rofl: To je bilo to drugo :o

Vidim da je ombija napisala da se ne osjeti :) E, ne znam, zanimala me ta vaga pa je guglo izbacio te info s Rodinog foruma, DM stranicama mrtvi linkovi :o
Moja je kucna verzija. Nije neka medicinska ili profesionalna.

ali

Post 04 Apr 2012, 00:28

Ja isto imam takvu vagu, ali ne govori koliko trebaš piti :misli:

I ne da nije obavezno mjerenje s vlažnim nogama, nego je naljepljeno slikovno upozorenje da se NE SMIJE stati mokar :ne zna:

edit: s tim da ja stvarno imam tu vagu :D
ombia

Post 04 Apr 2012, 10:49

Cak i najobicniji bazni model tkz. analitickih vaga mjeri taj dio s vodom. To im je jedna od osnovnih funkcija. Mjerenje udjela masti i vode.
Ovo s vlaznim stopalama je uputama proizvodjaca.
Ona Withingsova WiFi radi svasta dodatno. I isto na njoj pise da se stopala navlaze, prodje se mokrom rukom po njima.
Jedino bitno upozorenje je za one sa bajpasom ili drugim el. uredjajima ugradjenim u tijelo.
Beta ženka

Post 04 Apr 2012, 11:10

Morticia » wrote::rofl: :rofl: :rofl:

Samo da vas obavijestim da sam po ovom Betinom kalkulatoru ispala Acceptable. :zubo:
Sto je samo na korak od OBESE, po njima. :rofl:
Ispod mene su jos Fitness, Athletes i oni neki najmrsaviji. : rofl: : rofl: : rofl:
Bios wrote:I ja. : D

A ti si vitka, a ja pupasta. Eto, to nema veze s ničim.
Morticia wrote:Pa normalno, kad npr. uopce ne pitaju za visinu. : rofl:
A stavi moje dimenzije na klonku i dobijes jednog omanjeg kita. : rofl: : rofl: : rofl:
blue wrote: Ne znam, ali sumnjam u to : zubo:

Rosey jel se na toj vagi važe bos (i bez čarapa)? Jel tepe? : zubo:

Betin BMI mjerač uopće težinu ne uzima kao faktor (dodavala i oduzimala sam si 20 kila, na kraju sam za kilažu napisala 100 - nema promjene), samo odnos ostalih vrijednosti, rezultat se mijenja ako je odnos vrijednosti veći (za par centimetara amo tamo ne mijenja ništa).

:facepalm:

Oprostite.
Možda bi ovaj pomogao? http://www.dietitian.com/calcbody.php - čak su uzeli u obzir ako ti je amputiran koji ud. :zubo:

Mislim da bi ovaj bio ok, uzima mnogo toga u obzir: http://www.dietitian.com/calcbody.php, samo što, kad se unesu visina i masa, BMI ostaje isti bez obzira koje mjere se unesu kasnije - s njima se mijenja "body frame" i preporučena kilaža.
Uostalom dajem joj veliki kredit kad kazem da je Hrvatska moja domovina. Moja domovina je bila Jugoslavija. Hrvatska bez nje je sve ovo sto je sada - siroce na vjetrometini. (Aristocat)
Tupelo

Post 04 Apr 2012, 11:31

ali » wrote:edit: s tim da ja stvarno imam tu vagu :D
Mislim da čujem šuškanje celofana. :zubo:
Uvjerena sam da ne dopire iz tvog posta. :o
...don't you know there ain't no devil that's just god when he's drunk
well this stuff will probably kill you let's do another line...
Tom Waits, Heartattack and Vine
ali

Post 04 Apr 2012, 12:34

Tupelo » wrote:
Mislim da čujem šuškanje celofana. :zubo:
Uvjerena sam da ne dopire iz tvog posta. :o
Nadam se da neće biti preveliki trošak.
Moja je bila 100 kuna iz Metroa :tuzni:

Mada gugl isto ima zgodnih :zubo:

A još da shvatim kako iz udjela vode u organizmu shvatiti koliko "trebaš piti" .... :S
:rofl:
Tupelo

Post 04 Apr 2012, 12:40

ali » wrote: Nadam se da neće biti preveliki trošak.
Moja je bila 100 kuna iz Metroa :tuzni:

Mada gugl isto ima zgodnih :zubo:

A još da shvatim kako iz udjela vode u organizmu shvatiti koliko "trebaš piti" .... :S
:rofl:
Jel tvoja račnuna BBSI?
ali

Post 04 Apr 2012, 12:44

Tupelo » wrote:
Jel tvoja račnuna BBSI?
Šta je BBSI :misli: bre budalo sisaj itu :ne zna: :rofl:
Tupelo

Post 04 Apr 2012, 12:46

ali » wrote: Šta je BBSI :misli: bre budalo sisaj itu :ne zna: :rofl:
Body bullshit index. :raspa:
ali

Post 04 Apr 2012, 12:52

Tupelo » wrote:
Body bullshit index. :raspa:
Mislim da mediji slabo propagiraju korištenje tog koeficijenta :ne zna:

A internet bi tu dosta mogao imati utjecaja, pogotovo na mlade.
:Ontopik:
Leteća
babin nakurnjak

Post 04 Apr 2012, 16:57

Image

Pa sad ti reci. :raspa:
Tvornice radnicima! Zemlja seljacima! Forum seljačinama!
Emericzy

Post 04 Apr 2012, 17:00

Morticia » wrote:Dobro, ali što sad?
Tvoj ukus se ne poklapa s onim koji trenutno forsira modna industrija.
Ali oduvijek i zauvijek će se nečiji ukus kositi s nečijim tuđim. :ne zna:

Mislim, eventualno možemo razgovarati o tome da li je i koliko forsiranje IČEG kao JEDINOG lijepog i poželjnog štetno i okrutno, ali o ukusima je ustvari bespredmetno diskutirati.
Pa ja ni ne raspravljam o ukusima, jebote. Koliko puta to trebam napisati?

Govorim o tome da je od strane modne i kozmetičke industrije i medija nametnut JEDAN ukus -- vitko je lijepo. Točka. Samim time, između redaka, reklo se da je 'debelo' ružno i praseće. I protiv toga se bunim.

Lijepo je vitko kad je lijepo. Lijepo je debelo kad je lijepo. I jedno i drugo može biti lijepo. I mnogima jest. Kad ne bi bilo diktata protiv kojeg se bunim.
Emericzy

Post 04 Apr 2012, 17:10

klonka » wrote:Pa... zato što to nije prirodna građa. To je dobiveno jedenjem.
Svaka građa tijela dobivena je nekakvim jedenjem. I svaka je građa prirodna.

Ta žena svoj oblik nije dobila kod plastičnog kirurga. Ni anoreksične nisu. Same su to oblikovale.

Govorimo o građama koje su unutar dijapazona koji se medicinski ne smatra bolesnim. Ni anoreksičan niti bolesno pretio.

Unutar tog raspona (a ova žena sasvim sigurno jest unutar) ljepota bi trebala biti stvar ukusa. Moj problem je što to nije ostavljeno individualnom ukusu nego nam se golemom silom medija natura samo jedan uski dio tog dijapazona -- ne jako dalek od anoreksije -- kao poželjan.
Emericzy

Post 04 Apr 2012, 17:24

Leteća » wrote:Image

Pa sad ti reci. :raspa:
Ja sam već rekao. Puno toga. Ovo je samo još jedna potvrda o robovanju medijima koji pak robuju industriji. A kojoj je paradigma vitkosti najisplativija.
klonka

Post 04 Apr 2012, 18:08

Emericzy » wrote:Govorim o tome da je od strane modne i kozmetičke industrije i medija nametnut JEDAN ukus -- vitko je lijepo. Točka. Samim time, između redaka, reklo se da je 'debelo' ružno i praseće. I protiv toga se bunim.
Ovo je ideal ljepote (iako ja imam pokoji prigovor na duljinu nogu i veličinu... glave :zubo: ) - 500 godina prije suvremenih medija i proklete kozmetičke industrije koji su nam pokvarili sliku i uvjerili nas da ovo nije ideal ljepote.

Pa sad vi zbrojite dva i dva. :raspa:
gonj špadi
Pješčana

Post 04 Apr 2012, 18:13

klonka, ne kužim. :misli:
Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
ali

Post 04 Apr 2012, 20:15

Slažem se s Klonkom, point je da izgled tuljana koji živi na Antarktiku nije prirodan za ljude. Salo nije prirodno :o (zna se na koje "prirodno" mislim, da ne bude pametnih....)

Ne propagiraju nama sad zadnjih 20 godina neprirodan mršav izgled, nego se (samo)zavarava svatko tko misli da je zbog zlih medija ona blogerica u prugastom nečemu od prije koju stranicu - samo obična, prirodna djevojka :serek:. Ta žena je bolesna a ne prirodna.

I nije to teror Cosmopolitana i Voguea i pederskog lobija i blabla :rokt rokt:, nego tako jebovas homo sapiens naprosto ne izgleda :S
ElliQuinn
Felis nebulosa

Post 04 Apr 2012, 22:18

klonka » wrote: Ovo je ideal ljepote (iako ja imam pokoji prigovor na duljinu nogu i veličinu... glave :zubo: ) - 500 godina prije suvremenih medija i proklete kozmetičke industrije koji su nam pokvarili sliku i uvjerili nas da ovo nije ideal ljepote.

Pa sad vi zbrojite dva i dva. :raspa:
Za muškarce i žene ne vrijede isti kriteriji? :zubo:
Light up, as if you have a choice.

Pričuvni moderator.
vrrrlet

Post 04 Apr 2012, 22:40

ElliQuinn » wrote: Za muškarce i žene ne vrijede isti kriteriji? :zubo:
Ne. Mi možemo biti zadnja ukrmljena svinjad, bitno je da imamo duha ili love. Vi, na vašu nesreću, morate održavati to tijelo što je duže moguće. Samo okorjeli duhovnjaci će kopulirati s iznimno duhovitim gaborom, a samo okorjeli materijalisti s bogatim svinjčetom.
Svi sisavci su braća. Pogotovo rovke.
Maleficent

Post 04 Apr 2012, 22:49

vrrrlet » wrote: Ne. Mi možemo biti zadnja ukrmljena svinjad, bitno je da imamo duha ili love. Vi, na vašu nesreću, morate održavati to tijelo što je duže moguće. Samo okorjeli duhovnjaci će kopulirati s iznimno duhovitim gaborom, a samo okorjeli materijalisti s bogatim svinjčetom.
Ima samo jedna stvar...

Održavana žena brzo, lako i jednostavno može svog krmeka zamijenit drugim takvim krmekom, duhovitim i bogatim ofkors, ako su već svi takvi krmeki. Jedini koji se ne moraju bojati za svoju poziciju su isto tako lijepi i održavani. :kava:
blue
Asgard

Post 04 Apr 2012, 22:53

vrrrlet » wrote:
Ne. Mi možemo biti zadnja ukrmljena svinjad, bitno je da imamo duha ili love. Vi, na vašu nesreću, morate održavati to tijelo što je duže moguće. Samo okorjeli duhovnjaci će kopulirati s iznimno duhovitim gaborom, a samo okorjeli materijalisti s bogatim svinjčetom.
Ma da, kako ne bi mogli, svaka žena će prvo uočiti najdebljeg frajera u birtiji, mislim hoće, ali... :hekla:

OT:Jel netko stvarno misli da je ova od Leteće debela? :misli:
klonka

Post 04 Apr 2012, 22:54

Hoću reći da je David mršav i mišićav, a tada nije postojala zla modna industrija koja bi me uvjerila da je to lijepo. Elli, možemo i o ženama, evo jedna postarija dama, evo jedna malo mlađa, evo jedna još mlađa, evo i ova, joj gle, dvadeseto stoljeće; možemo o tome da su se kanoni ljepote mijenjali kroz povijest i da su ove žene prikazane tako da odgovaraju kanonu u nekom vremenu, ali uzmimo u obzir da je taj kanon osim poželjne u pravilu ocrtavao i nekakvu normalnu građu ljudskog tijela barem što se tiče omjera širine i visine. Možemo onda i o tome da su današnje kanone ljepote unatoč forsiranju supermršavica s modnih posta ipak postavile ove djevojke, ali nemojte me molim vas uvjeravati da su one dvije djevojke koje su se povlačile po ovom topicu normalne građe. Nisu. Salaste su. Nemam ništa protiv da se i to nekome sviđa, neka, ima nas raznih, netko voli visoke, netko niske, netko deblje, netko mršavije, ali fakat mi se glupo radi nekakve isforsirane korektnosti praviti da je golemi rozi slon normalna pojava u prostoriji.

To je kao da sam ja sad preosjetljiva na svoju visinu okolo zabranim govoriti ljudima da sam niska. A ne, sa 155 sam baš visoka. :rofl: Za Petera Dinklagea možda. :rofl:

blue » wrote: Ma da, kako ne bi mogli, svaka žena će prvo uočiti najdebljeg frajera u birtiji, mislim hoće, ali... :hekla:
:rofl: :five:

Super su mi ti muški mitovi, mi imamo love pa možemo biti i krmad, aha, kako da ne. Tako se jednom moj frend prosrao ispred mene i frendice za nekog svog prijatelja kako ne izgleda baš, ali ženama to ne bi trebalo biti važno, mi gledamo ljepotu u duši, a nas dvije legle po podu :rofl:

blue » wrote: OT:Jel netko stvarno misli da je ova od Leteće debela? :misli:
Ne. Ali ona blogerica i onaj supersize model (dovraga, njena titula sve govori) jesu.
gonj špadi
vrrrlet

Post 04 Apr 2012, 23:04

Maleficent » wrote:
Ima samo jedna stvar...

Održavana žena brzo, lako i jednostavno može svog krmeka zamijenit drugim takvim krmekom, duhovitim i bogatim ofkors, ako su već svi takvi krmeki. Jedini koji se ne moraju bojati za svoju poziciju su isto tako lijepi i održavani. :kava:
Neda mi se sad ukazivati na višestruku pogrešnost u tvrdnjama.
blue wrote: Ma da, kako ne bi mogli, svaka žena će prvo uočiti najdebljeg frajera u birtiji, mislim hoće, ali... :hekla:

OT:Jel netko stvarno misli da je ova od Leteće debela? :misli:

Za pobiti tvoje tvrdnje dovoljno je reći da je Kerum bio oženjen dva puta, iako je ćelavoidno ricasti škembasti debil, odnosno debilčina, dok sam ja poprilično s druge strane rijeke od Rumketa totalno neudat.

Ova od Leteće nije debela, ali to joj ne pomaže biti zgodnom.
vrrrlet

Post 04 Apr 2012, 23:08

klonka » wrote:
Super su mi ti muški mitovi, mi imamo love pa možemo biti i krmad, aha, kako da ne. Tako se jednom moj frend prosrao ispred mene i frendice za nekog svog prijatelja kako ne izgleda baš, ali ženama to ne bi trebalo biti važno, mi gledamo ljepotu u duši, a nas dvije legle po podu :rofl:
Mitovi? :D Postoje tisuće web stranica gdje se kurvice iz istočnih zemalja žele udati za BILO ŠTO što ima zapadnjački pasoš.

Oprosti, ali ja nisam vidio NITI JEDNU stranicu gdje se žene nastoje udati za lijepe i duhovite.
klonka

Post 04 Apr 2012, 23:09

vrrrlet » wrote:
Mitovi? :D Postoje tisuće web stranica gdje se kurvice iz istočnih zemalja žele udati za BILO ŠTO što ima zapadnjački pasoš.

Oprosti, ali ja nisam vidio NITI JEDNU stranicu gdje se žene nastoje udati za lijepe i duhovite.
A takva udaja je dokaz točno čega, ljubavi? Magnetne seksualne privlačnosti? :misli:
gonj špadi
  • Information